Vijf doden en acht gewonden bij schietpartij in Kentucky

Bij een schietpartij in een bank in Louisville, Kentucky, zijn vijf mensen om het leven gekomen, onder wie de vermoedelijke dader. Over zijn motieven is niets bekend. Volgens de lokale politie zijn vier mensen doodgeschoten bij de bank in het centrum van Louisville, Kentucky. De vermoedelijke schutter is ook dood.

Acht mensen raakten gewond, onder wie twee politieagenten. Eén agent vecht voor zijn leven. De plaatsvervangend politiechef van de stad, Paul Humphrey, zei dat toen agenten bij het gebouw aankwamen er werd geschoten. De politie begon een vuurgevecht met de schutter. Het is echter nog onduidelijk of de schutter door de politie is gedood of zelfmoord heeft gepleegd. De dader handelde alleen.  

De motieven van de dader zijn tot nu toe onduidelijk. Het enige dat bekend is, is dat de man bij de bank werkt of heeft gewerkt. De gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, zei op Twitter dat hij de bank zou bezoeken. "Bid alstublieft voor de getroffen families en voor de stad Louisville", zei Beshear. Hij legde later uit dat twee van de dodelijke slachtoffers goede vrienden van hem waren. Een andere persoon met wie hij bevriend is, wordt momenteel behandeld in het ziekenhuis. "Het is verschrikkelijk", zei de democraat, terwijl hij zijn emoties in bedwang probeerde te houden. 

Wapengeweld komt veel voor in de Verenigde Staten. Dodelijke schietpartijen maken daar deel uit van het dagelijks leven. Grotere aanslagen leiden regelmatig tot discussies over aanscherping van wapenwetten, maar hebben tot nu toe grotendeels geen gevolgen gehad. Vuurwapens zijn gemakkelijk verkrijgbaar en worden door veel mensen aangeschaft.