Waarom moeten we Jan Boskamp leuk vinden?

Zet een zwetende, vies dikke ex-Ajacied, als een om zich heen slaande analist, aan tafel bij Voetbal Inside. Laat hem als Ajax-supporter de grootst mogelijke onzin over Feyenoord uitkramen, als-ie al iets zegt over die club, en Nederland Voetballand zal te klein zijn. De Amsterdammer Jacques van Gelder zou een Ajacied zijn als tafelheer bij Studio Voetbal op zondagavond. Moest zich in de media zelfs steeds weer verantwoorden en verdedigen. Niets mis mee, als voetballiefhebber en deskundige gespreksleider, wiens mening niet van belang is, om een clubvoorkeur te hebben. Hij liet die voorkeur verder nooit doorschemeren. Deed-ie het wel, was het met een kwinkslag.

Deze boertige "analist" uit de "grote" stad zit als supporter van Feyenoord openlijk te balen dat Ajax coach Marcel Keizer goed wisselde. Jan Boskamp, daar heb ik het over, vindt dat Huntelaar rood had moeten krijgen. Niet omdat ie het een elleboogstoot vond van de Ajax-spits, nee omdat Feyenoorder Berghuis ook een rode kaart kreeg eerder dit seizoen. Verder bestaat zijn bijdrage in VI uit bulderend lachen, René van der Gijp op zijn rug slaan en gespreksleider Wilfried Genée scheldend beschimpen.

Jan Boskamp is als SC Heerenveen en De Graafschap. Clubs die "je" leuk en sympathiek MOET vinden. Ik maak zelf wel uit welke clubs mijn voorkeur genieten. De ene club heeft theaterpubliek, de andere club gemaakte superboeren. Daar heb ik helemaal niks mee. Net zoals ik niks heb met de z.g.n leuke superboer Jan Boskamp. Deze ex-topvoetballer heeft een podium gekregen in het grootste voetbaltheater op de Nederlandse televisie. Dat-ie gisteren tijdens de uitzending Duitse voetballertjes op het WK-17 Kleine Adolfjes noemde typeert de man en zijn domheid. Om dat te concluderen hoef ik niet gesouffleerd te worden.