WRC: FIA verruimd regels voor Mitsubishi en Skoda

De FIA heeft de regels van het World Rally Championship wat verruimd om ervoor te zorgen dat Mitsubishi en Skoda volgend jaar ook aan de start van het kampioenschap staan.

Normaal gesproken zijn teams verplicht om na drie seizoenen meegedraaid te hebben, alle rally’s op de kalender te verrijden. De FIA heeft nu echter bepaald dat deze twee teams drie rondes mogen missen op de kalender van volgend jaar.

Het Japanse en Tsjechische team wilden misschien stoppen met het kampioenschap in 2006 omdat de kosten te hoog zouden worden. Volgend jaar worden 16 WRC rally’s verreden, met deze maatregel van de FIA mogen deze twee teams nu meedoen aan maar 13 rally’s.

Nadat Peugeot en Citroën al bekend hadden gemaakt niet meer deel te nemen aan het WRC was het belangrijk voor de FIA om niet meer fabrieksteams te verliezen in het kampioenschap. De deelname van Mitsubishi lijkt nu verzekerd voor 2006, ook omdat ze het dit jaar erg goed doen in het kampioenschap.

Skoda is echter een ander verhaal. De Fabia WRC is nog steeds niet competitief ondanks intensief ontwikkelingswerk van de fabrikant. Het is dus nog maar de vraag of deze uitzondering er voor kan zorgen dat Skoda ook volgend jaar aan de start staat.