Gouden Radioring voor het eerst uitgereikt

Icoon RadioClaudia d'r op (VARA 3FM), Evers Staat Op (Radio 538) en Giel! (VARA 3FM) zijn genomineerd voor de Gouden RadioRing 2006. Dit jongere zusje van de Gouden Televizier-ring wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Via internet kon iedereen de afgelopen week stemmen voor de nominaties. Op 20 oktober worden de prijzen uitgereikt tijdens een speciale uitzending van het AVRO-programma Schiffers.fm op Radio 2.

Naast de Ring worden er ook nog wat specifieke prijzen uitgedeeld. Zo zijn 3FM Serious Request - Huis op de Neude (3FM), Evers staat op vanuit de woonkamer van Frans Bauer (Radio 538) en Top 2000 (Radio 2) genomineerd voor het Gouden Radio-Oortje voor het beste radio-evenement.
Froukje de Both (Radio 538), Claudia de Breij (VARA) en Sophie Hillbrand (BNN) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter (beste radiovrouw), Giel Beelen (VARA), Edwin Evers (Radio 538) en Ruud de Wild (Radio 538) voor de Zilveren RadioSter voor de radioman van het jaar.

De winnaars worden ook door het publiek bepaald. In de ochtendprogramma's Evers Staat op (Radio 538) en Arbeidsvitaminen (Radio 3FM) wordt op 19 oktober om 09:15 uur een telefoonnummer bekend gemaakt waar mensen naartoe kunnen bellen om te stemmen. Tot 20 oktober 15:00 uur kan er dan gestemd worden.

Met dank aan borisz voor de submit.