Anti-homotaal valt slecht bij fans Sylver

Silvy De Bie en verloofde Khalid BoujidaDe in BelgiŰ zeer populaire dance-act Sylver zit in het verdomhoekje, nadat de verloofde van de zangeres zich afgelopen weekend nogal laatdunkend uitliet over homoseksuelen. Sylver, ook in Nederland bekend van onder meer de hits 'Forgiven' en 'Turn the Tide', bestaat uit zangeres Silvy De Bie en producer Wout Van Dessel.

De rel ontstond toen de populaire zangeres met haar Marokkaanse verloofde Khalid Boujida (foto links) een interview gaf aan de Gazet van Antwerpen. Daarin liet Boujida - die politieke aspiraties koestert - weten dat als zijn zoon homofiel zou zijn, hij er bij hem niet meer inkomt: ''Een zoon die zegt homo te zijn komt thuis niet meer binnen. Nee, daar zou ik Úcht niet mee kunnen leven, met het idee dat mijn zoon anale seks zou hebben. Bweuk! Ik ken veel homo's en dat zijn dikwijls fijne mensen, maar hier ligt de grens. In mijn godsdienst is dat ook absoluut verboden, net zoals bij de christenen. Het is onnatuurlijk: lesbische vrouwen met kinderen, homohuwelijken... Ik vind het ook bullshit dat je daarmee geboren wordt.'' Sylvi ging daar niet tegen in en liet alleen weten er 'ook moeilijkheden' mee te hebben.

De uitlatingen vielen zeer slecht in de Belgische gay-scene. Temeer omdat de band Sylver veel optreedt op homofeesten en op door homo's bevolkte dancefestivals. Het gastenboek op de website van Sylver werd overspoeld met negatieve reacties. Niet alleen homo's uiten overigens kritiek, ook moslims. Die laatsten vragen zich op onder meer islamitische fora af waar Boujida het lef vandaan haalt zich in deze kwestie zo expliciet als moslim te manifesteren. Hij trouwt met een vrouw die bloot niet schuwt en zich ook niet gaat bekeren tot het moslimgeloof. Maar dan wel gaan zitten afgeven op homofilie.

Inmiddels is Boujida deels op zijn uitlatingen teruggekomen en heeft hij zich verontschuldigd. De manager en producer van de groep Sylver, Wout Van Dessel, zit helemaal in zijn maag met de affaire. Hij zegt te balen van de uitlatingen van zijn zangeres en haar verloofde: ''Zo'n respectloze houding staat haaks op mijn levensvisie en ik wil op deze manier mijn steun betuigen aan de gay community.''


Van Dessel even niet blij met zijn zangeres