Uitslagen Duitsland speelronde 6

Afgelopen weekend stond de zesde ronde in de Bundesliga op het programma. FOK!sport brengt je ieder weekend een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Bayern en Hoffenheim melden zich bovenin

Bayern München heeft opnieuw drie punten weten te behalen. De ploeg van Louis van Gaal wist in eigen huis met enige moeite te winnen van 1.FC Nürnberg. Ivica Olic zette Bayern tien minuten na rust op voorsprong. Een kwartier voor tijd wist Choupo-Moting de bezoekers op gelijke hoogte te brengen. Dit was van korte duur, want een kleine tien minuten later besliste verdediger Van Buyten de wedstrijd. Met deze 2-1 overwinning stijgt Bayern naar een derde plek, achter Hamburger SV en Bayer Leverkusen.

Bayer Leverkusen kwam thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Werder Bremen, terwijl Hamburger SV uit bij Eintracht Frankfurt bleef steken op een 1-1 stand. Dankzij Zé Roberto kwam HSV al na acht minuten op voorsprong, maar deze werd na een half uur ongedaan gemaakt door Marco Russ.

De topper van dit weekend was tussen Schalke 04 en regerend kampioen VfL Wolfsburg. Saillant detail aan deze wedstrijd is dat Felix Magath, vorig jaar nog trainer van Wolfsburg, dit jaar trainer is van Schalke 04. Magath doorzag de tactiek van zijn oude ploeg niet, want Schalke 04 ging op eigen veld met 1-2 ten onder. Dzeko tekende voor de doelpunten van Wolfsburg, terwijl Howedes voor Schalke 04 scoorde.

Verrassende nummer vier na de zesde speelronde is 1899 Hoffenheim. De ploeg, die vorig seizoen tegen de verwachting in Herbstmeister werd van de Bundesliga, ging dit weekend op bezoek bij Mönchengladbach. Voor de thuisploeg was er na twintig minuten nog geen vuiltje aan de lucht. Dankzij doelpunten van Arango en Colautti leidde Mönchengladbach met 2-0, totdat Salihovic iets terugdeed voor Hoffenheim. De 2-1 stand werd in de laatste vijf minuten dankzij doelpunten van Maicosuel, Edu en Ba omgebogen in een 2-4 overwinning voor Hoffenheim.

Stuttgart en Hertha BSC in de zorgen

Hertha BSC lijkt de weg compleet kwijt te zijn. Na speelronde zes is de ploeg zelfs hekkensluiter, omdat op eigen veld kansloos met 0-4 werd verloren van SC Freiburg. 1.FC Köln wist met 0-2 bij VfB Stuttgart te winnen en duwde zo Hertha BSC naar de laatste plaats.

Freiburg kwam in het eerste kwartier dankzij Banovic en Makiadi al snel op een 2-0 voorsprong. Kort voor rust scoorde Idrissou zelfs de 3-0 voor de bezoekers. Na rust wist Banovic nogmaals het net te vinden en vergrootte daardoor de zorgen voor Hertha BSC, dat vorig jaar nog in de top van de competitie eindigde.

Ook VfB Stuttgart kan dit jaar zijn draai in de Bundesliga maar niet vinden. Wist het van de week Glasgow Rangers thuis nog op een gelijkspel te houden, zaterdag verloor de ploeg van laagvlieger 1. FC Köln. Freis en Sanou scoorden voor de bezoekers.