Sparta neemt talenten mee op trainingskamp

Foeke Booy, trainer van Sparta Rotterdam, heeft zes jeugdige talenten uitgenodigd om mee te gaan op trainingskamp. Booy en zijn selectie gaan naar Estepona in Zuid-Spanje.

De Rotterdammers verblijven daar van 5 tot en met 10 januari, waarbij op woensdag 7 januari een oefenduel wordt gespeeld tegen Málaga. Booy laat voor deze trip enkele spelers thuis. Iderlindo Moreno Freire, Cees Toet en Maciej Wilusz, die op zoek mogen naar een al dan niet tijdelijke nieuwe werkgever, blijven thuis. Het geblesseerde kwartet Floribert N'Galula, Karim Touzani, Edwin van Bueren en Charles Dissels gaat eveneens niet mee.

Daarom is er ruimte voor enkele jongelingen. De Spaanse stagiair Carlos Delgado, een 18-jarige verdediger, is één van de zes talenten die een uitnodiging van Booy ontvingen. De voor Jong Sparta uitkomende vleugelaanvaller David Abdul (19) en centrale verdedigers Nick Viergever (19) en Anthony Bentem (18) gaan ook mee, net als rechtsbuiten Lucas van Oeveren (18) en doelman Mathijs Donatz (18) van de A1.