FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 april 2023

Random Pics van de Dag #907

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Vijf doden en acht gewonden bij schietpartij in Kentucky

Bij een schietpartij in een bank in Louisville, Kentucky, zijn vijf mensen om het leven gekomen, onder wie de vermoedelijke dader. Over zijn motieven is niets bekend. Volgens de lokale politie zijn vier mensen doodgeschoten bij de bank in het centrum van Louisville, Kentucky. De vermoedelijke schutter is ook dood.

Acht mensen raakten gewond, onder wie twee politieagenten. Eén agent vecht voor zijn leven. De plaatsvervangend politiechef van de stad, Paul Humphrey, zei dat toen agenten bij het gebouw aankwamen er werd geschoten. De politie begon een vuurgevecht met de schutter. Het is echter nog onduidelijk of de schutter door de politie is gedood of zelfmoord heeft gepleegd. De dader handelde alleen.  

De motieven van de dader zijn tot nu toe onduidelijk. Het enige dat bekend is, is dat de man bij de bank werkt of heeft gewerkt. De gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, zei op Twitter dat hij de bank zou bezoeken. "Bid alstublieft voor de getroffen families en voor de stad Louisville", zei Beshear. Hij legde later uit dat twee van de dodelijke slachtoffers goede vrienden van hem waren. Een andere persoon met wie hij bevriend is, wordt momenteel behandeld in het ziekenhuis. "Het is verschrikkelijk", zei de democraat, terwijl hij zijn emoties in bedwang probeerde te houden. 

Wapengeweld komt veel voor in de Verenigde Staten. Dodelijke schietpartijen maken daar deel uit van het dagelijks leven. Grotere aanslagen leiden regelmatig tot discussies over aanscherping van wapenwetten, maar hebben tot nu toe grotendeels geen gevolgen gehad. Vuurwapens zijn gemakkelijk verkrijgbaar en worden door veel mensen aangeschaft. 

SensTime presenteert eigen AI-chatbot

Het Chinese bedrijf SenseTime heeft een eigen chatprogramma gepresenteerd dat wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie. Het programma genaamd "SenseChat" wordt beschouwd als een alternatief voor het ChatGPT-programma dat is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf OpenAI. Het moet onder andere teksten kunnen schrijven en zelflerend zijn.

Andere Chinese technologiegroepen hebben ook nieuwe producten aangekondigd die worden ondersteund door kunstmatige intelligentie. Het gebruik van deze AI-programma's is omstreden, onder meer vanwege het ontbreken van gegevensbescherming en inbreuk op het auteursrecht.

SenseTime maakt sinds 2019 deel uit van door de VS gesanctioneerde Chinese bedrijven. De softwareontwikkelaar wordt beschuldigd van het ontwikkelen van gezichtsherkenningsprogramma's die de Chinese overheid gebruikt om Oeigoeren in de Xinjiang-regio in de gaten te houden.

Biden wil zich kandidaat stellen voor presidentsverkiezingen 2024

De Amerikaanse president Biden heeft bevestigd dat hij volgend jaar opnieuw wil deelnemen aan de verkiezingen.

In een interview met het televisienetwerk NBC zei Biden dat hij van plan was om opnieuw deel te nemen – maar dat hij nog niet klaar was voor een officiële aankondiging.

Een paar weken geleden benadrukte Biden dat hij nog het een en ander moest doen voordat hij zich volledig kon toeleggen op de presidentiële campagne. Volgens enquêtes zijn veel kiezers kritisch over de hernieuwde kandidatuur van Biden. Hij is 80 jaar oud en nu al de oudste president in de Amerikaanse geschiedenis.

Minstens vijf doden door lawine in zuidoosten van Frankrijk

Bij de Mont Blanc in de Franse Alpen zijn zondag vijf mensen om het leven gekomen door een lawine. Het skistation Contamines-Montjoie deelde beelden op sociale media van de enorme hoeveelheid sneeuw die van de Armancette-gletsjer naar beneden stortte.

De Franse president, Emmanuel Macron, zei dat reddingswerkers op zoek waren naar meer slachtoffers en dat zijn gedachten bij de slachtoffers en hun families waren.

