FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 11 september 2007

Wessels verslaat Norman in Orleans

Peter Wessels verslaat Dick Norman in Orleans. De Amsterdammer had aan een break voldoende. 6-7 (3), 7-6 (5), 6-4

De Belg Norman had het beste van het spel, maar kwam niet door de service van Peter Wessels heen. In de eerste tiebreak ging het goed, maar in de tweede tiebreak trok Wessels de stand gelijk. In de derde set kon Norman makkelijker punten maken op de service van Wessels, maar tot een break kwam het niet. Op 5-4 sloeg Wessels op zijn eerste kans toe.

Norman was, mede door het terugtrekken van Robin Haase, als achtste geplaatst voor het Challenger toernooi in Frankrijk. Sluiter overleefde de eerste ronde niet.

Dief smijt boeddha kapot

Een 26-jarige man uit Drachten is in de nacht van zondag op maandag opgepakt wegens diefstal. De Drachtster zou een boeddhabeeldje hebben gejat.

De boeddhadief werd in het oog gehouden door beveiligers die surveilleerden op het industrieterrein van het dorp. Zijn rugzak bleek een boeddhabeeld te bevatten. De man beweerde dat het beeld een vriend toebehoorde, en de goedgelovige security reed weer vrolijk verder.

Toen de man weer verder fietste, werd hij even later door enkele agenten aangehouden. Het boeddhabeeld bevond zich inmiddels niet meer in zijn rugzak. Hij bekende het beeld even daarvoor te hebben kapot gesmeten.


"Haha, ik heb hem toch gejat..."

Hamburgerbakker wegens te veel zout in cel

Icoon OpmerkelijkEen korreltje zout te veel heeft een medewerkster van McDonald's in Union City, in de Amerikaanse staat Georgia, een nachtje cel opgeleverd. Een agent beschuldigde haar ervan dat ze opzettelijk te veel zout op zijn hamburger heeft gedaan. De agent heeft er zélfs van moeten overgeven.

De 20-jarige Kendra Bull geeft toe dat er te veel zout op de hamburgers lag. Opzettelijk heeft ze dit alleen niet gedaan. Er werd te veel peper en zout gebruikt bij het maken van de hamburgers. Ze heeft met een collega geprobeerd de teveel gebruikte peper en zout er af te halen, toch bleef er nog wat over. Het vlees mocht niet weggegooid worden van haar baas, dus ze moest hem verkopen. Dit deed ze dan ook.

Een van de hamburgers werd aan agent Wendell gegeven, en hem viel het gelíjk op. "Het is inderdaad nog maar de vraag waarom ze het op de agent gemunt zou hebben. We zijn er vrij zeker van dat ze niet wist voor wie de hamburger bedoeld was", aldus een woordvoerder van de politie. "Toch heeft ze eten geserveerd dat niet aan de norm voldoet." Ondertussen is Bull op betaling van de borgsom vrijgelaten.
Met dank aan got.rice en Exterminator voor de submit.

Politie mag nepmiljonair oppakken

Icoon PolitieDe jacht op de nepmiljonair Remon de B. is geopend. De politie is op zoek naar de man die anorexiapatiënte Saskia van Ruiten op lage manier heeft misleid.

De B. heeft zichzelf in het televisierogramma Pauw & Witteman voorgedaan als een multimiljonair. Hij was bereid om de 150.000 euro kostende behandeling voor anorexiapatiënte Saskia te bekostigen. Dit geld wilde de zorgverzekeraar van Saskia niet betalen. Aangezien de B. helemaal geen multimiljonair is kan Van Ruiten niet naar Zweden om zich te laten behandelen.

De politie dacht dat ze in eerste instantie niets konden doen. Maar het Openbaar Ministerie heeft de politie groen licht gegeven om de B. op te pakken.
Met dank aan Arasazi voor de submit.

Eis van twee jaar drugsleverancier hiv-zaak

Icoon MisdaadHet Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag voor de rechtbank in Groningen twee jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist tegen Aico van S. Dat zei een woordvoerder van het OM dinsdag.

Van S. wordt er onder andere van verdacht GHB en xtc te hebben verhandeld aan de hoofdverdachten van de hiv-zaak in Groningen.

Over een periode van anderhalf jaar zou S. een selecte groep homoseksuelen van drugs hebben voorzien. Dat deze drugs onder andere werden gebruikt op seksfeesten, was bij de verdachte bekend. De politie kwam hem op het spoor tijdens het onderzoek naar Peter M., hoofdverdachte in de Groningse hiv-zaak. Volgens het OM had S. bij een huiszoeking 5080 xtc-pillen en bijna 6 deciliter GHB in zijn bezit.

SEGA kondigt Miburi & Teburi aan, een puzzelgame met cosplay

Net als je denkt dat het niet veel gekker kan komt SEGA met een puzzelgame voor de Wii. Nu is dat op zich niet zo gek, er verschijnen wel meer puzzelgames voor verschillende gameconsoles, maar zoals Miburi & Teburi zijn er niet veel.

De game lijkt een woordpuzzelgame te worden waarin cosplay (costume play, ofwel carnaval voor Japanners) een grote rol in speelt. Veel woorden zullen we er echter niet aan vuil maken. Bekijk de screenshots maar gewoon...

Prinses Annette is rijbewijs kwijt

De vrouw van prins Bernhard jr., prinses Annette, heeft haar rijbewijs moeten inleveren. De prinses werd vrijdag 31 augustus betrapt, terwijl ze met een snelheid van 155 kilometer per uur door het dorpje Uddel reed. Op deze weg, dat onder de gemeente Apeldoorn valt, geldt een maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur.

De Rijksvoorlichtingsdienst bracht het slechte nieuws vandaag voor de prinses naar buiten. De kantonrechter van het arrondissement Zutphen zal zich binnenkort over de zaak buigen.

De knappe prinses zegt de overtreding zeer te betreuren. In afwachting van de uitspraak van de rechter rest haar niets anders dan zich door een privé-chauffeur te laten vervoeren.

Gratis USB-stick bij pre-order Ratchet & Clank

Voor diegene die graag al voor de release helemaal in de Ratchet & Clank-stemming willen komen heeft Sony een mooie oplossing bedacht. Je zult namelijk de game kunnen pre-orderen en als je dit doet krijg je vervolgens ook nog een unieke USB-stick van 512MB ook. Je zult bij het pre-orderen van Tools of Destruction wel een aanbetaling moeten doen, maar dit wordt vervolgens gewoon afgetrokken van het bedrag dat je zou moeten betalen als je de game afhaalt.



Minister: 'Mein Kampf moet vrij verkrijgbaar zijn'

Icoon ShockingMinister Ronald Plasterk vindt dat het boek Mein Kampf van Adolf Hitler in Nederland vrij verkrijgbaar moet zijn. Dat zegt hij in een interview met het blad 'Hollands Diep'. Het boek is nu nog verboden. "Misschien moeten daar maar eens mee ophouden, met Mein Kampf te verbieden", aldus Plasterk. "Laat het vrij verkrijgbaar zijn - en dat zeg ik dan maar als minister van media en literatuur."

Hij reageert in het interview op de uitspraken van PVV-leider Wilders. Die pleitte er kort geleden voor om de Koran net als Mein Kampf te verbieden. Volgens Plasterk heeft die discussie aangetoond dat veel mensen het te ver vinden gaan om boeken te verbieden.

"Het zou me niks verbazen als de mensen zeggen: die Wilders hebben we nu wel gezien. De Koran verbieden, dat gaat de mensen te ver. Maar Wilders heeft gelijk dat het vreemd is dat Mein Kampf wèl verboden is."

Ben je het met de minister eens? Stem in de poll!

Bouwpakket veroorzaakt onvrede wielrensters

De dames van het wielerpeloton van RTV De Bollenstreek vonden het al verdacht dat wielrenster Natalie van Gogh altijd goede prestaties behaalde op de fiets. Ook haar mannelijke bouw bleek niet mee te helpen de verdenking weg te nemen. Na wat rondvragen kwam men er al snel achter dat hun nieuwe lid ooit was omgebouwd. Natalie bleek vroeger als man door het leven te zijn gegaan. De transseksueel uit Nieuw-Vennep heeft veel commotie veroorzaakt bij haar concurrenten.

Van Gogh zelf weigert over de geslachtsoperatie en de perikelen eromheen te praten. Haar nieuwe wielrenclub heeft Frank Wijers aangewezen als haar woordvoerder. "We respecteren iedereen, ongeacht afkomst of oorsprong. We hebben met haar en binnen de vereniging besproken hoe hier mee om te gaan. Als rensters moeite hebben met het feit dat ze transseksueel is, verwijzen we naar de KNWU. Ze heeft een geldige licentie en wij houden ons aan de regelgeving van de bond", zo laat Weijers weten.

Wijers kan het zich goed indenken dat mensen vraagtekens zetten bij haar deelname, niet in het minst omdat ze altijd goede tijden rijdt. In het Brabantse dorpje Hapert kwam het Noord-Hollandse bouwpakketje niet verder dan de dertiende plek, maar dit seizoen wist ze al diverse keren het erepodium te behalen. Ze wist zelfs een regionale wedstrijd in Amsterdam te winnen. Voor meedoen aan echt grote wedstrijden wordt de 32-jarige schone nog niet goed genoeg geacht.

De Schijndelse Sissy van Alebeek is een van de weinige dames die niet te benauwd was te vragen wat van Gogh nu werkelijk is. "Vooral in het begin had ik er een dubbel gevoel over. Aan de ene kant vroeg ik me af of het wel helemaal eerlijk was dat zij als transseksueel bij ons reed, aan de andere kant heeft ze van de KNWU toestemming gekregen. Ze is voor de wet vrouw geworden, dus wie zijn wij om er iets van te zeggen?" Toch kan niet iedereen zich bij de beslissing van de wielerbond neerleggen. Sommige vrouwen zijn zelfs boos over de toelating van de omgebouwde tot het vrouwenpeloton. "Het wordt door veel rensters niet geaccepteerd omdat er over haar nog veel onduidelijkheid bestaat. Ze kan echt ontzettend hard rijden. Veel rensters vragen zich af of ze wel helemaal vrouw is. Of alles er wel afgehaald is."

De wielerbond zag geen enkele reden om Van Gogh geen toestemming te verlenen mee te doen bij de dames. Nelly Voogt van het KNWU, die zich in deze zaak heeft verdiept, meent dat de transseksueel voldoet aan alle eisen. "Ze heeft een medische keuring ondergaan, en staat in haar paspoort vermeld als vrouw. Op die gronden hebben wij haar een licentie verstrekt. Dat er een discussie ontstaat, kun je verwachten. Zoiets komt natuurlijk niet vaak voor", meldt Voogt.

De nog nimmer voor de mannen gereden hebbende Van Gogh is niet uniek in de wielersport. In 2002 nog zorgde de transseksuele Michelle Dumaresq voor de nodige poppenkast in Canada toen zij een oproep kreeg deel te nemen aan het WK mountainbike te Oostenrijk. Protesten van haar ploeggenoten konden echter niet voorkomen dat zij werd geselecteerd voor het toernooi.


Haar concurrenten staan niet te juichen



Zelfs wielermasseur Ruud zou niet graag haar billen willen masseren

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK! Sport!

Oranje met Sneijder tegen Albanië

Wesley Sneijder is inzetbaar in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië. De middenvelder ondervond dinsdagavond geen hinder meer van de lichte enkelblessure die hij maandag in Katwijk opliep.

Van Basten kondigde na het gewonnen duel met de Bulgaren (2-0) aan dat hij zijn ploeg waarschijnlijk op meerdere plaatsen ging wijzigen. Afgaande op de laatste training voor de wedstrijd tegen Albanië verandert de bondscoach de basisploeg tegen de Bulgaren maar op één plaats. André Ooijer is de vervanger van John Heitinga, die wegens privéomstandigheden in Nederland is gebleven.

Sony presenteert releasedata PlayStation Netwerk

Naast de prijs van Gran Turismo 5: Prologue, de nieuwe game labels en het cafe kondigde Sony tijdens hun persbijeenkomst nog meer aan. Zo gaf het bedrijf een lijstje vrij met alle games die dit jaar nog op het PlayStation Netwerk moeten verschijnen en net zo belangrijk, wanneer deze games komen.

20-09-2007: LocoRoco: Cocoreccho
04-10-2007: Feel Ski
11-10-2007: Toy Home
XX-10-2007: Pixel Junk Racers
XX-10-2007: Tekken 5
XX-10-2007: Snakeball
XX-11-2007: WipEout HD
XX-11-2007: High Velocity Bowling
XX-11-2007: Riffed (voormalig Everyday Shooter)
XX-12-2007: Elefunk
XX-12-2007: Pain
XX-12-2007: Gran Turismo 5: Prologue
Q3 2007: Eye Camera
Q4 2007: Echochrome
NNB: Little Big Planet


Het binnenkort te verschijnen LocoRoco

Marco Borsato wil geen TMF Awards meer

Icoon MuziekJaar in jaar uit is Marco Borsato de grote winnaar op de TMF Awards, maar nu is daar een eind aan gekomen. De succesvolle zanger heeft aangegeven dat hij genoeg awards heeft gewonnen en dat het mooi is geweest. Volgende week dinsdag zal Borsato meer vertellen over zijn nieuwe bijdrage aan de TMF Awards.

"Het vooruitzicht dat dit aantal prijzen in de komende jaren alleen nog maar zal toenemen heeft Borsato doen besluiten geen TMF Award meer te willen ontvangen", aldus een woordvoerder van TMF. "Niet uit ondankbaarheid maar juist omdat de hoeveelheid TMF Awards hem meer en meer in verlegenheid brengt. Een begrijpelijke beslissing en ook een wens van TMF om samen naar een andere oplossing te zoeken. De TMF Awards zijn immers publieksprijzen en als het publiek op deze manier waardering uit dan is dat moeilijk te negeren."

De succesvolle zanger zal wel een nieuwe functie gaan bekleden binnen de TMF Awards. “Tijdens deze gesprekken bleek al snel dat er voor Marco Borsato als publiekslieveling een nieuwe rol is weggelegd. Een waarbij hij en de kijker het uitgangspunt zijn." Volgende week zal de zanger tijdens een perspresentatie bekendmaken hoe zijn bijdrage eruit zal zien.

Hotel verkoopt seksspeeltjes

Icoon Opmerkelijk Omdat overnachtingen in hotelkamers eenzaam kunnen zijn en vrouwen de porno op betaalzenders meestal niks vinden, gaat een Deense hotelketen automaten plaatsen met dildo's en andere seksspeeltjes. Zo hebben de dames dus ook wat te doen als ze zich vervelen.

'Eenzame mannen komen meestal makkelijk aan hun trekken via pornokanalen of met prostituees, maar vrouwen vervelen zich meestal en hebben geen behoefte aan porno op televisie', zegt Allan Sørensen, vertegenwoordiger van International Eroticcenter. Om welk hotel het gaat in Denemarken is nog niet bekend.

Noodlanding Aalborg

Via de submit kregen we een filmpje binnen van deze noodlanding op vliegveld Aalborg (Denemarken), afgelopen zondag (9-9-'07).

Het vliegtuig van SAS (Scandinavian Airlines System) ondervond problemen met het landingsgestel. De piloot heeft de stappen ondernomen om een noodlanding te maken (zoals het lozen van de overtollige brandstof). Alle 76 inzittenden zijn veilig uit het vliegtuig gekomen, elf passagiers zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

Angelina Jolie heeft knokkelknieën

Icoon ShowbizzOp de première van The Assassination Of Jesse James by the Coward Robert Ford, de nieuwe film waar Brad Pitt in speelt, waren alle ogen gericht op Angelina Jolie. Men keek niet naar haar mooie kapsel of haar lippen, maar naar haar knokige knieën. Angelina weegt nu nog maar 45 kilogram, meldt The Daily Mail.

Sinds haar dochter Shiloh vorig jaar mei geboren is heeft Angelina heel wat kilo's verloren. Door het gewichtsverlies zijn haar knieën het meest op gaan vallen en de hoge stiletto's benadrukten dat nog eens extra op de rode loper. Angelina beweert altijd dat ze liever iets dikker is dan te dun, maar in de praktijk gaat het iets anders bij de Amerikaanse actrice.


Angelina in betere tijden...

Rechter: Hit Michael Jackson is plagiaat

Na twaalf lange jaren wachten, hebben de Belgische componisten Danny en Eddy vandaag eindelijk het gelijk aan hun kant gekregen. Niet R. Kelly, maar de twee Belgen zijn verantwoordelijk voor Michael Jacksons wereldhit 'You are not alone'. Dit besloot de Belgische rechter van het hof van beroep te Brussel vandaag.

'Wacko Jacko' scoorde in 1995 een monsterhit met het nummer 'You are not alone'. De single is akomstig van zijn album 'HIStory - Past, Present and Future, Book I'. Michaels producer R. Kelly schreef het nummer voor de zanger, maar het plaatje lijkt als twee druppels water op 'If we can start all over' van de broers Van Passel, die het nummer al in 1993 componeerden.

Er volgde een juridische strijd die twaalf jaar lang heeft geduurd. Aan die strijd kwam vandaag een einde toen de rechter besloot dat de 'Belgische' versie de originele is en niet die van Kelly. De rechter oordeelde ook dat alle royalties die de R'n'B-zanger tot nu toe heeft ontvangen, naar de bankrekening van de twee broers moet worden overgemaakt.

Buitenlandse auteursrechtenwaakhonden hoeven zich volgens Sabam niet te houden aan de uitspraak. De Belgische tegenhanger van onze Buma/Stemra heeft zelf de uitslag nog niet ontvangen. Zodra het vonnis binnen is, zullen zij hun buitenlandse zusterorganisaties ervan in kennis stellen.

Luister hieronder naar beide versies.




De gelijkenis is frappant

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Dopinggebruik kost Mellouli wereldtitel

De Tunesische zwemmer Oussama Mellouli moet vanwege dopinggebruik zijn wereldtitel op de 800m vrij en een zilveren medaille van de 400m vrij inleveren. Ook is de zwemmer voor anderhalf jaar geschorst.

Mellouli werd op 30 november 2006 betrapt op het gebruik van Amfetaminen. Omdat de Tunesische zwembond hem slechts een waarschuwing gaf schakelde de wereldzwembond FINA het CAS in. Deze besloot tot een schorsing van anderhalf jaar. Tevens moet Mellouli de gouden en zilveren medaille die hij afgelopen maart won op het WK inleveren.

Blatter baalt van start dames-WK

Joseph Blatter kan zich niet vinden in het feit dat het verschil van niveau in het internationale damesvoetbal hoog ligt. Maandag startte het WK voor vrouwen in China. De openingswedstrijd, tussen Duitsland en Argentinië, werd met overmacht door het eerstgenoemde land gewonnen (11-0).

De Zwitser is namelijk van mening dat dit soort uitslagen niet op een wereldkampioenschap thuis horen. "Ik kan eerlijk zeggen dat ik natuurlijk niet vrolijk word van zulke resultaten. Dit is niet goed voor de sport, zeker omdat Argentinië zelfs het beste land van Zuid-Amerika is. Als een dergelijk team in één wedstrijd elf doelpunten tegen krijgt, is dat geen goede zaak."

Tijdens het WK voor vrouwen zullen er zestien landen in actie komen. De laatste maanden rezen er zelfs plannen om in de toekomst 24 of 32 landen deel te laten nemen. Vooralsnog ziet Blatter hier geen heil in. "Gezien het resultaat bij Duitsland-Argentinië, en het bijbehorende niveauverschil tussen de landen, lijkt het me niet verstandig om meer landen toe te laten op een wereldkampioenschap. Maar ik wil niet op de zaken vooruit lopen. Dit was pas de eerste wedstrijd van het toernooi, het is te vroeg om nog verregaande conclusies te trekken."

Farfán onzeker voor Vitesse

Het lijkt er op dat Jefferson Farfán zijn rentree binnenkort zal maken. De speler van PSV liep begin juli, tijdens de Copa América, een blessure aan zijn enkel op. Dinsdag trainde de Peruaan weer volledig mee met de Eindhovense selectie.

Tijdens diezelfde training stond er ook een onderlinge partij op het programma, waar ook Farfán aan deelnam. Toch is het nog niet duidelijk wanneer de aanvaller weer op het veld te zien zal zijn. Er is een mogelijkheid dat hij er komend weekend, in het duel tegen Vitesse, al bij is. Het kan ook zijn dat zijn rentree nog even wordt uitgesteld.

Terry: "Meteen druk op Russen"

John Terry kijkt vol vertrouwen uit naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland, die voor komende woensdag op het programma staat. De routinier verwacht dat de Engelse nationale ploeg de laatste vier duels gaat winnen.

"Wij presteren het best onder grote druk", liet Terry in een reactie weten. Engeland kijkt al weken reikhalzend uit naar het treffen met het Rusland van bondscoach Guus Hiddink. "Ik denk dat we Rusland vanaf het begin onder druk moeten zetten. We hebben in de wedstrijd tegen Israël (3-0 winst red.) veel vertrouwen opgedaan. Engeland is er klaar voor."

De aanvoerder van Engeland wilde overigens niet bevestigen dat zijn teamgenoten extra gemotiveerd zijn om van Rusland te winnen. Hiddink werd, voordat Steve McClaren werd aangesteld, veelvuldig in verband gebracht met het bondscoachschap bij de Engelse nationale ploeg.

Rio kandidaat OS 2016

Rio de Janeiro gaat zich kandidaat stellen voor de Olympische Spelen van 2016. De stad heeft zich officieel gemeld bij het IOC.

”Het is me een groot genoegen om Rio, met de volledige steun van de Braziliaanse regering, voor te stellen als kandidaat,” aldus de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva. Ook in 2004 en 2012 was de stad kandidaat, maar toen greep met naast de organisatie. Eerder stelden Chicago, Tokio, Praag, Madrid en Doha zich al kandidaat.

Ajax en Eagles niet akkoord met boete

De oefenwedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles, die eind juli werd gestaakt, krijgt een staartje. De twee clubs accepteren het schikkingsvoorstel van de aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) namelijk niet. Ze zouden beide een boete van 5000 euro moeten betalen.

Go Ahead Eagles mag zich aanstaande donderdag verantwoorden. De club uit Deventer zou namelijk te weinig middelen in hebben gezet om de veiligheid te waarborgen. Ajax wordt 27 september verwacht. De Amsterdammers worden beschuldigd van het verlaten van het speelveld en het weigeren om het duel uit te spelen.

De wedstrijd werd na 33 minuten gestaakt. De supportersgroepen van Ajax en Go Ahead Eagles raakte namelijk slaags met elkaar. Ook in de binnenstad van Deventer was het voor aanvang van de wedstrijd al erg onrustig.

FOK!kers maken Sinterklaaslied en -clip

Icoon ShockingDe zomer is nog maar net voorbij, maar de pepernoten liggen alweer in de schappen. Reden genoeg voor FOK!ster Jane om in aanloop naar november alvast een videoclip te maken op een Sinterklaaslied dat FOK!ker Tijn heeft gemaakt.

Het nummer met de toepasselijke titel 'Sinterklaas' is al een paar jaar oud en ken je misschien van FOK!radio, waar het elke december was te horen. Maar wat is er nou leuker dan dat je het hele jaar door naar dit vrolijke nummer kunt luisteren én kijken, zal Jane hebben gedacht. Een heel weekend trok ze er voor uit en na drie dagen hard werken heeft het FOK! Sinterklaaslied een clip die er mag zijn. En ook al is het pas september, wij presenteren graag alvast het enige echte Sinterklaaslied van dit decennium. Oja, neem wel deze disclaimer in acht: FOK! is er niet verantwoordelijk voor als je het melodietje niet meer uit je hoofd krijgt.


Materazzi betuigt spijt aan Zidane

Marco Materazzi heeft, meer dan een jaar na dato, zijn excuses aangeboden aan Zinedine Zidane. Tijdens het WK voetbal in Duitsland maakte de speler van Internazionale de zus van de Franse voetballer uit voor 'hoer'.

Zidane liet het er niet bij zitten en gaf Materazzi prompt een kopstoot in zijn maag. Deze onbeheerste actie leverde de Fransman direct rood op. "Bij deze wil ik mijn excuses aanbieden aan Zinedine Zidane", aldus Materazzi in de Spaanse media. "Hij was een groot voorbeeld voor me."

Toch heeft Materazzi de verwachting uitgesproken dat Zidane, mocht het opnieuw gebeuren, op dezelfde wijze zal reageren als tijdens het WK. "Wel ben ik niet zo'n slechte jongen als iedereen doet vermoeden."

Ontruiming na brand bij afvalenergiebedrijf

Icoon BrandEen kantoorpand aan de Australiëhavenweg in Amsterdam-West is vanmiddag ontruimd nadat er brand was uitgebroken in een storthal van het gemeentelijk afvalenergiebedrijf. De rookontwikkeling was zo erg dat ongeveer 60 werknemers hun werkplek moesten verlaten. Een chemische reactie is mogelijk de oorzaak van de brand.

Tussen het afval lagen natriumlampen die waarschijnlijk in contact zijn gekomen met een vloeistof. De aanraking kan voor een directe ontbranding zorgen en dat is mogelijk de oorzaak van het incident. Metingen van de brandweer hebben echter geen bijzondere dingen aan het licht gebracht. Het sein brand meester kon snel gegeven worden en niemand raakte gewond bij de brand. De Arbeidsinspectie is inmiddels op de hoogte gesteld.

Jaarlijks verwerkt de afvalenergiecentrale meer dan 900 duizend ton stedelijk afval en zuiveringsslib. De warmte die ontstaat bij de verbranding wordt omgezet in stoom om op die manier duurzame elektriciteit op te wekken. Er kunnen 161 duizend huishoudens gebruikmaken van de elektriciteit.

FOK!Blog Babe Battle #3

Jullie moeten weer kiezen. Tot de einde van deze maand geven wij jullie een keuze: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 16.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek Lara en in de rechterhoek Dana!

Lara vs Dana

Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Kopp wint massasprint Ronde van Polen

David Kopp heeft de derde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De renner van Gerolsteiner trok in de straten van Gdansk de massasprint vroeg aan en werd net niet meer achterhaald door Jose Joaquin Rojas. De Belg Wouter Weylandt, die als derde eindigde, neemt de leiderstrui over van Raborenner Graeme Brown.

Lukasz Bodnar en Nicolas Rousseau reden in de 192 kilometer lange rit van Ostrada naar Gdansk lang vooruit, maar in de slotfase werd het duo teruggepakt door het jagende peloton.

Guitar Hero komt naar de PC en MAC

De kogel is door de kerk, Guitar Hero komt ook uit voor de PC en MAC. Naast dit heugelijke feit werd er ook nog eens bekend gemaakt dat Apsyr en Activision hiervoor gaan zorgen, en dus RedOctane er niet bij wordt betrokken. Toch zal de game gewoon een port zijn van de console- broer en zul je ook dezelfde inhoud mogen verwachten.

Verder zijn wij ook nog te weten gekomen dat je zult spelen met een Gibsongitaar die je met een usb-kabeltje in je computer gaat pluggen. De game zal, als alles volgens de planning gaat, tegelijk met de andere versies in de winkel liggen.


Ebola-uitbraak in zuiden van Congo

Icoon EpidemieIn het zuiden van Congo zijn twee plaatsen onder quarantaine geplaatst vanwege een uitbraak van Ebola. De afgelopen vier maanden werden er meer dan 160 doden en 352 zieken gemeld in een zuidelijke provincie. Dit werd toegeschreven aan een mysterieuze koorts.

De koorts blijkt na analyse van een aantal monsters door het Amerikaanse Center for Disease Control and Prevention, Ebola te bevatten. Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie is het nog niet duidelijk of alle doden en zieken toe te schrijven zijn aan Ebola, of dat er nog andere ziekten de ronde doen in Congo.

Mensen die Ebola hebben, overleven de ziekte in 50 tot 90% van de gevallen niet. De Wereld Gezondheids Organisatie heeft verschillende organisaties gevraagd om virologen en gezondheidsspecialisten naar het gebied te sturen om de uitbraak en verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Met dank aan static voor de submit.

Richard Hammond crasht weer

Icoon BuitenlandsTop Gear-presentator Richard Hammond heeft een 100.000 pond kostende auto beschadigd tijdens een ongeluk. De presentator reed 's nachts op circuit Silverstone om een 24-uurs race als Le Mans na te doen. Hij wisselde tijdens de 24-uur durende race af met mede-presentatoren James May en Jeremy Clarkson.

Tijdens een inhaalmanoeuvre van een snellere auto werd de BMW 330 DTi Sport van Hammond geraakt en belandde buiten de baan. De auto werd beschadigd maar Hammond zelf raakte niet gewond. Volgens Hammond was het ongeluk "niemand zijn fout".

In september 2006 liep de 37-jarige Hammond ernstig hersenletsel op en leed twee weken lang aan geheugenverlies nadat een test met een auto met straalmotoren een verkeerde afloop had. Zijn auto crashte met 450 kilometer per uur, waarna hij direct per helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht.

Een woordvoerder van de BBC benadrukt dat dit ongeluk niet te vergelijken is met de crash van een jaar geleden. Het ging hier om een openbaar race-evenement waar de normale veiligheidsmaatregelen van toepassing waren.
Met dank aan kahaarin voor de submit.

Limburg wil Polen uit woonwijken weren

Icoon BinnenlandsIn Noord-Limburg wil een aantal gemeenten dat Polen, die in Nederland verblijven om te werken, uit woonwijken geweerd worden. Tot voor kort leefden veel Polen in pensions en op campings, maar de laatste tijd worden in wijken veel huizen opgekocht om Oost-Europese arbeiders te huisvesten. De gemeenten willen deze trend keren.

Volgens de gemeenten zouden de Oost-Europeanen moeten worden gehuisvest in grote wooncomplexen. Want de aanwezigheid van grote groepen Polen in woonwijken zorgt volgens hen voor veel onrust onder de reguliere bewoners. De lokale bevolking is bang voor overlast en waardevermindering van de huizen.

In de regio Noord-Limburg zouden zo'n tienduizend Polen werken en wonen.

Ex-moslims komen op voor tolerantie en vrijheid

Icoon BinnenlandsEx-moslims uit Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië hebben vanmiddag in Den Haag een verklaring voor tolerantie en vrijheid en tegen de onderdrukking door de islam ondertekend. Een van de ondertekenaars was Ehsan Jami van het comité van ex-moslims in Nederland.

Onder grote belangstelling van journalisten uit Nederland en andere landen plaatsten Jami en de twee vertegenwoordigers van de Britse en Duitse comités hun handtekening. Zij wijzen erop dat er duizenden jaren voor de vrijheid van meningsuiting is gevochten en keren zich tegen moslims die de islam als onderwerping zien en mensen het recht ontzeggen van het geloof af te vallen.

'Geen vreedzame religie'
De ondertekenaars riepen de moskeeën op zich uit te spreken voor het recht van moslims om ongelovig of aanhanger van een andere godsdienst te worden. Volgens de verklaring spreken moslims niet de waarheid als zij hun godsdienst een vreedzame religie noemen. Onderwerping is de ziel van de islam. Niet alleen christenen en joden, maar ook vrouwen en homoseksuelen moeten worden onderworpen, zo staat in de verklaring, die Jami voorlas.

Jami, van Iraanse afkomst en gemeenteraadslid voor de PvdA in Leidschendam-Voorburg, kondigde de oprichting van zijn comité begin mei aan. Hij zei geen ledenbeweging na te streven. Hij wil met de reacties op zijn initiatief aan de slag gaan en met moskeeën en moslimorganisaties debatteren.

Kort nadat hij zijn initiatief wereldkundig had gemaakt, noemde Jami de profeet Mohammed in een interview in het dagblad Trouw een verschrikkelijke man. Hij zei vanmiddag zijn toon niet te matigen, want dat zal radicale moslims niet afschrikken. ''Ik geloof niet dat ze de toon niet mogen. Ze willen het hele liedje niet horen.'' Hij zei ''uit idealisme'' met zijn comité te zijn begonnen.



Jami, ex-moslim

Recherche rolt internationale drugsbende op

Icoon MisdaadDe Nationale Recherche en het Landelijk Parket hebben in samenwerking met de Braziliaanse en Uruguayaanse autoriteiten een internationale drugsbende opgerold. Dat heeft het Landelijk Parket dinsdag gemeld.

Dinsdag heeft de recherche twee mensen aangehouden. Drie weken eerder zijn in Nederland ook al twee verdachten opgepakt, onder wie de hoofdverdachte. Zij zijn aangehouden nadat in een Braziliaans onderzoek een partij van 485 kilo cocaïne in Uruguay was onderschept. De verdachten, in de leeftijd van 38 tot 52 jaar, komen allen uit Rotterdam, behalve de hoofdverdachte. De hoofdverdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Nederlanders minder bang voor aanslag

Icoon EnquêteSteeds minder Nederlanders zijn bang voor een terroristische aanslag in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. De opiniepeiler doet sinds de aanval op het World Trade Center een jaarlijks onderzoek naar het gevoel over terroristische aanslagen in Nederland. Dinsdag, precies zes jaar na de aanslag in New York, maakte hij de balans op.

In 2007 was 36 procent van de ondervraagden bang voor een terroristische aanval in eigen land. Dat is beduidend minder dan de afgelopen drie jaar, in 2005 vreesde maar liefst 55 procent van de Nederlanders een aanslag. Opvallend is dat in 2002, vlak na de aanval in New York, dit percentage lag op 40.

Overigens denkt een kwart van de FOK!kers dat de VS zelf achter die aanslagen zit, zo laat een poll zien. Op het FOK!forum loopt wel een topic over een mogelijke 'belangrijke gebeurtenis' voor de wereld rond 19 september 2007. Een week geleden werden er in Duitsland drie terreurverdachten opgepakt en in Denemarken een aanslag verijdelt. Gevolg daarvan was dat minister Hirsch Ballin van Justitie vrijdag Nederlanders vroeg waakzamer te zijn.

Huta Galung door in Sevilla

Jesse Huta Galung heeft zijn goede vorm van Alphen aan den Rijn meegenomen naar het challengertoernooi in Sevilla. De Nederlander, die afgelopen weekend voor het eerst een challenger won, versloeg vandaag in de eerste ronde de Argentijn Juan Pablo Villar met 4-6, 6-3, 6-3.

In de volgende ronde moet hij het opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Mariano Puerta en de als zesde geplaatste Spanjaard Marcel Granollers.

Voetbalvandalisme verschuift naar oefenduels

Guusje ter HorstVoetbalvandalisme steekt steeds vaker de kop op bij wedstrijden buiten de rugielere competities in het betaald voetbal. In toenemende mate lopen de zaken uit de hand tijdens oefen- of amateurwedstrijden en bij vriendschappelijke duels.

Dat heeft minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vanmiddag gezegd tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. De toename van problemen bij dit soort wedstrijden heeft waarschijnlijk te maken met een lagere politie-inzet. Ook kunnen supporters vaak eenvoudiger aan een kaartje komen en is hun toegangsbewijs niet verplicht gekoppeld aan gezamenlijk busvervoer naar het stadion.

Ter Horst constateerde dit in een antwoord op vragen van PVV-Kamerlid Hero Brinkman over een vriendschappelijk voetbalduel tussen Jong Oranje en Jong Marokko, dat afgelopen mei plaatsvond in Tilburg. Rondom de wedstrijd braken rellen uit, waarbij vernielingen werden aangericht en stewards gewond raakten.

Een oefenduel tussen Go Ahead Eagles en Ajax liep eind juli uit op een confrontatie tussen supporters van beide clubs in het centrum van Deventer. De betrokken partijen erkenden achteraf dat ze de risico's van de wedstrijd hebben onderschat.

De PvdA-bewindsvrouw verwacht in oktober met de Tweede Kamer te kunnen debatteren over voetbalvandalisme. Dat kan aan de hand van een onderzoeksrapport van het Auditteam Voetbalvandalisme over de rellen in Tilburg en een andere evaulatie.

Van Hummel langer bij Skil-Shimano

Het Skil-Shimano team heeft het contract met Kenny van Hummel met een jaar verlengd.

De 24-jarige Nederlandse sprinter liet zich dit seizoen weer regelmatig van voren zien in de massaspurts. Zo won hij de ronde van Noord Holland en stond hij op het podium in de vijfde etappe van de Ronde van België (2e), de GP Gerrie Knetemann (2e) en de tweede etappe van de Eneco Tour (3e).

"Ik heb de afgelopen twee jaar veel progressie geboekt in het Skil-Shimano team en hoop die lijn het komende jaar door te trekken”, aldus Van Hummel.

Woensdag bevruchtingsdag in Moskou

De gouverneur van de provincie Moskou wil geen mogelijkheid onbenut laten om de dramatische afname van de Russische bevolking een halt toe te roepen. Sergei Morosov heeft deze woensdag uitgeroepen tot 'Dag van de Bevruchting'.

Hij spoort werkgevers aan om het personeel een dag vrij te geven, meldden de Russische media vandaag. Morosov stelde eerder al prijzen in het vooruitzicht, variërend van tv's tot heuse terreinwagens, om de mensen zover te krijgen om (meer) kinderen te krijgen. De Russische bevolking neemt jaarlijks met honderdduizenden af.

Cohen: strengere regels voor smartshops

Burgemeester Cohen van Amsterdam wil strengere regels voor smartshops. Hij wil vergunningen invoeren voor smartshops in de hoofdstad. Daarin komen regels te staan over de voorlichting en verkoop van paddo's.

De afgelopen maanden is een aantal buitenlandse toeristen door het lint gegaan na het eten van paddo's. Volgens de burgemeester kopen de toeristen de paddestoelen in een impuls. Daarom wil Cohen dat toeristen pas drie dagen nadat zij in een smartshop zijn geweest, paddo's kunnen kopen. In die drie dagen kan de koper meer voorlichting krijgen.

Het vergunningenstelsel voor smartshops moet volgens Cohen worden gecontroleerd door de Voedsel- en Warenautoriteit.

Overigens is het idee niet nieuw. In Venlo, Maastricht en Breda moeten smartshops al een vergunning hebben.

Kwart FOK!kers: VS achter aanslagen 9-11

Icoon ShockingBijna 1800 mensen hebben al gestemd op de FOK!poll over wie er achter de aanslagen op het WTC in New York zit. Meer dan 25% denkt dat de Amerikaanse overheid achter de aanslagen zit en bijna 12% denkt aan een samenzwering door rijke industriëlen.

Nog niet eens de helft, zo'n 42%, van diegene die hun stem hebben gegeven, gelooft in de officiële lezing van de Amerikaanse overheid dat Al Qaida de aanslagen pleegde. In de reacties onder de poll en ook op het FOK!forum wordt nog altijd druk gespeculeerd over de werkelijke daders en motieven voor de aanslagen op het WTC 11 september 2001.

Natuurlijk kun je zelf ook nog stemmen in deze poll, klik hier.


Tweede vliegtuig boort zich in het WTC.


Naburig gebouw WTC7, niet geraakt, wel volledig ingestort. Logisch te verklaren of een complot?

Davenport wint bij comeback

De Amerikaanse tennisster Lindsay Davenport, voormalig nummer één van de wereld, heeft haar eerste singlespartij sinds haar zwangerschap gewonnen.

In de eerste ronde van het WTA-toernooi van Bali versloeg ze de Griekse Eleni Daniilidou met tweemaal 6-2. Ze verloor op haar eigen opslag slechts vier punten.

De 31-jarige Davenport beviel in juni van zoontje Jagger, waarna ze vrij snel haar training hervatte. Ze hoopt volgend jaar op de Olympische Spelen een medaille te veroveren, twaalf jaar nadat ze op de Spelen van Atlanta goud won.

[EK] Volleybalheren onderuit tegen Spanje

De Nederlandse volleybalheren hebben hun eerste wedstrijd in de tweede groepsfase van het Europees kampioenschap in Rusland niet winnend weten af te sluiten. Het team van bondscoach Peter Blangé verloor met 1-3 (23-25, 25-20, 22-25, 22-25) van Spanje, dat nog ongeslagen is dit toernooi.

Nederland staat voorlopig tweede in de groep dankzij een zege op Duitsland in de eerste groepsfase. De resultaten uit de eerste ronde tellen mee in de tweede ronde. Daarom hoeft Oranje niet meer tegen Servië en Duitsland te spelen. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finales en verdienen daarmee een ticket voor een Olympisch kwalificatietoernooi.

Oranje speelt deze week nog tegen Frankrijk en Slowakije.

Sony komt met nieuwe labels en GetTogether Café

Binnenkort zal Sony twee nieuwe labels lanceren voor haar PS2-games. De eerste is Get Together, dit zijn games die het sociale aspect van gaming benadrukken. Te denken hierbij valt aan de vele SingStar-games en de Buzz-spellen. Om deze games extra te promoten onder de doelgroep van non-gamers zal in november het café XtraCold in Amsterdam omgetoverd worden tot GetTogether Café. Het complete etablissement zal voorzien worden van PS2- en PS3-consoles, uiteraard in een watervaste en veilige opstelling. Het café zal gewoon als café door blijven draaien. Door videogames in een non-gamer omgeving te plaatsen, hoopt Sony meer mensen geïnteresseerd te krijgen voor het platform.

Daarnaast gaat men een Kids-label introduceren genaamd 100%Kids. Onder dit label vallen de games met een PEGI-rating van 3+ of 7+, een (eventueel optionele) Nederlandse taal en een gemiddelde reviewscore van teminste 60%. Bestaande games die onder dit label vallen zijn onder meer Rayman Raving Rabbids, Eye Toy Play en Sly Raccoon 2. Men hoopt met dit label duidelijker naar ouders te communiceren welke games er voor hun kroost geschikt zijn.
Nieuwe games die onder dit label uit gaan komen zijn Eye Toy: Astro Zoo en Buzz! Monsters. Mochten deze games niet aan het review-score-criterium voldoen, dan zullen ze weer uit het label gehaald worden.

Valverde dreigt UCI met rechter

Alejandro Valverde dreigt de UCI met een gang naar de burgerrechter als hij niet mag deelnemen aan het wereldkampioenschap aan het eind van deze maand in Stuttgart. Dat heeft UCI-baas Pat McQuaid gezegd.

De UCI sluit de Spanjaard uit van deelname vanwege zijn vermeende betrokkenheid in dopingzaak 'Operation Puerto'. De wielerunie wil alle enigszins besmeurde renners weren om een zo schoon mogelijk WK te realiseren.

Onlangs verwierp de Spaanse wielerbond een verzoek van de UCI om Valverde niet naar Stuttgart te sturen. Valverde ontkent iedere betrokkenheid bij de dopingzaak rond de Spaanse arts Fuentes.

Prijs van Gran Turismo 5 Prologue en features GT5 bekend

Tijdens een pers-bijeenkomst die vandaag door Sony werd gehouden is bekend geworden welke richtprijs men voor Gran Turismo 5 Prologue in gedachten heeft. De prijs staat nog niet vast, wel is zeker dat de game niet gratis zal zijn. Voor de BluRay editie van de game, die in de reguliere winkels te koop zal zijn, zul je rond de 45 euro moeten betalen. Voor de PSN-editie heeft men nog geen prijs vastgesteld, maar de verwachting is dat die prijs fors lager uit zal pakken.

Gran Turismo 5 Prologue is een voorproefje op Gran Turismo 5, die ergens in 2009 het levenslicht zal zien. Behalve het bekende racen, zal Gran Turismo 5 ook enkele online-functies kennen. Je kunt met zestien spelers tegelijk via het PlayStation Network tegen elkaar spelen, maar ook is er een directe link tussen GT5 en Home.
Je zult ook in-game websites van verschillende auto-merken kunnen bezoeken, en in de toekomst moet het mogelijk zijn om nieuwe van deze merken modellen of zelfs prototypes te kunnen downloaden om die in de game te kunnen spelen.
Een nieuwe functie is GT-TV, waarmee je gratis naar diverse auto-programma's zoals bijvoorbeeld Gek op Wielen of Top Gear kunt kijken. Welke programma's dit zijn is nog onduidelijk, aangezien Sony nog in onderhandeling is met de diverse partijen over de mogelijkheden.

Hargreaves en Lampard niet fit

Steve McClaren, de bondscoach van het Engelse nationale team, kan morgen in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland niet beschikken over Frank Lampard en Owen Hargreaves. Beide middenvelders zijn niet op tijd fit.

De absentie van Lampard werd wel verwacht. Vorige week verrekte de speler van Chelsea een dijbeenspier. Het afhaken van Hargreaves, die ook een dijblessure had, was een fikse tegenvaller. De medische staf acht zijn meespelen echter onverantwoord.

Williams-rijders hopen vorm vast te houden

Alexander Wurz en Nico Rosberg hebben allebei veel zin in de komende Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps. De coureurs van Williams hopen dat ze hun huidige vorm in België weten vast te houden en hopen belangrijke punten voor het constructeurskampioenschap te kunnen scoren.

"Spa is een fantastisch circuit, dus ik kijk er erg naar uit om daar te racen", aldus Wurz. "Ik weet niet hoe we er kunnen presteren. We hebben hier een paar weken geleden getest, maar het is moeilijk om te voorspellen hoe we het in de race zullen doen. Ik denk dat het veld wel weer dicht bij elkaar zal zitten. Als team hebben we wel hoge verwachtingen na de zesde plaats van Nico in Monza. Als we weer wat punten kunnen scoren, kunnen we onze vijfde plek in het constructeurskampioenschap verstevigen. Dat is dan ook mijn doel voor dit weekend."

Rosberg denkt dat het team wel eens voor een verrassing kan zorgen. "Spa is geweldig. Het is een mooie baan voor de rijders en misschien zelfs wel de allermooiste. Het gaat er erg snel aan toe. Ik ben niet enorm optimistisch, maar we hebben zeker progressie geboekt sinds de testsessies hier en ik hoop dat we die vorm weten vast te houden. We hebben de laatste paar races aangetoond, dat we boven onze verwachtingen kunnen presteren, dus ik hoop dat we dat weer kunnen doen en beter kunnen presteren dan onze doelen."

Jong-a-Pin blijft tobben

Calvin Jong-a-Pin tobt al geruime tijd met zijn gezondheid. Afgelopen zomer werd de verdediger met Jong Oranje Europees kampioen. Daarna miste hij een groot deel van de voorbereiding op dit seizoen vanwege een keelontsteking. Tot overmaat van ramp liep hij ook een kuitbeenblessure op.

"Calvin blijft last houden van zijn kuit", aldus de fysiotherapeut van SC Heerenveen, Erik ten Voorde. "Hij kan bijna alles doen, maar bij het schieten ondervindt hij hinder. Het gaat om het bovenste gedeelte van de kuit, net onder de knie. We moeten kijken hoe de blessure zich ontwikkeld. Anders moet er misschien nader onderzoek worden gedaan."

Handtekeningenactie voor Van Gelder

Het Algemeen Dagblad is vandaag een handtekeningenactie gestart voor turner Yuri van Gelder.

Via een bon in de krant en via de website kunnen mensen steun aan de turner betuigen. Op deze manier hoopt de krant de kans te vergroten dat Van Gelder een wildcard krijgt voor de Olympische Spelen in Peking van volgend jaar.

Volgens de regels had Van Gelder afgelopen week bij de wereldkampioenschappen in Stuttgart op de ringen de titel moeten pakken om naar de Spelen te mogen. De Nederlander eindigde echter als tweede en is nu afhankelijk van een wildcard.

Veel bloed in eerste Ninja Gaiden 2 screens

Redelijk onverwacht zijn de eerste screenshots verschenen van Ninja Gaiden 2 op de Xbox.com website van Japan. Volgens diezelfde info-pagina zou de game nog in 2008 moeten uitkomen, maar een exacte datum is nog niet bekend. De verwachting is dat binnenkort tijdens de Tokyo Game Show (20-23 september) meer beelden en informatie zal verschijnen van Ninja Gaiden 2. Voorlopig zullen we het moeten doen met deze screenshots:





Honkballers groepswinnaar op EK

De Nederlandse honkballers zijn op het EK in Barcelona winnaar geworden van Groep A. Oranje deed dat door Duitsland, dat nog ongeslagen was, met 6-3 te verslaan.

Nederland speelt morgen zijn laatste groepswedstrijd tegen Kroatië, maar is dus al geplaatst voor de finaleronde. De Europees kampioen plaatst zich voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking en de nummers twee en drie van het EK mogen een nieuwe poging wagen op een Olympisch kwalificatietoernooi.

Filip Dewinter opgepakt

Icoon BelgieDe leider van het Vlaams Belang, Filip Dewinter, is vandaag opgepakt bij een verboden betoging. De demonstratie, gericht tegen de islamisering van Europa, was omstreden en werd begin augustus reeds verboden. Naast Dewinter werd ook Frank Vanhecke gearresteerd.

De politie trad hard op en verrichtte meer dan tien arrestaties. Mensen werden onder andere bij het Europees Parlement en bij de Europese Commissie opgepakt. Ook was de Belgische ME met tientallen eenheden terplekke. Dewinter protesteerde dan ook volop toen hij werd opgepakt. "Wij verzetten ons tegen de islamisering van Europa", zei hij.

Uit vrees voor rellen met de allochtone gemeenschap had burgemeester Thielemans van Brussel besloten de demonstratie te verbieden. Dewinter vond dan ook dat door dit verbod, Thielemans naar de pijpen van de moslims danste en weigerde hieraan gehoor te geven.

Dewinter kwam gisteren ook al in het nieuws toen hij pleitte voor euthanasie van België, dat volgens hem niet meer te redden was.


Filip Dewinter


Meer informatie over de laatste stand van zaken omtrent de Belgische politiek vind je ook op het FokForum

Meer info over Link's Crossbow Training en Wii Zapper

Er is iets meer bekend over de titel die geleverd zal worden bij de Wii Zapper; Link Crossbow Training. Als speler kruip je in de huid van Link en moet je verschillende tests doorstaan om een goede kruisboogschutter te worden. In het begin zal het gaan om stilstaande doelwitten, vervolgens zul je moeten schieten op bewegende doelen en uiteindelijk mag je de kruisboog gebruiken tegen verschillende vijanden.

Het zal (zoals te verwachten viel) dus niet om een uitgebreide game gaan, maar meer om een leuke extra die je bekend maakt met het gebruik van de Zapper. Enige kritiek was er wel te horen van Zelda fanboys, aangezien Link standaard alleen de boog gebruikt.

De Wii Zapper zal vanaf 19 november in de Amerikaanse winkels liggen voor de prijs van 19 dollar. Nintendo hoopt met het geweer een Arcade-achtig gevoel aan games te kunnen geven, zonder dat de functie van de Wiimote verloren gaat.




Terugslag voor Vicente

Vicente Rodríguez zal nog minstens een maand toe moeten kijken vanaf de kant. Aan het blessureleed van de middenvelder van Valencia lijkt geen eind te komen.

De blessure aan zijn dij houdt hem zeker nog vier weken van spelen. Na scans werd duidelijk dat de 26-jarige Spanjaard in ieder geval de Champions League-duels tegen Schalke 04 en Chelsea aan zich voorbij moet laten gaan. Sinds april heeft Vicente slechts éénmaal gespeeld.

De clubdoktoren van Valencia ontdekten een litteken op een spier. "Vicente verrekte zijn dijspier een tijdje geleden en we hebben nu een 30 tot 40 milimeter groot litteken gevonden", aldus Dr. Pedro Guillén. "Dit soort blessures doen vaak veel pijn, dus gaan we hem een maand lang behandelen. Hij zal dus niet kunnen spelen."

De blessuregevoelige vleugelspeler heeft lang te kampen gehad met een enkelblessure. Door deze kwetsuur moest hij onder andere lijdzaam toezien hoe 23 anderen naar het WK in 2006 gingen. "Zijn enkels zijn nu in perfecte conditie", meldt Guillén. "Er is geen schade aan de gewrichten."

Veel prominenten steunen comité Ehsan Jami

Icoon BinnenlandsAntoine Bodar, Bart Jan Spruyt, Hans Teeuwen, Leon de Winter, Joost Zwagerman, Vincent Bijlo, Paul Cliteur en Cisca Dresselhuys zijn enkele van de vele prominenten die de zogeheten steunverklaring voor het Comité van Ex-moslims van PvdA-raadslid Ehsan Jami hebben ondertekend. Dat blijkt uit de lijst die staat op de website Steuncomite-exmoslims.nl.

Politieke steun uit de Kamer is er van Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Marianne Thieme (Partij voor de Dieren). Opvallendste afwezige is de fractievoorzitter van Jami's eigen partij, de PvdA. De partij liet eerder al weten niet gediend te zijn van de wijze waarop Jami de islam bejegent.

Ook de ChristenUnie tekende niet. De partij vindt de datum van vandaag waarop het comité zich presenteert, 11 september, ongelukkig gekozen. Bovendien kiest fractievoorzitter Arie Slob ''liever mijn eigen bewoordingen om hierover naar buiten te communiceren.'' De SGP ondertekende niet vanwege ''de regelrechte seculiere geest'' die de steunverklaring deels uitademt. Toch steunt de partij Jami en zijn comité, vooral waar het gaat om het tegengaan van de godsdienstdwang van de islam. ''Daar zou de SGP direct voor tekenen'', aldus fractievoorzitter Bas van der Vlies.

Het CDA en D66 vroegen de hele steunverklaring niet aan. SP en Groenlinks wel, maar tekenden niet.

In de steunverklaring stellen de ondertekenaars onder meer dat iedereen volledige vrijheid moet hebben bij het maken van eigen religieuze of levensbeschouwelijke keuzen. Daartoe behoort ook het recht om van godsdienst te veranderen. Ze roepen moslimorganisaties op dit ook te verklaren en geweld tegen afvalligen te veroordelen

Provocerend
Gisteren nam in een Marokkaanse moskee in Amsterdam een groep ex-moslims afstand van Jami's comité. Zij vinden dat Jami met zijn provocerende uitspraken een dekmantel is geworden voor een hetze tegen de islam. Dat het comité zich vandaag op 11-9 officieel presenteert vinden ze helemaal schandelijk. ''Daarmee stelt het comité moslims schaamteloos op een lijn met terroristen'', aldus de boze ex-moslim Peyman Jafari.

Jafari, politicoloog en verbonden aan de Internationale Socialisten, is atheïst, maar onderstreept dat hij en zijn medestanders ''niet bereid zijn zich voor het karretje van islamofoben te laten spannen. Moslims en niet-moslims moeten zich niet tegen elkaar laten uitspelen.''

Het geheim wat je deelt met....

Ga je stiekem vreemd met je buurmeisje? Steel je regelmatig geld uit de kas van het bedrijf waar je werkt? Of ben je verslaafd aan gokken en durf je het eigenlijk aan niemand te vertellen?

Iedereen heeft wel een geheim. Maar sommige mensen hebben een groot geheim en voelen zich daar heel slecht onder.

Een medewerker van de Universiteit in Tilburg wil juist dit aspect gaan onderzoeken: Hij doet een onderzoek naar de relatie tussen geheimen en gezondheid. Hij heeft er ook een website voor geopend. Je kunt er meedoen aan een enquete, er is een apart forum, maar je kunt er ook (geheel anoniem) je grote geheim kwijt en reageren op de geheimen van anderen.

Vader vermoord gezin gedroeg zich vreemd

Icoon MisdaadDe 29-jarige Huib van O. uit Melissant (gemeente Dirksland) op de Zuid-Hollandse eilanden, die vrijdagavond bekende zijn vrouw en dochtertje te hebben vermoord, gedroeg zich al tijden vreemd. Dat schrijft het AD vandaag op basis van gesprekken met bekenden van de dader. Het laatste jaar was hij vaak afwezig op de machinefabriek waar hij werkte.

Vorige week zat hij de hele week ziek thuis. Op een vraag van een collega waarom hij niet kwam werken, antwoordde hij: ''Ik heb het heel druk aan mijn hoofd.''

Van O. meldde vrijdagochtend aan de werkgever van zijn vrouw dat ze ziek was. Ook zijn dochtertje meldde hij die ochtend wegens ziekte af bij de peuterspeelzaal. Zijn eigen baas belde hij op dat hij niet kwam, omdat hij op zijn dochtertje Elisa moest passen. Zijn vrouw moest naar haar vader, zei hij. De chef zei toen tegen hem: ''Verwen haar maar'', en toen reageerde Huib vreemd: ''Ik denk het niet''.

Een buurman van het gezin denkt dat Huib zijn vrouw Renate (31) en dochter Elisa (3) donderdagavond al heeft omgebracht en ook de hond bijna doodstak en -schopte. Het huis zat sinds dat moment potdicht en hij hoorde de hond niet meer. Ook gedroeg Van O. zich volgens hem sindsdien zenuwachtig. Opvallend is wel dat op de vriendensite Hyves vrijdagochtend nog berichten van Renate zijn verschenen. Zelf zat Van O. sinds kort ook op Hyves.

De vraag blijft waarom Huib zijn vrouw en dochter heeft vermoord. Er zouden mogelijk geldproblemen zijn geweest en de vrouw van Huib wilde weg uit Melissant. Huib wilde dat niet omdat zijn ouders bij hem in de straat woonden. Vorige week zijn ze echter toch naar een makelaar geweest. Ook zou Huib een hekel hebben gehad aan de hond, een pas aangeschafte Berner Sennenpup. ''Huib hield niet van honden, maar Renate wilde er graag één.''

De kinderen van peuterspeelzaal uit de groep van Elisa hebben vandaag te horen gekregen dat het meisje niet meer komt, omdat ze dood is. ''We gaan verder niet in detail, het gaat om kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Maar het moet wel worden verteld'', aldus een verklaring van de peuterzaal.

De politie wil nog geen mededelingen doen over wat Van O. verklaard heeft.

9-11: Grappig

Het was 9/11. Of was het nou 11/9? 11/11 kan ook, of 9/9. Weet ik veel. Het doet er ook eigenlijk niet eens toe.
De bus had me van het werk naar het station gebracht. Ik stapte uit en liep naar mijn fiets. Behendig opende ik alle sloten. Met een sprongetje belandde ik op het zadel. Het was mooi weer. De zon scheen en er stond een matig briesje. Ik pedaleerde opgewekt over de straten van het schilderachtige Apeldoorn.

Het was in de tijd dat kinderopvang nog te betalen was. Wij hadden ons kind echter niet ondergebracht bij een instelling, maar bij een heus gastoudergezin. Mijn vrouw werkte op onregelmatige tijden en ik moest vroeg weg. Aan reguliere buitenschoolse opvang hadden we niet zoveel. Via via hadden we deze mensen gevonden, die 's morgens vroeg vanaf half acht en 's middags na school wel op onze zoon wilden passen. Het was een fijn katholiek standaardgezin met twee dochtertjes, die allebei bij Luc op school zaten. Luc was een jaar of acht oud en had het er prima naar zijn zin.

Ik was inmiddels het woonkamergeluk van het gastgezin binnengestapt. Normaal zat de hele meute aan de keukentafel. Het was tenslotte etenstijd. Dit keer bevond iedereen zich in de woonkamer. En dat was vreemd. Het was in dit gezin niet de gewoonte dat er 's middags televisie gekeken werd. Meestal moest Luc spelletjes doen, met Lego rommelen of buiten op het klimrek. Zowaar, iedereen zat stilletjes voor de buis.
"Goedenavond!" zei ik opvallend. Niemand zei iets terug. Alleen de moeder keek me aan en legde een vinger op de lippen. Ik begreep dat er iets belangrijks gaande was. Eens kijken op dat tv-scherm. Ik zag twee bekende Amerikaanse wolkenkrabbertorens. Maar één van die torens zag er nu heel anders uit.

Ik heb zo mijn momenten. Momenten dat ik zeg wat er in mij opkomt. Momenten dat ik heel grappig ben.
"Het schijnt dat die kantoren van het World Trade Centre érg benauwd waren. Maar dat is nou mooi opgelost, met die gevels en puien eruit. Wat een boel smog daar in New York, trouwens. Met zoveel luchtvervuiling zou je er toch niet willen wonen."
Op de televisie vloog een vliegtuig het andere gebouw binnen.
"Allahmachtig, het lijkt wel of die piloot zijn brevet bij een wasmiddel cadeau heeft gekregen! Het vliegveld is mijlenver daarvandaan!"
Ik keek triomfantelijk het kringetje rond. De monden van de leden van ons gastgezin stonden wagenwijd open, net als de holle ogen die mij aanstaarden. Ik had geloof ik iets verkeerds gezegd, al begreep ik nog absoluut niet wat er op de beeldbuis gaande was.
Zonder verder nog veel te zeggen griste ik mijn kind tussen de televisiekijkende familie vandaan. Ik zwaaide naar iedereen, maar ze zwaaiden niet terug. De ogen waren weer gericht op het scherm.

Thuisgekomen zette ik onmiddellijk de televisie aan. Ontelbare keren kwamen de beelden voorbij. Beelden van een vliegtuig dat de bovenverdiepingen van een torenflat binnen vliegt. Een rode explosiewolk en een gele steekvlam aan de andere kant van de flat. En enorme pikzwarte wolken vol roet. Later op de avond beelden van paniek in de straat, van brandweerlieden die tevergeefs proberen te redden wat er te redden valt, en van mensen die van honderden verdiepingen hoog naar beneden – en dus een wisse dood tegemoet - springen. Toen uiteindelijk de twee reusachtige torens in elkaar stortten, was ik met stomheid geslagen.

Soms kan ik heel grappig zijn. Soms ook niet.


Apeldoorn, september 2007

Utrechtse scholieren bij ontuchtzaak betrokken

Icoon PolitieEen aantal leerlingen van het Utrechtse Vader Rijn College in de wijk Overvecht zouden betrokken zijn bij een ontuchtzaak. Om hoeveel leerlingen het gaat en wie het zijn, kan en wil de politie nog niet vertellen. De politie heeft wel de schoolleiding geïnformeerd over de zaak, maar is nog bezig met het onderzoek.

Spil in de ontuchtzaak zijn een 50-jarige man uit Den Haag, een 26-jarige vrouw uit Overvecht en een 15-jarig meisje. Het drietal is twee weken geleden aangehouden. De man zou minderjarigen hebben betaald om seks met hem te hebben in de woning van de Utrechtse vrouw. Waarom het 15-jarige meisje werd aangehouden, is onduidelijk. Zij is later vrijgelaten.

Een politiewoordvoerder zegt dat het aantal minderjarigen dat seks heeft gehad met de man nog onbekend is: ''Wij weten dat niet, zelfs niet bij benadering. Ook moet worden bekeken of de seks wel of niet tegen betaling gebeurde en of dat strafbaar is.''

De directeur van de openbare school voor vmbo vindt het afschuwelijk dat leerlingen van het Vader Rijn College genoemd worden in een seksschandaal. Volgens hem heeft de politie hem geïnformeerd omdat sommige leerlingen ander gedrag kunnen gaan vertonen en dat de school ze zal moeten opvangen. Alle mentoren zijn geïnstrueerd extra waakzaam te zijn.

Met dank aan MikeGSM voor de submit.

Britney toont opnieuw edele delen

Icoon Showbizz Na haar veel besproken optreden bij de MTV Awards is Britney Spears meteen weer het nachtleven van Las Vegas ingedoken. Ze kon het niet laten om opnieuw haar edele delen met de paparazzi te delen. In een kort jurkje stapte ze gisternacht uit een auto, waarbij haar kaalgeschoren vagina duidelijk te bewonderen was.

Het 25-jarige feestbeest spreidde al twee keer eerder haar benen voor de fotografen. Begin dit jaar maakten fotografen vele foto's van haar intieme delen, toen ze een avondje op stap was met Paris Hilton.

Je kunt de foto's hier (NSFW) bekijken.

Eternal Sonata komt ook naar de PS3

Eerder gingen er al de geruchten dat Eternal Sonata ook op de PlayStation 3 zou gaan verschijnen en onlangs is bekend gemaakt dat dit ook echt waar is. Op de officiële site van Namco Bandai staat namelijk bij Platforms ook de PS3 gemeld. De Xbox360-versie van Eternal Sonata zal al op 19 oktober in de Europese winkels liggen, wanneer de PS3-versie zal gaan verschijnen is nog niet bekend.



De sprookjesachtige RPG over Chopin komt ook naar de PS3

Barça wil Eto'o ACN laten missen

FC Barcelona wil ervoor zorgen dat Samuel Eto'o niet mee zal doen aan de African Cup of Nations, die volgend jaar gehouden wordt. De spits van Kameroen ligt op dit moment nog maanden uit de roulatie.

Eto'o moet de aankomende drie maanden missen door blessureleed. Als de revalidatieperiode langer in beslag neemt kan de spits wellicht pas na de Africa Cup zijn rentree maken bij Barça. De club heeft liever niet dat hij dan in Ghana voor zijn land zal gaan spelen.

"Hij moet eerst voor Barcelona spelen, voordat hij aan andere teams gaat denken", zegt clubvoorzitter Joan Laporta. Kameroen kan alle kracht voorin goed gebruiken. Ook spits Pierre Webó ligt er lang uit. De Africa Cup wordt van 20 januari tot 10 februari gehouden in Ghana.

Bejaarde verslaat man met wielmoersleutel

Icoon OpmerkelijkEen man gewapend met een wielmoersleutel dacht vast en zeker dat hij een goede prooi had gevonden om te beroven. Totdat zijn 74-jarige 'slachtoffer' besloot om terug te vechten.

Bruce Ferraro had geen idee dat hij gevolgd werd toen hij zaterdag een winkel in Bay Shore, New York verliet en in zijn auto stapte. Op dat moment werd er echter op zijn raampje geklopt door een man die zijn geld eiste.

Bruce sprak de nu al legendarische woorden "Je maakt zeker een grapje?" uit en stapte uit zijn auto. Buiten de auto zei de overvaller dat Bruce zijn portomonnee moest geven. Als antwoord hierop pakte Bruce onmiddelijk de wielmoersleutel vast en begonnen de twee aan een fors touwtrekspel. Uiteindelijk lukte het Bruce om de man zijn wielmoersleutel afhandig te maken waarop de overvaller het op een lopen zette.

Bruce hielp later de politie door zijn 'overvaller' aan te wijzen.


Een wielmoersleutel

Online vrienden maken kan niet

Icoon InternetVrienden maken op websites voor sociale contacten kan niet.

Ondanks dat mensen op netwerksites als Hyves, Facebook en MySpace honderden of zelfs duizenden kennissen verzamelen is volgens wetenschappers een ontmoeting vrijwel altijd noodzakelijk om een eerlijke, hechte vriendschap op te bouwen, bericht The Guardian vandaag

Onderzoekers van de Sheffield Hallam University ondervroegen ruim tweehonderd mensen over hun sociale contacten op internet. De respondenten gaven aangemiddeld vijf goede vrienden te hebben en 90 procent van hun goede vrienden hadden ze daadwerkelijk ontmoet. Volgens een van de onderzoekers ''om er zeker van te zijn dat de ander in ons investeert en er is als we hem nodig hebben''.

Eerder onderzoek wees uit, dat mensen in het algemeen ook vijf goede vrienden hebben in een totaal van 150 vrienden en kennissen. Mensen die een grotere kennissenkring hebben, onderhouden minder vaak contact met de rest. Online is een groter netwerk gemakkelijker bij te houden.

'Klepper en Mieremet achter moordpoging Van Hout'

Willem HolleederSam Klepper en John Mieremet hebben achter de mislukte moordaanslag op Heinekenontvoerder Cor van Hout in 1996 gezeten.

Dat verklaarde Willem Holleeder vandaag op de tweede dag van zijn proces. Holleeder, eveneens een van de ontvoerders van Heineken (in 1983), was destijds nog bevriend met Van Hout.

Holleeder beantwoordde vele vragen over Klepper en Mieremet. Hij zei tevens dat beide gevreesde criminelen de moordaanslag hebben toegegeven. Ze zijn er nooit voor vervolgd. Mieremet heeft wel enige tijd vastgezeten voor de tweede, eveneens mislukte aanslag op het leven van Van Hout, in 2000, maar ging vrijuit. Klepper werd twee maanden daarvoor zelf geliquideerd, John Mieremet werd in 2005 doodgeschoten.

Enige tijd na de aanslag in 1996 raakten Van Hout en Holleeder gebrouilleerd. Van Hout werd in januari 2003 alsnog geliquideerd. De daders zijn nooit gepakt. Holleeder verklaarde vanochtend evenals gisteren honderduit en maakt een fitte, bijna montere indruk. Na een aanvankelijke weigering vragen van officier van justitie Koos Plooy te beantwoorden - Holleeder heeft voelbaar een hekel aan de aanklager - ging hij, naar eigen zeggen uit respect voor de rechtbank, toch overstag.

Klepper en Mieremet speelden een rol in de afpersingsaffaire rond zakenman Rolf Friedländer. Volgens justitie heeft ook Holleeder daarin een kwalijke rol gespeeld. Holleeder ontkent dat: hij zegt dat hij het beoogde slachtoffer juist heeft gewaarschuwd. Ook zei hij dat hij ''net als iedereen'' bang was voor het duo. ''Als Klepper en Mieremet zeiden dat je moest komen, moest je gewoon komen.''

Hardloper opzettelijk aangereden

Icoon BinnenlandsEen 34-jarige hardloper uit Uithoorn is gisteren in Amstelhoek opzettelijk aangereden door een kwade automobilist. De automobilist ging er daarna vandoor.

Even daarvoor was de hardloper al bijna in botsing gekomen met de auto, toen deze moest remmen voor een tegemoetkomende wagen. De hardloper gaf daarom een klap op de kofferbak van de auto en rende daarna verder.

Enkele minuten later werd hij van achteren aangereden door diezelfde auto. De hardloper liep hierbij enkele kneuzingen op, waarvoor hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. De politie onderzoekt het voorval.

Crisis Core - Final Fantasy VII toont zich in filmpjes

Het moge duidelijk zijn dat Crisis Core - Final Fantasy VII niet lang meer op zich zal laten wachten aangezien er steeds meer screenshots getoond worden. Ook vandaag hebben we weer een overload aan filmpjes van dit actiespel op de PlayStation Portable. Het spel zal op 13 september in Japan verschijnen inclusief een speciale PSP.

Meer filmpjes betreffende bijvoorbeeld overige personages zoals Genesis en Sephiroth vind je HIER.

Japanse intro:

Personage Zack Fair:

Gevechtsysteem:

Boete voor Jihadkunstwerk-vernieler

JustitieDe 23-jarige UT-student die vorig jaar in Enschede een 'terroristisch kunstwerk' - bestaande uit Nederlandse vlaggen waarop het woord Jihad was geschreven - naar beneden haalde, hoorde gisteren voor de kantonrechter 150 euro boete tegen zich eisen wegens baldadigheid. De student gaf meteen aan die boete niet te zullen betalen en hoger beroep aan te tekenen bij een negatieve uitspraak. Zijn argument is dat hij discussie wil over de grens van het toelaatbare in de kunst.

De student ergerde zich vorig jaar september mateloos aan de Jihad-vlaggen die deel uitmaakten van het Gogbot Festival. Hij besloot het recht in eigen hand te nemen maar werd meteen overmeesterd door bewakers die hem overdroegen aan de politie. De Jihad-vlaggen waren vervaardigd door AKI-studente Chrissy Meijns.

Het Gogbot Festival begint donderdag weer in Enschede. Wederom zal daar omstreden kunst te zien zijn. Dit keer gaat het om twee autowrakken. De overblijfselen van een aanslag in Irak waarbij dertig mensen omkwamen.

De wrakken zijn naar Nederland gehaald door de Rotterdamse kunstenaar Jonas Staal, bekend van zijn Wilders-kunstwerk, en zijn collega Jack Segbars. Met het project willen de kunstenaars aandacht vragen voor de manier waarop publieke opinie door de verslaggeving in de media wordt beïnvloed. Afgelopen weekend waren de wrakken al te zien in Rotterdam.



Jihad-driekleur

Met dank aan bartbh voor de submit.

Zware bomaanslag verijdeld in Ankara

Icoon TerrorismeDe Turkse politie heeft naar eigen zeggen een grote aanslag voorkomen in het centrum van de hoofdstad Ankara. In een parkeergarage ontdekten agenten met speurhonden vanochtend een met explosieven gevulde minibus.

De explosievenopruimingsdienst slaagde er vervolgens in de lading onschadelijk te maken, meldden Turkse media.

''Een mogelijke ramp is voorkomen'', zei gouverneur Kemal Önal van Ankara. Uit voorzorg werden omliggende gebouwen ontruimd. De veiligheidsmaatregelen in Turkije zijn op dit moment verscherpt vanwege de herdenking van de aanslagen op 11 september 2001 in de VS.

Turkije is de laatste jaren vaker opgeschrikt door aanslagen. Zo kwamen in 2003 meer dan zestig mensen om het leven door aanslagen met autobommen op Britse en Joodse doelen in Istanbul.

Bloedsporen geen uitsluitsel in zaak Maddie

Icoon BuitenlandsHet is niet 100 procent zeker dat de bloedsporen die in een auto in Portugal zijn gevonden die van het begin mei verdwenen Britse meisje Madeleine McCann zijn. Dit heeft de Portugese recherche vandaag op de televisie beklemtoond.

