Ken Kutaragi: 'PlayStation 3 gaat 10 jaar mee'

Onlangs meldde Ken Kutaragi, de baas van Sony Computer Entertainment, dat de PlayStation 3 verre van goedkoop verkrijgbaar zou worden. Gisteren sprak hij op de PlayStation Meeting in Japan en legde uit waarom de console duur zal worden.

Sony wil namelijk dat de PlayStation 3 ongeveer 10 jaar meegaat. Dat betekent dat alle technologie van de eerste generatie PlayStation 3's al in de console moet zitten om tot die tijd mee te kunnen. Sony wil niet dat mensen een 'nieuwere' versie moeten kopen van de PlayStation 3, omdat dure technologie niet in de eerste lading PlayStations gestopt kon worden. De PlayStation 3 zal een hoop technologische snufjes krijgen, zoals optimale High-Definition Support voor betere beeldkwaliteit en de Blu-ray discs.

Kutaragi gaf toe dat de prijs de massa waarschijnlijk af gaat schrikken. Maar hij wil de mensen raken in het hart om toch een PlayStation 3 op te gaan pikken. 'Ik ben me er van bewust dat de PlayStation 3 met de huidige prijs niet aantrekkelijk wordt om te kopen voor het gemiddelde huishouden', aldus Kutaragi. Toch denkt hij dat iedereen er wel eentje kan oppikken als hij of zij dat echt wil.