FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 8 april 2019

Verstappen en Van Buren winnen virtueel op Silverstone

In het weekeinde stond er geen Formule 1-race op het programma, maar Max Verstappen kwam wel in actie: de Red Bull-coureur reed én won de 8 uur van Silverstone...in een computerspel, welteverstaan. Dat deed de Limburger samen met McLaren-simulatorcoureur Rudy van Buren, met wie hij Team Redline vertegenwoordigde.

Het duo kwam uit in het zogenaamde rFactor 2 Virtual Endurance Championship, waar ze speelden met een virtuele Oreca LMP2-auto, grotendeels afgesteld door Van Buren. Hij pakte ook de poleposition en reed de eerste stint, waarna Verstappen het stuurtje in handen nam. De twee wonnen de race met een dikke halve minuut voorsprong op de nummer twee, Verstappen reed de laatste stint.

In een ander spel, iRacing, reed Verstappen de afgelopen tijd al wat wereldrecords en kwam hij in actie in de (virtuele) 12 uur van Bathurst. Daarin reed hij uiteindelijk niet, want een teamgenoot crashte nog voor hij aan de beurt was.

De volledige (virtuele) 8 uur van Silverstone (Bron: YouTube)

WK rallycross trapt af na vertrek alle wereldkampioenen

Op het circuit van Abu Dhabi is het zesde seizoen van het WK rallycross begonnen. Dat gebeurde wel zonder iedereen die ooit wereldkampioen werd: de teams van Petter Solberg (2014, 2015), Mattias Ekström (2016) en Johan Kristoffersson (2017, 2018) hielden er allemaal mee op en net als Sébastien Loeb keerde het drietal niet terug.

Het werd dus een behoorlijk andere finale, want in voorgaande jaren waren de deelnemers daarvan toch grotendeels hetzelfde. De zes finalisten kwamen uit zes landen en reden met vijf verschillende merken: de Fin Niclas Grönholm (Hyundai i20), de Zweed Kevin Hansen (Peugeot 208), de Brit Liam Doran en Krisztian Szabo uit Hongarije (Audi S1), de Duitser Timo Scheider (SEAT Ibiza) en tot slot de Let Janis Baumanis (Ford Fiesta).

Op Hansen en Grönholm na stond iedereen voor het eerst in de finale en die twee duelleerden dan ook om de winst. Hansen had de holeshot en hield de leiding vast, maar de Fin tikte hem in de vierde van zes ronden bijna in de rondte en Grönholm kon er simpel langs, waarna hij zijn leidende positie niet meer uit handen gaf.

Grönholm boekte zo zijn eerste zege, voor Hansen en Doran, die voor het eerst het podium mocht beklimmen. Dat was echter nog even buiten de stewards gerekend: Grönholm werd bestraft voor zijn move op Hansen en werd achter de Zweed gezet, waardoor Hansen niet alleen zijn eerste podium, maar ook gelijk zijn eerste zege mocht vieren.

De finale in Abu Dhabi (Bron: YouTube)

'Nieuwe Khadafi' aan poorten van Tripoli

Troepen van de Libische generaal Khalifa Haftar hebben luchtaanvallen uitgevoerd bij de internationale luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli. De leider van het zogeheten Libische Nationale Leger zou de macht over willen nemen van de door de Verenigde Naties erkende regering die de hoofdstad momenteel in handen heeft.

Premier Fayez al-Serraj beschuldigt Haftar (75) van een couppoging. Enkele duizenden mensen zijn de stad ontvlucht. Een halve eeuw geleden was het Haftar die Moammar Khadafi via een staatsgreep aan de macht hielp. In 2011 gaf hij leiding aan rebellen die Khadafi ten val brachten, en nu zouden veel Libiërs vrezen dat hij een nieuwe dictator wil worden.

Haftar zou ontstemd zijn dat hij toen geen bevelhebber van de Libische strijdkrachten werd, aldus de Volkskrant. Eerder leefde de generaal jarenlang in ballingschap in de VS nadat Khadafi hem in de jaren 80 na een militaire operatie in Tsjaad in de steek liet. De Libische leider ontkende destijds dat hij er troepen heen had gestuurd en Haftar werd uiteindelijk door de Amerikanen uit krijgsgevangenschap bevrijd. Dat verraad heeft hij Khadafi nooit vergeven.

Arabische lente
In de nasleep van de mislukte Arabische lente streed Haftar vanuit Benghazi tegen islamistische milities. Terwijl de VN-Veiligheidsraad zich formeel achter de Libische regering in het westen van het land schaarde, sloot Haftar zich bij een rivaliserend parlement in het oosten aan. Zijn troepen zouden zich veelvuldig schuldig hebben gemaakt aan standrechtelijke executies, maar hij zou steun hebben van onder meer Egypte, Saoedi-Arabië en Rusland. Saillant detail is dat ook Frankrijk hem steunt, zij het niet openlijk.

Rusland zou Haftar financieel bijstaan in zijn strijd tegen de officieel erkende regering. Er zou een afspraak zijn om de Russen in ruil een marinebasis in Benghazi te bieden, maar dit wordt door zowel Moskou als de generaal ontkend.

Tot voor kort leek het alsof Haftar en premier al-Serraj onder leiding van de VN zouden onderhandelen over het samenvoegen van de twee machtscentra. Daarom leidt Haftars militaire offensief voor controle over het land tot verbazing. Er wordt echter rekening gehouden met de mogelijkheid dat het Haftar met name om controle over het leger is te doen, maar eerder dit jaar slaagde hij er in om olievelden in het zuiden in handen te krijgen.

Sato domineert en pakt 4e IndyCar-zege

Coureur Takuma Sato heeft op het Barber Motorsports Park in Alabama de derde race van het seizoen in de IndyCar Series gewonnen. De 42-jarige Japanner domineerde vrijwel de gehele race en boekte de vierde zege uit zijn carrière.

Niemand minder dan Takuma Sato vertrok vanaf poleposition en pakte ook de leiding, voor Graham Rahal, Scott Dixon, James Hinchcliffe, Sebastien Bourdas, Spencer Pigot en Alexander Rossi. Bij de start was er door lang wachten van Sato wat onduidelijkheid en Ed Jones dacht zijn slag te slaan: hij startte als 21e, reed als ware het een computerspelletje naar de vierde plek...en kreeg een drivethroughpenalty wegens een valse start.

Sato had na de eerste ronde pitstops nog altijd de leiding in handen, Will Power viel na een spin en een extra pitstop terug richting het achterveld. Colton Herta was twee weken na zijn historische zege in Texas weer prima bezig, maar de Honda-motor van de jongeling gaf op een derde van de race de geest en hij kon inpakken. De volgende die wat anders kon gaan doen was Rahal, want zijn auto hield er na 57 van de 90 ronden mee op.

Een caution kwam er nog niet, maar voor niet veel later dook Max Chilton de muur in en dat was voor vrijwel iedereen het teken om gelijk de pitstraat in te duiken. Chilton stond in de muur bij de ingang van de pitstraat en uit beelden bleek dat het vooral de schuld was van veteraan Tony Kanaan, die Chilton's weg blokkeerde, waardoor de Brit nauwelijks nog een kant op kon. Sato behield gewoon de leiding, maar alle tactieken en dergelijken konden het putje in: iedereen moest voor de finish nog een keer naar binnen.

De hoogtepunten van de race (Bron: YouTube)

Met zo'n 25 ronden te gaan werd het veld weer op gang gevlagd, met Sato op kop, voor Dixon, Bourdais, Hinchcliffe, Rossi en Ryan Hunter-Reay, waarbij Bourdais de enige op de zachte banden was. Overigens werd de boel nog verstoord door Matheus Leist: de Braziliaan reed als achterblijver tussen Sato en Dixon, hoewel dat niet lang duurde. Sato schoot er enkele ronden voor de finish nog even af en zag zijn voorsprong kleiner worden, maar Dixon reed nog wel op twee seconden, voor Bourdais.

