Uitslag Heracles Almelo - Roda JC

Roda JC heeft voor een grote verrassing gezorgd door de finale van de play-offs om het laatste ticket voor deelname aan de Europa League te bereiken. De Limburgse formatie won in Almelo met 2-1 van Heracles Almelo. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een gelijkspel (1-1).

Heracles Almelo was 80 minuten lang de betere ploeg. De ploeg uit Almelo was agressief en slaagde er in om Roda JC voortdurend onder druk te zetten. Voor rust had de thuisploeg al op voorsprong kunnen staan, maar Bas Dost, Marko Vejinovic en Willie Overtoom hadden hun vizier niet op scherp staan.

Na een uur voetbal was het wel raak. Douglas trof doel, nadat de bal via het been van Davy De Fauw van richting veranderde. Tien minuten voor tijd gebeurde datgene waar niemand meer aan dacht. Roda JC kwam op gelijke hoogte via een eigen doelpunt van Antoine van der Linden.

Even leek het er dan ook op dat de wedstrijd een verlenging nodig zou hebben, maar Boldiszar Bodor dacht daar anders over. De middenvelder werkte de bal achter Martin Pieckenhagen, waardoor de nummer negen van het afgelopen seizoen nog mee strijdt om een ticket in de Europa League.

Heracles Almelo

1 - 2

Roda JC

62' Douglas
   80' van der Linden (e.d)