Messi: 'speciale wedstrijd'

Lionel Messi was afgelopen zaterdag de held van Barcelona. Na uitschakeling in de Champions League stevende FC Barcelona ook af op een nederlaag tegen aartsrivaal Real Madrid.

Messi was echter driemaal trefzeker en zorgde er daarmee eigenhandig voor dat het 3-3 werd in het Camp Nou. Barça, dat de tweede helft met tien man speelde, kwam driemaal op achterstand, maar de Argentijnse aanvaller zette de Catalanen evenzovaak langszij. De derde viel pas in blessuretijd, waardoor de blijdschap dubbel zo groot was.

"Het was een speciale wedstrijd", vertelt Messi. "Ik had al twee keer tegen Real in het Bernabéu stadion gespeeld, maar kon niet scoren. Gelukkig mocht ik in Barcelona spelen, en scoorde ik drie keer. We wilden dit resultaat niet, maar door omstandigheden was dit het maximaal haalbare."

Coach Frank Rijkaard was lovend over zijn jonge aanvaller. "Als een speler alle goals maakt en daarbij een vitale, betekent dat dat hij een speciale wedstrijd speelde. Het is een geweldig talent." Ook de trainer van de aartsrivaal, Fabio Capello, vond Messi sterk spelen. "Net als Ronaldinho heeft Messi zoveel kwaliteit dat hij rondjes om je heen kan rennen wanneer hij maar wil."