Wederom schoolmeisjes vergiftigd in Iran

Volgens berichten in de media zijn er in Iran opnieuw schoolmeisjes vergiftigd.

Honderden meisjes in verschillende provincies vertoonden het afgelopen weekend vergiftigingsverschijnselen. Minstens 24 studentes zijn er ernstig aan toe. Ouders van de getroffen meisjes klaagden over het gebrek aan informatie en beschuldigden de Iraanse autoriteiten van nalatigheid. Tijdens protesten naar aanleiding van de vergiftigingen zijn verschillende familieleden gearresteerd.

Zoals de krant "Etemad" meldt, hebben de Iraanse veiligheidsautoriteiten geen verklaring voor de hernieuwde gevallen van vergiftiging. Sinds eind november wordt keer op keer melding gemaakt van vergiftigingen op meisjesscholen in Iran. De door het regime ingestelde onderzoekscommissie heeft aangekondigd over twee weken een eindrapport te publiceren. Critici zien de vergiftiging als een vergeldingsactie vanwege de demonstraties na de dood van de Iraanse Koerd Mahsa Amini afgelopen najaar.

Drie Extinction Rebellion-activisten aangehouden bij protest op Schiphol

Op Schiphol zijn drie demonstranten van Extinction Rebellion aangehouden. De actiegroep demonstreerde vanochtend bij de vertrekhallen op Schiphol en is inmiddels verplaatst naar buiten. Zo meldt AT5

Uit onvrede met de veronderstelde bijdrage van de luchtvaart en Schiphol aan de klimaatcrisis doken rond de twintig actievoerders van Extinction Rebellion vanochtend bij de balies van luchtvaartmaatschappij KLM op. Meerdere actievoerders hielden bordjes in hun hand met teksten als: "Geen hub voor KLM club."

Kort geding
De reden van de actie is het kort geding dat KLM eerder aanspande tegen de Staat. Daarin stond de voorgenomen krimp van de luchthaven van 500.000 naar 460.000 vluchten centraal. Uiteindelijk oordeelde de rechter dat die krimp niet door mocht gaan. 

De Koninklijke Marechaussee hield de situatie op de luchthaven in de gaten. De marechaussee laat weten aan NH Nieuws dat er drie activisten zijn aangehouden. Een demonstrant verzette zich hevig tijdens de aanhouding.

NVWA: meeste toestellen attractieparken voldoen aan wettelijke eisen

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben in 2022 op 20 attractieparken gecontroleerd of de attractie- en speeltoestellen veilig zijn en aan de wettelijke eisen voldoen. Bij deze inspecties zijn bijna alle gecontroleerde toestellen akkoord bevonden. Inspecteurs hebben fysieke en/of administratieve onvolkomenheden geconstateerd aan 7 van de ruim 100 onderzochte attractie- en/of speeltoestellen. Bij de herinspecties waren alle tekortkomingen hersteld.

Voor attractie- en speeltoestellen gelden veiligheidseisen die zijn vastgelegd in het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS). Deze eisen moeten ervoor zorgen dat bezoekers veilig en onbezorgd van een bezoek aan een attractiepark kunnen genieten. Attractieparken zijn primair verantwoordelijk dat ze aan deze wettelijk eisen voldoen. De NVWA controleert risicogezicht of attractieparken zich aan het WAS houden. Bij bijna alle gecontroleerde toestellen bleek dit het geval te zijn.

Incident
Ondanks dit resultaat was er afgelopen jaar een ernstig incident te betreuren. Dit incident vond plaats in een attractiepark in Valkenburg. De NVWA is na het incident een bestuurlijk- en strafrechtelijk onderzoek gestart. In het bestuurlijk traject is gekeken of er kans op herhaling is bij soortgelijke attracties in Nederland. Dat bleek niet het geval te zijn. In het strafrechtelijk onderzoek is onder meer nader onderzoek gedaan naar de oorzaak en of er sprake is van verwijtbaar handelen. Het onderzoek is afgerond en het dossier is ingeleverd bij het Functioneel Parket.

