Terugslag voor Vicente

Vicente Rodríguez zal nog minstens een maand toe moeten kijken vanaf de kant. Aan het blessureleed van de middenvelder van Valencia lijkt geen eind te komen.

De blessure aan zijn dij houdt hem zeker nog vier weken van spelen. Na scans werd duidelijk dat de 26-jarige Spanjaard in ieder geval de Champions League-duels tegen Schalke 04 en Chelsea aan zich voorbij moet laten gaan. Sinds april heeft Vicente slechts éénmaal gespeeld.

De clubdoktoren van Valencia ontdekten een litteken op een spier. "Vicente verrekte zijn dijspier een tijdje geleden en we hebben nu een 30 tot 40 milimeter groot litteken gevonden", aldus Dr. Pedro Guillén. "Dit soort blessures doen vaak veel pijn, dus gaan we hem een maand lang behandelen. Hij zal dus niet kunnen spelen."

De blessuregevoelige vleugelspeler heeft lang te kampen gehad met een enkelblessure. Door deze kwetsuur moest hij onder andere lijdzaam toezien hoe 23 anderen naar het WK in 2006 gingen. "Zijn enkels zijn nu in perfecte conditie", meldt Guillén. "Er is geen schade aan de gewrichten."