FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 maart 2007

Familie von Trapp woonde in ons land

De Oostenrijkse familie von Trapp, die model stond voor de film 'The Sound of Music', is ten tijde van de Tweede Wereldoorlog meerdere maanden ondergedoken geweest in Warmond. Dit ontdekte de schrijfster Miep Smitsloo, tijdens het onderzoek voor haar pas verschenen boek 'Het Tolhuysch'.

De von Trapps ontvluchtten Oostenrijk kort na de inlijving van Oostenrijk door nazi-Duitsland in 1938. Op deze manier wilden ze onder de dienstplicht van vader Georg en hun oudste zoon uitkomen. Uiteindelijk vonden ze hun heil in de Verenigde Staten. Nog niet eerder was bekend dat ze enige maanden in Nederland hadden doorgebracht.

In Warmond logeerden de Von Trapps bij de familie Menten. "De families kwamen elkaar tegen tijdens de Salzburger Festspiele en raakten bevriend", aldus Smitsloo. Volgens de schrijfster heeft de familie Menten hierover nooit geheimzinnig gedaan. "Het kwam gewoon nooit eerder ter sprake."

Maria von Trapp, de moeder van het gezin die in het begin als non de kinderen van von Trapp onder haar hoede had, heeft het dorpje net boven Leiden nooit genoemd in haar beroemde biografie 'The Story of the Trapp Family Singers'. Waarom zij Warmond nooit heeft vermeld in haar boek, is Smitsloo niet bekend.

Spyker F1 is klaar voor Melbourne

Michiel Mol en Colin Kolles, respectievelijk eigenaar en teambaas van Spyker F1, zien seizoen 2007 met vertrouwen tegemoet. In het tweede deel van dit jaar verwacht men mee te kunnen strijden om de punten.

Het werk van het huidige Spyker F1 begon officieel op 1 november 2006, maar daarvoor was men al bezig met de selectie van het personeel. "Vanaf die datum begon het te lopen. Ik denk dat we zijn veranderd in een wat moderner open-minded team. Alles gaat volgens plan: de sponsoren en partners binnenhalen, de rijders, de juiste mensen, de auto afkrijgen. En dat was al een ambitieus plan", aldus Michiel Mol.

Financieel gezien lijkt het plaatje ook te kloppen, er worden geen budgettaire problemen voorzien. "We praten nog met wat potentiële grote sponsoren, maar ons budget voor dit jaar is rond. We kunnen alle veranderingen doorvoeren die we willen. Ons doel voor 2008 is om een titelsponsor binnen te halen", vervolgt de Nederlander.

Het doel voor het tweede deel is het halen van punten, maar dat is voorzien voor de tweede helft van het seizoen, als de B-spec gereed is. "Ik denk dat we vanaf dan een serieus team in het middenveld zullen zijn. Dat is ook ons doel voor volgend jaar; dan kunnen we beginnen met racen en begint het echt leuk te worden. We willen langzaam naar de top."

Teambaas Colin Kolles deelt de positieve insteek van de teameigenaar. Er is in de voorbije maanden veel werk verricht. "Ik zal trots zijn als straks de Spyker op de startgrid in Melbourne staat. Sinds Spyker het team heeft overgenomen, hebben we een nieuwe motorpartner gestrikt, hebben we een van de beste ontwerpers in de Formule 1 aangetrokken (Mike Gascoyne, red.) en hebben we de beschikking gekregen over een tweede windtunnel", somt de Duitser op.

"We hebben zonder problemen 6.000 kilometer kunnen afleggen tijdens het testen. Dat is een prestatie van formaat. Hopelijk is de auto ook in Australië zo betrouwbaar en kunnen we meekomen met de concurrentie", besluit Kolles.

Alex minimaal zes weken uitgeschakeld

Voor Alex lijkt het seizoen voorbij. De verdediger van PSV staat minimaal zes weken aan de kant met een hamstringblessure.

Alex raakte gisteren in de wedstrijd tegen Excelsior geblesseerd. Vandaag werd na een MRI scan in het ziekenhuis duidelijk dat de Braziliaan een scheur te hebben in zijn linkerhamstring. Alex mist daardoor de rest van de competitie en de Champions League duels met Liverpool. Als PSV moet deelnemen aan de play-offs of de halve finale van de Champions League haalt is er een kans dat Alex dit seizoen nog in actie kan komen. Die duels staan in mei op het programma.

CryENGINE 2 vs. Real-Life ronde 3

Er zijn wederom een aantal vergelijkingen opgedoken tussen de engine gebruikt voor Crysis, de CryENGINE 2 en onze prachtige echte wereld. De vrij kleine screenshots vind je hieronder.

De CryENGINE 2 wordt natuurlijk gebruikt voor de aankomende first person shooter Crysis, maar is verder ook in licentie genomen voor een nieuwe MMORPG. Crytek probeert tevens de engine te verkopen aan developers voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Flyeren voor babylijkje

In en rondom Den Bosch zal de politie woensdag flyers verspreiden om zo meer informatie los te krijgen over het in januari gevonden babylijkje. In totaal zullen er maar liefst 74 duizend flyers huis aan huis worden verspreid. Dit maakte de politie vanavond bekend in het regionale opsporingsprogramma op Omroep Brabant. Morgen zal ook 'Opsporing verzocht' aandacht aan de zaak besteden.

Tevens maakte de politie bekend dat de baby van hooguit enkele dagen oud werd aangetroffen in een plastic boodschappentas van Albert Heijn. Door getuigen zouden slechts een dag voor de vondst van het lijkje twee mannen in een rode auto zijn waargenomen. De politie hoopt door middel van de flyeractie meer informatie te krijgen over deze twee mannen.

Het babylijkje werd op vier januari gevonden bij het Engelermeer in Den Bosch. Het meisje was slechts enkele dagen oud toen ze stierf, haar navelstreng zat zelfs nog aan het lichaampje vast. Over de ouders van het meisje, dat bekend werd als 'Engel van 't Meer', is nog niets bekend.

Screenshots Frontlines: Fuel of War

Velen zullen zich nog de uiterst populaire en hoog aangeschreven mod Desert Combat voor EA's multiplayer FPS Battlefield 1942 herinneren. De mensen achter deze mod hebben een eigen studio opgericht, Kaos Studios, na eerder meegewerkt te hebben aan Battlefield 2. Hun studio destijds, Trauma, werd echter opgekocht door DICE en kort na de voltooiing van Battlefield ontbonden. Men herstelde zich echter van deze tegenslag en is dus terug, ditmaal als satellietstudio van de uitgever THQ.

De jongens bij Kaos blijven duidelijk trouw aan hun roots, want Frontlines: Fuel of War wordt eenzelfde soort multiplayer FPS als Battlefield 2 dat was. Ditmaal ook met een sterke single-player modus. Spelers vechten aan de zijde van de Western Coalition Army of de Red Star Alliance om de controle van de laatste grondstoffen op aarde. Het vechten kan men te voet doen of in één van de zestig verschillende voertuigen. Men zal online kunnen gaan met 64 man op de PC en met 32 man op de PlayStation 3 en Xbox 360. Hoe het er allemaal uit gaat zien kun je op de negen nieuwe screenshots zien die je hieronder kunt vinden.

Frontlines: Fuel of War moet in het vierde kwartaal van dit jaar in de schappen liggen.Schoppen op verzoek

Knut vroeg me gisteren of ik niet nog eens een column wilde schrijven voor de weblog. 'Een column waarin je lekker schopt' waren zijn woorden ongeveer. Nu ben ik nooit te beroerd om aan verzoekjes te voldoen, maar als ik ergens tegenaan moet schoppen moet ik wel iets kunnen bedenken om tegenaan te schoppen. Dat is moeilijker dan het lijkt kan ik je vertellen.
Een beetje leuk schoppen tegen een strandtent die schandalige prijzen vraagt voor drie patatjes is niet heel moeilijk. Een beetje anti-rokertjes pesten is ook niet echt een uitdaging. Buiten dat heb ik beiden al eerder gedaan, dus moest ik iets anders bedenken.

Zal ik schoppen tegen GeenStijl? Ik bedoel; het is redelijk voor de hand liggend dat een paar wannabe relschoppers van middelbare leeftijd in een midlife crisis en met het uiterlijk waar een gemiddelde tweaker-nerd nog van zou zeggen 'moet je die nerd zien dan!' het mikpunt zijn van een paar flinke schoppen. Al helemaal als ze dan ook nog eens door hun eigen users op het feit worden gewezen dat hun pilot aflevering van SteenGeyl, die nog voor de eerste uitzending al van de buis werd gehaald, écht te slecht was voor televisie natuurlijk. Toch ga ik daar niet tegen schoppen, omdat ik dat nooit zo goed ga kunnen als hun eigen users dat kunnen.

De islam? Mja, hoewel een prima mikpunt van spot wil ik graag dat mijn hoofd en romp door middel van mijn nek aan elkaar verbonden blijven, dus zie ik daar even vanaf.

Britney Spears dan? Nou, kijk. Een jaar of wat geleden - zeg; voordat ze zich met jong liet schoppen - had ik haar nog wel geneukt ofzo, maar nu ze mentaal in een psychose zit en denkt dat het zetten van tattoos in je nek een turn-on is, uiterlijk een morbide kruising is tussen Sinead O'Connor, GI Jane, Tonya Harding en Sugar Lee Hooper on crack cocaine én ze suïcidaler is dan een moslimterrorist met een semtexriem kan ik niet direct een kloppende zaadsteel van haar krijgen. En aangezien ze momenteel het doodschoppen niet waard is slaan we ook La Britney over.

De Gouden Kooi dan...
Hoewel ik graag zou roepen dat Natasia snel moet sterven aan een enge ziekte, Amanda haar stembanden zo snel en pijnlijk mogelijk via haar anus moet laten verwijderen en Brian eigenlijk daar helemaal niet hoort te zitten na zijn lobotomie doe ik dat ook niet. Waarschijnlijk gaat iedereen dan roepen dat je debiel bent als je überhaupt naar Talpa/Tien danwel De Gouden Kooi kijkt, en daar heb ik niet heel veel zin in.

Ik heb gewoonweg momenteel niets om tegen te schoppen. Het is niet anders. FOK! it.
We gaan het gewoon omdraaien. Omdat dit een kutcolumn is gaan jullie lekker tegen MIJ aanschoppen. Niet omdat ik het zeg, maar omdat je het al sinds je begon te lezen sowieso van plan was.

Laat maar eens zien dat je het beter kunt. Misschien leer ik er nog wat van. Waarschijnlijk niet.

Scheidsrechter geeft keeper twee keer rood

Keeper KramerKornell Kramer, ervaren doelman van voetbalclub Heerjansdam, zou afgelopen zaterdag best wel eens voor een unieke prestatie kunnen hebben gezorgd. De keeper van de zaterdaghoofdklasser ontving na de wedstrijd tegen Noordwijk namelijk twee keer rood.

Bij een 2-2 stand was Kramer geblesseerd het veld afgedragen, na een charge met gestrekt been van Noordwijk-spits Joost Leonard. Zijn vervanger was een keeper die normaal gesproken in Heerjansdam 4 keept. Deze kreeg nog twee goals tegen, zodat Noordwijk met 2-4 won en Heerjansdam in ernstig degradatiegevaar blijft in de zaterdaghoofdklasse A.

De geblesseerde Kramer ging na de wedstrijd verhaal halen bij scheidsrechter Lindhout. Naar eigen zeggen zei hij "vuile idioot, het is jouw schuld" tegen de arbiter, die op dat moment stond te douchen. De scheids kon de scheldkanonnade niet bepaald waarderen en toonde Kramer de rode kaart. De woedende doelman deelde vervolgens een klap uit, of "een zetje" volgens Kramer zelf, waarna de arbiter hem opnieuw de rode kaart voorhield.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!

Charisteas tien dagen aan de kant

Feyenoord moet het komende zondag, in de thuiswedstrijd tegen Willem II, stellen zonder Angelos Charisteas. De Griekse spits liep afgelopen zondag, in de uitwedstrijd tegen AZ, een blessure aan zijn hamstring op en moet tien dagen rust houden.


Door de blessure kan Charisteas mogelijk ook niet meedoen in de EK-kwalificatieduels met Griekenland tegen Turkije en Malta. Op 1 april, als Feyenoord op bezoek gaat bij Vitesse, zal Charisteas in principe gewoon weer van de partij zijn.

Metal Gear Solid 3 blijft online in EU

Eerder hadden wij jullie te melden dat Metal Gear Solid 3: Subsistence niet langer meer online te spelen zou zijn in Amerika. Het lot van de online-functie voor de Europeanen was nog niet bekend. Nu heeft Konami bekend gemaakt voorlopig nog niet de stekker uit MGS 3: Subsistence te halen, althans niet in Europa. Dit heugdelijke feit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de latere release van het spel in de EU.Nog steeds online

FOK!radio: makers FOK!documentaire LIVE

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Vorige week was er al veel te doen over het boek dat uit een FOK!topic op het forum is ontstaan. 'Dagboekvaneenkindermeisje.com' is geschreven door Nadine S., die in het dagelijkse leven als schrijfster Karin Overmars door het leven gaat. In het boek staan dus ook reacties van andere FOK!kers. Er ontstond dus al snel beroering over de copyrights. Want mag je die reacties zomaar in een boek zetten? En FOK!-eigenaar Danny is niet blij met het boek. Maar volgens de uitgever moet Danny juist blij zijn met het boek. Vanavond een uitgebreide reactie. De uitzending begint zoals vanouds om 20:00 uur.

Ze waren er al een tijdje mee bezig, maar afgelopen week was daar dan een documentaire over FOK! Een aantal studenten probeerden het leven op en naast FOK! in kaart te brengen. En niet alleen FOK!kers reageerde, ook op andere sites werd er gesproken over de documentaire. Er werd zelfs een humoristische samenvatting van gemaakt. Vanavond spreken we met de makers van de documentaire. Wat wilden ze bereiken? Is het geworden wat ze wilden? Hebben ze veel reacties gehad? En sommige users denken dat ze FOK! een beetje gebruiken voor hun eigen promotie. Is dat ook zo? We vragen het aan ze.

