Stel je vragen aan.........

Wederom hebben we een sporter bereid gevonden om vragen van jullie als FOK!users te beantwoorden. Deze keer is dat Tom Coronel.

We kennen allemaal de naam Tom Coronel wel. De autocoureur van beroep is tegenwoordig veelvuldig te zien op de televisie met het programma RaceXperience. Hij presenteert het samen met zijn tweelingbroer Tim, en zijn prestaties in de WTCC worden op de voet gevolgd door autominnend Nederland.
Maar wie is Tom Coronel nu echt?

Tom Romeo Coronel (zijn broer heeft als middelste naam Alfa) werd op 5 april 1972 in Huizen geboren. Dat hij racebloed in zijn aderen heeft lopen, komt voornamelijk door zijn vader die al een bekend autocoureur was. In 1990 reed Tom voor het eerst een compleet seizoen met een Citroën AX. Dit deed hij zo goed dat hij het tweede jaar de eindoverwinning mocht vieren. Als kampioen nam hij afscheid van deze klasse, om zich hierna te concentreren op andere klasses, zoals verschillende tourwagen- en open-wheelklasses.

In de open-wheelklasses heeft Tom tot dusver het meeste succes geboekt. Hij won het Nederlands Formule Ford 1800-kampioenschap, het Duits Formule 3-kampioenschap, tweemaal het Japans Formule 3-kampioenschap en het Formule Nippon-kampioenschap. Het hoogtepunt van zijn carriëre was toch wel de overwinning op zijn 'eigen' Zandvoort, toen hij in 1997 de Marlboro Masters won.

Je kunt je vragen hieronder neerzetten tot zondag 9 september 18:00 uur.