Sato kwam uiteindelijk niet meer in de problemen, maar Dixon wel: Bourdais had nog genoeg push-to-pass-seconden over om de laatste anderhalve ronde met een extra stoot power te rijden. Het was echter net niet genoeg en de Fransman werd derde, achter Dixon en winnaar Sato, die zijn vierde overwinning in de IndyCar Series pakte.

Politie treedt op tegen jeugdoverlast Hendrik-Ido-Ambacht

Vrijdagavond 5 april hield de politie vijf minderjarige verdachten aan in Hendrik-Ido-Ambacht. Hiermee denkt de politie een eind te hebben gemaakt aan de overlast door jongeren. Drie jongens van 14, 15 en 16 jaar uit Zwijndrecht en twee jongens uit Hendrik-Ido-Ambacht van 16 en 17 jaar brachten een nacht in de politiecel door.

De arrestaties zijn het gevolg van wekenlange overlast door jongeren in de omgeving van de Sophiapromenade. Omwonenden meldden al langere tijd dat zij werden lastiggevallen en klaagden over geluidsoverlast en zwerfvuil. De politie en de gemeente besloten extra op te treden. De politie en beveiligers surveilleerden vaker en de groep overlastgevende jongeren werd in kaart gebracht.

Scherp in de gaten
Dat resulteerde in aanhoudingen vrijdagavond en daar blijft het niet bij, want de politie en de gemeente blijven de situatie scherp in de gaten houden. Ze doen daarbij vooral een beroep op de ouders van de jongeren. Teamchef politie Cees Geers: “We doen een dringend appèl op de ouders van deze minderjarige jongeren. Zij zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun kinderen. De jeugdoverlast moet stoppen."

Onderzoek naar brand in hotel in Maastricht

De politie stelt een onderzoek in naar de brand in een hotel aan de Lage Barakken in Maastricht op zaterdagmorgen. Daarbij is een 51-jarige Braziliaanse om het leven gekomen.

De politie is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Forensische Opsporing heeft hiervoor een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Daarnaast doet de recherche uitgebreid onderzoek naar de doodsoorzaak van de vrouw. Dinsdag zal sectie worden verricht op het lichaam bij het Nederlands Forensisch Instituut.

Stam tekende bijna bij Swansea: "Ik heb veel aanbiedingen gehad"

Jaap Stam werd dit seizoen na het ontslag van John van 't Schip aangesteld als trainer van PEC Zwolle, maar het had niet veel gescheeld of de coach zat op de trainersstoel bij Swansea City. In een interview met Helden vertelt de oud-voetballer dat hij na zijn ontslag bij Reading een hoop aanbiedingen heeft ontvangen, maar dat hij deze om uiteenlopende redenen weigerde.

Stam was ruim anderhalf jaar werkzaam bij Reading toen hij in maart 2018 vanwege tegenvallende resultaten op straat werd gezet. "Ik heb zes maanden niets gedaan, heb veel aanbiedingen gehad, maar vooral uit Verweggistan: uit China, zelfs uit Iran, en ook nog van een club uit de Championship. Ik had bijna bij Swansea getekend, maar uiteindelijk wilde ik in Nederland blijven, vooral om de kinderen", aldus de trainer, die volgend seizoen Giovanni van Bronckhorst opvolgt bij Feyenoord.

Stam vertelt dat hij een avontuur ver weg zonder zijn vrouw en kinderen niet zag zitten. "Ja, toen kwam eind vorig jaar PEC. Daar heb ik niet heel lang over hoeven nadenken", aldus Stam, die eerder al als assistent werkzaam was in Zwolle. "PEC is toch mijn club. Ik had al wel meteen gevraagd hoe PEC zich zou opstellen als een topclub zich zou melden, ook al zouden ze daar niet blij mee zijn. Dan zouden ze meedenken."

De trainer tekende een contract voor anderhalf jaar bij PEC Zwolle, maar zal volgend seizoen niet meer voor de groep staan. Eerder dit jaar kwam hij met Feyenoord tot een akkoord over een tweejarig contract. Eerder was Stam nog werkzaam als trainer van Jong Ajax.

Rus in eerste ronde uitgeschakeld na gemiste kansen tegen Golubic

Arantxa Rus is uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Lugano. De Delftse verloor in drie sets van de Zwitserse Viktorija Golubic: 6-3, 6-7 (5), 2-6.

Nadat Rus in de eerste set een break achter kwam nam de Nederlandse de wedstrijd in handen met goed. Ze won vrij eenvoudig de eerste set met 6-3.

Rus leek haar goede spel door te zetten in het begin van de tweede set. De 28-jarige Delftse kwam meteen een break voor, maar leverde die ook direct weer in. Bij 5-5 brak Rus voor de tweede keer in de set de service van Golubic en leek op weg naar de overwinning in Lugano, maar ze kon de wedstrijd niet uitserveren. In de tiebreak die volgde kwam Rus al snel ruim achter en kon deze niet meer goedmaken.

Rus nam in de tweede set nog wel een 2-1 voorsprong, alleen won de Zwitserse Golubic vervolgens vijf games op rij en ging zij naar de tweede ronde op het toernooi van Lugano.

MLB: Yankees slaan zeven homeruns en walsen over Orioles

De honkballers van de New York Yankees hebben in de MLB flink uitgedeeld. Op bezoek bij de Baltimore Orioles won de ploeg met 3-15, vooral dankzij een indrukwekkend rijtje homeruns.

Na vijf innings stond het nog slechts 0-4, in de zevende inning ging het goed los met vier runs voor de Yankees en drie voor de Orioles. De Yankees sloegen er in de laatste twee innings nog eens zes runs bij en sloegen in totaal zeven homeruns, hun grootste aantal in een uitwedstrijd in meer dan een halve eeuw.

Uitslagen MLB zondag
Baltimore Orioles - New York Yankees 3-15
Philadelphia Phillies - Minnesota Twins 2-1
Cleveland Indians - Toronto Blue Jays 3-1
Detroit Tigers - Kansas City Royals 3-1
New York Mets - Washington Nationals 9-12
Atlanta Braves - Miami Marlins 4-3
Pittsburgh Pirates - Cincinnati Reds 7-5
Chicago White Sox - Seattle Mariners 5-12
Houston Astros - Oakland Athletics 9-8
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs 4-2
St.Louis Cardinals - San Diego Padres 4-1
San Francisco Giants - Tampa Bay Rays 0-3
Los Angeles Angels - Texas Rangers 7-2
Arizona Diamondbacks - Boston Red Sox 0-1
Colorado Rockies - Los Angeles Dodgers 6-12

De Yankees slaan er flink op los (Bron: YouTube)

UEFA kiest oude bekende van Ajax als arbiter voor duel met Juventus

Carlos del Cerro Grande moet de wedstrijd tussen Ajax en Juventus woensdag in goede banen zien te leiden. De 43-jarige scheidsrechter is door de UEFA aangesteld voor het heenduel in de kwartfinale van de Champions League in de Johan Cruijff ArenA.

De Spaanse arbiter is geen onbekende voor Ajax. Eerder dit seizoen, op 19 september, floot hij het duel tussen de ploeg van trainer Erik ten Hag en AEK Athene. Ajax won de wedstrijd met 3-0, mede door twee goals van Nicolás Tagliafico. Op 26 juli 2017 was Del Cerro Grande de scheidsrechter bij het duel tussen OGC Nice en Ajax in de voorronde van de Champions League (1-1).

Alejandro Hernández Hernández is door de Europese voetbalbond aangewezen als videoscheidsrechter voor de wedstrijd van woensdagavond. Hij wordt geassisteerd door Juan Martínez Munuera. Juan Carlos Yuste en Roberto Alonso zijn de assistent-scheidsrechters. Del Cerro Grande had dit seizoen in de Champions League ook al de leiding over Schalke 04 - Manchester City (2-3) en Shakhtar Donetsk - Manchester City (0-3).

FOK! stuurt ex-dakloze met gezin naar de Efteling

Op het forum loopt al enige tijd de reeks "Vraag wat je wil". Soms vraag je je wel eens af hoe bepaalde zaken in elkaar steken, hoe zou het zijn om een specifiek beroep te hebben. Wat beweegt mensen met een bijzondere hobby? Hier hebben die mensen anoniem de mogelijkheid om vragen te beantwoorden.