Ze zit al lang op FOK!, is roze en zelfs ForumAdmin. Maar we hebben haar nog nooit op FOK!radio gehoord. Dat kan eigenlijk niet natuurlijk. Dus vanavond hoor je shmoopy live! We praten met haar over De Gouden Kooi. Het programma op Talpa heeft veel fansites. Een van die sites is uit de lucht gehaald. Maar daar zijn de makers natuurlijk niet blij mee. Op het FOK!forum vlogen ze elkaar in de haren. Maar ook: wat is nu het succes van de Gouden Kooi? En we horen natuurlijk meer over haarzelf.

En dat is niet alles, want we stellen ook de nieuwe eindredacteur van het nieuws op de FrontPage aan je voor. Wat wil hij gaan veranderen? Is hij tevreden met het nieuwsaanbod en welke users in de reacties vindt hij het meest irritant? Je hoort het vanavond want Athlon_2o0o is live in de studio.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. Yvonne roddelt weer met ons en FA Nikky neemt de week met het forum met ons door. Blinky legt weer een stelling voor.

Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Zelf ook wat te melden? Je kunt ons tijdens de uitzending ook bereiken via Skype. Onze skypenaam is actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Cel geëist na seks met 14-jarige chatvriendinnetjes

JustitieTegen de 27-jarige militair Jan J. uit Helmond is vandaag twee jaar celstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist wegens het hebben van seks met twee minderjarige meisjes uit Duitsland. Volgens de Helmonder had hij seks met de twee in onder meer hotels en een bioscoop. Hij ontkende dat hij wist dat seks met minderjarigen strafbaar was als de meisjes het zelf wilden. De ongeveer 14-jaar oude meisjes kende hij van internet.

Het ene meisje kende hij van internetradio, waar ze voor hetzelfde station als hijzelf werkte; de andere kende hij van een chatsite waarvoor een ontmoetingsdag werd georganiseerd in Duitsland.

Jan J. werd aangehouden in zijn woning in Helmond, nadat kinderen uit de speeltuin voor zijn woonkamerraam hem zichzelf hadden zien bevredigen. Op zijn computer werd ook (gewiste) kinderporno aangetroffen. Tevens werden plaatjes gevonden die één van de meisjes mogelijk op zijn aanwijzen van zichzelf had gemaakt.

J.'s advocaat stelde dat de rechtbank moet meewegen dat zijn cliënt gewoon een relatie met de meisjes had. Ze zouden zelf hebben bepaald wat zij wilden en wat niet. Voor het bezit of het maken van kinderporno vroeg hij vrijspraak: ze zouden bijvangst zijn geweest van het downloaden van gewone porno. De foto's van het Duitse meisje heeft ze uit eigen wil gemaakt, zo betoogde de raadsman.

De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem doet over 14 dagen uitspraak.

Onenigheid in rechtszaak over impotente vogel

Icoon OpmerkelijkDrie tieners stonden maandag in het Duitse Bautzen voor de rechter omdat ze een struisvogel impotent zouden hebben gemaakt. De eigenaar zegt dat de drie in 2005 vuurwerk in het hok van zijn vogel hebben gegooid, met alle gevolgen vandien. Het einde van de zaak is nog niet in zicht.

De rechter hoopte een overeenkomst te bereiken tussen de eigenaar van struisvogel Gustav en de drie kwaaddoeners. De eigenaar vraagt 5050 euro omdat voor Gustav alle kansen op het vaderschap zijn verkeken. Was de vogel wel nog in staat geweest kuikens te verwekken dan had hij er nu veertien kunnen hebben, wat 5050 euro zou hebben opgeleverd, aldus de eigenaar.

De tieners ontkennen vuurwerk te hebben gegooid maar geven wel toe dat ze de vogel belaagd hebben met stukken rubber. Ze hebben al gezegd bereid te zijn als taakstraf maximaal 40 uur werk op de boerderij te verrichten. De eigenaar van Gustav eist 80 uur arbeid van de jongeren.

Treinbotsing Amsterdam Muiderpoort

Icoon VervoerDe intercity Amersfoort-Amsterdam is vandaag op een lege rangerende trein gebotst bij het station Amsterdam Muiderpoort. Eén van de beide treinen ligt gedeeltelijk op zijn kant.

Volgens de politie zijn er gewonden gevallen. Het perron wordt op het moment ontruimd. De passagiers zijn veilig, maar de machinist zit nog beklemd.


Foto Erik Romijn


Meer gegevens ontbreken op dit moment nog.

Met dank aan reul_lb en j_du_pee voor de submit.

Tattoo populair in Irak

Icoon OpmerkelijkTatoeages worden steeds populairder in Irak. Vroeger werd een tattoo nog gezien als een kenmerk van criminelen en asocialen. Heden ten dage vergemakkelijkt een 'streepjescode' de identificatie, wanneer mensen gruwelijk omkomen door toedoen van een Amerikaanse raketaanval of een Iraakse zelfmoordaanslag.

"Ik wilde een speciaal teken hebben zodat mijn familie mij kan herkennen als mij iets overkomt, als ik verminkt ben of in stukken gesneden," aldus de 32-jarige Abu Maisa. Mensen die een tatoeage nemen, willen doorgaans hun familie de ellende besparen dat zij lange rijen lijken moeten bekijken in mortuaria of in politiebureaus om (de resten van) hun vermoorde dierbaren terug te vinden.

Met dank aan Jgeerling voor de submit en de herschrijving.

Too Human, Too Late

In een interview wat onlangs met Shane Kim, Vice Directeur van Microsoft game studios, werd gehouden, suggereerde Kim dat 'Too Human' van Silicon Knights nog even op zich laat wachten.

"It's coming along. We recently saw it. We'll have more to show on it soon. We did it an injustice last year at E3. We showed it too early."

"Some games take longer than others to develop, and since we have so many great games coming already, it's OK for some to develop slower than others. We already have a lot of games this year."

Too Human komt uit dezelfde koker als cult klassieker Eternal Darkness, en plaatst je in de schoenen van een cybernetische god. Het spel wordt al jaren geplaagd door vertragingen. Het zou in eerste instantie uitkomen op de PSX en werd daarna naar de Gamecube verschoven. Nu staat het spel in de planning voor de Xbox 360.

Waarschijnlijk zal het eerste deel uit de Too Human trilogie pas in 2008 uitkomen. Grote kans dat deze beslissing is genomen om het spel niet door Halo 3 en GTA IV op de achtergrond te laten verdwijnen.

Belgische miss rijdt gewonnen auto in puin

De kersverse Miss Belgian Beauty 2007, Anne-Marie Ilie, heeft de auto die ze kort geleden met haar verkiezing won, afgelopen vrijdag al in de prak gereden. De Nissan Cabrio van Ilie, een studente rechten, werd door het verkeersongeval aan de voorkant totaal verwoest.

Zelf liep de 22-jarige Belgische schone diverse kneuzingen op, waardoor ze afgelopen vrijdag, wat bovendien haar verjaardag was, grotendeels in het ziekenhuis doorbracht.

Het ongeval gebeurde toen een auto die voor Ilie reed ineens ging remmen. Ilie trapte ook vol op de rem, raakte in slip en beukte in op haar voorligger.Anne-Marie Ilie

De miss en haar auto

Top of Flop: Mason vs Princess Superstar

Vorige keer werd de familieband Good Things End met het nummer I Know op het nippertje geTopt . Suggesties kunnen jullie ten alle tijden in sturen, door middel van een PM of door het te dumpen in de submit.

Deze week hebben we een dance-electro-achtige clip, met schaars geklede dames erin. De clip staat op YouTube en kunnen jullie hem gaan beoordelen!

Het kan alleen “inappropriate” zijn voor sommige users daarom is een account op YT noodzakelijk. Bekijk hier Mason vs Princess Superstar – Perfect (Exceeder)

Ik vind het een lekker nummer, zo eentje die voor de hele tijd in je hoofd blijft zitten, een beetje Yeah Yeah van Bodyrox achtig. Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Hier trouwens de originele clip van Princess Superstar.

Daadkrachtig duo in nieuwe trailer Army of Two

Van de co-op actiegame Army of Two is een nieuwe trailer vrijgegeven. In Army of Two speel je met een computer- of spelergestuurde teammaat samen en moet je verschillende doelen voltooien. Jij bent een huurling en hebt derhalve de beschikking tot allerlei dure goodies die te prijzig zijn om er bijvoorbeeld een heel leger mee uit te rusten. De trailer is hier zowel te streamen als te downloaden in 1280x720.

Army of Two moet nog dit jaar uitkomen voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Mogelijk 75 jaar cel voor beledigen koning

Icoon Bizar De Zwitser Oliver Rudolf Jufer krijgt mogelijk 75 jaar gevangenisstraf voor het beledigen van de Thaise koning Bhumibol Adulyadej. De 57-jarige man is door de rechtbank in Chiang Mai schuldig bevonden, maar de straf is nog niet officieel bepaald.

Jufer kladde in een dronken bui met een spuitbus op vier portretten van de koning in Thailand. Hij besloot tot deze daad omdat hij boos was dat er op de bewuste Thaise feestdag geen alcohol werd geschonken. Helaas voor hem werd zijn daad gezien door een beveiligingscamera. Het is verboden kritiek te uiten op de Thaise monarchie. De Thaise koning is de langst regerende koning ter wereld.

Thaise gevangenissen zijn berucht voor de slechte behandeling die gevangenen daar krijgen. Vrijdag mocht de Nederlander Machiel Kuijt na enkele jaren in de Thaise cel eindelijk naar huis.Oliver Rudolf


Met dank aan YouWish voor de submit.

Nederlanders emigreren massaal

Het aantal Nederlanders dat elders hun geluk zoekt stijgt razendsnel. De eerste negen maanden van vorig jaar emigreerden al meer dan 100.000 mensen, twaalf procent meer dan het jaar ervoor. Dit jaar zullen zo'n 130.000 mensen vertrekken uit ons land.

De beurs 'Emigratie 2007' die vorige week werd gehouden, trok dan ook een recordaantal bezoekers. Uit cijfers blijkt dat emigranten met name mensen met geld zijn. Ruimtegebrek, files, bureaucratie en de verloedering van ons land worden als belangrijkste redenen genoemd om te vertrekken. Vorig jaar vertrokken 27.000 mensen meer dan dat er hier binnenkwamen. De grootste groep emigranten is tussen de twintig en dertig jaar oud.

Met dank aan YouWish en markootje voor de submit.

Hypotheekverstrekker New Century dieper in zorgen

Icoon Financieel De Amerikaanse hypotheekverstrekker New Century Financial raakt steeds dieper in de problemen. Een aantal belangrijke schuldeisers weigert nog langer geld te steken in het concern en heeft per brief opheldering gevraagd over openstaande schulden.

Dat maakte New Century, dat dichtbij een faillisement lijkt te komen, maandag bekend. New Century is in de problemen geraakt door de zwakke Amerikaanse huizenmarkt. Bovendien is het bedrijf onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk geknoei met de boeken. Door de problemen verloor New Century vorige week ruim driekwart van zijn beurswaarde. In de elektronische voorhandel maandag ging het aandeel opnieuw bijna 50 procent onderuit.

De New York Stock Exchange heeft daarop besloten de handel in het aandeel New Century stil te leggen. Volgens bronnen bij de beursuitbater wordt zelfs overwogen het bedrijf van de beurs te verwijderen. Aandelen New Century zijn nog krap anderhalve dollar waard, terwijl ze minder dan een jaar geleden nog op 51 dollar stonden.

Tot overmaat van ramp maakten maandag twee advocatenkantoren bekend dat zij namens gedupeerde aandeelhouders een rechtszaak aanspannen tegen de hypotheekbank. Zij eisen schadevergoeding voor personen die tussen april 2006 en maart 2007 aandelen hebben gekocht in New Century. In die periode zou het bedrijf gesjoemeld hebben om verliezen buiten de boeken te houden.

New Century is de op een na grootste hypotheekverstrekker in de Verenigde Staten. In het segment waar de leners een lagere kredietwaardigheid hebben is het bedrijf marktleider. Juist op die markt vallen echter harde klappen omdat veel Amerikanen hun hypotheek niet meer kunnen aflossen.

[P-N] Nazon snelste in eerste etappe

Jean-Patrick Nazon heeft de eerste etappe in Parijs - Nice op zijn naam geschreven. De Fransman sprintte 200 meter voor de meet weg uit het peloton en werd niet meer achterhaald. Morgen gaat de rit naar Limoges over 177 kilometer. De start is in Vaten.

De koers werd grotendeels bepaald door vier renners die in het begin van de koers weggesprongen waren uit het peloton. De groep van vier bestond uit de Fransen Romain Feillu, Christophe Laurent en Hervé Duclos-Lassalle en de Spanjaard Ivan Velasco. De maximale voorsprong liep op tot iets meer dan tien minuten voordat Lampre de achtervolging inzette voor Bennati en de leider David Millar.

Tot twee en halve kilometer voor de streep bleef het kwartet het peloton voor maar moest zich daarna gewonnen geven. In de laatste bocht voor de finish kwam Tom Boonen verkeerd uit waardoor zijn kansen verkeken waren. Hij sprintte dan ook niet echt mee om de overwinning. Die ging naar Nazon voor Sebastian Siedler en Rabobank-coureur Mathew Hayman.

Uitslag en algemeen klassement

Eerste etappe, Cloyes-sur-le-Loir - Buzançais: 1. Jean-Patrick Nazon (Fra) 186 km in 4.29.39, 2. Siedler (Dui), 3. Hayman (Aus), 4. Bennati (Ita), 5. Reynes (Spa), 6. Astarloa (Spa), 48. Posthuma, 59. Löwik, 107. De Jongh, 112. Weening, 120. Moerenhout, 122. Veneberg, 140. Reus, 141. Wielinga.

