Tong's TV-recensie # 1

Als beroepswerkloze verdoe ik m'n tijd soms op de vreemdste tijdstippen. Zo keek ik woensdagochtend naar de herhaling van het SBS6 praatprogramma HLF8. Omdat Johnny de Mol jr, de gewelddadige broer van Albert en Linda, alleen op vrijdag niet down is, gepresenteerd door het onnozele, omhooggevallen hockey trutje Helène Hendriks.

Ze stelde als openingsvraag aan o.a. de alcoholist Frits Wester, zelfverklaard VVD-prominent, lachende scheerkwast en megalomane ouwehoer Frits Kupfernagel, iemand met een verbouwd hoofd die ik niet herkende, zichzelf ondanks haar ongeletterdheid, columniste noemde, wat ze dachten wat het gemiddelde IQ van een Nederlander is. Het schaapachtige gegiegel, overstemde het stompzinnige stilzwijgen van de praatjesmakers aan tafel. Ze hadden geen idee. Ik was als stomverbaasde, hoogbegaafde, bescheiden ex-winnaar van een televisie kwis, onmiddellijk wakker. Begreep waarom Britt Dekker er stamgast is.

Dit werd echter nog overtroffen door de bizarre uitzending van De Slimste Mens dinsdagavond. De intelligente BNers zijn volgens mij uitgestorven, of worden niet meer aangemaakt. Ik ken 95 % van de deelnemers niet eens meer. Terwijl ik alles volg wat er op tv te zien is. De Slimste Mens kun je momenteel al winnen als je geen Syndroom van Down hebt of geen Viola Holt heet. Quinty Misiedjan, Camiel Meiresonne en acteur Guido Spek (Wie kent ze niet?) onderstreepten dat vermoeden nog maar eens. Van Pieter van Vollenhoven, Salman Rusdie en Pieter Omtzigt kenden ze het bestaan niet. Zou Pieter Omtzigt hier geen kamervragen over kunnen stellen? Dat ze een functie elders krijgen.

tong80