Een paar weken geleden was het de beurt aan iemand die vorig jaar 10 maanden dakloos is geweest. En hij zou het leuk vinden als de dag kwam dat hij "iets extras kan doen met mijn familie. Een dagje Efteling ofzo."

FOK! zou FOK! niet zijn als er niet iets georganiseerd zou worden. En binnen 2 dagen was er genoeg opgehaald om dit gezin naar de Efteling te laten gaan.

Intussen zijn ze geweest en willen ze jullie graag laten weten hoe het was.

Mijn dochter werd juichend wakker en daardoor wij ook. Om half 9 kwam een vriend ons ophalen en hij bracht ons naar het station. Na een heerlijke treinrit en busrit kwamen we om net voor half 11 bij het park aan. Van te voren hadden wij een rolstoel geregeld zodat mijn vrouw niet hoefde te lopen. De reis naar de Efteling was al zwaar genoeg om erg moe te zijn. Het mooie was dat ik mijn dochter op haar schoot kon zetten en zo snel naar Droomvlucht kon lopen. Het was sowieso niet druk in de Efteling, maar het is meestal druk bij Droomvlucht, maar nu dus niet. Zodra we zaten begon mijn dochter heel vaak "Wooooow!" te roepen en dat maakte ons erg blij.

Droomvlucht was een hit, net als Monsieur Cannibale, Fata Morgana, Symbolica, Polka Marina, Holle Bolle Gijs, en het Volk van Laaf. Daarnaast hebben we heerlijk eten op als poffertjes, een heerlijk buffet en aan het einde een lekker broodje kebab. Oja en het treintje was geweldig. Natuurlijk hebben we best lang in het sprookjesbos gelopen en net als veel andere kinderen was ze vooral bezig met die muziekpaddestoelen. Ze was net te klein voor Joris en de Draak (en heeft weer motivatie voor het eten van alle groenten). Het lichtgevende souvenir uit de shop bij Fata Morgana is haar favoriete speelgoed op het moment. Ze lag uiteindelijk om kwart over negen in haar bed en heeft heerlijk geslapen.

Het was onvergetelijk en wij zijn de donateurs zeer dankbaar. Uiteraard ook FOK! nog erg bedankt voor het geven van een platform voor mijn verhaal.

Met vriendelijke groet,

Een zeer dankbare en blije familie.

Een erg blije vraagwatjewil ex-dakloze met gezin naar de Efteling (Foto: Vraagwatjewil)
Een erg blije vraagwatjewil ex-dakloze met gezin naar de Efteling (Foto: Vraagwatjewil)


Turnster breekt beide benen bij landing

Een belangrijk onderdeel van het turnen is de landing. "Hij staat, en iedereen, en ik sta ook!", galmde het bijna zeven jaar geleden bijvoorbeeld door de Nederlandse huiskamers. De Amerikaanse Samantha Cerio wist dat natuurlijk ook, maar toch ging het even fout.

Deze maand worden in de VS in diverse sporten de finales gehouden van de NCAA-kampioenschappen, de grote competities voor de universiteitsteams. Vooral het college basketball is gigantisch populair - maandagavond staat dé finale op het programma, in Nederland live te zien op FOX Sports - maar ook in het turnen strijdt men om de titel.

Bij de dames namen de Auburn Tigers het onder meer op tegen de aartsrivalen van de LSU Tigers, met ook nog de teams van Arizona State en George Washington. Cerio kwam uit voor Auburn en liet vooraf al weten het na achttien jaar voor gezien te houden: een doorbraak naar de profs zat er niet in en ze wilde zich volledig op haar studie luchtvaarttechniek richten.

Tijdens de vloeroefening van Cerio ging het echter lichtelijk fout en werd ook wel duidelijk dat het inderdaad haar laatste wedstrijd was. Ze maakte een dubbele salto en kwam iets verkeerd neer, met als gevolgd dat ze beide benen brak en beide knieën ontwrichtte. "Dat ging niet helemaal zoals gepland", schreef ze na afloop op social media, met een prima gevoel voor understatement.

Auburn plaatste zich net als LSU overigens voor de volgende ronde, maar verloor daar van de rivaal.

Hier ging iets fout (Bron: YouTube)

NBA: Magic en Nets naar play-offs, Hornets houden spanning erin

De basketballers van de Brooklyn Nets en Orlando Magic hebben zich geplaatst voor de play-offs in de NBA. Na zondagavond is er daardoor nog maar één plekje over en drie teams strijden daar nog om, hoewel twee teams ook daadwerkelijk een min of meer serieuze kans hebben.

De Nets gingen op bezoek bij de Indiana Pacers en hadden vanaf halverwege het tweede kwart de leiding in handen. D'Angelo Russell tekende voor 20 punten, Joe Harris voegde er nog 19 aan toe en met een 96-108 zege mogen de Nets zich definitief op gaan maken voor het postseason.

Orlando trok naar Boston, waar de Celtics in de eerste helft de betere ploeg waren. De Magic nam het heft voorzichtig in handen in het derde kwart en maakte het in het vierde kwart af, onder meer door de 26 punten van Terrence Ross en de 25 punten en 12 rebounds van Nikola Vucevic. Orlando staat zo na zeven jaar weer in het postseason.

De Detroit Pistons ontvingen de Charlotte Hornets, twee ploegen die nog strijden om het laatste plekje, waar ook de Miami Heat nog een (theoretische) kans op heeft. De Pistons staan er zeker het beste voor, maar onder leiding van Kemba Walker (31 punten) wonnen de Hornets in Detroit met 91-104, waarmee ze hun hoop in leven houden.

Uitslagen NBA zondag
Toronto Raptors - Miami Heat 117-109 OT
Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 90-112
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 126-132
Detroit Pistons - Charlotte Hornets 91-104
Indiana Pacers - Brooklyn Nets 96-108
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 127-129 OT
Houston Rockets - Phoenix Suns 149-113
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 115-107
Boston Celtics - Orlando Magic 108-116
New York Knicks - Washington Wizards 113-110
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 131-104
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 115-108
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 129-133
Los Angeles Lakers - Utah Jazz 113-109

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)

Overwatch Storm Rising begint op 16 april

Blizzard heeft het volgende Overwatch Archives-evenement aangekondigd. In Storm Rising is het jouw taak om de accountant van Doomfist op te pakken, om via zijn geldspoor een reden meer informatie te vinden over de zaken van Doomfist en wellicht zelfs Talon.

In de nieuwe missie, die afspeelt in Cuba, bestaat het team uit Tracer, Genji, Mercy en Winston. Verdere details ontbreken nog, maar de gameplay volgt waarschijnlijk de formule van voorgaandeArchives. De nieuwste teaser kun je hieronder bekijken.

Overwatch Storm Rising loopt van 16 april tot en met 6 mei.

Oma geeft kaarten voor EK League of Legends weg

Eind deze week wordt het Europese Kampioenschap League of Legends gehouden in Ahoy Rotterdam. Daar wil iedere fan van deze toffe MOBA-game bij zijn natuurlijk, maar niet iedereen heeft kaartjes. Oma Annie kan je helpen.

Oma Annie
Oma Annie

Degenen die kans willen maken op kaartjes, moeten wel het kanaal van Oma Annie volgen op Twitch. Ze heeft veel levenservaring, maar is nog groen in League dus ik weet niet wat je kan verwachten. Opmerkelijk genoeg wordt ze reeds gesponsord door Kia, dus ze doet zeker iets goed. Mocht je niet winnen, Annie verloot ook iedere dag een theemok onder haar volgers. .  

Natuurlijk kun je ook gewoon zelf kaartjes kopen. Helaas zijn de kaarten voor het hele weekend reeds uitverkocht, maar je kan hier nog losse kaartjes voor zaterdag en zondag vinden.