Algemeen klassement: 1. Millar (GBr) 4.35.40, 2. Kreuzinger (Tsj) 0.01, 3. Sanchez (Spa) 0.02, 4. Contador (Spa), 5. Joly (Fra), 6. Leipheimer (VSt) 0.03, 9. Wielinga 0.04, 10. Posthuma 0.05, 78. Weening 0.17, 80. Reus, 96. De Jongh 0.21, 103. Moerenhout 0.22, 135. Veneberg 0.29, 137. Löwik 0.31.

Inge de Bruijn stopt definitief

Inge de Bruijn stopt definitief als topzwemster. Volgens de Nederlandse is haar "carrière af."

In een interview met het ANP zegt de viervoudig olympisch en vijfvoudig wereldkampioene aan haar plafond te zitten. "Beter kan gewoon niet. Ik zie ook geen uitdaging meer. Met mijn 33 jaar ben ik inmiddels een oma in het zwemmen. Mijn lichaam herstelt ook niet meer zo goed als vroeger. Bovendien, anderen hebben het stokje inmiddels al overgenomen."

Bij de Olympische Spelen van Sydney in 2000 brak De Bruijn door. Zij won toen drie gouden medailles op individuele nummers. Ook bij de wereldkampioenschappen van 2001 in Fukuoka won zij driemaal goud. De Bruijn werd in 2001 bovendien door haar collega-topsporters uitgeroepen tot 'Sportvrouw van het Jaar'. In 2004, bij de Olympische Spelen in Athene, behaalde zij een gouden medaille op de 50 meter vrij. Zilver was er op de 100 vrij, terwijl er brons was op de 100 meter vlinder en de 4X10 vrije slag. Na deze spelen is zij de meest succesvolle Nederlandse sportster ooit.

Politici Bonaire tegen het homohuwelijk

Op Bonaire vindt de politiek leider van de Partido Pro Desaroyo Boneiru dat het huwelijk niet mag worden opengesteld voor homo's. Volgens Benito Dirksz respecteert hij ieders privéleven, maar hebben veel inwoners van het eiland moeite met het homohuwelijk. Hij vindt daarom dat regeringspartij UPB een garantie moet eisen dat de Nederlandse wet voor het homohuwelijk niet van toepassing zal zijn op het Caraïbische eiland.

Volgens de Gaykrant 'misbruiken' Dirksz en andere Arubaanse politici het regeerakkoord van PvdA, CDA en ChristenUnie waarin staat dat Nederlandse ambtenaren met gewetensbewaren mogen weigeren een homohuwelijk te sluiten. Dirksz zou hier aanleiding in zien de gehele wet op het homohuwelijk af te wijzen.

De PvdA en het CDA hebben afwijzend gereageerd op de uitlatingen van Dirksz. De coalitiepartijen vinden het vreemd dat Bonaire straks, als het een Nederlandse gemeente is, wetten niet accepteert.

Amerikaanse koppels slapen vaak apart

Icoon OpmerkelijkSteeds meer koppels in de Verenigde Staten willen aparte slaapkamers omdat dit hun huwelijk ten goede zou komen.

Een onderzoek van de nationale vereniging van aannemers voorspelt dat in 2015 circa 60 procent van de in opdracht gebouwde huizen twee aparte ouderslaapkamers zal hebben. Ondervraagde koppels en sociologen wijzen erop dat het niks te maken heeft met seks, wel met snurkende partners, huilende kinderen en uiteenlopende werktijden.

Het gescheiden slapen beperkt zich niet tot gefortuneerde huishoudens. Middenklassers lossen het op door bijvoorbeeld de logeerkamer te betrekken.

Alleen willen slapen is een gevoelig onderwerp. Architecten en ontwerpers zeggen dat veel van hun klanten het idee hebben dat aparte slaapkamers een teken kan zijn van een slecht huwelijk.

Greene in 2007 niet meer in actie

Feyenoord kan in 2007 geen beroep meer doen op Serginho Greene. De verdediger scheurde gisteren, in de competitiewedstrijd tegen AZ, de voorste kruisband van zijn linkerknie af. Volgens de medische staf van de Rotterdammers zal het herstel van Greene circa negen maanden vergen.

Greene liep de blessure bijna tien minuten voor tijd op, toen hij zich op een ongelukkige manier verstapte. De verdediger moest vervolgens met een brancard het veld worden afgevoerd en verliet na het duel op krukken het DSB Stadion.

Javier Guzman vroeger seksueel misbruikt

Icoon CabaretCabaretier Javier Guzman is als tiener seksueel misbruikt door zijn oom. Dit vertelde hij in het Volkskrant Magazine. Als gevolg van het misbruik is ook zijn vroegere alcoholverslaving tot stand gekomen. "Ik heb me sinds mijn zevende onveilig gevoeld. Eerst opeens wakker worden in een ander land, dan uit angst voor ontvoering niet verder mogen dan het tuinhekje en dan seksueel misbruikt worden.", vertelt hij.

Javier beschrijft openhartig hoe het hem er als jongetje van zeven aan toe ging. "Dan ben je 7, je wordt uit je bed geplukt en wordt wakker in een ander land: onveilig. Dan word je samen met je moeder en broertje ondergebracht in Ouderkerk aan den IJssel, waar je de tuin niet uit mag want je vader heeft gedreigd je te ontvoeren: onveilig... Dan wordt de broer van je moeder, oom Hans, een nieuw soort vader. En als je 12 bent, vergrijpt oom Hans zich seksueel aan je: onveilig. Op je 16de ben je zo onhandelbaar geworden dat je door je moeder het huis uit wordt geflikkerd en je terechtkomt in een opvangcentrum vol totaal ontspoorde jongeren, waar je ook niet thuishoórt."

Guzman merkte dat alcohol dit onveilige gevoel verzachtte, en raakte verslaafd aan de giftige stof. Pas twintig maanden geleden kickte hij voor het eerst af van de alcohol. "Ik wist al een tijd dat ik niet veel langer op deze manier mijn leven kon leiden. Het allerergst waren die black-outs, dat ik echt niet meer wist wat ik had uitgespookt." Na het strenge regime van het afkickcentrum was Javier van de drank af, maar toch kwam er vorig jaar een terugval. "Ik ben toen naar een kliniek in Madrid gegaan en daar pakken ze het medisch aan: je krijgt daar een spuit die ervoor zorgt dat de ergste hang naar alcohol wordt getemperd"

Nu gaat het goed met de cabaretier, hij is zich maar al te goed bewust van de harde strijd tegen alcohol. "Alcoholist blijf je voor de rest van je leven, maar ik ben nu dus een herstellende alcoholist. Het probleem met mij en de drank is dat ik pas kan stoppen als ik bewusteloos ben. Jij kunt misschien één glas wijn drinken, of twee, of vijf. Ik drink meteen vijftig biertjes. Jij kunt stoppen wanneer je wilt, ik niet. Jij bent machtiger dan de drank. Ik niet; de drank is machtiger dan ik. Het probleem is niet het vijftigste biertje, nee, het probleem is dat eerste biertje."

Met dank aan static voor de submit.

Ontspoorde Tramconducteur

Reclame kan soms uitermate verrassend zijn, in het begin van het filmpje had ik zoiets van WTF is dit nu weer, een conducteur van een haagse tram begint tot grote verbazing van de passagiers een veiligheidsinstructie te geven, pas helemaal aan het einde van het filmpje wordt duidelijk waar het om gaat en staat de naam heel kort in beeld. Zo wil ik vaker reclames zien.

'Goedendag dames en heren, mijn naam is Joris Sluiter en ik heet u van harte welkom in lijn 15 richting Centraal station...'

Met dank aan een onbekend iemand voor de submit.

Halo stopt toch niet na deel 3

Voor iedereen die dacht dat de Halo trilogie af zou lopen na het derde deel heeft Bungie een leuke verrassing in petto. Er komt geen deeltje vier, maar er komt wel extra content. Deze content komt in de vorm van twee extra afleveringen die ontworpen worden in samenwerking met Peter Jackson, regisseur van oa Lord of the Rings en Heavenly Creatures.

Wat de extra content in zal houden is nog onduidelijk, aangezien deze nog ontworpen wordt momenteel. Wat wel duidelijk is, is dat het via Xbox Live aangeboden zal gaan worden tegen een nog nader te noemen vergoeding.

Enkele screenshot Halo Wars

Halo 3 is niet de enige titel in de franchise die in ontwikkeling is . Halo Wars, een RTS in het Halo universum, is ook een nog lopend project. Van deze game is er nog erg weinig bekend, en de screenshot die Ensemble Studios nu heeft vrijgegeven vertelt ons nog niet veel meer. Wel zie je op het plaatje de UNSC Sparrowhawk, één van de luchteenheden waarmee de mensheid ten strijde zal trekken tegen de Covenant.Diamanten ter waarde van 28 miljoen dollar geroofd

Icoon MisdaadIn de Antwerpse diamantwijk is vorige week maandag voor meer dan 28 miljoen dollar aan diamanten gestolen. Dit maakte de Antwerpse justitie maandag bekend. De diefstal gebeurde in de ABN Amro bank in de Pelikaanstraat. De diamanten lagen in verschillende kluizen in de kofferzaal en dienden als onderpand voor verstrekte leningen.

De kraak zou minutieus zijn voorbereid. Een Engelstalige man tussen de 55 en 60 jaar oud zou het afgelopen jaar iedere dag twee keer door de kofferzaal zijn gelopen. Van de man wordt een robotfoto verspreid. De gouden tip die justitie op het juiste spoor kan zetten zal worden beloond met 2 miljoen euro. Er wordt nog onderzocht of de man geholpen werd door een bankmedewerker.

De informatie over de roof is pas vandaag vrijgegeven door het Antwerpse parket. Waarom het een week is stilgehouden is niet bekend.

Hammertime

Wil je met een mooi strak buikje de zomer in maar heb je geen cent te makken voor een paar bezoekjes aan de lokale fitnessboer. Dan is het tijd om nu eens in de schuur te gaan kijken of er toevallig een sloophamer ligt.

Hoezo hoor ik je vragen, heel simpel in dit filmpje worden 23 manieren getoond waarop je een sloophamer kunt gebruiken als fitness apparaat. En als je conditie niet zo geweldig is dan kun je natuurlijk altijd beginnen met een klein hamertje en langzaam maar zeker zwaardere hamers nemen.

Teenage Mutant Ninja Turtles deze woensdag online

Bijna elke woensdag probeert Microsoft een Xbox Live Arcade game online te zetten op de Marketplace. Afgelopen weken kwamen onder andere Alien Hominid en Worms online. Deze week is het tijd voor de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Deze game is een remake van de oude arcade-game, en bevat een aantal nieuwe opties zoals voice-chat, online co-op en online scoreboards. Alle levels in het spel zijn co-op te spelen met in totaal drie vrienden, en je kunt allemaal je eigen turtle kiezen. De game zal 400 punten kosten, wat ongeveer neerkomt op 5 euro.


Espinoza één wedstrijd aan de kant

Vitesse hoeft Giovanny Espinoza slechts één wedstrijd te missen. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag kreeg de verdediger afgelopen weekend rood wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten om hem daarvoor voor één duel te schorsen.


Espinoza mist hierdoor alleen de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Op 1 april, als de Arnhemmers de thuiswedstrijd tegen Feyenoord spelen, kan hij wel weer meedoen.

PvdA wil opheldering afkopen Turkse dienstplicht

PvdA-Kamerleden Jeroen Dijsselbloem en Angelien Eijsink willen opheldering van de ministeries van Defensie en Justitie over renteloze leningen van 5.000 euro die worden verstrekt aan Nederlanders met een Turks paspoort om hun dienstplicht in hun moederland te kunnen afkopen. Het betreft leningen die worden gegeven aan Turks-Nederlandse militairen en politieagenten. Ook krijgen ze een maand betaald verlof om in Turkije een verplichte militaire basistraining te volbrengen, die na de afkoop in Turkije nog evengoed verplicht wordt gesteld.

Iedere man met een Turks paspoort is verplicht om in Turkije dienstplicht te vervullen. Zelfs als ze al vier jaar beroepsmilitair in Nederland zijn.

De voorzitter van de militaire vakbond ACOM vindt de vragen van de PvdA ''rijkelijk laat''. Dit is volgens hem al meer dan twee jaar geleden afgesproken in de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden in de krijgsmacht. Het ministerie van Defensie laat weten dat deze regeling past in het overheidsbeleid om functies open te stellen voor alle bevolkingsgroepen in Nederland.

Vakbond ACOM liet vandaag verder weten dat moslims in het Nederlandse leger niet gelukkig zijn met de discussie over de dubbele nationaliteit. De moslimmilitairen vinden het vooral pijnlijk dat hun loyaliteit in twijfel wordt getrokken. ''Zij vinden de discussie over de dubbele nationaliteit niet erg, maar het daaraan gekoppelde loyaliteitsdebat vinden zij misplaatst'', aldus de voorzitter van de vakbond..

De Raad van Hoofdcommissarissen liet afgelopen weekend reeds blijken niet blij te zijn met de discussie over de dubbele nationaliteit. Volgens hoofdcommissaris Poelert kan de discussie schadelijk zijn voor de politiekorpsen.

'Giftig mengsel'
De kwestie is actueel geworden door het recente debat over de wenselijkheid van een dubbele nationaliteit, dat Geert Wilders met zijn PVV opstartte. Gisteren kreeg Wilders scherpe kritiek van publicist en PvdA-denker Paul Scheffer. De bijzonder hoogleraar Grootstedelijke problematiek van de UvA neemt het Wilders ernstig kwalijk dat hij het hebben van een dubbele nationaliteit koppelt aan loyaliteit. Scheffer verwijt Wilders het produceren van een ''giftig mengsel'' door die koppeling.

