Seedorf: "Rooney verzilvert elke kans die hij krijgt"

Het verlies van AC Milan tegen Manchester United (2-3) was een bittere pil voor de Italianen. Toch kijkt Clarence Seedorf, die gisteravond als invaller scoorde, tevreden terug op het optreden van zijn ploeg. Hij vermoedt dat Milan niet kansloos is tijdens de terugwedstrijd.

Coach Leonardo gaf aan dat Milan in de return niet kansloos is. "Ik kan alleen maar instemmen met Leonardo dat de tweestrijd inderdaad nog niet beslist is", reageerde Seedorf na afloop tegenover Novantesimo.

"We hebben wat nodig is om Manchester United pijn te doen"
, vervolgt hij. "Zo af en toe waren ze achterin kwetsbaar. We moeten in de voorhoede killer zijn." De Nederlander weet wel hoe United aan te pakken. "We zullen zoveel mogelijk balbezit moeten hebben in de return. Manchester heeft het moeilijk als ze de wedstrijd niet kunnen controleren."

Seedorf was onder de indruk van Wayne Rooney. De Engelse international scoorde twee keer in San Siro. "We hebben goed gespeeld en het United moeilijk gemaakt. Toch hebben zij voorin Wayne Rooney die voorin elke kans verzilvert die hij krijgt. Dat is de enige reden waarom Manchester het zich kan veroorloven zo te spelen."