AZ rekent op El Hamdaoui

AZ rekent erop dat Mounir El Hamdaoui na de winterstop nog gewoon bij AZ voetbalt. Dat liet technisch directeur Marcel Brands weten. El Hamdaoui staat in de belangstelling van FC Barcelona, maar vooralsnog hebben de Catalanen zich nog niet gemeld voor de Marokkaans international.

"We hebben niets van Mounir en zijn zaakwaarnemers gehoord en ook Barcelona heeft zich nog niet gemeld. Ik hoop dat het zo blijft", aldus Brands. El Hamdaoui heeft zich dit seizoen in de kijker gespeeld door al vijftien maal het net te vinden in de eerste helft van de competitie. Hij heeft daarmee een belangrijk aandeel in de koppositie van de Alkmaarders.

Het is niet waarschijnlijk dat AZ zich gaat roeren op de transfermarkt. Hooguit zullen ze de aan Telstar verhuurde verdediger Joona Toivio terug naar Alkmaar halen. Door de blessure van Hector Morena zit Louis van Gaal niet ruim in zijn verdedigers en lijkt de terugkeer van de Fin een goede optie. Eerder had AZ ook nog interesse in André Ooijer, maar dat is volgens Brands financieel te hoog gegrepen. Milano Koenders mag in de winterstop vertrekken bij AZ. Zijn inbreng is dit seizoen beperkt gebleven tot een aantal invalbeurten.

De toekomst van Kees Luijckx bij AZ is nog onzeker. In eerste instantie wilde de jeugdinternational vertrekken, maar na de blessure van Moreno stond Luijckx al twee keer in de basis. De Australiër Jason Holland moet ook nog even in spanning leven. Hij kwam naar AZ op stage en maakte een goede indruk. Over hem neemt het bestuur later dit seizoen een besluit.