PvdA-prominent Scheffer, die voor de opkomst van Fortuyn al een zeer kritisch stuk schreef over 'het multiculturele drama', is absoluut niet tegen de discussie over de dubbele nationaliteit. Hij roept op tot een open debat. De hoogleraar verwees gisteren naar landen als Australië, Canada en de VS, waar voor specifieke functies (bijvoorbeeld parlementariër of hoge militair) beperkingen gelden voor mensen met meerdere paspoorten. Als voorbeeld noemde hij daarbij die hierboven beschreven kwestie van Turkse Nederlanders die dienstplichtig zijn in Turkije.

Hij riep verder de Marokkaanse gemeenschap in Nederland op in opstand te komen tegen ''de dwingelandij'' van de Marokkaanse regering, die automatisch iedereen met Marokkaanse ouders met de Marokkaanse nationaliteit opzadelt. Hij vindt dat iedereen een eigen keuze kan maken, te meer omdat een tweede nationaliteit mensen kan beknotten in hun vrijheid.

God krijgt eindelijk post

Icoon OpmerkelijkOp 7 april kan God eindelijk eens post verwachten. Vorig jaar opende de Groningse kunstenaar Johan van der Dong een postbus voor Hem en op Stille Zaterdag zullen de enkele honderden brieven hopelijk aankomen. De kunstenaar gaat ze overigens niet zelf brengen, maar hij probeert door rituele verbranding de ongeopende brieven aan God te bezorgen.

De brieven zullen worden verbrand tijdens een uitgebreide ceremonie aan de dijk van het Friese Paesens-Moddergat. Dichter des Vaderlands Driek van Wissen en kunstenaars Ilone Bruijn en Paul Borgreve zullen hun artistieke kunsten vertonen tijdens de ceremonie.

De kunstenaar spreekt zelf van een mooi gebaar: "Brandoffers spelen een belangrijke rol in de Bijbel." Ook hoopt de initiatiefnemer op veel belangstelling: "Ik wil dit bijzondere moment met zo veel mogelijk gelijkgestemden delen." De postbus, Postbus 10 in Grijpkerk, blijft wel bestaan, vermoedelijk onder beheer van de NCRV.

Dronken ambassadeur naakt aan boom

Icoon Opmerkelijk Israël heeft zijn ambassadeur in El Salvador teruggeroepen, nadat deze dronken en naakt in een boom hing na een SM-vrijpartij.

Tsuriel Raphael, de ambassadeur waar het om gaat, werd de volgende ochtend in dronken toestand naakt aangetroffen in de tuin van zijn woning. Hij had een rubberen bal in zijn mond, zijn handen waren vastgebonden en hij had allerlei seksaccessoires bij zich. De man heeft de wet niet overtreden, maar toch is hij uit zijn functie gezet. Israël vindt het gedrag van de man niet passen bij de diplomatieke functie die hij bekleedt. Raphael was zes maanden ambassadeur in El Salvador en daarvoor ambassadeur in talloze andere landen.

Het is niet het eerste schandaal van ambassadeurs uit Israël. In 2000 stierf de ambassadeur in Frankrijk, die werd teruggevonden in een hotelkamer in Parijs. De ambassadeur in Australië werd teruggeroepen omdat hij racistische opmerkingen had gemaakt over Aziaten.

Met dank aan LuCarD voor de submit.

Messi: 'speciale wedstrijd'

Lionel Messi was afgelopen zaterdag de held van Barcelona. Na uitschakeling in de Champions League stevende FC Barcelona ook af op een nederlaag tegen aartsrivaal Real Madrid.

Messi was echter driemaal trefzeker en zorgde er daarmee eigenhandig voor dat het 3-3 werd in het Camp Nou. Barça, dat de tweede helft met tien man speelde, kwam driemaal op achterstand, maar de Argentijnse aanvaller zette de Catalanen evenzovaak langszij. De derde viel pas in blessuretijd, waardoor de blijdschap dubbel zo groot was.

"Het was een speciale wedstrijd", vertelt Messi. "Ik had al twee keer tegen Real in het Bernabéu stadion gespeeld, maar kon niet scoren. Gelukkig mocht ik in Barcelona spelen, en scoorde ik drie keer. We wilden dit resultaat niet, maar door omstandigheden was dit het maximaal haalbare."

Coach Frank Rijkaard was lovend over zijn jonge aanvaller. "Als een speler alle goals maakt en daarbij een vitale, betekent dat dat hij een speciale wedstrijd speelde. Het is een geweldig talent." Ook de trainer van de aartsrivaal, Fabio Capello, vond Messi sterk spelen. "Net als Ronaldinho heeft Messi zoveel kwaliteit dat hij rondjes om je heen kan rennen wanneer hij maar wil."

Castle Crashers verlaat tot 2008

Naast al het grote nieuws tijdens de Game Developers Conference zijn er ook wat tegenvallertjes. Zo maakte Behemoth tijdens het evenement bekend dat de langverwachte XBLA game Castle Crashers wordt uitgesteld.De game zal waarschijnlijk pas in 2008 te spelen zijn. Dit komt waarschijnlijk door de recente verhoging van de maximale grootte die Live Arcade games mogen innemen. De developers willen nog even doorwerken om deze nieuwe ruimte optimaal te benutten.

Maldini maand aan de kant

De aanvoerder van AC Milan, Paolo Maldini, moet beide wedstrijden tegen Bayern München in de kwartfinales van de Champions League missen. De 38-jarige voetballer beschadigde gisteren in de stadsderby tegen Inter (1-2) een meniscus in zijn linker knie.

De verdediger, die gisteren zijn 600e wedstrijd in de Serie A speelde, moet waarschijnlijk geopereerd worden en is minstens een maand uitgeschakeld.

Ook Ronaldo moet de thuis- (3 april) en uitwedstrijd (11 april) tegen de Duitsers missen omdat hij niet speelgerechtigd is. Dit seizoen heeft hij namelijk al voor Real Madrid internationaal voetbal heeft gespeeld.

Verdachte 'vlucht' naar Jerry Springer-show

Een verdachte van kinderaanranding heeft zijn elektronische ketting door midden gebroken om vervolgens met een limousine naar de Jerry Springer-show te rijden. Eenmaal aangekomen deed hij mee in een aflevering over 'outrageous nuptials'.

De man mocht thuis zitten met een ketting om zijn been die elektronisch aangaf waar hij zich bevond. De rechter had besloten tot een ketting om te voorkomen dat de man zou vluchten. De man vond het echter zo belangrijk dat hij bij de show aanwezig was, dat hij besloot de ketting kapot te maken. Emily Mueller van de jury gaf aan dit een van de meest "unieke" ontsnappingsredenen te vinden die ze in haar loopbaan had meegemaakt. De man liep net drie weken rond buiten de gevangenis.Ja, het bestaat nog steeds

Hamas wil nog steeds vernietiging Israël

De radicale Palestijnse groepering Hamas laat ondanks een mogelijke coalitie met de meer gematigde Fatah-groepering, haar oude ideaal van de vernietiging van de staat Israël niet varen. Hamas reageerde maandag gepikeerd op een beschuldiging.

De tweede man van terroristennetwerk al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, beweerde dat Hamas zich zou schikken naar Amerikaanse wensen door de vredesverdragen met Israël te erkennen. In een verklaring liet Hamas maandag weten ''onze beloftes na te komen die wij aan god hebben gedaan om de weg van de jihad en verzet te blijven volgen tot de bevrijding van Palestina, geheel Palestina''.

De beweging reageert ook op de beschuldiging van al-Zawahiri als zou Hamas de traditionele zelfmoordaanslagen hebben afgezworen in ruil voor politiek gewin. De groep meldde maandag dat ''Hamas een beweging van verzet en martelaren blijft''.

Familiedrama in Haarlem

Icoon BinnenlandsTussen Haarlem Spaarnwoude en Halfweg zijn een vader en zijn twee zoontjes om het leven gekomen door een botsing met een trein. De 32-jarige man had daarvoor in zijn huis in Haarlem Noord zijn 58-jarige schoonmoeder om het leven gebracht. De zoontjes waren zes en vier jaar oud.

De man is waarschijnlijk met zijn zoontjes in de de auto naar een spoorwegovergang gereden in Haarlemmerliede en is met zijn kinderen voor een stoptrein gesprongen.

Nederland wordt de laatste tijd opgeschrikt door familiedrama's. Eerder vonden dergelijke taferelen plaats in Hengelo, Sprang-Capelle en het Belgische Nijvel.

Met dank aan Trebweb, Nonneke, Berkery, Fireman, SnowDoggg en rednasje1987 voor de submit.

DVD-kopieerder gepakt met dvd's in doorzichtige tas

Icoon OpmerkelijkEen 22-jarige inwoner van Den Haag is zondagmiddag opgepakt nadat hij had bekend gekopieerde dvd's te verhandelen. De man werd rond twee uur opgemerkt door surveillerende agenten, terwijl hij met een doorzichtige plastic tas liep. In de plastic tas zaten dvd's.

De man werd in de Rietveldstraat aangehouden, waarna hij verklaarde de dvd's goedkoop te hebben gekocht bij een winkel. Hij kon geen kassabon tonen en er zat een lijst met titels in de tas.

Uit onderzoek in de woning van de verdachte bleek dat hij zelf dvd's brandt. Nadat de Hagenaar had bekend dit te doen om ze te verkopen, werd hij aangehouden.

Konami zet boxart op boxart

Een user van het populaire gamesforum NeoGAF kocht bij een aanbiedingsactie op Amazon.com een exemplaar van Castlevania: Dawn of Sorrow. De boxart van deze budget-uitvoering van de game is echter vrij uniek te noemen, men heeft een eigen "Konami's best" label op de doos gezet, en als boxart, de boxart van de oude uitvoering. Hieronder kun je de boxart zien, en daaronder een impressie van een user van NeoGAF van wat er zou kunnen gebeuren als er nog veel re-releases zouden zijn.
Hyves bereikt 3 miljoen leden

Icoon Internet De online gemeenschap Hyves heeft de mijlpaal van drie miljoen leden bereikt. Daarvan komen 2,1 miljoen leden uit Nederland.

"Sinds afgelopen zomer heeft het aantal leden een enorme vlucht genomen", vertelt oprichter Raymond Spanjar. "In november hebben wij de site verhuisd en het aantal servers uitgebreid. Dat zorgde eventjes voor een versnelde groei van Hyves. Per maand verwelkomen wij momenteel zo'n 150.000 nieuwe leden en dagelijks worden zo'n 30 miljoen pagina's bekeken".

Hyves is niet alleen bekend geworden door jongeren. Ook talloze politici en muziekartiesten gebruiken de gemeenschap om hun aanhang te vergroten. Het is dan ook niet vreemd dat premier Jan Peter Balkenende de meeste 'vriendjes' heeft: zo'n 55.000. Daarnaast organiseert Hyves ook regelmatig feesten.

Computer schat leeftijd na gezichtsscan

Icoon Digital Het Japanse bedrijf Omron heeft een computer ontwikkeld die na een gezichtsscan de leeftijd kan schatten van jonge Aziaten. De uitvinding werd gepresenteerd op een elektronicabeurs in Tokio.

De computer scant het gezicht van een persoon en gebruikt daarna een database van foto's om de leeftijd te bepalen. Mensen kunnen ingedeeld worden in leeftijdsgroepen als 0-9, 10-19 en 20-39. Het apparaat kan gebruikt worden om te controleren of jongeren oud genoeg zijn om sigaretten te kopen of naar binnen te mogen in een bepaalde club. De methode werkt voorlopig alleen op Aziatische gezichten.

'Te veel studenten betalen te hoge huur'

Icoon Binnenlands Twee SP-kamerleden vinden dat de regels voor het verhuren van een kamer strenger moeten worden om huisjesmelkerij aan te pakken. Te veel studenten worden volgens hen opgelicht en betalen te veel voor hun kamer.

"De student is gewoon vogelvrij als je dit toestaat", aldus SP-kamerlid Renske Leijten. Samen met SP'er Paulus Jansen vindt ze dat er snel actie ondernomen moet worden. Beide politici willen een verordening instellen op kamerhuur, willen het makkelijker maken om huurverlaging af te dwingen en willen dat strengere sancties gelden als verhuurders vaker de fout ingaan.

"Als een huurder een zaak bij de huurcommissie wint van de verhuurder, geldt die huurverlaging alleen voor die persoon. Wij vinden dat er dan ook gekeken moet worden of er meer mensen de dupe zijn van die verhuurder", aldus Leijten. Irene van den Broek van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) wil verdere stappen. Ze wil dat de gemeente meer gaat controleren op huisjesmelkerij.

De twee SP-politici weten echter niet hoe groot het probleem is. "Dat is moeilijk te bepalen, maar we willen er wel achter komen", aldus Leijten. Ook is niet duidelijk wat onder 'huisjesmelken' valt en wat niet. Daardoor is het lastiger on gericht actie te ondernemen.

Geld gestolen na bedwelming bij pedicure

Icoon WeirdEen pedicure is door de rechter-commissaris tijdelijk in bewaring gesteld, nadat ze een klant zou hebben beroofd. Ze zou bedwelmende middelen hebben gebruikt om de man buiten bewustzijn te brengen. Hierna stal zij zijn geld.

De politie vermoedt dat de 58-jarige vrouw sinds eind 2003 meer klanten op een soortgelijke manier heeft beroofd. Haar praktijk was in Hendrik-Ido-Ambacht.

[upd] Actie tegen kopieheffing op usb-sticks

Icoon PiracyEen geheugenkaart voor bijvoorbeeld camera's, telefoons en USB-sticks wordt waarschijnlijk wat duurder binnenkort. Volgens de Consumentenbond wil de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT) een heffing van bijna 18 cent op de kaartjes invoeren. Volgens de Bond is dat per stuk niet heel veel, maar gaat het in totaal over veel geld.