LEC Rotterdam

Schachmann wint openingstijdrit Ronde van Baskenland

Maximilian Schachmann heeft de openingstijdrit in de Ronde van het Baskenland gewonnen is daarmee de eerste leider in het Baskenland. De De Duitser van BORA-hansgrohe was de snelste op het elf kilometer lange parcours met daarin een stevige helling. Hij won met negen seconden voorsprong op de Colombiaan Daniel Martínez. Michal Kwiatkowski werd op tien seconden derde.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Ronde van het Baskenland werd er gestart met een tijdrit. In en rondom Zumarraga moesten de renners een tijdrit van 11,3 kilometer afleggen met daarin de beklimming van La Antigua van 2,3 kilometer aan 9,7%, met daarin een maximumpercentage van 21%.

Halverwege de tijdrit had Enric Mas de snelste tijd staan. De Spanjaard van Deceuninck - Quick Step zette zijn tijd wel neer onder regenachtige omstandigheden. Naar mate de tijdrit op het einde kwam droogde het wegdek steeds meer op en daar konden de latere starters van profiteren.

Patrick Konrad was de eerste die onder de tijd van Mas ging. Hij was vijf seconden sneller dan de Spanjaard en klokte een tijd van zeventien minuten en 29 seconden. Wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis en Tourwinnaar Geraint Thomas kwamen niet aan de tijd van de Oostenrijker. Dat deed wel zijn Duitse teamgenoot Schachmann wel. De Duitser was maar liefst negentien seconden sneller.

De tijd bleek uiteindelijk ook de winnende tijd te zijn. Niemand van de late starters kwam in de beurt van de Duitser. Martinez kwam nog het dichts, maar hij moest ook al negen seconden toegeven op de renner van BORA-hansgrohe. Kwiatkowski, Julian Alaphilippe en Adam Yates reden ook een goede tijd, maar werden respectievelijk derde, vierde en vijfde.

Muguruza prolongeert titel na opgave Azarenka

Tennisster Garbiñe Muguruza heeft het WTA-toernooi van het Mexicaanse Monterrey opnieuw gewonnen. In de finale won de Spaanse van de Wit-Russische Viktoria Azarenka, die bij 6-3, 6-1 wegens een beenblessure de handdoek in de ring gooide.

In het Amerikaanse Charleston ging de winst naar thuisfavoriete Madison Keys. De nummer veertien van de wereld was te sterk voor de twee plekken hoger gerangschikte Deense Caroline Wozniacki, die alleen in de eerste set stevig partij wist te bieden: 7-6 (5), 6-3.

Clubicoon Rutjes verlaat Roda en keert terug op Het Kasteel

Nathan Rutjes maakt na dit seizoen de overstap van Roda JC Kerkrade naar Sparta Rotterdam. De oud-speler van beide clubs gaat bij de club uit Rotterdam aan de slag als jeugdtrainer, zo maakt de Limburgse club uit de Keuken Kampioen Divisie bekend middels een persbericht. De 35-jarige Rutjes heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract op Het Kasteel.

Rutjes maakte in de zomer van vorig jaar bekend te stoppen met voetballen. Hij ging bij Roda JC aan de slag als jeugdtrainer van de Onder-17 en zette zich in voor Stichting Roda JC Midden in de Maatschappij. "We vinden het belangrijk dat we bij Sparta Rotterdam mensen hebben werken die binding met de club hebben. Ook binnen de jeugdopleiding zoeken we daarom naar een ideale mix van trainers die aan meerdere eisen moeten voldoen. Natuurlijk is het eerste criterium dat je een talentvolle trainer bent en bereid bent om jezelf te ontwikkelen", reageert Dolf Roks, hoofd jeugdopleiding van Sparta op de clubwebsite.

"We waren op zoek naar een trainer voor Sparta Onder-15 en met Nathan Rutjes, die zijn UEFA Coach A heeft behaald, halen we iemand binnen die al ervaring op heeft gedaan in de trainerswereld en daarnaast binding heeft met Sparta", aldus Roks over Rutjes, die ook bij zijn nieuwe club een rol gaat spelen in de maatschappelijke activiteiten. "De maatschappelijke rol van betaaldvoetbalclubs is enorm belangrijk en dit zal in de komende jaren alleen maar toenemen", vertelt directeur Manfred Laros. "Wij hebben het afgelopen jaar een koerswijziging ingezet waarbij wij met een nieuw team en herkenbare projecten onze maatschappelijke rol willen oppakken in groot Rotterdam."

"Ik ben zeer verheugd om vanaf volgend seizoen deel uit te maken van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam", laat Rutjes weten in een reactie. "De ambities die ik heb als jeugdtrainer passen goed bij de visie van de club. Daarnaast wil ik graag, met mijn opgedane maatschappelijke ervaringen, een bijdrage leveren aan de activiteiten van De Betrokken Spartaan. Deze redenen in combinatie met mijn verleden als speler van Sparta Rotterdam hebben mij ertoe besloten om te kiezen voor Sparta Rotterdam. Ik kijk er naar uit om oude bekenden weer te zien, nieuwe betrokkenen te ontmoeten en samen met alle Spartanen nieuwe herinneringen te maken."

'Barcelona wil slag slaan bij FC Groningen en voert gesprekken'

Barcelona heeft zich bij FC Groningen gemeld voor Ludovit Reis, zo weet het Dagblad van het Noorden maandagmiddag te melden. Algemeen directeur Hans Nijland is in gesprek met de Spaanse manager en oud-international Jose Bakero over een mogelijke overgang van de middenvelder, zo bevestigt Nijland aan de krant.

De achttienjarige middenvelder van de Trots van het Noorden staat al langere tijd op de radar en nu heeft Barcelona zich bij de Eredivisionist gemeld om te praten over een transfer. Reis, die nog tot medio 2021 vastligt in Groningen, heeft dit seizoen tot op heden 27 wedstrijden gespeeld onder trainer Danny Buijs, met één goal en één assist als resultaat.

Er zouden al meerdere gesprekken hebben plaatsgevonden met Bakero, technisch directeur van de huidige koploper van LaLiga. Ook RTV Noord maakt melding van de interesse in het talent. Het is niet bekend wat FC Groningen graag wil ontvangen voor Reis, die sinds 2015 actief is bij de club. Mogelijk maakt na Frenkie de Jong dus nog een middenvelder de stap van een Eredivisie-club naar Barcelona deze zomer.

Volgens RTV Noord is er sprake van serieuze interesse vanuit Spanje. De verwachting zou zijn dat er volgende week een officieel bod wordt uitgebracht door Barcelona. Reis wil niets kwijt over de vermeende interesse. Het zou voor de eerste keer zijn dat FC Groningen rechtstreeks een deal zou beklinken met Barcelona als het tot een transfer komt.

Kickstarter Dreadful Bond maakt korte film

In een trailer probeert de ontwikkelaar van een game iets van de sfeer en mogelijk ook wat gameplay te tonen aan potentiële klanten. Zo’n trailer is doorgaans anderhalf tot drie minuten, maar ontwikkelaar Clod Studio gaat daar met zes minuten ruimschoots overheen. Zoiets kon je verwachten met de horror-regisseur Dario Argento aan het roer.

 

De psychologische horrorgame Dario Argento’s Dreadful Bond draait om Wharton Manor, een naargeestige plek die een slechte invloed heeft op menigeens geestelijke gezondheid. Er is geen user interface, dus de speler moet alles uitzoeken op basis van wat je ziet en hoort. Voor wie een sfeertekening wil van minder dan een minuut, kijk dan hieronder.

 

Clod Studio heeft €60.000,- nodig en de teller staat nu op meer dan €15.000,- met nog 16 dagen te gaan. Dario Argento’s Dreadful Bond moet eind 2020 uitkomen op pc (Windows) en PlayStation 4. Vind jij het de moeite waard om te steunen? Dat kun je hier doen.

Dario Argento’s Dreadful Bond

Dario Argento’s Dreadful Bond

Dario Argento’s Dreadful Bond

PVV haalt snoeihard uit naar snorfietsverbod

De PVV haalt snoeihard uit naar het snorfietsverbod dat vandaag in Amsterdam is ingegaan. Tweede Kamerlid Roy van Aalst ondertekende, net als ruim 45.000 anderen, de petitie om snorfietsers zonder helmplicht op het fietspad te mogen laten rijden.