Risicogericht
De 20 attractieparken die afgelopen jaar zijn bezocht, zijn risicogericht geselecteerd. Dit betekent dat inspecteurs naar parken gaan waar op basis van de actuele kennispositie de risico's hoger worden ingeschat. In elk park worden onder andere steekproefsgewijs gemiddeld 5 attractie- en/of speeltoestellen geïnspecteerd. Bij 6 van de 20 parken zijn tekortkomingen geconstateerd. Het ging hierbij in totaal om 7 attractie- en/of speeltoestellen. Dit waren zowel fysieke als administratieve onvolkomenheden. Zo was er bij 3 toestellen op verschillende parken een gevaar op vingerbeknelling. En bij een ander toestel was de elektra niet helemaal op orde.

Onvolkomenheden hersteld
Op 3 parken bleek dat de verplichte administratie niet voldeed aan de eisen. Zo waren op een park de attractie- en speeltoestellen wel goed onderhouden, maar legde het park de uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden niet vast. Dit is wel verplicht. De NVWA heeft alle parken opgedragen de geconstateerde onvolkomenheden te herstellen. Bij de herinspecties bleek dat dit was gedaan. De NVWA heeft in 2022 niet alleen inspecties uitgevoerd in attractieparken. Inspecteurs hebben ook attractie- en speeltoestellen gecontroleerd op andere locaties zoals trampolineparken, kermissen, musea, dierentuinen en speeltuinen. Deze resultaten worden later bekend gemaakt.

Volg altijd de instructies van parkmedewerker
Ook bij veilige attractie- en speeltoestellen kunnen onveilige situaties ontstaan wanneer bezoekers zich niet houden aan de veiligheidseisen. Bijvoorbeeld als een veiligheidsbeugel te vroeg wordt losgemaakt of er te vroeg uit een bewegend toestel wordt gestapt. De NVWA wil daarom benadrukken dat het van belang is om altijd de instructies van de medewerkers van een attractiepark op te volgen. 

Toezicht NVWA
Ook in 2023 gaan inspecteurs van de NVWA op pad om te controleren of attractieparken zich aan de wet- en regelgeving houden. In onderstaande video vertelt inspecteur Tijmen Kruidhof over de inspectie in een attractiepark. 

Celstraf voor witwassen geld Turkse voetbalclub Fenerbahçe

De rechtbank veroordeelt een 47-jarige man uit Doetinchem voor het witwassen van ruim acht ton. Daarnaast heeft de man een vuurwapen in bezit gehad. Aan de man is een gevangenisstraf van 18 maanden opgelegd. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

In 2019 kocht de Turkse voetbalclub Fenerbahçe een speler van de Italiaanse voetbalclub Empoli. Fenerbahçe moest de transfersom in 3 tranches overboeken naar de rekening van Empoli. Op enig moment ontving Fenerbahçe een e-mailbericht dat Empoli’s rekeningnummer was gewijzigd. De e-mail was afkomstig van een e-mailadres dat op een letter na gelijk was aan het echte e-mailadres van Empoli. Bij de e-mail was een factuur gevoegd met daarop vermeld het IBAN-nummer van het autobedrijf van de 47-jarige man uit Doetinchem. Vervolgens boekte de Turkse club het bedrag van de laatste tranche - ruim 8 ton - op 30 september 2020 over naar dat IBAN-nummer. 

Wegsluizen geldbedrag
De man werd niet verweten dat hij betrokken was bij het valse e-mailadres en de valse factuur. Wel zou hij - nadat het geld op de rekening van zijn bedrijf was gestort - het geldbedrag hebben weggesluisd. De man schreef het geldbedrag binnen een tijdsbestek van 12 dagen volledig over of nam dit bedrag contant op. Een groot deel van het overgeschreven geld werd overgeboekt naar privérekeningen van de man. Ook gebruikte de man het geld om leningen af te lossen en kocht de man virtuele valuta. De man verklaarde dat hij wist dat hij geen recht had op het geldbedrag. Hij betaalde daarmee toch openstaande facturen en loste privéschulden af, omdat hij al 7 jaar geldproblemen had. Volgens de rechtbank levert de man door de witwaspraktijken een bijdrage aan de instandhouding van criminaliteit. 