De minister van Justitie heeft onlangs in een 'maatregel van bestuur' vastgelegd dat geheugenkaartjes van een heffing mogen worden voorzien. De SONT heeft dat laten weten aan de elektronica-industrie. Zij moeten nu met elkaar in gesprek over de heffing, maar SONT heeft al gezegd voorstander te zijn van de heffing.

SONT noemt de consumentenbond "voorbarig". Zij zeggen dat er alleen nog maar voorstellen gedaan zijn aan de industrie. Maar de Consumentenbond wil niet wachten en roept de partijen in de Tweede Kamer op in het geweer te komen tegen de heffing.

Update 15.14 uur
Er zal geen kopieerheffing ingevoerd worden voor geheugenkaarten en usb-sticks. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft dat maandag via een woordvoerder laten weten. De Stichting Overleg Nationale Thuiskopievergoeding (SONT), een door het ministerie ingesteld overlegorgaan, heeft al op 1 januari 2005 afgesproken dat er geen kopieerheffingen komen op geheugenkaarten en usb-sticks. Dat moet zo blijven, aldus de bewindsman.

Grote clubs ontlopen elkaar in loting FA Cup

Vandaag was de loting voor de halve finales in de strijd om de FA Cup. Voor de topclubs is dit goed verlopen.

Als Chelsea in de replay van de kwartfinales wint van Tottenham Hotspur, dan moeten ze het opnemen tegen Blackburn Rovers. Manchester United treft, bij een overwinning in de replay op Middlesbrough, bij de laatste vier Watford.

De halve finales zijn in het weekend van 14 en 15 april.

Voorpret met je toekomstige buren

En net als denkt dat je alles gezien hebt op internet, dat over alle onderwerpen wel iemand een site heeft gebouwd kom je al surfende een site tegen waarvan je zegt, waarom is nog nooit iemand eerder op dat idee gekomen.

Want stel je laat een huisje bouwen in een of ander groot nieuwbouwproject (je weet wel een eenheidsworst aan de rand van de stad, zonder enige vorm van openbaar vervoer) hoe leuk zou het dan zijn als je alvast je toekomstige buurtgenoten kan leren kennen, elk project heeft een eigen pagina met een forum en info, geen spam ofzo maar wel een handige site als je gaat verhuizen naar een ''prachtige'' vinexwijk.

Alleen wat doe je als je er achter komt dat kloteburen waardoor je gaat verhuizen heel toevallig ook naar je nieuwe straat gaan ?, mischien een leuk idee voor een website...

Jelly Jumpen

Hardware fabrikant Logitech heeft een leuk flashspelletje bij een nieuwe reclame campagne gemaakt.
Het heet Jellyjumper, en het doel is om op de groene toetsen terecht te komen door over het toetsenbord heen te springen. Alleen zijn sommigen toetsen verboden gebied, en vallen sommige toetsen onder je vandaan.
Daarbij krijg je, als je verder komt dan level 10 wat je makkelijk haalt, maar liefs 20% korting op alle Logitech producten! Spelen voor korting dus!

Momenteel zit ik in level 13, wat ook handig is, hij slaat je levels automatisch op voor een volgende keer!

Mathijssen wil bij NAC blijven

Danny Mathijssen heeft het naar zijn zin bij NAC Breda, en wil daaom graag in Breda blijven. De middenvelder is nog eigendom van AZ, maar de club van trainer Ernie Brandts zou Mathijssen per direct over kunnen nemen van de Alkmaarders.

De afgelopen weken viel Mathijssen, door een verandering in het systeem, buiten de boot. De middenvelder is wel teleurgesteld, maar heeft het wel nog steeds erg naar zijn zin in Breda. "Er is genoeg belangstelling van andere clubs, maar het liefst blijf ik hier. Al is het alleen maar vanwege het ongelooflijk mooie publiek."

Parijs-Roubaix mijdt gevaarlijke kasseistroken

De wielerklassieker Parijs-Roubaix zal dit jaar noodgewongen moeten afwijken van zijn vertrouwde parkoers. Op enkele plaatsen liggen de kasseien er zo slecht bij, dat de organisatie van de klassieker het niet verantwoordelijk vindt om de renners er overheen te laten rijden.

Binnen enkele weken zal worden beslist welke kasseiwegen worden geschrapt. "We werken er met man en macht aan," aldus kasseispecialist François Doulcier.

Het staat al wel vast dat het tweede deel van de kasseistrook van Auchy les Orchies naar Bersée, na zo'n 200 kilometer koers, er dit jaar niet bij is. Er zitten te veel gaten en kuilen in, en voor de volgauto's is het 1400 meter lange stuk ook onbegaanbaar geworden. Ook ligt de eerste kasseistrook in het parkoers, in Troisvilles, er erg slecht bij. Als het regent komt het tweede deel steevast onder water te staan en dan kunnen de renners niet meer zien waar ze rijden. Mocht hier geen oplossing voor worden gevonden, dan zal dit stuk ook worden geschrapt.

De beruchte, loodzware kinderkoppen bij Mons en Pévèle lijken wel op tijd klaar te zijn voor de klassieker. De komende weken zullen vrijwilligers de laatste kilometer van deze weg ontdoen van een laag modder, die door overvloedige regenval van de akkers op de stenen is gestroomd.

Naast dat er kasseien worden geschrapt, krijgt de klassieker ook een nieuwe kasseistrook. Tussen Beuvry en Orchies bleek een ongebruikt stuk kasseiweg te liggen, en dat is opgeknapt en verlengd, zodat 1400 meter nieuwe keien beschikbaar kwamen voor de koers.

Parijs-Roubaix wordt op zondag 15 april gereden.

Bandencompounds eerste vijf races bekend

Vandaag heeft Bridgestone bekend gemaakt welke typen banden meegenomen gaan worden naar de eerste vijf races van het seizoen. Volgend weekend in Melbourne zullen dat de soft en medium compound zijn. Bridgstone heeft in totaal vier typen banden ontwikkeld: super soft, soft, medium en hard.

Elk weekend zal het bedrijf twee van die typen banden meenemen. De teams zijn verplicht om tijdens de race beide typen te gebruiken. Bovendien zal aan het publiek, en dus ook aan de andere teams, duidelijk gemaakt worden welke compound gebruikt wordt door een team. Waarschijnlijk zal één van de twee typen een witte streep op de wang krijgen.

De volgende typen banden zullen worden meegenomen naar de eerste vijf weekends:

Australië: soft - medium
Maleisië: medium - hard
Bahrein: medium – hard
Spanje: medium – hard
Monaco: super soft - soft

Commotie na zoen in supermarkt

In een supermarkt aan de Betje Wolffstraat in Den Haag is zaterdag een vechtpartij ontstaan, toen een 44-jarige klant plotseling een zoen gaf aan een 25-jarige medewerker van de supermarkt. Deze stelde de zoen echter niet op prijs, waarop de vechtpartij ontstond.

Bij aankomst van de politie, troffen ze de beveiligingsmedewerker al bovenop de klant aan. De zich hevig verzettende klant werd gearresteerd. Enkele jeugdige getuigen van het incident bemoeiden zich zeer hinderlijk met het politieoptreden. Deze jongeren bleken later de motor van een van de agenten in een nabijgelegen portiek te hebben verstopt.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Ecclestone wil nieuw puntensysteem

Bernie Ecclestone is van mening dat winnaars van een Grand Prix daarvoor niet genoeg worden beloond. De Brit wil dat het puntenverschil tussen de eerste en tweede plaats opnieuw groter wordt en daarnaast doet hij het voorstel om de coureur met de meeste zeges tot wereldkampioen te kronen.

"De tweede plaats levert nu acht punten op en dat is te veel in vergelijking met de winnaar die slechts tien punten krijgt. Bovendien nemen rijders door dit kleine verschil geen risico's meer om de leider aan te vallen. Als het van mij afhangt is dat vanaf 2008 niet langer zo. Ik stel voor het puntensysteem te wijzigen", aldus Ecclestone in La Gazzetta dello Sport.

In 2002 werd, als gevolg van de dominantie van Michael Schumacher, het huidige puntensysteem ingevoerd. De Duitser was in het seizoen ervoor halverwege het seizoen al bijna zeker van de wereldtitel en dus werd het puntenverschil tussen de winnaar en de tweede plaats kleiner gemaakt. De afgelopen jaren duurde de titelstrijd wel weer tot het eind van het seizoen en dat is voor Ecclestone een teken om de klok terug te draaien en grondige wijzigingen aan te brengen."Niet de rijder met de meeste punten, maar wel die met de meeste zeges moet wereldkampioen worden. De punten gebruiken we dan wel om de wereldtitel bij de constructeurs toe te kennen."

Het is nog onbekend hoe de teams zullen reageren op het voorstel. Dit seizoen blijft het puntensysteem gewoon ongewijzigd.

Vader gezinsdrama Hengelo mag niet naar crematie

Icoon JustitieDe enige overlevende van het familiedrama in het Gelderse dorp Hengelo, mag van justitie dinsdag niet naar de crematie van zijn vrouw en twee kinderen. Dat meldt het Openbaar Ministerie maandag. De man had daar toestemming voor gevraagd.

Dinsdag werden in de woning van het gezin de dode lichamen van de 44-jarige moeder en de kinderen van 8 en 11 jaar gevonden. De 44-jarige vader wordt verdacht van moord en werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Zutphen.

Het OM bepaalde dat de verdachte nog zeker twee weken langer kan worden vastgehouden. Hij wordt verdacht van moord. De doodsoorzaak van de vrouw en de kinderen is niet bekendgemaakt. In het huis van het gezin werd een brief gevonden waaruit zou blijken dat de ouders vanwege schulden hadden besloten om met hun kinderen en hond uit het leven te stappen.

Met dank aan neegij voor de submit.

Aangifte tegen belspelletjes

Icoon JustitieHet ministerie van Jusitie heeft twee keer aangifte gedaan tegen aanbieders van belspelletjes. Volgens de aanklacht hebben zij kansspelen aangeboden, zonder de daarvoor vereiste vergunning te bezitten. Het OM heeft de FIOD ingeschakeld om de aangiften te beoordelen.

Tegen welke omroep(en) de aanklachten zijn gericht, wil justitie niet zeggen. In Nederland zenden RTL 4, SBS 6, NET 5 en Tien dagelijks in totaal tot vijftien uur aan belspelletjes uit. De aanbieders zijn sinds 1 januari 2006 gehouden aan de Gedragscode Promotionele Kansspelen. Hierin staan een aantal voorwaarden die aanbieders van kansspelen in acht moeten nemen. Zo mogen de spelletjes niet misleidend zijn, geen valse verwachtingen wekken of aanzetten tot onmatige deelname. Ook moet deelnemers vooraf duidelijk worden gemaakt wat de economische waarde van de prijzen is.

Geldklopperij
Het Kamerlid Jan de Wit (SP) beweert dat omroepen lak hebben aan de code. "De code is mislukt. Belspelletjes zijn nog steeds pure oplichting, geldklopperij. Mensen bellen zich het leplazerus zonder dat ze er een cent beter van worden." De Wit strijdt in de Kamer al jaren tegen de spelletjes. Zo deed hij enkele jaren geleden aangifte tegen aanbieders. "Het OM heeft er toen niets mee gedaan. Ik ben blij dat er nu wel wat gebeurt."

De aanklachten komen niet uit de lucht vallen. Vorig jaar had de toenmalige minister van Justitie, Piet Hein Donner, diverse commerciële omroepen "aangeschreven te stoppen [met het aanbieden van kansspelen] en dat, waar aan dat verzoek geen gehoor wordt gegeven de dossiers worden overgedragen aan het OM met het verzoek strafvervolging te beginnen."


Belmeisje Wytske Kenemans

Röber stapt op bij Dortmund

Jürgen Röber is per direct opgestapt als trainer van Borussia Dortmund. De club is in de Duitse Bundesliga inmiddels gezakt naar de dertiende plaats en het is nog maar één punt van de degradatiestreep verwijderd.

"In deze lastige situatie gaat het niet om personen, maar louter en alleen om de toekomst van de BvB. Daarom heb ik mijn ontslag aangeboden", verklaarde Röber, die vlak voor de winterstop Bert van Marwijk in Dortmund opvolgde.

Haase en Sluiter veroordeeld tot kwalificaties

Robin Haase en Raemon Sluiter zijn bij het toernooi in Sunrise beiden niet direct toegelaten tot het hoofdtoernooi.

De twee Nederlandse tennissers moeten zich deze week eerst door de kwalificaties proberen te worstelen. Haase werd vandaag bij de loting aan de Amerikaan Mashiska Washington gekoppeld en Sluiter moet het opnemen tegen de Kroaat Tomislav Peric.

Sluiter maakt in Florida zijn rentree na een afwezigheid van twee maanden nadat hij bij de kwalificaties voor de Australian Open een buikspierblessure opliep. In Sunrise doen verder onder meer Sébastien Grosjean, Dmitri Toersoenov, Gaël Monfils en Gustavo Kuerten mee.

Van Hooijdonk wil geen trainer worden

Pierre van Hooijdonk, die bijna zo goed als zeker bezig is aan zijn laatste seizoen als profvoetballer, heeft gisteren na afloop van de competiewedstrijd tegen AZ gezegd geen interesse te hebben in een baan als spitsentrainer bij Feyenoord.

"Op dat vlak liggen gewoon mijn ambities simpelweg niet", aldus de voormalig international, waarvan het nog niet 100 procent zeker is dat hij stopt. "Als ik nog verder ga met voetballen zou je moeten denken aan landen als Japan of Amerika. Ik voel me in ieder geval nog fit, maar ik zal zeker niet meer in Europa gaan voetballen."

De Australische voetbalclub Perth Glory zou interesse hebben om Van Hooijdonk aan te trekken. Naar verluidt zou de aanvaller daar wel oren naar hebben.

'The game' - deel 2.

- Vorige delen -
Met de nodige moeite opende ik langzaam mijn ogen. Een dunne straal licht scheen tussen de donkere gordijnen door. Ik keek verdwaasd om me heen en vroeg me af waar ik eigenlijk in hemelsnaam was. Op het moment dat ik mijn schedel bijna kon voelen kraken van ellende begonnen de gebeurtenissen van de voorgaande nacht me langzaam weer te dagen. Iets verderop in het bescheiden appartement zag ik twee paar voeten onder een dik pak dekens vandaan komen. Langzaam stond ik op en keek ik even om me heen om te achterhalen waar ik terecht gekomen was. 'Verdomd, da's waar ook!', dacht ik terwijl ik me realiseerde dat één van de personen in het bed Ryan was. Het was hij met wie ik mee was gegaan, omdat zijn appartement een stuk dichterbij het centrum zat dan de mijne. Wie het meisje naast hem in bed was kon ik me niet meer herinneren. Het zal wel één van die twee zijn welke niet van zijn zijde leek te verdwijnen sinds ik hem aantrof bij de sofa's in de Blues, bedacht ik me.

Zo stilletjes als ik kon raapte ik mijn spullen bij elkaar en sloop ik richting de hal in de hoop daar een badkamer aan te treffen. Wat ik uiteindelijk bij de tweede deur aan mijn rechterhand aantrof zou op papier misschien een badkamer zijn maar leek in werkelijkheid meer op een vuilstortplaats met een wasbak en douchekop. Brak als ik was besloot ik me weinig aan te trekken van de onhygienische ruimte en stapte ik onder de douche. De afvoer door het putje stokte al snel door de hoeveelheid vuil welke de boel leek te verstoppen en de gebruikte condooms in de hoek van de ruimte deden me vermoeden dat Ryan hier niet alleen kwam op zich op te frissen.

Na een korte douche trok ik snel mijn kleren weer aan en maakte ik mijn weg naar de voordeur. Het leek me niet dat Ryan er erg mee zou zitten als ik hem even alleen liet met het meisje wat de hele nacht naast hem had gelegen.
In mijn hoofd nam ik nog eens door hoe de avond was gelopen. Stuk voor stuk kwamen de herinneringen van de bizarre avond in de Blues weer naar boven. Een triomfantelijke grijns verscheen op mijn gezicht alsof ik zojuist op een plan tot overname van het universum was gekomen. Opnieuw besefte ik hoeveel er veranderd was en vooral hoezeer Ryan veranderd was. In een kleine twee jaar tijd was hij van een onzekere nobody getransformeerd naar een vrouwenverslinder pur sang.

Ik stapte in de trein en naam plaats in de eerste de beste zitting welke ik tegen kwam. Tegenover me zat een blonde meid, half verscholen in haar donkere jas. Ze was een artikel uit een gratis dagblad aan het lezen en haar felgekleurde blauwe ogen schoten van links naar rechts. Aantrekkelijk was ze zeker, maar ondanks de afgelopen avond wist ik niet goed hoe ik het aan moest pakken. Op dat moment herinnerde ik me de wijze woorden van Ryan: "gast, als je niks doet... ben je een pussy". Ik schoof wat ongemakkelijk heen en weer, om vervolgens uit te roepen: "ontspannend he, zo'n treinreis!". Direct voelde ik me een debiel.
Ze keek me even aan en produceerde een gemaakte, medelij-hebbende glimlach, zoals acteur Robin Williams altijd zo goed kan op zijn dramatische hoogtepunten.

De moed zonk me in de schoenen. Plan B. Tijd om de metro te lezen. Aangekomen bij de horoscopen besloot ik nog één poging te wagen om de blondine aan het praten te krijgen. "Wat is je sterrenbeeld?" vroeg ik, zonder mezelf een kans tot twijfelen te geven. Ze keek op vanuit haar krant en antwoordde: "weegschaal". Ik pretendeerde de pagina grondig door te nemen en vertelde haar: "hmmmm. Nope, die staat er niet bij". Deze zouteloze opmerking was kennelijk origineel genoeg om een glimlach bij haar los te weken. "Kom op! Wat staat er!" zei ze breed glimlachend. Ik vertelde wat haar horoscoop werkelijk zei en voor ik er erg in had raakte ik uitvoerig met haar in gesprek. De onderwerpen wisselden nog sneller dan de gedaantes van Michael Jackson en de treinreis vloog voorbij. Opeens realiseerde ik me dat mijn eindpunt van de reis al naderde.

Ik twijfelde. Het was lang geleden dat ik voor het laatst bewust iemand voor me probeerde te winnen. Wederom schoten de woorden van Ryan door me heen en ook dit keer besloot ik zijn raad op te volgen. Ik boog licht voorover en pakte haar hand. "Wat doe je?" vroeg ze oprecht verbaasd, terwijl ze me recht in de ogen aan keek. "Dat weet ik zelf ook niet" antwoordde ik. Tot mijn verbazing zag ik haar ook langzaam naar voren buigen en voor ik het wist raakten mijn lippen de hare. We zoenden, zoenden en zoenden nog eens. Inmiddels aangekomen op het station, alwaar ik de trein zou gaan verlaten, besefte ik dat ik haar naam niet eens wist. "Ik moet er hier uit. Oh, en ik heet Siemen trouwens!" zei ik quasi-speels. "Evelien" antwoordde ze lachend. "En ik ga je mijn nummer geven" voegde ze er aan toe. Ze pakte een pen uit haar tas, schreef wat op en drukte een papiertje met een 06 nummer er op in mijn handen. "Thanks!" zei ik, terwijl ik me omdraaide en me richting de uitgang van de trein begaf. "Wel bellen hoor!" riep ze me na, en ik stapte uit.

Ik keek naar het papiertje met het mobiele nummer, frommelde het op en duwde het in mijn jaszak. Als herboren liep ik blakend van het zelfvetrouwen door de stationshal. Ik voelde me goed. Voor het eerst sinds de break-up voelde ik me weer goed.
Nog flink verbaasd door wat ik zojuist had geflikt vervolgde ik mijn weg richting huis.
En Evelien? Zij zou niet het laatste slachtoffer zijn voorlopig.

WK SLC: 11 medailles geen record

Icoon SchaatsenDe elf medailles die de Nederlandse schaatsploeg afgelopen dagen veroverde tijdens het wereldkampioenschap afstanden in Salt Lake City is geen record. In 1999 behaalde de Nederlandse ploeg vijftien plakken.

Sven Kramer was goed voor driemaal goud, zowel op de 5.000 als de 10.000 meter. Daarnaast was hij met Erben Wennemars en Carl Verheijen ook de beste op de ploegenachtervolging. Ireen Wüst pakte goud op de 1.000 en 1.500 meter en bovendien zilver met de vrouwen ploegenachtervolging. Carl Verheijen pakte zilver op de 10 kilometer en brons op de 5.000 meter. Renate Groenewold pakte zilver op de 3 kilometer. Erben Wennemars eindigde gisteren als tweede op de 1.500 meter en Brigt Rykkje veroverde het brons op de 10.000 meter.

Kijk voor meer schaatsnieuws op FOK!sport!

Ninja Gaiden Sigma stapt uit de schaduw

In de nieuwe editie van Playstation Magazine staat een special rond Ninja Gaiden Sigma, de remake van Ninja Gaiden Black. In deze special komen een aantal interessante nieuwtjes naar voren.

Zo zal de game op 720p op 60fps draaien en zal te allen tijde eigen schaduwen tonen. Alle content voor de game is opnieuw gemaakt om optimaal van de PS3 gebruik te kunnen maken. De SIXAXIS zal gebruikt worden om je Ninpo-powers op te laden terwijl je ze gebruikt. Sigma zal negentien hoofdstukken bevatten, dit zijn er drie meer dan Black.

Je kunt de game op drie verschillende manieren spelen: disc, gedeeltelijke install of een full install. Deze laatste zal de kortste laadtijden kennen. Voor degenen die Master Ninja in Black te makkelijk vonden: er komt een nieuwe moeilijkheidsgraad bovenop.

Team Ninja is nog in gesprek met Sony over de mogelijkheden betreffende downloadable content, maar het Karma Leaderboard systeem blijft intact. Via dit systeem kun je online zien hoe je het doet ten opzichte van andere spelers. Je kunt zien hoe vaak iemand een bepaald level heeft gespeeld, hoe vaak hij gestorven is, etc.

Een groot deel van de nieuwe content is specifiek voor Rachel ontwikkeld. Zij zal geen simpele skin van Ryu Hayabusa zijn, maar een eigen personage, met eigen animaties, moves en zelfs eigen missies.
Rachel zal compleet anders spelen dan Hayabusa en vereist een andere aanpak dan Ryu.

WK SLC: 11 medailles geen record

De elf medailles die de Nederlandse schaatsploeg afgelopen dagen veroverde tijdens het wereldkampioenschap afstanden in Salt Lake City zijn geen record. In 1999 behaalde de Nederlandse ploeg vijftien plakken.

Sven Kramer was goed voor driemaal goud, zowel op de 5.000 als de 10.000 meter. Daarnaast was hij met Erben Wennemars en Carl Verheijen ook de beste op de ploegenachtervolging. Ireen Wüst pakte goud op de 1.000 en 1.500 meter en bovendien zilver met de vrouwen ploegenachtervolging. Carl Verheijen pakte zilver op de 10 kilometer en brons op de 5.000 meter. Renate Groenewold pakte zilver op de 3 kilometer. Erben Wennemars eindigde gisteren als tweede op de 1.500 meter en Bjarne Rykkje veroverde het brons op de 10.000 meter.

Zowel in 1999, in Thialf, als in 2007 bemachtigden de schaatsers vijfmaal goud. De gouden medaille op de ploegenachtervolging bij de mannen was het honderdste eremetaal van Nederland op de WK afstanden, die sinds 1996 bestaat. Op de 10 kilometer presteert Nederland het beste. Die afstand is tot nu toe altijd gewonnen. Tweemaal bestond het podium zelfs alleen maar uit Nederlanders.

Commercial voor God of War 2

Over 2 dagen ligt het tweede avontuur van Kratos in de Amerikaanse winkels en om dat onder de aandacht te brengen heeft Sony een reclame-filmpje op de Amerikaanse TVs losgelaten.

Gelukkig voor ons Europeanen bestaat er een dienst als YouTube, en kunnen wij hem ook bekijken. Helaas duurt het wachten op het begin van het einde voor ons iets langer, 18 april kunnen wij pas tekeer gaan tegen Icarus, Prometheus, de titanen en alle andere Griekse mythische figuren.

Trek of the Wildebeest...

Stel je eens voor dat je deel uit kan maken van het grootste wildlife spektakel ter wereld. Stel je eens voor dat jij één van de betrokken dieren bent.

John Downer filmt op bijzondere wijze de trek of the wildebeest. Met cameraatjes verstopt in onder andere nagemaakte krokodillen, nijlpaarden en schildpadden filmt hij de beesten van heel dicht bij.

Vergeet ook niet om naar de andere filmpjes te kijken!

Mango, Mango, Mango

Dit filmpje kwam bij ons binnen in de submit met de volgende titel: Mango filmpje, compleet nutteloos en ik sta bekend als iemand die graag het laatste woord heeft, maar in dit geval niet, aan zo'n briljante omschrijving kan ik gewoon niets toevoegen.

Compleet nutteloos filmpje dus met een deuntje dat de rest van de dag in je hoofd blijft zitten, maar het gaat wel over een toffe mango, dat dan weer wel.

Dus waar wacht je nog op? Klikken en samen met de mango swingen.

Met dank aan Snarf voor de submit.

'Kans op trombose groot door computerwerk'

Icoon MedischMensen die urenlang achter de computer zitten, hebben een grotere kans op trombose dan vliegtuigpassagiers. Uit onderzoek van een Nieuw-Zeelands onderzoeksinstituut blijkt dat 34 procent van de mensen die met tromboseverschijnselen moeten worden opgenomen, zittend werk deden.

De vliegtuigpassagiers vormen 21 procent van de trombosepatiënten. Bij trombose worden in de aderen bloedproppen gevormd, vooral bij mensen die lange tijd in dezelfde houding zitten of liggen. De bloedproppen kunnen door de aderen gaan zwerven, wat in de ernstigste gevallen een hartaanval of herseninfarct tot gevolg kan hebben. De aandoening wordt veelal in verband gebracht met de langdurige krampachtige houding die mensen tijdens lange vliegreizen moeten aannemen.

Professor Richard Beasley zei maandag in de krant The New Zealand Herald dat de onderzochte patiënten vaak urenlang achter elkaar computerwerk deden. "Dan gaat het om mensen in IT-bedrijven of callcentra, van wie de baan onlosmakelijk met computerwerk te maken had." Het onderzoek wordt deze maand gepubliceerd in het tijdschrift New Zealand Medical Journal.

Larsson sluit langer verblijf uit

Henrik Larsson zal definitief niet langer meer bij Manchester United blijven. De Zweedse aanvaller was de afgelopen tien weken verhuurd aan de Engelse club.

Manchester United zou nog wel hebben geprobeerd Larsson te overtuigen langer te blijven, maar de Zweed wil graag zijn carrière in eigen land afsluiten. "Dit was het. Ik ben geen 25 jaar meer. Ik ben nu 36, dus een terugkeer is niet aan de orde. Ik heb gesproken met Sir Alex, maar niemand kon me van gedachten laten veranderen", aldus de voormalig speler van onder andere Feyenoord, Celtic en Barcelona.

Uitslagen Spanje speelronde 26

Nadat in Camp Nou de twee aartsrivalen Barcelona en Real Madrid op de valreep gelijkspeelden, verloor Sevilla alsnog de koppositie in La Liga.

Sevilla ging op bezoek bij hekkensluiter Gimnàstic de Tarragona. De uitspelende ploeg was eigenlijk de gehele wedstrijd de betere, maar kreeg het niet voor elkaar de bal achter doelman Albano Bizarri te krijgen. Eén keer dan, maar de treffer van Frederic Kanouté werd afgekeurd, vlak nadat hij de paal raakte. In de tweede helft speele Nàstic iets sterker, en dat leidde uiteindelijk tot de treffer van Javier Portillo, een kwartier voor tijd. De Spanjaard kreeg even later een grote kans op de beslisser, toch zou het bij 1-0 blijven en verliest Sevilla de leiding aan Barcelona.