Van Aalst: “Het mooie van de snorfiets is juist het gevoel van vrijheid en het gevoel van de wind door je haren. Met het verplichten van een helm is dit er vanaf. De PVV vindt dit totaal doorgeslagen betutteling. Daarom dienden wij in februari 2018 al een motie in om deze verplaatsing naar de rijbaan te stoppen.”

De PVV wijst er verder nog op dat het de verkeersveiligheid niet ten goede komt. De snorfietsers worden nu tussen de auto’s gegooid. Van Aalst vindt dit totaal onverantwoordelijk. Daarbij moet de verkeershandhaving zich richten op asociaal gedrag en niet op de plaats op de weg.

De PVV roept andere gemeenten op het voorbeeld van Amsterdam niet te volgen en nodigt de ondertekenaars van de petitie uit om hun petitie in de Tweede Kamer te komen overhandigen. Zo drukken we de politiek met de neus op het feit dat tienduizenden niks moeten weten van deze betutteling, aldus Van Aalst.

'Moniz moet Excelsior voor degradatie behoeden'

Ricardo Moniz wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe trainer van Excelsior. Volgens RTV Rijnmond is de clubloze trainer de belangrijkste kandidaat om Adrie Poldervaart op te volgen in Rotterdam. Naar verwachting zet Moniz op korte termijn zijn handtekening onder een contract dat hem tot aan het einde van het seizoen aan de nummer zeventien van de Eredivisie verbindt.

Excelsior is hard op zoek naar een nieuwe trainer nadat Poldervaart begin vorige week besloot om zijn contract in te leveren. Na de 1-2 nederlaag tegen hekkensluiter NAC Breda gaf Poldervaart aan dat hij het gevoel had dat hij de ploeg niet meer kon raken. Een dag na de verliespartij stapte hij op. Assistent-trainer André Hoekstra zat zaterdag op de bank tijdens het duel met FC Groningen (1-0).

Moniz was eerder dit seizoen nog trainer van AS Trencin, de club die Feyenoord aan het begin van dit seizoen uitschakelde in de voorrondes van de Europa League. In oktober stapte hij op. Moniz was in het verleden onder meer werkzaam bij Red Bull Salzburg en FC Eindhoven. Met Excelsior zal hij degradatie uit de Eredivisie moeten zien te voorkomen. Het gat met FC Emmen, dat door de zege op sc Heerenveen is geklommen naar de veilige vijftiende plaats, bedraagt twee punten. De voorsprong op NAC is vijf punten.

Statement van Michael Jackson-fans bij hoofdkantoor McDonald's

De actiegroep MJ Innocent NL is vanmorgen naar Amsterdam afgereisd om een statement te maken. De groep is het niet eens met het verwijderen van een groot Michael Jackson-beeld bij de McDonald's in Best en kwam daarom met een vrachtwagen met daarop een billboard naar het Nederlandse hoofdkantoor van de fastfood-keten in Zuidoost.

Het beeld stond al 23 jaar bij de McDonald's in Best, in Noord-Brabant. Aanleiding voor het verwijderen van het beeld is de documentaire Leaving Neverland, die onlangs verscheen over 'the King of Pop.' In de documentaire wordt Jackson ervan beschuldigd jarenlang jonge jongens seksueel te hebben misbruikt.

Maar volgens de actievoerders is het nodige aan te merken op de documentaire. 'Deze film is ongelofelijk eenzijdig, alleen gebaseerd op verklaringen van twee mannen, en juridisch niet hard te maken.' Op het billboard staat de tekst 'Michael Jackson is onschuldig. Ken de feiten.'

De vrachtwagen gaat verder nog naar Paradiso. Een tribute-avond rondom Michael Jackson die daar zou plaatsvinden werd onlangs namelijk afgeblazen.

Verkeerscontrole Dordrecht levert boetes én informatie op

Dat leverde onder meer bekeuringen op voor rijden zonder rijbewijs en bezit van softdrugs op. Ook inde de politie voor 1600 euro aan openstaande bekeuringen. De belastingdienst nam onder meer twee auto’s in beslag wegens openstaande belastingschulden.

Georganiseerde criminaliteit
De politie zet de komende jaren meer en meer in op de bestrijding van georganiseerde criminaliteit: een vorm van criminaliteit die niet altijd zichtbaar is en niet direct slachtoffers maakt. Bij deze controle ging het dan ook niet alleen om het bekeuren van weggebruikers die zich schuldig maken aan overtredingen en om het innen van openstaande boetes. Minstens zo belangrijk was het verzamelen van informatie over wie zich deze avond en nacht op deze snelweg bevonden en met welke reden/welk doel ze dat deden. Zo kreeg de politie een aantal weggebruikers in beeld, die voor haar om meerdere redenen interessant waren en van wie de gegevens weren genoteerd.

Aanhoudingen voor aanslag Telegraaf

De politie heeft vanmorgen op meerdere locaties invallen gedaan in verband met de aanslag op het Telegraaf-pand, op 26 juni vorig jaar. Daarbij zouden verschillende arrestaties zijn verricht.

De Dienst Speciale Interventies (DSI) coördineert de invallen. Omdat het een geheime missie is kan de politie op dit moment nog geen verdere mededelingen doen over de invallen. De politie laat op Twitter weten dat over het exacte resultaat van de invallen in de loop van de dag meer informatie volgt.

Update 16:28 uur:
Een van de verdachten die vanmorgen zijn opgepakt zou de bestuurder zijn van het busje dat in juni vorig jaar inreed op het gebouw van De Telegraaf.

Op verschillende plekken werden vanochtend invallen gedaan in verband met de aanslag op het Telegraaf-pand. Hierbij werden twaalf verdachten aangehouden. Van die verdachten zouden er zes worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag.

De politie laat aan AT5 weten dat het vermoedelijk gaat om mensen die de aanslag hebben voorbereid, opgezet en uitgevoerd, onder wie dus de bestuurder van de witte Volkswagen Caddy die de voorpui van het gebouw ramde. Van de twaalf verdachten zijn er tien afkomstig uit Amsterdam en omstreken, zegt de politie verder.

'Het is toch een aanslag op het vrije woord geweest. We hebben heel zwaar ingezet op het onderzoek', zegt Olivier Dutilh van de politie.

15-jarige overvaller naar de grond gewerkt door eigenaar avondwinkel

De avondwinkel op de Broersvest in Schiedam was zaterdagavond nog behoorlijk druk rond 22:00 uur. Er stond een rij bij de kassa. De eigenaar zat achter de toonbank. Opeens kwam er een in het zwart geklede jongen met een bivakmuts op binnen en ging rechts van de toonbank staan. Hij bedreigde daarna de medewerker met een mes. De 44-jarige eigenaar bedacht zich geen seconde en pakte de pols van de overvaller vast. Hij draaide de dader naar de grond en hield hem in bedwang. Ondertussen was de politie gebeld, die de 15-jarige jongen overnam en aanhield. Het mes is in beslag genomen.

Superstunt hockeyers Tilburg, Meulenbroek doet het weer

Het is bijna niet te geloven, maar hockeyer Philip Meulenbroek heeft het zondagmiddag weer geflikt. Tegen Rotterdam was het Utrechtse goudhaantje opnieuw de matchwinnaar voor Kampong tegen Rotterdam (2-3). De stunt van de dag was afkomstig van Tilburg, dat in eigen huis koploper Bloemendaal met 2-0 versloeg.

HC Tilburg - Bloemendaal (2-0)
4' 1-0 Rik Sprengers
10' 2-0 Tom Beddows
Het zat coach Jeroen Delmee de afgelopen weken niet bepaald mee. Tegen mede-degradatieconcurrenten KZ (0-0) en SCHC (2-2) was zijn ploeg beter, maar moest hij met een gelijkspel genoegen nemen. Zondagmiddag zat het Tilburg eindelijk een keer wel mee en werd zijn ploeg beloond voor een goede wedstrijd tegen Bloemendaal. De 2-0 overwinning geeft Tilburg de nodige lucht in de harde degradatiestrijd. De West-Brabanders staan op de ‘veilige’ negende plek, drie punten los van Klein Zwitserland.

