PSV ontslaat Reis

PSV en Jonathan Reis gaan per direct uit elkaar. Een onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de Braziliaan gebruik heeft gemaakt van verboden middelen. De speler weigerde elke vorm van hulp, waardoor de Eindhovense formatie zich genoodzaakt zag hem te ontslaan.

"Dit is een harde maar onvermijdelijke beslissing. We hebben intern intensief en langdurig over de situatie van Jonathan Reis gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat PSV geen andere keus heeft. Alle inspanningen van PSV en met name van hoofdcoach Fred Rutten, hebben helaas niet tot het gewenste resultaat geleid", liet Jan Reker, algemeen directeur van PSV, in een reactie weten.

Ook de zaakwaarnemer van Reis, Renato Moura, reageerde ontsteld op het nieuws. "Ik moet bekennen dat ik erg teleurgesteld en verdrietig ben dat een speler met zoveel potentieel en spelend bij een van de beste clubs van de wereld zijn toekomst op deze manier vergooit."

Reis kwam na zijn korte vakantie vijf dagen te laat aan in het trainingskamp van PSV, dat in Valencia was belegd. Al snel werd duidelijk dat de Braziliaan een fysieke achterstand had. Daarnaast vertoonde hij ook extreme vermoeidheidsverschijnselen. Dit is ook de reden waarom men besloot om de aanvaller eerder naar huis te sturen, zodat hij onderzocht kon worden.

Dit onderzoek wees uiteindelijk uit dat Reis gebruik had gemaakt van verboden middelen. PSV bood hem nog wel de mogelijkheid om alle hulp en professionele begeleiding aan, maar hier ging de speler niet op in. Dit was voor de Eindhovense club het sein om het contract per direct te laten ontbinden.