Was ik maar ongeschonden.....

175 doden in Libanon. Niks tegen inzamelingsacties. Maar wanneer wordt er na 40 jaar rechts, eens een inzamelingsactie tegen regerend rechts gehouden in Nederland? Zonder die partijen had het gezondheidssysteem er in Nederland beter voorgestaan. En had het een paar duizend doden gescheeld tijdens de Corona-crisis in ons land.

Ik weet, het is gemakkelijk praten uit m'n luie stoel in Zaltbommel. Maar door omstandigheden zit er niks anders op dan de luie stoel. Uit m'n luie stoel doe ik m'n best. Niet iedereen staat op de barricaden, en niet iedereen kan-of wil het verwoorden.

Onder mij woont een participerende buurman. Mijn held. In Beiroet hebben ze niks aan een participerende onderbuurman. Die stad ligt in puin.
Ik erger me dood aan futiliteiten. Schaam ik me er soms voor. Er wordt dan ook regelmatig tegen me gezegd: 'Maak je niet zo druk.'

Gelukkig zijn er nog mensen die zich wel druk maken. En niet met hun gezin en honden vier uur in de brandende zon in de file gaan staan. Zich achter af beklagen dat hun vrouw niet kan inparkeren.