HGC - Almere (8-3)
2' 1-0 Tanguy Cosyns
7' 1-1 (sc) Stijn Jolie
10' 2-1 Kenta Tanaka
12' 3-1 (sc) Ashley Jackson
19' 4-1 Willem Rath
25' 5-1 Floris van der Kroon
34' 5-2 Andrin Rickli
40' 5-3 Alere Stijn Jolie
43' 6-3 Kenta Tanaka
45' 7-3 Dick Möhlmann
56' 8-3 Steijn van Heijningen
De situatie van Almere is een stuk somberder. De ploeg van coach Pasha Gademan staat nog steeds laatste en werd door HGC zondagmiddag van het veld geblazen. In een ongekende doelpuntenregen scoorde de Wassenaarse formatie liefst acht keer, waarmee het siezoenstotaal na achttien speelronden al op 69 treffers kwam. Daar komt geen ander team uit de Hoofdklasse bij in de buurt. HGC herstelde zich daarmee knap van de mindere prestaties in de afgelopen weken en heeft het bereiken van de play-offs in eigen hand. Almere moet de komende weken zonder Hoofdklasse-hockey benutten om zich te prepareren voor het spannende slot, waarin de Flevolanders nog tegen SCHC en KZ spelen.

Pinoké - Oranje-Rood (1-3)
16' 0-1 (sc) Mink van der Weerden
50' 1-1 (sc) Alex Hendrickx
55' 1-2 Bob de Voogd
58' 1-3 Thomas Briels
Oranje-Rood herstelde zich knap van de dikke nederlaag van vorige week tegen Bloemendaal (5-0). De Eindhovense formatie won de lastige uitwedstrijd tegen Pinoké. De Amsterdammers zegevierden donderdagavond nog de halve finale van de Gold Cup na shoot-outs tegen Tilburg. Toen was Alex Hendrickx ook al trefzeker, net als zondagmiddag waar de Belgische international de 1-1 voor zijn rekening kwam. Aan de kant van Oranje-Rood werden de doelpunten ook door internationals gemaakt: Mink van der Weerden, Bob de Voogd en de Belg Thomas Briels. Door de zege blijft de ploeg van coach Roger van Gent op de vierde stek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een playoff-ticket.

Den Bosch - Klein Zwitserland (3-0)
26' 1-0 (sc) Austin Smith
38' 2-0 Jelle Galema
54' 3-0 (sc) Nicolas Della Torre
Den Bosch was al sterk tegen de topploegen in de Hoofdklasse, maar de formatie van coach Eric Verboom gaat nu ook al soepel van de ‘kleintjes’ winnen. In het eigen stadion was Klein Zwitserland duidelijk niet sterk genoeg om Den Bosch van een overwinning af te houden. De Brabanders liggen goed op koers voor de play-offs, maar hebben nog wel een pittig programma de resterende vier wedstrijden, met onder meer duels tegen Kampong, Bloemendaal en Oranje-Rood in het vooruitzicht.

Rotterdam - Kampong (2-3)
52' 0-1 (sc) Jip Janssen
57' 1-1 Simon Egerton
65' 1-2 Silas Lageman
69' 1-3 Philip Meulenbroek
70' 2-3 Hugo Mann
Phillip Meulenbroek lijkt het lot van Rotterdam in deze competitie bezegeld te hebben. Door de 2-3 nederlaag moeten er nog gekke dingen gebeuren om de Rotterdam de play-offs nog te laten halen. De ploeg van coach Albert Maneschijn speelde een sterke wedstrijd, maar was niet bestand tegen het goudhaantje dat twee keer scoorde.

Amsterdam - SCHC (3-1)
15' 1-0 (sc) Justin Reid-Ross
32' 2-0 (sb) Mirco Pruyser
35' 2-1 Bram Weers
58' 3-1 (sc) Fergus Kavanagh
Amsterdam had niet al te veel moeite met SCHC. De ploeg van coach Michiel van der Struijk mazzelde vorige week nog met een gelijkmaker van Thomas Vis in de laatste minuut tegen Tilburg, maar zo ver kwam het in Amsterdam niet.

Hockeyster Folmer heldin in inhaalrace Huizen

De hockeysters van Groningen leken zondagmiddag op weg naar een cruciale overwinning in de strijd om lijfsbehoud in de Hoofdklasse Dames. De ploeg van coach Julian Steen kwam zelfs met 3-0 voor in de thuiswedstrijd tegen Huizen, maar de gasten uit Het Gooi kwamen uiteindelijk toch nog terug tot 3-3 door drie treffers van Amber Folmer. Groningen blijft daardoor laatste, al naderde de ploeg wel Bloemendaal, dat met 2-1 van Laren verloor, tot op een punt.

Groningen - Huizen (3-3)
13' 1-0 Noor Hakker
30' 2-0 Noor Hakker
39' 3-0 Fieke Hoff
41' 3-1 Amber Folmer
58' 3-2 Amber Folmer
60' 3-3 (sc) Amber Folmer
In Groningen wisten de supporters de eerste veertig minuten van de wedstrijd niet wat ze overkwam. De ploeg van Steen stond op dat moment met 3-0 voor door doelpunten van Noor Hakker (twee keer) en Fieke Hoff. Twee minuten na de 3-0 scoorde Folmer echter de aansluitingstreffer, waarna het hard ging en Groningen met 3-3 nog niet eens slecht weg kwam. 

Laren - Bloemendaal (2-1)
18' 0-1 Carmel Bosch
23' 1-1 (sc) Lisanne de Lange
45' 2-1 Joëlle Ketting
Bloemendaal nam na ruim een kwartier spelen brutaal de leiding door een treffer van Carmel Bosch. Lang kon de ploeg van coach Teun de Nooijer niet genieten van die voorsprong: Lisanne de Lange maakte na 23 minuten spelen de 1-1. Uiteindelijk was het Joëlle Ketting die de winnende treffer voor haar rekening nam: 2-1. Bloemendaal blijft ondanks de nederlaag voorlaatste.

Amsterdam - Oranje-Rood (5-2)
5' 1-0 Marijn Veen
29' 2-0 (sc) Kimberly Thompson
38' 3-0 Charlotte Vega
50' 4-0 Sosha Benninga
57' 5-0 Charlotte Vega
65' 5-1 (sc) Yibbi Jansen
67' 5-2 (sc) Yibbi Jansen
Amsterdam was duidelijk sterker dan het gehavende Oranje-Rood, dat liefst vijf basisspeelsters miste. Waaronder Valerie Magis die aan het Gold Cup-duel van donderdagavond een gebroken vinger overhield. Al voor de rust nam Amsterdam afstand van Oranje-Rood (2-0). Vanaf het derde kwart gaf de ploeg van coach Rick Matthijssen nog wat gas bij en waren de gasten uit Eindhoven kansloos. Pas na de 5-0 van Charlotte Vega deed Oranje-Rood via tweemaal Yibbi Jansen wat terug.

Pinoké - Den Bosch (1-6)
10' 0-1 Joosje Burg
16' 0-2 Lieke Hulsen
19' 0-3 Frédérique Matla
25' 0-4 (sc) Frédérique Matla
32' 1-4 (sc) Frédérique Malefason
38' 1-5 (sc) Frédérique Matla
60' 1-6 Imme van der Hoek
Het was de wedstrijd van Frédérique Malta. De aanvalster van scoorde de eerste hattrick uit haar carrière in de Hoofdklasse. Ze bracht daarmee haar seizoenstotaal op zestien doelpunten. Matla is daardoor nu alleen de nummer twee op de topscorerslijst. Den Bosch had zondagmiddag weinig te duchten van de thuisploeg uit Amsterdam. Eigenlijk was het duel na twintig minuten, toen Matla haar eerste treffer maakte, al verworden tot een formaliteit. Na een 1-4 ruststand deden de Brabanders het in de tweede helft wat rustiger aan, daardoor bleef het voor Pinoké bij 1-6.

hdm – SCHC 0-0
hdm hield SCHC thuis knap op een 0-0 gelijkspel. De gasten uit Bilthoven hadden het betere van het spel en de meeste kansen, maar slaagden er niet in om te scoren. Door het gelijkspel en de overwinning van Amsterdam staat SCHC nu derde op de ranglijst. hdm blijft negende en kan zich gaan richten op volgend seizoen.

Hurley - Kampong (1-0)
69' 1-0 Fleur Loomans
Fleur Lomans bezorgde Hurley zondagmiddag toch nog de overwinning op Kampong. Zij scoorde in de laatste minuut de enige treffer van het duel dat voor beide ploegen ook nergens meer om ging. Kampong is uitgespeeld en Hurley kan zich richten op de bekerfinale van 2 mei.

Horrorgame Home Sweet Home krijgt Europese releasedatum

Uitgever en ontwikkelaar Mastiff kondigt de Europese releasedatum van Home Sweet Home aan, een first-person horrorgame gebaseerd op Thaise mythologie. De game komt 31 mei uit op PlayStation 4 en PlayStation VR.

Home Sweet Home is de eerste in een serie van first-person stealth horrorgames. Na een lange met rouw gevulde nacht over de recente verdwijning van zijn vrouw wordt Tim wakker in een vreemd vervallen gebouw in plaats van zijn eigen huis. In zijn verwarring moet hij geesten ontwijken, puzzels oplossen en geheimen onthullen terwijl hij zoekt naar zijn vrouw, en een uitweg.

'Sperma doorslikken helpt miskramen voorkomen'

Op deze fraaie maandagmiddag wijzen we een ieder graag op heuglijk nieuws: pijpen is gezond! Of beter gezegd, pijpen en het resultaat enthousiast - of minder enthousiast - doorslikken is een strak plan als je een baby wilt.

Nee, van pijpen wordt je niet zwanger, ook niet als meneer tijdens de pijpbeurt alle sluizen open gooit. De antigenen in het zaadvloeistof kunnen echter een belangrijke rol vervullen: ze vormen 'een soort inenting tegen afstoting van de vrucht', waardoor een miskraam minder snel voor zal komen.

De betreffende antigenen worden ook wel opgenomen door het slijmvlies in de vagina, maar de slijmvliezen in de mond en maag doen dat sneller en dus is die manier efficiënter.

Dit alles blijkt uit onderzoek van Tess Meuleman van het Haagse Haga Ziekenhuis. Zij zegt nog wel dat sperma geen wondermiddel is en dat een miskraam niet direct veroorzaakt wordt door te weinig orale seks, maar het doorslikken van sperma lijkt dus wel degelijk te helpen.

Meer details over het onderzoek zijn te lezen bij de Volkskrant, de gehele publicatie is hier te vinden.

Getafe blijft op Champions League-koers

In de Spaanse LaLiga blijft Getafe uitermate lekker bezig. De ploeg heeft ook zondag de vierde plek kunnen verdedigen, waardoor men nog altijd op weg is om voor het eerst in de historie in de Champions League te mogen spelen.

In het eigen arbeidersstadje Getafe won de ploeg zondag van de Basken van Athletic de Bilbao. Angel Luis Rodriguez viel tien minuten na rust in en tekende een kwartier voor tijd voor de winnende treffer: 1-0.

Met nog zeven wedstrijden te gaan staat Getafe één punt voor Sevilla en vier voor Valencia.

Uitslagen LaLiga zondag
Alaves - Leganes 1-1
Getafe - Athletic de Bilbao 1-0
Valladolid - Sevilla 0-2
Celta de Vigo - Real Sociedad 3-1
Levante - Huesca 2-2
Real Betis - Villarreal 2-1

Napoli stelt titelfeest Juventus uit

Juventus is nog geen kampioen in de Serie A. De achtste landstitel op rij had zondagavond een feit kunnen worden, maar Napoli hield haar eigen theoretische kans nog in leven door thuis een punt te pakken tegen Genoa: 1-1.

Stefano Sturaro van Genoa werd binnen het half uur al van het veld gestuurd wegens een aanval op Dries Mertens, die snel wraak nam door vanaf twintig meter de score te openen. Kort voor rust tekende Darko Lazovic met een pria volley voor de gelijkmaker en daar bleef het ook bij.

Napoli heeft net als Juventus nog zeven wedstrijden te spelen en staat twintig punten achter de koploper. Als Napoli alles wint én Juventus alles verliest worden ze dus kampioen, maar realistischer is dat Juve zaterdag uit bij SPAL de titel pakt.

Uitslagen Serie A zondag
Fiorentina - Frosinone 0-1
Cagliari - SPAL 2-1
Udinese - Empoli 3-2
Internazionale - Atalanta 0-0
Lazio - Sassuolo 2-2
Napoli - Genoa 1-1

Klaassen helpt Bremen aan belangrijk punt

Werder Bremen heeft in de Bundesliga een belangrijk punt gepakt. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach werd het 1-1 en dus is Europees voetbal voor het in 2019 nog ongeslagen Bremen nog altijd mogelijk: de ploeg staat achtste, één punt voor Bayer Leverkusen.

Borussia was in de eerste helft beduidend beter, maar opende de score kort na rust dankzij Florian Neuhaus. Werder herpakte zich in de tweede helft en nam het heft in handen, wat een klein kwartier voor tijd de gelijkmaker opleverde: Yuya Osako bediende Davy Klaassen, die de 1-1 eindstand op het bord kopte.

De Algerijn Ishak Belfodil was de grote man in de enige andere wedstrijd van zondag. Met een hattrick in krap twintig minuten tijd vergrootte hij de voorsprong van 1899 Hoffenheim op bezoek bij FC Augsburg van 0-1 naar 0-4, wat tevens de eindstand was.

Storing drukkerij: geen krant voor abonnees

Veel abonnees moeten het vandaag zonder hun papieren versie van de Volkskrant doen. Hoofdredacteur Philippe Remarque laat op Twitter weten dat een grote storing in de drukkerij de oorzaak is. 

De druk werd uitbesteed aan een andere drukkerij, maar dat heeft niet mogen baten. De kranten kwamen te laat aan op de distributiepunten. 

Ook het Algemeen Dagblad heeft last van de storing. Daarom is de digitale krant vandaag gratis te lezen. 

Bizarre misser Choupo-Moting, PSG nog geen kampioen

Paris Saint-Germain had zondag al kampioen kunnen worden in Ligue 1, maar mede door een bizarre misser van Eric Maxim Choupo-Moting moest het feestje worden uitgesteld.

In de thuiswedstrijd tegen Strasbourg leek PSG na bijna een half uur een 2-1 voorsprong te nemen toen Christopher Nkunku de bal over de keeper stiftte. Choupo-Moting wilde de bal op de doellijn het laatste zetje geven, maar zijn goaltjesdiefreflexen lagen nog even thuis. PSG was na dertien minuten nog wel op voorsprong gekomen via de Duitser, waarna Strasbourg langszij kwam.

Kort na de flater van Choupo-Moting namen de gasten in Parijs zelfs de leiding en pas in de slotfase wist Thilo Kehrer een nederlaag voor PSG te voorkomen (2-2). Komende zondag heeft de Franse grootmacht aan een gelijkspel bij nummer twee Lille genoeg om de titel te grijpen.

Choupo-Moting vond het na afloop lastig om zijn misser te verklaren. "Ik dacht eerst dat de verdediger de bal nog zou blokken. Ik twijfelde of ik de bal nog moest aanraken, omdat ik misschien buitenspel zou staan. Het ging heel snel, dus het is wellicht moeilijk te begrijpen. Maar in een soort slechte reflex raakte ik de bal nog aan en ging hij tegen de paal."

Uitslagen Ligue 1 zondag
Reims - Lille 1-1
Toulouse - Nantes 1-0
OGC Nice - Montpellier 1-0
Paris Saint-Germain - Strasbourg 2-2

Everton troeft Arsenal af via oud-gediende

Arsenal heeft zondagmiddag op bezoek bij Everton drie dure punten laten liggen in de strijd om een Champions League-ticket. De Londenaren speelden een belabberde wedstrijd in Liverpool en gingen door een treffer van Phil Jagielka met 1-0 onderuit. Met nog zes wedstrijden voor de boeg staan the Gunners nog wel op de vierde plek, die recht geeft op deelname aan de groepsfase van de Champions League. Concurrenten Chelsea, dat evenveel punten heeft, en Manchester United, zesde met een achterstand van twee punten, liggen echter op de loer.

