WRC: Sainz maakt comeback

Carlos Sainz zal een eenmalige comeback maken voor het team van Citroën in de WRC rally van Turkije. De Spanjaard stopte met het rijden van rally’s na vorig seizoen, maar hij start nu op verzoek van Citroën in de rally van Turkije ter vervanging van de teleurstellende prestatie van Duval.

Het team was niet tevreden over de prestaties van tweede rijder Francois Duval. De Belg crashte in de rally van Cyprus waarna zijn auto uitbrandde, daarna gaf zijn navigator Stephane Prevot aan niet meer met hem te willen rijden. Hiermee kwam het team van Citroën voor het probleem te staan dat men geen team had voor de tweede wagen.

Er werd gespeculeerd dat Manfred Stohl als vervanger op zou treden. De goed rijdende Duitser finishte als tweede in Cyprus met een privé ingeschreven Xsara WRC. Vandaag werd echter bekend dat men voor Turkije terugvalt op de oudgediende Carlos Sainz. De Spanjaard werd tweemaal wereldkampioen en reed de laatste paar seizoenen al voor het team.

Sainz: "Het is voor mij zeven maanden geleden dat ik voor het laatst een Xsara WRC heb bestuurd, maar gezien de huidige situatie help ik graag. Het is niet zo dat dit een volledige comeback wordt voor mij het is alleen voor deze ene rally dat ik terugkom."

Dit kan een poging zijn van Citroën om de druk wat van de schouders van Duval te halen. Ook kan men hierdoor wat langer nadenken over een lange termijn oplossing voor de invulling van de tweede wagen.


Sainz en navigator Marc Marti wisten in 2003 de overwinning te pakken in Turkije.