Banden probleem voor Minardi

Het was geen al te beste wedstrijd zondag in Frankrijk voor het team van Minardi F1. Beide coureurs kwamen redelijk mee, maar door bandenproblemen moesten ze de race vrij vroeg staken. Friesacher kon zijn auto zelf aan de kant zetten, maar Albers schoot met hoge snelheid van de baan.

"Ik had een goede start. Ik haalde Friesacher en Monteiro in en liep daarna wat op ze uit. Helaas had ik wel veel overstuur, waardoor Monteiro me na mijn pitstop in kon halen. Voordat ik problemen kreeg met de banden ging het goed. Ik reed dezelfde tijden als Karthikeyan," aldus de Nederlander.

Friesacher zei dat zijn auto het tempo van zijn teamgenoot niet kon volgen. "De auto was de hele tijd erg nerveus en ik kon niet het tempo van Christijan en de Jordans volgen. Na mijn tweede pitstop begaf mijn band het en dat betekende het einde van mijn race. Ik hoop dat het volgende week in Silverstone beter gaat."

Teambaas Paul Stoddart was ook erg teleurgesteld na de race. "Jammer dat beide auto's niet aan de finish zijn gekomen. Er is iets fout gegaan bij de tweede pitstop. We zullen met Bridgestone onderzoeken wat er gebeurd is."