Wapenbezit
In de woning van de man trof de politie ook een vuurwapen aan. De man verklaarde dat hij dit wapen had, omdat hij vanwege zijn schulden vanuit diverse hoeken werd bedreigd. 

Hoogbejaarden rollen over straat om parkeerplaats

In Tilburg is een oudere dame (85) op goede vrijdag mishandeld door een 81-jarige man. Hij werd woest toen de vrouw ‘zijn’ parkeerplaats inpikte.

Op vrijdag 7 april 2023 om 10.50 uur komt het slachtoffer in haar auto aanrijden op het Wagnerplein. Het is daar druk en ze kan niet parkeren. Plotseling ziet ze dat een geparkeerde auto een parkeerplek verlaat. Ze ziet ook dat er aan de overkant van de straat een auto op de weg staat.

Op het moment dat ze stilstaat op de parkeerplek en uitstapt komt er een man aanlopen die duidelijk woedend is. Ze heeft ‘zijn’ parkeerplek ingepikt roept hij. Ze realiseert zich nu pas dat de man daar stond te wachten op de parkeerplek. Voordat ze verder iets kan uitleggen slaat hij haar tegen haar borst en schouders. Ook wordt de vrouw  opgetild en in de bosjes gegooid. De man loopt terug naar zijn auto maar een omstander heeft ondertussen zijn autosleutels gepakt zodat hij niet weg kan.

De politie wordt gebeld en die houdt de 81-jarige man uit Waalwijk aan voor mishandeling. De vrouw is licht gewond en heel erg geschrokken door de mishandeling. 

Studie: meer langdurige covid bij mensen met migratieachtergrond

Nederlanders met een migratieachtergrond ontwikkelen vaker langdurige covid dan anderen. Bij Turkse Nederlanders ligt het risico op langdurige covid na een besmetting met het virus 50 procent hoger dan bij mensen zonder migratieachtergrond, stelt het Amsterdam UMC op basis van onderzoek. Volgens hoogleraar Migratie en Gezondheid Charles Agyemang lijden veel mensen “in stilte”.

Ongeveer een kwart van de mensen die met een coronabesmetting in het ziekenhuis belandden, krijgt last van langdurige klachten. Alle migrantengroepen uit het onderzoek hadden een hoger risico op het ontwikkelen van langdurige covid dan andere Nederlanders. Ook vrouwen die op de ic lagen met beademing hadden een hoger risico dan mannen. Lees verder bij Skipr

NBA: Warriors met record naar playoffs, Clippers duwen Lakers naar play-ins

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn zondagavond de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen gespeeld. Het plaatje voor het postseason is daarmee bekend: per conference hebben zes teams zich direct geplaatst voor de playoffs, terwijl vier teams per conference nog strijden om twee tickets via het zogenaamde play-intoernooi.

Western Conference
De meeste playofftickets waren al vergeven, maar vooral in het westen was het nog wel spannend. De Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers en Golden State Warriors streden nog om twee playofftickets, de verliezer van het trio zou het play-intoernooi moeten gaan spelen. Aan de Lakers zelf lag het alvast niet echt: onder leiding van LeBron James en zijn 36 punten werd de Utah Jazz met 128-117 verslagen.

In Portland gingen de Warriors op bezoek bij de Trail Blazers en daar liet de ploeg van Stephen Curry (26 punten) al snel zien wat de bedoeling was: het eerste kwart leverde maar liefst 55 punten, een nieuw NBA-record. Het maakte de weg vrij voor een uiterst ruime zege, het werd uiteindelijk 101-157. De Clippers maakten het een stuk spannender in Phoenix, maar na een mooie comeback kwamen de Clippers toch langs de Suns: 114-119 met 29 punten voor Norman Powell.

Dat houdt in dat de Denver Nuggets, Memphis Grizzlies, Sacramento Kings, Phoenix Suns, Los Angeles Clippers en Golden State Warriors in het westen de playoffs in gaan, terwijl de Los Angeles Lakers, Minnesota Timberwolves, New Orleans Pelicans en Oklahoma City Thunder mogen bepalen welke twee teams zich daar nog bij gaan voegen.

