[Giro] Amsterdam koud en nat in ogen Italianen

Amsterdam heeft een koude, natte indruk achtergelaten bij Italiaanse journalisten die de Giro d'Italia verslaan. Dat blijkt uit verslagen over de wielerronde in Italiaanse media. De Giro d'Italia begon gisteren met een tijdrit door de binnenstad van Amsterdam.

Veel Italiaanse media reppen met geen woord over hun indruk van de Nederlandse hoofdstad. De meeste hebben vooral aandacht voor de winnaar van de tijdrit, Bradley Wiggins. Hier en daar valt echter op te maken wat de journalisten van Amsterdam vinden. Zo stelt Rai Sport dat het koud is in Amsterdam en dat het er regent. "Het klimaat is typisch voor de noordelijke landen." De grijze lucht biedt geen ruimte voor hoop op zonneschijn, aldus de journalist.

La Gazetta dello Sport wijdt enkele woorden aan Utrecht, die de meest dynamische en jonge stad van Nederland wordt genoemd. De bevolking bestaat voor een kwart uit studenten, weet La Gazetta dello Sport.

De Giro d'Italia voert vandaag van Amsterdam naar Utrecht. Morgen volgt een rit van Amsterdam naar Middelburg, waarna het peloton naar Italië afreist.