Tesla gaat batterijfabriek in Shanghai bouwen

Tesla, fabrikant van elektrische auto's, is van plan een batterijfabriek te bouwen in Shanghai. De productiefaciliteit is bedoeld als aanvulling op de productie van de zogenaamde "megapack"-batterijen in Californië, zo maakte Tesla via Twitter bekend. 

De bouw moet in het derde kwartaal beginnen. De productie zou dan in het tweede kwartaal van 2024 moeten starten. Megapacks zijn krachtige lithium-ionbatterijen die worden gebruikt in energiecentrales voor batterijopslag. Volgens Xinhua zullen in eerste instantie 10.000 eenheden per jaar in Shanghai worden geproduceerd, wat overeenkomt met ongeveer 40 gigawattuur aan energieopslag. De megapacks zullen wereldwijd verkocht worden. De nieuwe fabriek moet een aanvulling vormen op een bestaande fabriek in Shanghai voor de bouw van elektrische auto's.

De hoofdactiviteit van Tesla is de verkoop van elektrische auto's. Volgens topman Elon Musk moet de business met zonne-energie en batterijen worden uitgebreid tot een vergelijkbare omvang. Tesla exploiteert sinds 2019 een fabriek voor Model 3-auto's in Shanghai. Tesla's Megapack-fabriek in de Amerikaanse staat Californië kan 10.000 eenheden per jaar produceren.