De ouders van Madeleine, het Britse artsenechtpaar Kate en Gerry McCann, gebruikten deze auto nadat Madeleine was verdwenen. De Portugese politie beschouwt de ouders als verdachten in de zaak. Wel heeft het echtpaar Portugal het afgelopen weekeinde ongehinderd en onvoorwaardelijk kunnen verlaten.

De politie moet vandaag rapport uitbrengen bij de openbaar aanklager. Britse onderzoekers van de Forensische Wetenschappelijke Dienst (FSS) in Birmingham hebben volgens de Britse media SKY-News en The Sun de Portugezen gezegd dat de bloedsporen wat DNA betreft precies overeenkomen met Madeleine's DNA.

Eerder dit jaar werd Goncalo Amaral, de rechercheur die het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine leidt, beschuldigd van het in elkaar slaan van een vrouw tijdens een verhoor. Leonor Cipriano werd ondervraagd in verband met de verdwijning van haar dochter, die drie jaar geleden onder dezelfde omstandigheden verdween als Madeleine McCann.

Cipriano werd schuldig bevonden aan moord, ondanks dat ze volhield onschuldig te zijn. Ze diende daarop een aanklacht in tegen de politie, waarin ze claimde in elkaar te zijn geslagen en erin geluisd te zijn. Als bewijs toonde Cipriano foto's van na het verhoor, waarop flinke kneuzingen rond haar ogen te zien waren. In juni werd tegen Amaral een officiële aanklacht ingediend.

De ouders van Madeleine hebben inmiddels via hun weblog laten weten er zeker van te zijn dat zij hun onschuld kunnen bewijzen.

Madeleine: 'niet ontvoerd'
De vermiste Maddie

Harry Potter verslaat James Bond

Icoon FilmHarry Potter heeft James Bond van de kroon gestoten als meest succesvolle filmreeks aller tijden. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Hollywood Reporter vandaag.

De vijf films over de tovenaarsleerling van schrijfster J.K. Rowling hebben tezamen wereldwijd 4,47 miljard dollar opgebracht.

De 21 James Bond-films die sinds 1962 zijn gemaakt blijven vooralsnog steken op 4,44 miljard dollar. De derde plaats wordt bezet door de zes Star Wars-films van George Lucas. Deze waren met elkaar goed voor 4,23 miljard dollar.

Van Harry Potter komen er in elk geval nog twee films uit: The Half-Blood Prince in 2008 en The Deathly Hallows in 2010. De producenten van de James Bond-serie, die vorig jaar een doorstart maakte met de Britse acteur Daniel Craig, hebben ook nog minimaal twee delen aangekondigd. De eerste daarvan gaat in november 2008 de strijd aan met de zesde Potter-film.



Verslagen door tovenaarsleerling

L.A. Noire verzet naar het jaar 2009

Developer Team Bondi heeft onlangs bekend gemaakt dat de sfeervolle actie-game genaamd L.A. Noire het levenslicht niet zal zien in het jaar 2008. De release van het spel is verzet naar het jaar 2009 door Take-Two. De eerste berichten rondom L.A. Noire stammen al uit het jaar 2005 waarin duidelijk werd dat de detective thriller naar de PS3 zou komen. Verder werd er niet veel meer getoond van het spel behalve dan een zeer stijlvolle trailer. Nu zullen we niet snel nog meer gaan zien van L.A. Noire.

Balkenende in Afghanistan

Icoon AlgemeenMinister president Jan Peter Balkenende heeft vandaag de Nederlandse troepen in Afghanistan bezocht. Eerst deed hij kamp Holland aan in Tarin Kowt, vervolgens de eenheden in Kandahar. De minister-president werd vergezeld door staatssecretaris Cees van der Knaap van Defensie.

De premier memoreerde in een toespraak dat het precies zes jaar geleden is dat de terroristische aanslag in New York werd gepleegd. Hij was onder de indruk van het zware en gevaarlijke werk door de Nederlandse troepen en noemde hen deskundig en professioneel.

Balkenende zei dat vooruitgang is geboekt met de wederopbouw van Afghanistan en dat dit land blijvend steun verdient van de internationale gemeenschap. Hij liet zich niet concreet uit over de vraag of de Nederlandse militairen na 2008 ook nog in Afghanistan zullen zijn: ''We staan voor een moeilijke afweging.'' Later op de dag zal hij president Hamid Karzai ontmoeten.


Premier in Afghanistan

9-11: De haat is weg

"Volgens mij is er niks meer aan te doen."
"Ik weet het, of, ik wist het. Ik wist dat dit zou gebeuren."
"Hoe bedoel je?" Zijn gezicht komt me bekend voor, alsof ik hem ooit heb gezien.
"Ik bestuurde het vliegtuig dat bij jouw kantoor naar binnen vloog. Ik zag je nog zitten aan je bakkie ochtendkoffie."
"Waarom deed je dat dan," ik zou zoiets nooit doen.
"Omdat ik 46 maagden zou krijgen, en een speciaal plekje in de hemel."

Opnieuw boodschap Bin Laden op internet

Icoon TerrorismeVoor de tweede keer in een week tijd is op internet een video geplaatst met een boodschap die van de voortvluchtige terroristenleider Osama bin Laden zou zijn. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN. De authenticiteit van de tape kon nog niet worden bevestigd.

In de video prijst een stem die vermoedelijk van Bin Laden is een van de kapers van de vliegtuigen die zich op 11 september 2001 in het WTC in New York en het Pentagon in Washington boorden, vandaag precies zes jaar geleden. Op een foto is Bin Laden te zien, in dezelfde kleren als in zijn vorige video.

De Saudische terrorist haalt zijn landgenoot Waleed al-Shehri aan. Hij was een van de kapers die met American Airlines vlucht 11 crashte in de noordelijke toren van het World Trade Center.

Eind vorige week verscheen de eerste video van Bin Laden sinds drie jaar. Hij zei daarin onder meer dat de Verenigde Staten ondanks hun militaire en economische macht 'kwetsbaar' zijn.

PS3 wellicht een leuk en betaalbaar kerstcadeau?

Uit een bron is onlangs voortgekomen dat Sony voor de kerstdagen de prijs van de PlayStation 3 zal gaan verlagen. Deze prijsverlaging zal dan het 80GB-model betreffen en daarnaast wordt er ook nog eens een 40GB-model geïntroduceerd. Als Sony deze plannen doorzet dan zal de PS3 wellicht een leuk en betaalbaar kerstcadeau voor velen gaan worden aangezien het 80GB-model van 599 dollar naar 499 dollar zal gaan. Het 40 GB-model zal zo'n 399 dollar gaan kosten en kan zo prima de strijd aan gaan met de Xbox360 die ongeveer in hetzelfde schuitje zit qua prijs.

Ook staat Sony er om bekend om meestal een starterspack te vormen van hun console inclusief een game, of twee games. Er gaan nu geruchten dat Sony van plan is om een moviepack te maken. Dit houdt in dat je de PS3 krijgt inclusief Spider-Man 3 op Blu-ray. Welke versie deze film erbij krijgt is nog niet bekend.

Sony houdt maar niet op met marketing. Ook besteden ze nog de aandacht aan de PS2 die aan het einde van het jaar nog zo'n 99 dollar zal gaan opleveren. Nog een prijsverlaging dus voor deze console.

Vooralsnog komt dit nieuws uit een bron en is het nog niet helemaal zeker of de plannen doorgezet worden door Sony. Wellicht komen ze daar binnenkort voor uit op de Tokyo Game Show.



WK judo voortaan jaarlijks

Het WK Judo zal voortaan ieder jaar gehouden in plaats van één keer per twee jaar. Dit is besloten op het internationale ledencongres van de internationale judofederatie.
Het congres werd in Rio de Janeiro gehouden waar later deze week het WK judo begint. Voor 2009 staat het WK gepland in Rotterdam, een jaar later zal het gehouden worden in Japan, welke stad is nog niet bekend. In 2011 zal Parijs de host zijn van het toernooi.

'Bijlmoord wraak voor Nederlandse oorlogsdeelname'

Icoon MisdaadDe 41-jarige Amerikaan Carlos H. die zaterdagavond op het station van Roosendaal de 22-jarige Thijs Geers met een bijl doodsloeg, wilde eigenlijk een Nederlandse commando van de lokale kazerne treffen.

Hij wilde een daad stellen vanwege de Nederlandse steun voor de oorlog in Irak, zo heeft hij volgens BN/De Stem verklaard bij de politie. Advocaat Peter Dirven van het advocatenkantoor dat de verdachte bijstaat, bevestigde vanochtend de strekking van de eerste bekentenis en verklaring.

Volgens de krant heeft de verdachte bij de Amerikaanse luchtmacht gewerkt. Familie van hem zegt dat hij niet in Irak heeft gediend, geen trauma heeft en zelf ontslag heeft genomen.

BN/De Stem reconstrueerde het verblijf van de man in Roosendaal sinds zijn aankomst op donderdagavond. Volgens zijn eigen zeggen met een uitgewerkt plan om de commando's te treffen. De verdachte sliep de eerste nacht in een hotel. De politie heeft zijn hotelkamer doorzocht en enkele boeken meegenomen.

Vrijdag bracht hij de nacht door in de bosjes rond de commandokazerne. Toen zijn primaire missie daar mislukte werd zijn alternatieve doel het treffen van het overheidsdienaar. Uiteindelijk werd op zaterdagavond de 22-jarige student uit Bergen op Zoom op het station zijn waarschijnlijk willekeurige slachtoffer. De man kon op het station worden gearresteerd.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Breda gaat tot de voorgeleiding van de verdachte in de loop van vandaag niet in op zijn verklaringen.

Met dank aan Don_Vanelli, H2CO3, CharlieDaSilva en -_Tommy_- voor de submit.

Zoetebier eerste doelman af

Edwin Zoetebier zal raar hebben opgekeken toen NAC-trainer Ernie Brandts meedeelde dat hij is gedegradeerd tot tweede keeper. Brandts geeft de voorkeur aan de tien jaar jongere Jelle ten Rouwelaar.

Ten Rouwelaar, die afgelopen zomer overkwam van Austria Wien en tijdens zijn loopbaan al zeven clubs heeft versleten, is volgens de trainer van NAC momenteel de beste doelman. "Een storm in een glas water", noemt Brandts de hele situatie. "De beste doelman speelt en dat is Ten Rouwelaar op dit moment. Verder is er niks aan de hand."

Voor Edwin Zoetebier, ex-Feyenoorder en tweede doelman bij PSV, zijn de druiven zuur. "Ik had wel wat meer krediet verwacht. Ik leg me zeker niet neer bij de rol van tweede keus. Ik heb tijdens mijn blessure keihard geknokt om zo snel mogelijk onder de lat terug te keren. Dat ik er dit jaar al na één wedstrijd wordt afgehaald doet pijn, maar zo gaat dat blijkbaar tegenwoordig", aldus Zoetebier.

Prijsvragennieuws week 37!

We zijn even weggeweest, maar nu gaan we weer eens wat winnaars aankondigen van afgelopen prijsvragen. Vandaag zal er uiteraard ook weer een nieuwe prijsvraag verschijnen waar jullie aan mee kunnen doen. Als je natuurlijk welgeregistreerd en ingelogd bent. *O*

Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres)

De winnaars van de X-toys Tender Touch set zijn:



LEiPiE
pinkelmans
mtv
GTI
Mist_R_Roel


De winnaars van de Premiumtees Havanaias zijn:



Kleibintje
ijsmeis
chiren
Palau
Game_Error
Jindalar
Artianos
sinba
Vledderos
unit62


Aangezien jullie deze zelf mogen uitzoeken krijgen jullie nog een mailtje met instructies van FOK!

Last but not least de winnaars van de Maxlounge stoelen zijn:


Maxlounge Liquid:
Tito
iscara
Wimpeh



Maxlounge Bossa:
johnny1001
Stamina
YvonZ


Iedereen natuurlijk van harte gefeliciteerd en we zullen ervoor proberen te zorgen dat jullie je prijzen zo snel mogelijk ontvangen!

