Europese Madoff-slachtoffers willen geld zien

Europese gedupeerden van superfraudeur Bernard Madoff hebben zich verenigd in een poging hun verloren geld terug te krijgen. De Belgische belangenorganisatie voor beleggers Deminor eist namens de beleggers compensatie van de banken en instellingen die geld belegden in aan Madoff gelieerde fondsen.

Deminor maakte vandaag bekend duizend beleggers uit onder meer Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland te vertegenwoordigen. Zij verloren samen ongeveer 400 miljoen euro op investeringen in de fondsen van Madoff. De persoonlijke schade van de beleggers loopt uiteen van 5000 euro tot 30 miljoen euro.

Volgens de belangenvereniging zijn de beleggers misleid door de financiŽle instellingen aan wie ze hun geld toevertrouwden. Die zouden geld hebben geÔnvesteerd in de fondsen van Madoff zonder toezicht te houden op diens acties. Madoff werd eerder dit jaar veroordeeld tot 150 jaar gevangenisstraf nadat hij beleggers jarenlang voor tientallen miljarden dollars had opgelicht met pyramidespelachtige constructies.

††(foto: ANP)