Rutten: "PSV kan echt wel voetballen hoor"

Zonder al teveel problemen won PSV zondag met 1-3 van Feyenoord in de Kuip. Het resultaat was niet door iedereen verwacht, maar trainer Fred Rutten was minder verbaasd.

Al voor rust besliste PSV de wedstrijd. "Het was een makkelijke, maar ook een gedisciplineerde overwinning," analyseerde Rutten tijdens de persconferentie na afloop. "Wij waren hier de bovenliggende partij. De ploeg ontwikkelt zich goed en het vertrouwen stijgt nog steeds. Maar we moeten wel scherp blijven. Als iedereen in zijn taak blijft spelen, zijn we moeilijk te verslaan. Wij kunnen echt goed voetballen, hoor."

Rutten hamert er bij zijn spelers constant op de wedstrijd "neutraal te houden." "De spelers gaan steeds beter begrijpen wat ik daarmee bedoel. Ik zou ook kunnen zeggen: op de nul spelen. Dat hebben we in de tweede helft goed gedaan."

"Door onze wedstrijd afgelopen donderdag in Praag zat het er dik in dat we na de rust tegen Feyenoord vermoeid zouden raken. Maar door niet met onze krachten te smijten, hebben we nauwelijks iets weggegeven. Als we aanvallend iets scherper waren geweest, had het eerder 1-4 of 1-5 kunnen worden. Niettemin verdienen mijn spelers een groot compliment voor de manier waarop ze deze wedstrijd hebben gevoetbald."