NBA: Warriors met record naar playoffs, Clippers duwen Lakers naar play-ins

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn zondagavond de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen gespeeld. Het plaatje voor het postseason is daarmee bekend: per conference hebben zes teams zich direct geplaatst voor de playoffs, terwijl vier teams per conference nog strijden om twee tickets via het zogenaamde play-intoernooi.

Western Conference
De meeste playofftickets waren al vergeven, maar vooral in het westen was het nog wel spannend. De Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers en Golden State Warriors streden nog om twee playofftickets, de verliezer van het trio zou het play-intoernooi moeten gaan spelen. Aan de Lakers zelf lag het alvast niet echt: onder leiding van LeBron James en zijn 36 punten werd de Utah Jazz met 128-117 verslagen.

In Portland gingen de Warriors op bezoek bij de Trail Blazers en daar liet de ploeg van Stephen Curry (26 punten) al snel zien wat de bedoeling was: het eerste kwart leverde maar liefst 55 punten, een nieuw NBA-record. Het maakte de weg vrij voor een uiterst ruime zege, het werd uiteindelijk 101-157. De Clippers maakten het een stuk spannender in Phoenix, maar na een mooie comeback kwamen de Clippers toch langs de Suns: 114-119 met 29 punten voor Norman Powell.

Dat houdt in dat de Denver Nuggets, Memphis Grizzlies, Sacramento Kings, Phoenix Suns, Los Angeles Clippers en Golden State Warriors in het westen de playoffs in gaan, terwijl de Los Angeles Lakers, Minnesota Timberwolves, New Orleans Pelicans en Oklahoma City Thunder mogen bepalen welke twee teams zich daar nog bij gaan voegen.

Eastern Conference
Het plaatje in het oosten was voor zondag al duidelijk. De Milwaukee Bucks, Boston Celtics, Philadelphia 76ers, Cleveland Cavaliers, New York Knicks en - sinds vrijdag - Brooklyn Nets waren zeker van de playoffs. De Miami Heat, Atlanta Hawks, Toronto Raptors en Chicago Bulls gaan strijden om de overige twee plekken in de eerste ronde van de playoffs.

Programma play-ins (Nederlandse tijden)
Dinsdagavond 12 april, 01.30u - Eastern Conference; Miami Heat - Atlanta Hawks
Dinsdagavond 12 april, 04.00u - Western Conference; Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves
Woensdagavond 13 april, 01.00u - Eastern Conference; Toronto Raptors - Chicago Bulls
Woensdagavond 13 april, 03.30u - Western Conference; New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder