Uitslag Feyenoord - Lokomotiv Sofia

Feyenoord heeft, net als eerder vanavond AZ, met de hakken over de sloot de groepsfase bereikt van de UEFA Cup. Na de 2-2 in Bulgarije werd het vanavond in de Kuip 0-0 tegen Lokomotiv Sofia.

Het eerste serieuze schot van de wedstrijd was in de zesde minuut van de Bulgaren, maar het schot ging ruim over. Even later was er een kans voor Feyenoord, maar het schot van Hofs kwam net naast het doel van doelman Goloebovic terecht. Feyenoord zette wel meer aan gedurende de eerste helft en was ook duidelijk de betere ploeg. In de 23e minuut was er een kans voor De Guzman maar het schot was te zacht. In de 25e minuut was er een kans voor wederom De Guzman, maar hij ging neer in het strafschopgebied, en scheidsrechter Bebek zag er geen strafschop in.

Nadat eerder het shirt van Boussaboun moest worden vervangen, was in de 38e minuut ook het shirt van Buijs gescheurd. Aangezien er geen shirts in de dug-out lagen, moesten de Rotterdammers even met tien man spelen, totdat John Metgod een nieuw shirt had gehaald uit de kleedkamer.

De rest van de eerste helft probeerde Feyenoord het wel, maar echte kansen kreeg het niet.

Net als in de eerste helft, lieten de Bulgaren ook aan het begin van de tweede helft weer een stukje toneel zien, door bij het minste geringste neer te vallen op het veld. Arbiter Bebek trapte er echter niet in. De tweede helft waren er weinig kansen voor beide ploegen. In de 84e minuut leek het alsof Feyenoord op 1-0 kwam, maar invaller Huysegems hinderde doelman Goloebovic waardoor arbiter Bebek de goal afkeurde. In de slotfase van de wedstrijd was er nog een kans voor De Guzman, maar de bal kwam niet goed op zijn voet, waardoor het schot over ging.

Feyenoord - Lokomotiv Sofia 0-0

Scheidsrechter: Bebek (Kro).
Boussaboun, van Hooijdonk (Feyenoord), Ivanov, Markov, Oratsjev, Savic (Lokomotiv Sofia).

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Buijs, Greene, Saidi, Drenthe, Lucius, Hofs (Kolkka/70), De Guzman, Pardo, v.Hooijdonk, Boussaboun (Huysegems/83).

Lokomotiv Sofia[: Goloebovic, D.Dontsjev, Markov (Tzvetkov/78), Savic, Dobrev, Koilov, Oratsjev, Karadzjinovic (Atanasov/66), Ivanov, Genkov, Antoenovitsj.