Plat Haags - Lekker leuteren.

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers en Harry64 op zondagmiddag het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, en TheGrandWazoo vanuit het gemoedelijke Limburg en Harry 64 vanuit het midden des lands.

Hey Driek en TheGrandWazoo.

Ik weet niet zo heel goed waar ik het over moet hebben. Ik twijfel zelfs of dat nu komt door mijzelf, of doordat er eigenlijk niet veel bijzonders uit Den Haag komt qua nieuws of spectaculaire ontwikkelingen. Het is allemaal een beetje veel van hetzelfde lijkt het wel. Een beetje gejammer over de hoofddoek van Bea, wat geneuzel over de vriendin van Bleker. Zelfs vriend Wilders zijn getoeter over de islam begint eigenlijk al zo gewoontjes te worden dat er weinig meer van opgekeken wordt.

Zo Driek, wat een mooi verhaal over de 10+ voor de PVV-fascisten. Ik heb er bijna niets meer aan toe te voegen. Behalve dan dat de PVV bestempelen als fascistische partij omdat een studentje wat teksten geproduceerd heeft, die vervolgens worden beoordeeld door een prof met te veel fantasie, niet echt een solide bodem is voor een studiebol... eehhhh bul. Misschien staat er straks een überchristelijk studentje te beweren dat de PVV een straf van god is wegens het creëren van een klimaat van haat dat Pim Fortuyn het leven kostte.

Ik denk dat we met Pim toch echt beter af waren geweest dan met Geert. Nu is dat iets waar de slinkse uni's liever niet over filosoferen, maar beter zouden ze dat eens wel doen. Links Nederland houdt wel van een beetje weldoen, dus misschien moesten ze dat dan inderdaad maar eens weldoen, filosoferen over het feit dat Nederland onder Fortuyn wellicht beter was af geweest dan met het zooitje ongeregeld waar we nu mee opgescheept zitten.

Dat roept ook weer even wat anders in mijn herinnering, namelijk dat er geteisem rondscharrelt, zelfs hier op FOK!, dat er voor pleit dat de beveiliging van Wilders maar eens opgeheven moet worden. Jongens leer de les nu eens. Pim had ook geen beveiliging, dankzij dat feit, en het feit dat men vanuit bezuinigingsoogpunt en zakkenvullerij van zorgmanagers, tegenwoordig paranoïde schizofrenen liever tussen het volkert... eh.. volk laat in plaats van in een gesloten inrichting waar ze thuishoren, is er medeoorzaak van dat we nu met Geert zitten. Stel dat er nu wat met Geert zou gebeuren omdat jullie wat moeite hebben met andere meningen, en dat willen 'regelen' door Geert zijn beveiliging op te doeken, wat krijgen we er dan voor terug? Ik denk dat de problemen dan nog wat groter worden, die worden echt niet opgelost door het poppetje te verwijderen dat jullie niet aanstaat.

Denk er nog maar eens goed over na.