Agassi en Nalbandian melden zich af voor Parijs

Andre Agassi en David Nalbandian hebben zich op het laatste moment teruggetrokken voor het Masterstoernooi in Parijs, dat maandag begint.

Zowel de Argentijn als de Amerikaan hebben een blessure aan hun heup. De organisatie van het toernooi maakte dit maandag met grote ergernis bekend.

Agassi speelde zondag nog de finale van het ATP-toernooi in Stockholm, waarin hij verloor van de Zweed Thomas Johansson. Nalbandian was zondag verliezend finalist in het toernooi van Basel, waarin hij niet was opgewassen tegen de Tsjech Jiri Novak.

Het toernooi in de Franse hoofdstad, met een prijzengeld van 24,5 miljoen euro, werd de afgelopen week al geplaagd door afzeggingen. Ook de toptien-spelers Federer (1), Moya (4) en Coria (5) en de voormalige nummer een van de wereld Ferrero zegden al af.

Een woordvoerder van de organisatie stak zijn ergernis over de afzeggingen niet onder stoelen en banken. : "Het Masterstoernooi in Madrid had last van hetzelfde probleem. Wat de redenen ook zijn, deze afzeggingen brengen de elite onder de ATP-toernooien in diskrediet."

Door hun afzegging voor Parijs kunnen Agassi en Nabaldian zich niet meer plaatsen voor het toernooi om de Masters Cup in Houston, waar de beste acht tennissers van het afgelopen jaar elkaar treffen. De Brit Henman, de Rus Safin en de Argentijn Coria kregen maandag de laatste drie startbewijzen toebedeeld. Al zeker van deelname waren de Zwitser Federer, de Amerikaan Roddick, de Australiër Hewitt, de Spanjaard Moya en de Argentijn Gaudio.