Adult Entertainment in hotels

"Heeft u ook een videokanaal?" De receptioniste keek mijn vriend niet begrijpend aan. "Nou ja, misschien wel. Dan moet u achter de televisie kijken of daar een scart-aansluiting zit, en als die er niet is kunt u toch altijd met allerlei draadjes iets doen..." Op zijn beurt keek mijn vriend de receptioniste weer niet begrijpend aan. Ondertussen stond ik met een grote grijns naar dit tafereeltje te kijken. Ik besloot om maar eens tussen beide te komen.

"Schat, ze heeft het over het aansluiten van een videocamera. Mevrouw, wij hebben het over een videokanaal, waar we films kunnen huren." De receptioniste verschoot van kleur, slikte een keer en kreeg toen het volgende antwoord over de lippen:
"Oneé! Dát hebben wij hier niet!"
Mijn vriend en ik bedankte haar lachend en liepen met een grote grijns weg.

Het was ons gelukt de receptioniste van het hotel een blos op de wangen te bezorgen. En dat terwijl wij toch een redelijke normale vraag stelden voor in een hotel. Maar ergens waren we toch wel teleurgesteld. We zijn lekker een weekendje weg, naar een vier sterren hotel, grote kamer, bad en een goed restaurant en dan mist er één ding; adult entertainment movies! Ergens klopt het niet. Denk je eens in, je bent en (redelijk) groot hotel, je organiseert ook veel conferenties e.d., veel zakelijke gasten die het er even van nemen na een dag hard werken, en dan is er geen adult entertainmentkanaal. Een ontbrekende schakel in het geheel.

De kamer waar we eerst in waren geplaatst, voldeed niet aan onze verwachtingen. Klein, slecht bed en geen minibar. Een minibar is ook heel belangrijk, daar kun je namelijk je zelf meegenomen drank inzetten, dan blijft die koel. Er was nog plek en dus konden we gelukkig nog naar een 'luxe' kamer. Deze kamer was niet het luxe dat ik in gedachte had, maar het was altijd beter dan de eerste optie. Hier een overzichtje van dingen die wij toch als essentieel beschouwen (en voor euro 110,- p/p p/n!), maar niet aanwezig waren:
* Geen adult entertainment channel
* Het bed piept en kraakt. Dat hoort niet! Hotelbedden moeten groot, zacht en kraak vrij zijn. Willen we gepiep en gekraak, dan gaan we wel naar een motel.
* Helemaal geen mogelijkheid tot het huren van wat voor film dan ook, zelfs geen Disney voor de jongere hotelgast.

Over het algemeen valt het allemaal wel mee. Maar als je een lekker luxe weekend weg plant, in een vier sterren hotel, verwacht je wel het één en ander.
Oké, adult entertainment is niet het aller noodzakelijkst van de wereld, maar het is net wel dat extra beetje spanning wat een weekendje in een hotel nou zo leuk maakt. Als je thuis bent kun je altijd om de hoek een video huren, maar als je een beetje een hoge schaamte drempel hebt gaat dat niet zo makkelijk. Je kunt natuurlijk thuis ook gewoon Canal+ nemen en twee keer in de week genieten van alles wat naakt is. Dan heb je de rest van de week niets meer aan je vriend, want die zit alleen maar slechte voetbal wedstrijden te kijken. Dat lijkt mij nou niet echt waar voor mijn geld.

De volgende keer als ik een hotelreservering maak vraag ik ook meteen of ze adult entertainment movies hebben. Zo niet, dan gaat de reservering niet door.
Dus laat dit een tip zijn voor East Bestern; neem een pornokanaal! Laat de hardwerkende mens ook eens genieten van alle faciliteiten die een hotel kan bieden. En wees niet verbaasd als je erop wordt aangesproken als één van de faciliteiten niet naar wens is of ontbreekt. En als de buren klagen over het gepiep en gekraak, tsja...het zijn jullie bedden...kijk ons er niet op aan. Als dat niet de bedoeling is in een hotel, hang dan een bordje bij de ingang:
Geen sex aub!