Alonso: "Pole is verdiend"

Tijdens de tweede en derde vrije training trok Fernando Alonso al een lange neus naar zijn directe concurrenten. Vandaag tijdens de kwalificatie wist hij zijn snelheid vast te houden waardoor hij morgenmiddag om 14:00 uur op pole van start zal gaan.

Tijdens alle kwalificatiesessies wist de Spanjaard de snelste tijd te noteren. De tijd waarmee Alonso pole wist te behalen liet hij al tijdens de tweede sessie noteren. "Ik heb al vaker goede kwalificaties gereden waarbij ik tijdens de laatste essentiële ronden wat problemen kende", becommentarieert Alonso zijn kwalificatie tijdens de persconferentie. "Nu hebben we een pole die we echt verdienen. We waren hier het gehele weekend al snel en ook tijdens de testdagen ging het goed. Dankzij het harde werken van het team zijn we erg snel op dit circuit. Hopelijk zijn we tijdens de race ook zo snel en kunnen we weer voor de rest eindigen".

Lewis Hamilton liet na de kwalificatie weten nog niet tevreden te zijn met de balans van de auto."Het was een goed gevecht voor de pole en ik reed een goede laatste ronde. De eerste geklokte ronde was niet zo geweldig. Maar tijdens de tweede poging kon ik wat meer uit de wagen halen. Ik ben niet honderd procent tevreden met de balans, maar voor het team is het totaalresultaat erg goed".