Valencia had de lachende derde kunnen worden, maar had zelf zeer veer moeite bij Osasuna. In het eerste bedrijf was de ploeg uit Pamplona ondanks een schot op de paal van Miguel Ángel Angulo verreweg de betere ploeg. Patxi Puñal maakte de enige goal in die helft vanaf de strafschopstip. Na de rust kwamen Los Ches beter in de wedstrijd, maar kregen alsnog geen loon naar werken. Angulo raakte een paar minuten voor tijd opnieuw de paal en Valencia leek tegen een duur verlies aan te lopen. Invaller Fernando Morientes redde de bezoekers in blessuretijd door alsnog voor de gelijkmaker te tekenen.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
10/3LevanteVillarreal0-2
10/3BarcelonaReal Madrid3-3
11/3Real SociedadReal Mallorca3-1
11/3Real BetisReal Zaragoza1-1
11/3Real RacingEspanyol1-1
11/3Celta de VigoAthletic Club1-1
11/3GimnàsticSevilla1-0
11/3GetafeRecreativo Huelva1-1
11/3Atlético MadridDeportivo la Coruña2-0
11/3OsasunaValencia1-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Barcelona265053-25
2Sevilla265046-24
3Valencia264737-24
4Real Madrid264535-24
5Real Zaragoza264339-27
6Atlético Madrid264332-22
7Recreativo Huelva264135-31
8Getafe263823-18
9Espanyol263728-27
10Real Racing263728-30
11Villarreal263625-31
12Deportivo la Coruña263319-28
13Osasuna263131-33
14Real Betis263125-29
15Real Mallorca262926-39
16Celta de Vigo262727-36
17Levante262722-36
18Athletic Club262627-37
19Gimnàstic262028-48
20Real Sociedad261718-35

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Frederic KanoutéSevilla18
2.RonaldinhoBarcelona17
3.Diego MilitoReal Zaragoza16
4.Ruud van NistelrooijReal Madrid14
5.Fernando MorientesValencia11
6.David VillaValencia10
=.Fernando BaianoCelta de Vigo10

Programma:

DatumThuisUitTijd
17/3ValenciaReal Racing18.00
17/3Recreativo HuelvaBarcelona20.00
17/3Real MallorcaReal Betis20.00
17/3Athletic ClubOsasuna22.00
18/3Real ZaragozaAtlético Madrid17.00
18/3Deportivo la CoruñaGetafe17.00
18/3EspanyolLevante17.00
18/3VillarrealReal Sociedad17.00
18/3Real MadridGimnàstic19.00
18/3SevillaCelta de Vigo21.00

Lil' Jon geeft interview over Def Jam: Icon

Lil' Jon werd in Europa vooral bekend door zijn bijdrage aan Ushers "Yeah". Hiermee zette hij direct ook de stroming "crunk" op de wereldkaart, wat hem de titel "King of Crunk" opleverde. De vanuit het "dirty south" afkomstige rapper zal samen met z'n maatjes Ludacris en E-40 zijn opwachting maken in Def Jam: Icon.

Bij eerdere edities van Def Jam werden enkele interviews vrijgegeven waaruit het enthousiasme van de rappers om mee te mogen werken aan de game getoond werd. Wat is er nou beter voor je ego dan je virtuele spiegelbeeld door de lucht te zien vliegen en de meest spectaculaire moves te zien doen?
Met Lil' Jon is dat niet anders, zo blijk uit het interview dat hij aan Gametrailers gaf. Met ondersteuning van de karakteristieke "YEAH!" en "OKAAY!" laat hij ons weten hoe het voor hem was om aan Def Jam: Icon mee te werken.

Je kunt het interview in MOV en WMV bekijken.

[WTCC] Uitslag Brazilie

De openingrace van het FIA WTCC 2007 kampioenschap is gewonnen door Jörg Müller. Vanaf Pole-Position tot finish leidde de Duitser op het Autódromo Internacional de Curitiba. Na de rollende start pakte Andy Priaulx de tweede plaats af van teamgenoot Farfus. De twee zouden uiteindelijk ook als tweede en derde finishen.

Na de eerste bocht was de race voor de beide Alfa Romeo-coureurs James Thompson en Olivier Tielemans al weer voorbij. De rijders werden meegesleurd door Nicola Larini die crashte na in aanraking te zijn gekomen te zijn met een BMW. Door het incident kwam de safety-car op de baan voor drie ronden, waarna de race weer hervat kon worden. Müller kende een goede herstart en reed richting de overwinning. Farfus kwam nog dichtbij aan Priaulx, maar kon hem niet passeren. Tom Coronel legde beslag op de zesde plaats.

Door de vele uitvallers wist Pierre-Yves Corthals naar voren te komen en de overwinning bij de privateers voor zich op te eisen.

Race twee

De tweede race werd gewonnen door de Braziliaan Augusto Farfus. Andy Priaulx en Jörg Müller, die vanaf de plaatsen zeven en acht startten, werkten zich een weg naar voren en completeerden het BMW-podium. De drie coureurs leiden nu in het kampioenschap met ieder zestien punten.

Farfus startte de race als zesde, maar na de start lag hij al tweede. Yvan Muller die een goede start kende, kon de aanstormende Braziliaan niet meer tegenhouden en in ronde drie nam Farfus de leiding over van de Fransman. Priaulx en Müller lagen toen nog vijfde en zesde, maar in ronde elf werden de SEATs van Muller, Tarquini en Coronel ingehaald op weg naar het podium. Coronel wist nog een punt te pakken door uiteindelijk als achtste te eindigen. Bij de privateers ging de overwinning naar Luca Rangoni.

Volledige uitslag race 1:

Pos.RijderRondenTijd
1Jorg MULLER (BMW 320si )16 00:25:38.208
2Andy PRIAULX (BMW 320si )16 00:25:38.629
3Augusto FARFUS (BMW 320si )16 00:25:39.442
4Gabriele TARQUINI (SEAT Leon )16 00:25:47.084
5Robert HUFF (Chevrolet Lacetti )16 00:25:47.909
6Tom CORONEL (SEAT Leon )16 00:25:48.532
7Alessandro ZANARDI (BMW 320si )16 00:25:49.216
8Yvan MULLER (SEAT Leon )16 00:25:51.488
9Jordi GENE (SEAT Leon )16 00:25:51.757
10Pierre-Yves CORTHALS (SEAT Leon )16 00:26:01.959
11Stefano D'ASTE (BMW 320i )16 00:26:02.366
12Michel JOURDAIN (SEAT Leon )16 00:26:08.402
13Emmet O'BRIEN (SEAT Leon )16 00:26:11.929
14Sergio HERNANDEZ (BMW 320i )16 00:26:14.641
D.N.F.Felix PORTEIRO (BMW 320si )10 00:17:08.303
D.N.F.Luca RANGONI (BMW 320i )0 00:00:00.000
D.N.F.James THOMPSON (Alfa Romeo 156 )0 00:00:00.000
D.N.F.Nicola LARINI (Chevrolet Lacetti )0 00:00:00.000
D.N.F.Alain MENU (Chevrolet Lacetti )0 00:00:00.000
D.N.F.Olivier TIELEMANS (Alfa Romeo 156 )0 00:00:00.000

Volledige uitslag race 2

Pos.RijderRondenTijd
1Augusto FARFUS (BMW 320si )14 00:20:20.148
2Andy PRIAULX (BMW 320si )14 00:20:24.526
3Jorg MULLER (BMW 320si )14 00:20:25.839
4Yvan MULLER (SEAT Leon )14 00:20:27.111
5Gabriele TARQUINI (SEAT Leon )14 00:20:27.627
6Alessandro ZANARDI (BMW 320si )14 00:20:30.454
7Luca RANGONI (BMW 320i )14 00:20:30.642
8Tom CORONEL (SEAT Leon )14 00:20:32.221
9Pierre-Yves CORTHALS (SEAT Leon )14 00:20:37.492
10Nicola LARINI (Chevrolet Lacetti )14 00:20:38.573
11James THOMPSON (Alfa Romeo 156 )14 00:20:48.348
12Jordi GENE (SEAT Leon )14 00:20:48.527
13Stefano D'ASTE (BMW 320i )14 00:20:49.046
14Olivier TIELEMANS (Alfa Romeo 156 )14 00:20:50.187
15Michel JOURDAIN (SEAT Leon )14 00:20:53.350
D.N.F.Sergio HERNANDEZ (BMW 320i )9 00:13:32.216
D.N.F.Alain MENU (Chevrolet Lacetti )3 00:10:03.164
D.N.F.Emmet O'BRIEN (SEAT Leon )1 00:01:43.867
D.N.F.Robert HUFF (Chevrolet Lacetti )0 00:00:00.000
D.N.F.Felix PORTEIRO (BMW 320si )0 00:00:00.000

Uitslagen Frankrijk speelronde 28

Koploper Olympique Lyon leed in de Franse competitie puntverlies tegen Olympique Marseille. Valenciennes boekte een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie.

Olympique Marseille sleepte in de slotfase van de competitiewedstrijd tegen koploper Olympique Lyon een punt weg. Milan Baros had de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong gezet. Vier minuten voor tijd bracht Mamadou Niang de verdiende gelijkmaker op het bord.

RC Lens speelde ook gelijk. Tegen hekkensluiter Sedan werd het 1-1. Gregory Pujol zette de bezoekers na twee minuten op voorsprong. Seydou Keita bracht beide ploegen na een half uur weer in evenwicht. Lille speelde zaterdagavond doelpuntloos gelijk op bezoek bij Lorient. De topploeg speelde povertjes en maakte geen aanspraak op de winst.

Concurrent om de plaatsen die aan het eind van dit seizoen recht geven op een ticket voor de Champions League, Toulouse, speelde eveneens gelijk. In eigen huis werd het 1-1 tegen middenmotor AS Monaco.

In de strijd tegen degradatie boekte Valenciennes een belangrijke overwinning. De uitwedstrijd tegen Troyes werd met 3-1 gewonnen. Patrick Paauwe startte in de basis bij Valenciennes. Vanuit de verdediging spelend straften de gasten de foutjes af die de thuisclub maakte. Yacine Bezzaz opende in de eerste helft de score en zijn doelpunt werd in het tweede bedrijf gevolgd door treffers van Sébastien Roudet en Laurent Dufresne. Pas in blessuretijd kon Troyes iets terug doen.Uitslagen:
ThuisUitEindstand
PSGAJ Auxerre0-1
ToulouseAS Monaco1-1
LorientLille0-0
TroyesValenciennes1-3
Le MansSaint-Etienne2-1
Ol. NiceRennes1-1
NantesNancy2-1
BordeauxSochaux2-0
Ol. LyonOl. Marseille1-1
RC LensSedan1-1

Stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympiq. Lyon2819546251-23
2RC Lens28131054942-30
3Lille OSC28111074336-25
4Toulouse2812794331-29
5Bordeaux28134114330-29
6Sochaux28101084031-32
7St. Etienne28116113943-38
8Ol. Marseille28116113932-29
9Le Mans2891183833-33
10AJ Auxerre2891183831-33
11Stade Rennes2891093724-24
12FC Lorient2899103625-29
13AS Nancy2899103626-31
14AS Monaco2898113532-29
15Valenciennes2895143229-40
16Ol. Nice28710113125-27
17Troyes2879123028-41
18FC Nantes28611112924-34
19PSG28610122827-35
20Sedan28511122636-45

Programma volgende ronde:

DatumThuisUit
17/03AS MonacoNantes
17/03AJ AuxerreRC Lens
17/03SochauxToulouse
17/03ValenciennesLorient
17/03SedanBordeaux
17/03NancyOl. Lyon
17/03Ol. MarseilleOl. Nice
17/03LilleLe Mans
17/03RennesPSG
17/03Saint EtienneTroyes

CD: Daath - The Hinderers

Daath is afgeleid van Da'at uit de Kabbalah (Joodse leer). Zonder daar al te veel op in te gaan betekent het zoveel als 'kennis'.

Hun eerste album Futility was experimenteel maar werd hier en daar slecht in de reviews ontvangen vanwege een brakke productie, teksten die nergens op sloegen, en bovenal een rare combinatie van deathmetal en commercie. Na het beluisteren van enkele nummers daarvan moet ik deze reviews helaas gelijk geven. Toch was er enige potentie te horen in de veelzijdigheid die ze hebben. Via Roadrunner Records lanceren ze nu hun nieuwe album The Hinderers. Zelf noemen ze het "progressive extreme music" en misschien is dat ook wel de beste omschrijving. Death, doom, electronics, orchestral, ze gebruiken van alles door elkaar. Eén ding is zeker: ze zijn niet zomaar in een hokje te plaatsen.

Mannen willen naar huis roeien

Icoon OpmerkelijkDrie 22-jarige mannen uit Utrecht kregen zaterdagnacht rond 01:00 uur een 'briljant' idee. Ze hadden de laatste bus uit Breukelen gemist na een feestje en besloten daarop maar naar huis te roeien over de Vecht.

De leden van een roeivereniging braken in bij een botenloods langs de Straatweg in Breukelen om aan de benodigde spullen te komen. Ze vernielden een raam van het boothuis en vier roeispanen werden door midden gebroken, omdat ze deze anders niet naar buiten kregen.

Een getuige zag het allemaal en belde de politie. Die pakte de mannen in de kraag. De roeiers hebben toegezegd de schade van 2000 euro te vergoeden.

Van Gaal praat met Australië


AZ-trainer Louis van Gaal is kandidaat om bondscoach van Australië te worden. Tegenover de krant The Age heeft de Australische voetbalbond bevestigd dat er een ontmoeting is geweest met Van Gaal.

