Luirink: "Er zat meer in"

Zaterdagavond stond in Arnhem het duel tussen Vitesse en RKC op het programma. De Arnhemmers wonnen de wedstrijd op het oog gemakkelijk met 3-1. RKC Waalwijk-speler Gijs Luirink zag, ondanks een door hem gemiste strafschop, toch nog een aantal lichtpuntjes in het duel.

"Ruud Berger, was net voor het moment het veld uitgetrapt. Hij kwam nog wel terug, maar had last van zijn enkel, daarom liet hij mij de penalty nemen." aldus Luirink. De AZ-huurling zag uiteindelijk dat Piet Velthuizen, doelman bij Vitesse, de penalty stopte. " Helaaas ging hij er niet in, maar uit de resterende corner schoten we gelukkig alsnog de 1-1 binnen."

"Het was een verdiende goal. We kregen een enorme tik door de 1-0 na twee minuten, maar kwamen daarna goed in ons spel. Na de gelijkmaker gaven we zomaar een penalty weg. Of het een strafschop was of niet doet er niet zoveel toe. Het gaat er om dat wij metdrie man naar Molhoek toegaan. Dat is niet slim".

[i]"We verliezen, maar ik heb het idee dat we hier meer hadden kunnen halen. Ik heb nu drie duels meegedaan bij RKC en dit was de wedstrijd waarin we de meeste tegenstand hebben geboden. Toch pakken we wederom geen punten, dus hebben we een wrange avond."