Eastern Conference
Het plaatje in het oosten was voor zondag al duidelijk. De Milwaukee Bucks, Boston Celtics, Philadelphia 76ers, Cleveland Cavaliers, New York Knicks en - sinds vrijdag - Brooklyn Nets waren zeker van de playoffs. De Miami Heat, Atlanta Hawks, Toronto Raptors en Chicago Bulls gaan strijden om de overige twee plekken in de eerste ronde van de playoffs.

Programma play-ins (Nederlandse tijden)
Dinsdagavond 12 april, 01.30u - Eastern Conference; Miami Heat - Atlanta Hawks
Dinsdagavond 12 april, 04.00u - Western Conference; Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves
Woensdagavond 13 april, 01.00u - Eastern Conference; Toronto Raptors - Chicago Bulls
Woensdagavond 13 april, 03.30u - Western Conference; New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder

FOK! Wat een weer: regen vanuit het westen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

In het oosten kan de zon nog even schijnen vanochtend, verder naar het westen toe neemt ook de bewolking toe. Het blijft nog wel droog maar daar komt vanmiddag verandering in. Dan trekt een regengebied over het land heen bij een matige zuiderwind, aan de kust vrij krachtig tot krachtig. De temperatuur komt nog wel uit op 13 graden op de wadden tot 17 in het zuiden. 

Ook vanavond regent het nog, in de loop van de avond wordt het wel droger. Wel komen er daarna nog enkele buitjes voor. De minimumtemperatuur ligt zo rond de 7 graden. Ook morgen begint droog, daana wederom kans op een bui. De komende dagen ligt de temperatuur wat lager maar volgende week lijkt een prachtige week te worden met veel zon en temperaturen tegen de 20 graden. Maar dat is nog ver weg dus laten we bij morgen beginnen. Tot dan!

Paaseieren zoeken (Foto: Pixabay)
Paaseieren zoeken (Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          

Ruimtetelescoop onthult wolken op Uranus

De James Webb Space Telescope (JWST) heeft spectaculaire nieuwe foto's gemaakt van de planeet Uranus. De infraroodbeelden die zijn gepubliceerd door de ruimtevaartorganisaties van Europa (ESA) en de VS (NASA) tonen 11 van de 13 bekende ringen van de ijsreus en ook verschillende manen en details van zijn atmosfeer, zoals wolken.

De op twee na grootste planeet in het zonnestelsel qua diameter, doet er 84 jaar over om rond de zon te draaien. Uranus is uniek omdat zijn rotatie-as ruim 90 graden gekanteld is ten opzichte van het baanvlak. Daarom is tijdens elke helft van het Uranusjaar de zuidpool of de noordpool recht naar de zon gericht.

Zichtbare poolkap
De Noordpool, die momenteel wordt blootgesteld aan de zon, is te zien op de JWST-afbeeldingen. De heldere poolkap ontstaat waarschijnlijk wanneer de pool direct aan zonlicht wordt blootgesteld - de oorzaak van het fenomeen is nog niet opgehelderd. Twee gloeiende plekken - een aan de linkerkant van de poolkap, de andere aan de linkerkant van de planeet - zijn wolken die verband houden met stormactiviteit, volgens ESA.

Rondom de planeet zijn elf ringen te zien, waarvan er twee bestaan uit stofdeeltjes. Sommige ringen zijn in de afbeelding nauwelijks van elkaar te onderscheiden vanwege hun helderheid en hun nabijheid tot elkaar. Bovendien toont een van de afbeeldingen verschillende van de 27 bekende manen van de ijsreus.

Vier keer zo groot als de aarde
Uranus is de zevende van de acht planeten in het zonnestelsel in termen van afstand tot de zon. Alleen Neptunus staat verder weg van onze centrale ster. Met een gemiddelde afstand van ongeveer 2,9 miljard kilometer staat Uranus ruim 19 keer verder van de zon dan de aarde (150 miljoen kilometer). Met ongeveer 50.000 kilometer is de diameter van de planeet ongeveer vier keer zo groot als de aarde.

De James Webb Space Telescope is een gezamenlijk project van ruimteagentschappen in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Het werd eind 2021 de ruimte in gelanceerd vanuit de Europese ruimtehaven in Kourou in Frans-Guyana. Medio juli 2022 werden de eerste beelden van de telescoop gepubliceerd en in september 2022 werden nieuwe beelden van de planeet Neptunus gepresenteerd.