Schaars valt uit bij Jong AZ

Stijn Schaars is gisteravond geblesseerd uitgevallen bij Jong AZ. De middenvelder kreeg tegen Jong NAC Breda (1-1) een tik op zijn enkel en werd in de 23ste minuut uit voorzorg naar de kant gehaald

"Stijn komt terug van een blessure", aldus trainer Marcel Bout. "Niet elke training of wedstrijd geeft hem dan een goed gevoel. Op het moment dat hij vanavond dan ook last van pijn kreeg, was het teken duidelijk", aldus de trainer van Jong-AZ.

Begin deze maand maakte Schaars zijn rentree bij Jong AZ. Hij onderging in januari van dit jaar een operatie aan zijn enkel en keerde in april kortstondig terug. Daarna moest hij opnieuw onder mes.

Boek: Michael Byrnes - Het volmaakte relikwie

Alweer een Dan Brown-kloon? De boeken met bruine kaftjes, religieuze artefacten en duistere, eeuwenoude geheimen barsten de boekhandels uit. Elke uitgever meent DE opvolger van Dan Brown te hebben gevonden en legt het nieuwe boek ook met die leus in de boekhandel. Een soort 'the boy who cried wolf'-werking treedt in gang. Niemand gelooft het nog en geen enkele 'kloon' heeft de status van Dan Browns Da Vinci Code behaald. Inmiddels is de Brown-hype gelukkig een beetje afgezwakt, maar het genre van 'religieuze thriller' is opgestaan en lijkt overeind te blijven. Het siert uitgeverij Luitingh dat ze nergens reppen over 'de almachtige voorganger' van nieuwkomer Michael Byrnes, die met zijn debuutroman Het volmaakte relikwie een heel aardig product aflevert.

CD: Atreyu - Lead Sails Paper Anchor

Met een naam die oorspronkelijk uit 'Neverending Story' is geplukt denk je niet meteen aan een metalcore/hardcore band. Toch was Atreyu dat wel, tenminste ten tijde van hun eerste twee albums. Het derde album gleed af naar een wat rustiger vaarwater en nu, een jaar later, ligt de opvolger in de haven. Klaar voor de vaart, wat zal het worden, een onstuimige oceaan of een dobbertochtje over de plassen in de polder.

Colombiaanse drugsbaron opgepakt

Icoon Misdaad"Ladies and Gentleman: We've got him!" Nee, niet de dubbelganger van Saddam Hoessein, maar de meestgezochte drugsbaron van Colombia, Diego Montoya.

Afgelopen maandag werd hij door Colombiaanse elitetroepen op een boerderij in het westen van Colombia opgepakt. De drugsbaron werd in zijn onderbroek gearresteerd toen hij wilde vluchten. De Colombiaanse justitie spreekt van de grootste vangst in het drugscircuit, sinds de dood van Pablo Escobar in 1993.

Insiders beweren dat Montoya de topman zou zijn van het Norte del Valle-kartel, het gevaarlijkste en machtigste drugssyndicaat van Colombia. Het kartel zou honderden tonnen cocaïne naar de VS hebben verscheept en zou verantwoordelijk zijn voor minstens 1500 moorden.

De Amerikaanse justitie had 5 miljoen dollar beloofd aan diegene die de tip kon geven, die zou leiden tot de aanhouding van Montoya. De Colombiaanse justitie onderzoekt op dit moment de uitleveringsprocedure. Al langere tijd probeert de Colombiaanse justitie grip te krijgen op de drugshandel. Door de corruptie in de politiek en het leger is dit echter niet eenvoudig.

Een generaal van het Colombiaanse leger sprak van een zeer geslaagde actie. Vorig jaar werden al 8 leden van Montoya's privé-militie gedood bij een vuurgevecht en sindsdien was de jacht op Montoya geopend. Een aantal infiltranten binnen het kartel gaf uiteindelijk de doorslag en die waardevolle informatie leidde tot zijn aanhouding. Dit werd lange tijd bemoeilijkt omdat het kartel op zijn beurt infiltranten had in het leger. Opmerkelijk is wel dat de leidinggevende generaal in de operatie tegen Montoya, ook Montoya heet...

9-11: Drie woorden

11 september 2001, een kleine acht maanden voor mijn dochtertje geboren werd, was een bijzondere dag. Het was een niet zo drukke dinsdag in het BCC filiaal op het Zuidplein in Rotterdam waar ik op dat moment werkte. Op alle meer dan honderd televisies stond TMF wat pornografische clips uit te zenden, op een defect Samsung toestel na dat in sneeuwerig zwart-wit stond afgestemd op CNN.

Caldéron: "Wij hebben de beste ploeg van Europa"

Ramon Calderón, de voorzitter van Real Madrid, is een gelukkig mens. Vorig seizoen werd de club landskampioen en de club is ook prima gestart aan dit seizoen. Daarnaast gaat het ook financieel goed met de Koninklijke.

"We hadden deze zomer Daniel Alves kunnen kopen, er was geld voldoende, maar de trainer hoefde hem niet. Hij gelooft dat we de beste ploeg van Europa hebben," aldus Calderón die zijn trainer Schuster steunt. "Real Madrid hééft het beste team van Europa. Ik bedoel ‘team’, niet de beste spelers, maar het beste team. Tegen Villarreal genoot ik van de ploeg, zo goed, zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht."

Groot dopingcongres in Parijs

In oktober zal er in Parijs een groot congres worden gehouden over dopinggebruik in het wielrennen. De bijeenkomst is een initiatief van de Franse minster van sport, Roselyne Bachelot en het internationale anti-dopingagentschap Wada.

Beide partijen liepen deze zomer met het plan voor een top rond en besloten twee weken geleden om de krachten te bundelen. "Gezien de grote wielerhistorie van Frankrijk met de Tour de France past het dat dit congres in Parijs plaatsvindt", aldus Wada-directeur Richard Pound maandag.

De organisatie van het congres op 22 en 23 oktober ligt volledig in handen van Frankrijk, en wordt ondersteund door het Wada. Alle in het wielrennen betrokken partijen zullen een uitnodiging krijgen. De bedoeling is dat men met elkaar in discussie gaat om een manier te vinden om met de grote dopingproblematiek in de wielersport om te gaan en aan te pakken.

"Als het onafhankelijke orgaan in de strijd tegen doping, wil het Wada alle betrokkenen in het wielrennen assisteren met het zoeken naar oplossingen van dit dopingvraagstuk", aldus Pound.

Eerder had het UCI zich nog negatief uitgelaten tegenover een congres, maar het heeft nu alsnog zijn medewerking toegezegd.

Opa naast brandstichting nog veel meer op kerfstok

Een 84-jarige man uit Eerbeek die onlangs opbiechtte meerdere branden te hebben gesticht, blijkt na politie-onderzoek nog veel meer op zijn geweten te hebben. De Gelderse politie maakte dit gisteren bekend.

De krasse knar leeft op gespannen voet met een buurtbewoner. Zo stak hij al eens de autobanden van de beste man lek. Ook werden er diverse vuurtjes gestookt rond het huis van de buurtbewoner. De oude Eerbeker bekende tijdens het verhoor ook enkele bosbranden te hebben veroorzaakt.

Met de arrestatie van de bejaarde man, hoopt de politie de rust in het anders zo vredige Gelderse dorp te hebben hersteld. De politie is nog bezig te onderzoeken wat de man ertoe bewoog om het dorp zoveel schrik aan te jagen.

Minder treinen rondom Utrecht tijdens ochtendspits

Icoon VervoerDe sein- en wisselstoring van maandag rondom Utrecht zorgt ook dinsdag voor onrust op de spoorwegen. Vanochtend zullen op een aantal trajecten minder treinen rijden, meldde een woordvoerder van spoorbeheerder Pro Rail.

De spoorbeheerder betreurt de gang van zaken. Pro Rail heeft gekozen voor een treindienst in de ochtendspits met minder risico, omdat de oorzaak van de problemen rondom Utrecht nog niet duidelijk is.

Het gaat om trajecten tussen Rotterdam en Amersfoort en Utrecht en Almere. Rond 14:00 uur moet de normale dienstregeling weer ingaan. Tussen Leiden en Gouda en Rotterdam en Gouda rijden ook minder treinen. Daar moet rekening worden gehouden met een vertraging van ongeveer 15 minuten.

Palestijnse raket treft militair kamp Israël

Icoon Isra�l/PalestinaEen Palestijnse raket heeft dinsdag een Israëlisch militair trainingskamp getroffen. Daarbij raakten volgens Israëlische media zeker 57 soldaten gewond. Van de gewonden zijn er volgens militaire zegslieden 39 lichtgewond. De overigen moesten in een ziekenhuis worden opgenomen.

De raket werd afgeschoten vanaf de Gazastrook en sloeg in op het militaire steunpunt Zikkim dat op Israëlisch grondgebied ongeveer een kilometer van de Gazastrook verwijderd ligt.

De Volks-Verzetscomités, een kleine Palestijnse groepering, hebben de verantwoordelijkheid opgeëist. Nooit eerder veroorzaakte het relatief simpele Palestijnse projectiel dat Qassam-raket wordt genoemd, in één keer zo veel gewonden in Israël. Volgens de Israëli's schoten de Palestijnen dindag twee raketten af en maar één trof doel vlakbij een tent waar militairen sliepen.

De meeste Qassam-raketten landen doorgaans zonder schade te veroorzaken in de woestijn vlakbij de Gazastrook, maar sinds 2000 zijn in Israël twaalf mensen gedood als gevolg van deze beschietingen.

Colombiaanse minister hekelt Europese steun FARC

Icoon BuitenlandsDe Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken Fernando Araújo heeft felle kritiek op groeperingen in Europa die de guerrillabeweging FARC nog altijd als strijders voor de democratie en verdedigers van de mensenrechten proberen te presenteren.

"Die ideologische toeschietelijkheid naar de FARC van sommigen in Europa moet stoppen", zei Araújo maandag tijdens een bezoek aan Brussel. Araújo, die zelf jarenlang door de FARC gevangen is gehouden, wees erop dat de FARC in werkelijkheid een organisatie van drugshandelaren is die terreurdaden uitvoert.

Hij zei dat mensen in Europa beginnen te beseffen dat de acties van de FARC ook hen aangaan. Hij verwees met die opmerking naar de situatie van de Nederlandse Tanja Nijmeijer, die sinds enkele jaren bij de FARC is aangesloten.

Man krijgt 24 jaar voor terrorisme

Icoon AmerikaMaar liefst 24 jaar cel heeft een Amerikaan van Pakistaanse afkomst als straf opgelegd gekregen voor terrorisme. Een federale rechter in Californië heeft de man veroordeeld voor het bezoeken van een al-Qaeda trainingskamp in Pakistan.

In juni 2005 werd de 25-jarige Hamid Hayat gearresteerd. Na een langere tijd in Pakistan geweest te zijn was hij net terug in Californië.

In eerste instantie werd de aantijging door hem stellig ontkend. Uiteindelijk heeft Hayat toch aan de recherchedienst FBI toegegeven dat hij in een trainingskamp van al-Qaeda heeft gezeten.

Binnenkort BBC op Xbox Videomarketplace?

Het lijkt erop dat je binnenkort via de Xbox Live VideoMarketplace ook BBC documentaires kunt gaan bekijken. De reden dat Microsoft geïnteresseerd is in de BBC is omdat men in Europa ook flink wat content wil kunnen bieden zodra de videomarketplace hier ook gelanceerd gaat worden. In Amerika heeft MS bijvoorbeeld al deals met Disney, FOX en MTV.

We are working diligently on multiple fronts to make it happen. The BBC is a great content provider

Halo 3 'Believe'

'Believe' is een term die ten tijde van de aankondiging van de Wii veelvuldig is gebruikt door fanboys om maar duidelijk te maken dat de Wii iets unieks zou gaan worden. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt als geintje bij aankondigingen enzo. 'Believe' is in ieder geval een klassieke uitspraak binnen de gamesindustrie en haar gamers.

Microsoft heeft nu besloten om de term te gaan gebruiken in hun marketing campagne omtrent Halo 3. De campagne zal zo'n 10 miljoen dollar gaan kosten en focussen om het epische gevecht dat je in Halo 3 gaat voeren als je in het pakske van de Master Chief kruipt.

'Believe' is de vijfde stage van de gehele Halo 3 campagne. Eerdere fasen waren een grootste 'Finish the Fight' melding tijdens een American Footballavond (vergelijkbaar met onze zondagavond voetbalavond op TV), posters in gameshops met daarop 'Halo-nation' en de Halo 3 beta.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.