Ignition komt met Bijbelverhaal

Uitgever Ignition Entertainment heeft een verhaal uit de Bijbel gebruikt als inspiratie voor hun nieuwe game El Shaddai: Ascension of the Metatron. De game, geïnspireerd door het boek van Enoch uit het Oude Testament, verschijnt op de Xbox 360 en Playstation 3.

El Shaddai: Ascension of the Metatron wordt gespeeld vanuit een derdepersoonsperspectief. Het boek van Enoch vertelt een verhaal over een dapper mens, een man genaamd Enoch. Hij raakt verzeild in een belangrijk gevecht tussen de dienaren van de hemel en de gevallen engelen.

Hoewel Enoch geen monsterlijke krachten heeft, is het zijn taak de gevallen engelen te stoppen om op die manier de mensheid te redden. Enoch moet niet alleen vechten, maar hij moet ook leren om hemelse wapens te hanteren. Hierbij wordt hij bijgestaan door de Aartsengelen. De troef van de hemel is een engel met rode ogen; Lucifel. Lucifel staat altijd klaar met advies.

In het Hebreeuwse boek The Book of Enoch, ofwel Sefer Hekhalot, wordt het verhaal verteld van Enoch die door God wordt getransformeerd tot de engel Metatron, de boodschapper van God naar andere engelen en profeten. Eenduidig en duidelijk zijn de verhalen rond Enoch en Metatron echter niet.

El Shaddai: Ascension of the Metatron moet een verhaal met vol avontuur, actie, humor, horror en schoonheid gaan bieden. Wanneer de game uit zal komen op de Xbox 360 en Playstation 3 is nog niet bekend.

Ignition komt met Bijbelverhaal
Ignition komt met Bijbelverhaal