Tesla gaat batterijfabriek in Shanghai bouwen

Tesla, fabrikant van elektrische auto's, is van plan een batterijfabriek te bouwen in Shanghai. De productiefaciliteit is bedoeld als aanvulling op de productie van de zogenaamde "megapack"-batterijen in Californië, zo maakte Tesla via Twitter bekend. 

De bouw moet in het derde kwartaal beginnen. De productie zou dan in het tweede kwartaal van 2024 moeten starten. Megapacks zijn krachtige lithium-ionbatterijen die worden gebruikt in energiecentrales voor batterijopslag. Volgens Xinhua zullen in eerste instantie 10.000 eenheden per jaar in Shanghai worden geproduceerd, wat overeenkomt met ongeveer 40 gigawattuur aan energieopslag. De megapacks zullen wereldwijd verkocht worden. De nieuwe fabriek moet een aanvulling vormen op een bestaande fabriek in Shanghai voor de bouw van elektrische auto's.

De hoofdactiviteit van Tesla is de verkoop van elektrische auto's. Volgens topman Elon Musk moet de business met zonne-energie en batterijen worden uitgebreid tot een vergelijkbare omvang. Tesla exploiteert sinds 2019 een fabriek voor Model 3-auto's in Shanghai. Tesla's Megapack-fabriek in de Amerikaanse staat Californië kan 10.000 eenheden per jaar produceren.

Undercover-agenten bestolen, aangereden en met pepperspray bespoten

Twee agenten zijn in december vorig jaar in Amsterdam bestolen en met pepperspray bespoten, tijdens een undercover-actie. Twee motoragenten zijn vervolgens aangereden. De rechtbank heeft een van de verdachten nu een celstraf opgelegd van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk. Een andere verdachte krijgt vier maanden celstraf waarvan een voorwaardelijk. Zo meldt AT5

Nadat de agenten in contact waren gekomen met iemand die een vuurwapen te koop aanbood, spraken ze op 11 december af, zogenaamd om het wapen te kopen. Dat zou gebeuren in het Oostelijk Havengebied. Terwijl ze in een auto op de J.M. van der Meylaan zaten, kwamen twee van de drie verdachten bij hen in de auto zitten om de koop af te ronden, uiteraard niet wetende dat ze met undercover-agenten te maken hadden. 

Motoragenten aangereden
Tijdens het afhandelen van de deal pakte een van de verdachten, een 27-jarige man, ineens een hoop geld dat de agenten hadden meegenomen. De andere verdachte in de auto spoot vervolgens pepperspray naar de agenten. De verdachte die het geld had gestolen, zo'n tweeduizend euro, rende naar een auto waar de derde verdachte inzat. Ook dit was een 27-jarige man.

Toen die wilde wegrijden, zag hij twee motoragenten. Hij reed hard naar achteren, tegen de twee agenten aan, wat de rechtbank ziet als een poging tot zware mishandeling. Een van de motoragenten kwam naar eigen zeggen met zijn been klem te zitten tussen de auto en zijn motor. De agenten gaven meerdere stoptekens, maar die werden door de verdachte genegeerd. Later bleek bovendien dat de bestuurder van de auto geen rijbewijs had.

Alarmpistool en MDMA
De verdachten werden later aangehouden. In de auto werd een half geladen alarmpistool aangetroffen, maar de rechtbank acht niet bewezen dat de verdachte wist dat het wapen in de auto lag. Het wapen lag namelijk, niet zichtbaar, onder de bestuurdersstoel. In de woning van deze verdachte werden enkele dagen later 306 MDMA-tabletten aangetroffen.

De verdachte was eerder al veroordeeld voor geweldsdelicten en dit nieuwe incident gebeurde tijdens zijn proeftijd toen hij voorwaardelijke op vrije voeten was. De verdachte krijgt een celstraf opgelegd van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk. De man die het geld meenam uit de auto van de agenten krijgt een celstraf van vier maanden, waarvan een voorwaardelijk.

Random Pics van de Dag #906

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.