Eddie Jordan: FIA had meer uitleg kunnen geven

Voormalig Formule 1-teambaas en -eigenaar Eddie Jordan heeft kritiek geuit op de FIA vanwege hun uitleg waarom zijn inschrijving voor het kampioenschap van 2008 werd afgewezen.

Vorige maand koos de FIA er voor om het team van David Richards, Prodrive, te kiezen als de twaalfde deelnemer aan het kampioenschap van 2008. Dit nadat er 22 inschrijvingen waren voor slechts twaalf vrije plekken. Jordan accepteert dat hij niet is gekozen, maar hij is wel van mening dat de FIA uit had kunnen leggen waarom bepaalde aanvragen niet zijn gekozen.

"Ik heb me ingeschreven voor het proces van 2008 omdat ik dacht dat, met de verlaagde kosten en het niveau van de concurrentie, we terug konden komen naar ons succesvolle niveau. Ik werd afgewezen; eerlijk is eerlijk, ik heb mijn kans gehad en de anderen verdienen die van hun. Maar ik weet zeker dat veel inschrijvingen teleurgesteld waren omdat ze niet wisten wat de selectiecriteria waren", aldus Jordan. "Als je in het verleden een racewagen wilde bouwen en racen, dan kwam je opdagen tijdens de voorkwalificatie. Als ze de criteria niet weten, hoe zullen jonge teams zoals Carlin dan ooit hun kans krijgen?"

Jordan was één van de tien aanvragen die werd afgewezen. Onder de andere negen teleurgestelde teams zitten ook een aantal bekenden; voormalig B•A•R-teambaas Craig Pollock schreef zich in met Baram F1, voormalig Minardi-teambaas Paul Stoddart kwam met European Minardi en ook voormalig Jordan-topman Trevor Carlin stond op de inschrijvingslijst met zijn team AMT Promotions.