Van Gaal zou tijdens dat gesprek als belangrijkste voorwaarde gesteld hebben dat er een reële kans is om ver door te stoten tijdens het WK. "Ik ben altijd geïnteresseerd in een hele goede baan. Ik denk dat bondscoach van Australië een hele uitdagende baan is, omdat ik met Nederland in 2002 niet ben geslaagd. Ik wil meedoen aan het Wereldkampioenschap omdat ik alle andere titels al heb gewonnen", aldus Van Gaal, die suggereerde dat hij nog andere aanbiedingen heeft. "Ik moet beslissen, want ik wil altijd winnen. Ik denk niet dat het mogelijk is met het Australische elftal wereldkampioen te worden. Misschien zijn er andere landen met een hoger niveau dan het Australische team heeft."

Zeldzame nederlaag Federer

Roger Federer heeft een zeldzame nederlaag geleden. De Zwitserse nummer één van de wereld ging gisteren in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Indian Wells met 7-5 en 6-2 onderuit tegen de Argentijn Guillermo Canas.

Federer, al meer dan 160 weken wereldranglijstaanvoerder, was op jacht naar het record van een andere Argentijn. Dertig jaar geleden won Guillermo Vilas 46 partijen op rij. De winnende reeks van Federer blijft nu steken op 41. Zijn vorige nederlaag was in augustus 2006 tegen de Brit Andy Murray.

WK SLC: Nederlandse mannen naar goud

Bij de ploegenachtervolging tijdens het WK afstanden in Salt Lake City hebben de Nederlandse mannen goud gewonnen in een wereldrecord. Sven Kramer, Carl Verheijen en Erben Wennemars reden een tijd van 3.37,80. Canada pakte het zilver, Rusland het brons.

Het is de tweede keer dat de ploegachtervolging op het programma staat. De eerste keer was in Inzell, 2005. Toen was Oranje ook de beste, toen met Verheijen, Wennemars en Mark Tuitert.

Blackburn naar halve finales FA Cup

Blackburn Rovers heeft zich voor de halve finales geplaatst van de strijd om de FA Cup. De ploeg van manager Mark Hughes was zondag op Ewood Park met 2-0 te sterk voor Manchester City.


Aaron Mokoena eiste een hoofdrol op. De Zuid-Afrikaanse verdediger scoorde het openingsdoelpunt en kreeg twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart waardoor hij het veld moest verlaten. De 2-0 werd gescoord door Matt Derbyshire.

F1manager 2007 is open!

We hebben er wat langer op moeten wachten, maar eindelijk is het dan zover: de F1manager van FOK!sport voor 2007 is open! Vanaf nu kan ook jij weer je ideale Formule 1-team samenstellen en meestrijden voor de eindwinst.

Om mee te kunnen doen, is het noodzakelijk dat je een gebruikersnaam hebt geregistreerd bij FOK! en bent ingelogd. Dan kun je via deze link je inschrijven voor de F1manager en je team gaan samenstellen. Dit samenstellen kan tot zaterdagmorgen 17 maart 00:01u. Tot die tijd zijn ook wissels in je team nog gratis. Na dat tijdstip ga je de gebruikelijke transferkosten betalen voor wissels.

Er zijn een paar wijzigingen doorgevoerd in het spel. Omdat in de echte Formule 1 nog maar één bandenleverancier aanwezig is, hebben we de keuze en de punten voor de banden integraal uit het spelsysteem gehaald. Daarom zijn alle elementen in het spel een tikje duurder geworden dan vorig jaar, maar leveren bijna alle elementen wel meer punten op. Daarnaast hebben we het diskwalificatiesysteem wat uitgespit en verduidelijkt.

Heb je nog vragen over het spel? Kijk dan eens in de FAQ. Mocht je er dan nog niet uitkomen, kun je ons bereiken via de feedbackoptie. Namens de hele crew van FOK!sport bedanken we jullie voor jullie geduld en wensen we jullie heel veel plezier in de F1manager van 2007!

Maandagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Bumperball en Blocky (puzzelspelletje)
Hoe goed ben jij? Ik heb 174.135 punten gehaald met Blocky!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

FOK!kers sporen jeugdfoto's BN'ers op

Een groep FOK!kers op het forum is bezig om oude jeugdfoto's van bekende Nederlanders op te sporen. Inmiddels hebben ze al meer dan 200 BN'ers als kleuter, scholier of student gevonden. Benieuwd naar de foto's? Kijk dan in de volgende topics: topic 1, topic 2, topic 3.

De foto's zijn opgespoord via Schoolbank.nl, een site waar je oude schoolvrienden en klasgenoten kunt terugvinden. "Sinds je op Schoolbank niet alleen de profielen maar ook de klassenfoto's kunt doorzoeken, is het een makkie om foto's te vinden van bekende Nederlanders toen ze nog kleine en onschuldige kindertjes waren, cq. onaangepast langharig tuig", aldus initiatiefnemer dvr.

"Ik typte uit nieuwsgierigheid de naam van onze minister-president in. Prompt kwam daar het hoofd tevoorschijn van J.P. Balkenende als achttienjarige hippie. Aangemoedigd door deze vondst zette ik het op een zoeken, en al snel had ik tientallen grappige en nostalgische koppies gevonden van landgenoten die het later tot grote bekendheid zouden schoppen."

Jeugdfoto's BN'ers
Voorbeelden van inmiddels gevonden foto's.
Boven, v.l.n.r.: Jan Peter Balkenende, Paul de Leeuw, Ronald Koeman, Rita Verdonk.
Onder, v.l.n.r.: Mart Smeets, Wendy van Dijk, Charles Groenhuijsen, Irene Moors.

Boek: Eefje Pleij - Juf met staarten op een zwarte school

Eefje Pleij (1973) komt als Goois meisje na haar studie aan de Pabo terecht op een school in Amsterdam-West. Het is niet zomaar een school, maar een school met bijna alleen maar allochtonen. Per klas zit er hooguit één Nederlands kind in de groep. Net zelf van school af, verantwoordelijk voor een hele klas vol allochtone kinderen; ga er maar aanstaan. Al snel worden de culturele verschillen duidelijk en ook de mentaliteit werpt drempels op. Eefje laat zich hierdoor echter niet weerhouden er het beste van te maken. Het onderwijs is immers waar ze voor heeft gekozen en geen kind, allochtoon of autochtoon, kan haar hiervan afhouden. Noem het een roeping.

Bouterse maakt excuses Decembermoorden

Icoon BuitenlandsDe voormalige leider van het Surinaamse leger, Desi Bouterse, heeft zijn excuses aangeboden voor de Decembermoorden van 1982. Bouterse betuigde zijn medeleven aan de familie van de slachtoffers op een jongerenbijeenkomst.

In de nacht van 8 op 9 december werden 15 tegenstanders van de junta van Desi Bouterse om het leven gebracht in Fort Zeelandia in Paramaribo. Bouterse houdt ook nu nog steeds vol dat hij daar niet bij was. Hij vindt het dan ook onterecht dat hij terecht moet staan in het proces erover.

[NASCAR] Uitslag UAW-DaimlerChrysler 400

Jimmie Johnson heeft de UAW-DaimlerChrysler 400 in Las Vegas gewonnen. De net vernieuwde baan zorgde voor veel gele vlaggen en crashes.

Tony Stewart zorgde al voor controverse voor de wedstrijd van start ging. Hij uitte scherpe kritiek op de eigenaren van Las Vegas Motor Speedway, die in de afgelopen twee maanden de baan volledig hebben gewijzigd. Doordat ook de hoek van de verkanting in de bochten is vergroot van 12 naar 20 graden, moest Goodyear een harde compound kiezen voor de linkerbanden. Dat zorgde zaterdag, tijdens de race in de Busch Series, al voor een groot aantal crashes en maar liefst twaalf neutralisaties. "Ze hebben miljoenen dollars uitgegeven en als resultaat zijn er een hoop racewagens gecrashed en hadden er een boel jongens gewond kunnen zijn geraakt," aldus Stewart.

De woorden van Stewart leken bijkans profetisch. Het was bijna veertig graden in Las Vegas en de baan bleek spekglad. In de tweede ronde kwam de eerste gele vlag al tevoorschijn en nog geen twintig ronden later werd al de derde caution gegeven, nadat er minstens zes wagens de muur of elkaar hadden geraakt. Pas na de derde neutralisatie kwam de race op gang en bleken Elliot Sadler (gestart op de derde plaats), Kasey Kahne (poleman), Kurt Busch (tiende startplaats) en Mark Martin (veertiende startplaats) de snelste wagens op de baan. Ook Dale Earnhardt Jr. liet mooie dingen zien: hij reed zelfs even op de tweede plaats, terwijl hij zich slechts als 28ste had gekwalificeerd.

Kurt en Kyle Busch hadden een flink probleem toen ze een pitstop wilden maken onder de groene vlag. Mark Martin ging netjes in de remmen om zich op tijd aan de snelheidslimiet in de pitstraat te houden, maar Kurt had dat niet op tijd door en kon zijn twee collega's maar ternauwernood ontwijken. Kyle Busch had wat later in de race grotere problemen, toen hij door Jeff Gordon achterstevoren werd getikt. Dat betekende het einde van 62 aaneengesloten rondes zonder caution.

Diezelfde Jeff Gordon was de belangrijkste coureur in het laatste kwart van de race. De Rainbow Warrior ging tientallen ronden aan de leiding, voordat hij tijdens de pitstopserie, vijftig ronden voor de finish, de koppositie aan Mark Martin moest laten. Tien ronden later werd de alweer de gele vlag getoond en maakte het hele veld hun laatste pitstop.

Kasey Kahne kon een goed resultaat vergeten. Met nog minder dan twintig ronden te gaan schoof de achterkant van zijn wagen tegen de muur en kon de polesitter van vandaag de pits opzoeken. Hij werd uiteindelijk 35ste. Dale Earnhardt Jr. zocht ook diezelfde pits op, maar deed dat terwijl de pits nog gesloten was. Een straf viel hem ten deel en hij liep een achterstand op die hij in de weinige resterende ronden niet meer kon goedmaken.

Jimmie Johnson pakte echter de leiding tijdens de laatste pitstops en reed de race uit naar een verrassende winst. Hij was gestart vanaf positie 23 en het was zijn derde winst op rij in Las Vegas. Tweede werd Jeff Gordon, op de derde positie finishte Denny Hamlin.

Top 20

poscoureurstart#wagenpunten/bonusprijzengeld
1Jimmie Johnson23#48Chevrolet190/5$415,386
2Jeff Gordon36#24Chevrolet180/10$287,011
3Denny Hamlin17#11Chevrolet165/0$212,225
4Matt Kenseth37#17Ford165/5$208,941
5Mark Martin14#01Chevrolet160/5$180,783
6Carl Edwards13#99Ford155/5$128,625
7Tony Stewart25#20Chevrolet146/0$158,436
8Ryan Newman39#12Dodge147/5$143,225
9Kyle Busch12#5Chevrolet143/5$116,250
10Jamie McMurray33#26Ford134/0$117,825
11Dale Earnhardt Jr.28#8Chevrolet135/5$144,233
12Martin Truex Jr.26#1Chevrolet132/5$128,170
13Bobby Labonte42#43Dodge129/5$138,461
14Elliott Sadler3#19Dodge126/5$125,170
15Jeff Burton5#31Chevrolet123/5$135,716
16Greg Biffle18#16Ford115/0$111,575
17Robby Gordon38#7Ford112/0$96,375
18J.J. Yeley24#18Chevrolet114/5$123,183
19Tony Raines27#96Chevrolet106/0$104,675
20David Stremme2#40Dodge103/0$95,925

Top 10 klassement

poscoureurpuntenraceswinsttop 5top 10
1Mark Martin 4953033
2Jeff Gordon 4893023
3Jeff Burton 4533022
4Jimmie Johnson 4063122
5Matt Kenseth 3973122
6Kevin Harvick 3893111
7Kyle Busch 3823002
8Denny Hamlin 3743011
9J.J. Yeley 3653000
10Elliott Sadler 3423001

Dode bij schietpartij Rotterdam

Icoon MisdaadBij een schietpartij op de Traviataweg in de Rotterdamse wijk Hoogvliet is zondag een dode gevallen. Het gaat om een 22-jarige Rotterdammer. Dat heeft een woordvoerder van de politie zondag laten weten.

Over de toedracht van de zaak is nog niet veel bekend. Rond 18.00 uur kreeg de politie melding van de schietpartij. De vermoedelijke schutter is nog voortvluchtig. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.

'Hitler raakt Duitse nationaliteit kwijt'

Icoon OpmerkelijkDictator Adolf Hitler raakt tientallen jaren na zijn dood misschien zijn Duitse nationaliteit kwijt. Een Duitse sociaaldemocrate wil de naturalisatie van Hitler (die uit Oostenrijk komt) alsnog terugdraaien, meldden Duitse media zondag.

De afgevaardigde Isolde Saalmann uit de deelstaat Nedersaksen diende in het regionale parlement een voorstel in om dit plan waarheid te laten worden. Een speciale commissie van het parlement gaat kijken welke mogelijkheden er zijn. Saalmann spreekt over een symbolische stap.

Hitler kreeg in 1932 het Duitse staatsburgerschap toegespeeld door invloedrijke vrienden. Nog geen jaar later kwam hij in Duitsland aan de macht.

Agent schiet man dood in Utrecht

Icoon PolitieEen politieagent heeft in Utrecht een man doodgeschoten die hem bedreigde met een mes. De agent en zijn collega beantwoordden een melding over overlast rond negen uur op de zondagavond. Volgens een woordvoerder van de politie werden de twee agenten direct bij aankomst bedreigd door twee mannen.

Volgens getuigen heeft de politieagent eerst een waarschuwingsschot gelost en daarna de aanvaller neergeschoten. Het slachtoffer zou een buurtbewoner zijn die over de overlast had geklaagd, maar de politie kan dit nog niet bevestigen. Op het moment van schrijven doet de recherche onderzoek op de plek van de schietpartij.

Met dank aan Formula1 voor de submit.
Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.