The Simpsons volgend jaar op het witte doek

Icoon Film20th Century Fox heeft aangekondigd dat de tekenfilmserie The Simpsons verfilmd zal worden en volgend jaar in de bioscopen gaat draaien. Het Hollywood-debuut van Homer en zijn gezin kwam als onverwachte aankondiging in de vorm van een trailer, die tijdens de voorstelling van Ice Age 2 werd vertoond aan Amerikaans filmpubliek.

De tv-serie The Simpsons is de langstlopende tekenfilmserie in de televisiegeschiedenis van de Verenigde Staten. Al sinds 1989 zijn de vijf gezinsleden en hun avonturen een zeer goed bekeken tv-programma in Amerika en vele andere landen. Volgend jaar, achttien jaar na het televisiedebuut van de gele tekenfilmfiguren, zal de eerste Simpsons-film in de Amerikaanse bioscopen draaien, op 27 juli 2007 om precies te zijn. Vorige maand maakte Fox bekend nog zeker twee seizoenen van The Simpsons te maken.

In de trailer die Amerikaanse bioscoopbezoekers te zien kregen, zou vader Homer Simpson in onderbroek verklaren dat hij "vergeten was wat hij moest zeggen". De trailer schijnt ook uitgezonden te worden bij 'Million Dollar Abie', de 372e aflevering van The Simpsons.

The Simpsons
Het gemoedelijke gezinnetje Simpson,
met v.l.n.r. Lisa, Marge, Maggie, Homer en Bart