Everton begon sterk op Goodison Park en nam na tien minuten spelen een verdiende voorsprong. Na een verre inworp van Lucas Digne belandde de bal via de kluts voor de voeten van Jagielka en de routinier zette de thuisploeg op 1-0. Voor de 36-jarige verdediger was het treffen met Arsenal pas zijn vierde wedstrijd van dit seizoen en de Engelsman maakte voor het eerst dit voetbaljaar minuten voor eigen publiek in de Premier League. De vroege treffer zorgde voor veel vertrouwen bij the Toffees, die de bezoekers gemakkelijk terug wisten te dringen. Aan de overkant kreeg doelman Jordan Pickford vrijwel niets te doen tijdens het eerste bedrijf.

Met de komst van invallers Aaron Ramsey en Pierre-Emerick Aubameyang wilde Arsenal-manager Unai Emery na de thee voor meer doelgevaar zorgen. Vrijwel direct liet eerstgenoemde zich gelden, maar zijn volley belandde niet tussen de palen. Vervolgens moest Pickford handelend optreden na een kopbal van Alexandre Lacazette, die op aangeven van Shkodran Mustafi in de handen van de goalie knikte. Na deze overtuigende periode van Arsenal knokte Everton zich terug. Gylfi Sigurdsson was tot twee keer toe gevaarlijk, maar hij wist doelman Bernd Leno niet te verschalken.

De IJslandse middenvelder van Everton was vervolgens opnieuw betrokken bij gevaar van de thuisploeg. Zijn schot werd geblokt en belandde zomaar voor de voeten van Richarlison, die het duel niet in het slot gooide. Arsenal bleek in de slotfase niet bij machte om voor een serieus slotoffensief te zorgen, terwijl Everton juist op zoek ging naar de bevrijdende 2-0. Vooral met de standaardsituaties van de ploeg van manager Marco Silva hadden de gasten het ook in het laatste deel van de wedstrijd lastig. Een tweede treffer viel echter niet meer voor Everton, dat de overwinning ook niet meer in gevaar zag komen.

Brandweervrijwilliger (28) overleden na marathon Rotterdam

Na afloop van de marathon van Rotterdam is zondag een deelnemer overleden. Volgens de Stentor gaat het om een 28-jarige brandweervrijwilliger uit Bathmen, iets wat door brandweerregio IJsselland bevestigd wordt.

"Het is een enorme domper op het evenement, heel triest", aldus marathondirecteur Mario Kadiks, die aangeeft uit respect voor de nabestaanden verder geen mededelingen over de zaak te doen.

De man is niet de eerste die de marathon van Rotterdam niet overleeft: in 2006 stortte een Duitser (41) een paar honderd meter voor de finish in, waarna hij in het ziekenhuis overleed. Zeven jaar geleden kreeg een jongen van 14 een hartstilstand na de tien kilometer, wat hij niet overleefde.

'Gözübüyük slechtste scheidsrechter van de wereld'

Vitesse-trainer Leonid Slutsky was na afloop van de wedstrijd Vitesse-PSV niet te spreken over scheidsrechter Gözübüyük.

Volgens hem is Gözübüyük onvriendelijk, hij zou nooit groeten of afscheid nemen. Ook antwoorden op vragen zou Gözübüyük niet doen. In hetzelfde interview noemt hij de Nederlandse scheidsrechters van Champions League-niveau. Maar Gözübüyük zou de slechtste scheidsrechter van de wereld zijn die Vitesse al drie keer op rij benadeeld heeft.

De trainer refereert aan diverse momenten in de wedstrijd. Zo kreeg PSV twee penalty's en werd een strafschop voor Vitesse op advies van de VAR teruggedraaid. Daar was de Rus het niet helemaal mee eens, kijk hier onder zelf naar dit ongekend felle interview.

Rode Kruis: 'Niet filmen maar helpen'

 Het Rode Kruis wil het thema ‘filmen na ongelukken’ bespreekbaar maken in de klas. Daarom heeft de hulporganisatie de module ‘niet filmen maar helpen’ toegevoegd aan haar lessenpakket voor middelbare scholen en het MBO. Het filmen na ongelukken, in plaats van het verlenen van hulp, komt regelmatig voor. Door dit onderwerp op te nemen in het lessenpakket, hoopt de hulporganisatie dat jongeren eerder 112 zullen bellen dan dat zij de telefoon erbij pakken om te filmen.

Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis: “Uit eerder onderzoek van ons bleek dat bijna 90 procent van de Nederlanders het niet acceptabel vindt dat omstanders gewonden filmen na een ongeluk. Tegelijkertijd is er wel een drempel om hier wat van te zeggen. Als we dit bespreekbaar maken, zorgen we ervoor dat mensen er extra over nadenken voordat zij hun telefoon erbij pakken. Als je getuige bent van een ongeluk, kan je beter hulp gaan verlenen of 112 bellen dan alles vastleggen.”

Het Rode Kruis heeft de module over niet filmen maar helpen opgenomen in de online les ‘Hero of Humanity’. In deze les van het Rode Kruis krijgen leerlingen filmfragmenten van verschillende situaties op straat te zien. Zij kunnen zelf kiezen hoe zij zouden reageren in deze situaties; ga je helpen of niet? Hierna volgt er een gesprek in de klas, waarin jongeren met elkaar de keuzes en afwegingen bespreken. Het Rode Kruis faciliteert deze lessen, omdat de hulporganisatie het belangrijk vindt om de hulpbereidheid in Nederland te vergroten.

Gewapende overval op avondwinkel, vier verdachten aangehouden

Een avondwinkel aan de Marathonweg in Amsterdam is vannacht overvallen. De twee overvallers kwamen iets voor 01:30 uur de winkel binnen en hadden vuurwapens bij zich. Inmiddels zijn in verband met de overval vier personen aangehouden.

De eigenaar van avondwinkel Super Marathon was op het moment van de overval als enige in de winkel aanwezig. Vermoedelijk is hij vervolgens door de overvallers met de achterkant van een vuurwapen op zijn hoofd geslagen. 

De twee verdachten zouden zo'n vier- á vijfhonderd euro hebben buitgemaakt, alvorens ze in een gereedstaande taxi zouden zijn gestapt. De politie spotte de auto, waar op dat moment vier mensen inzaten, vervolgens in Amsterdam Zuidoost. Toen de politie de auto staande hield wisten twee van de inzittenden aanvankelijk nog te vluchten, maar evenals de andere inzittenden zijn zij vervolgens later alsnog aangehouden.

Het slachtoffer is door ambulance-personeel ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen.

FOK! Wat een weer: Nog even zacht

Het wordt vandaag op de meeste plaatsen zonnig. In het noorden, (uiterste) zuiden en zuidwesten komt vanochtend echter op veel plaatsen mist of laaghangende bewolking voor. In het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg is het zicht lokaal verkeersbelemmerend. De mist en lage bewolking later in de ochtend op. In het zuiden kan vanaf de middag plaatselijk een bui ontstaan, in het uiterste zuiden is onweer niet uitgesloten. De middagtemperaturen liggen tussen 18 en 21°C, vlak aan zee enkele graden lager. In het zuiden en zuidwesten is de wind zwak en meest zuidwestelijk, elders komt de wind uit oost tot noordoost en is overwegend matig. In het noordelijk kustgebied wordt de wind vanmiddag vrij krachtig.

Vanavond en in de nacht naar dinsdag komt de bewolking vanuit het zuiden iets verder noordwaarts. In het uiterste zuiden blijft de kans op een bui bestaan. Elders komt wat meer hoge bewolking maar blijft het droog. De minimumtemperaturen variëren van 4°C in het noorden tot 8°C in het zuiden. De noordoostenwind is matig, vlak aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied wordt de wind krachtig. In het uiterste zuiden wordt de wind zwak en veranderlijk.

Dinsdag overdag verandert er in het weerbeeld maar weinig. In het noorden is het zonnig, naar het zuiden toe komt er meer sluierbewolking. In het uiterste zuiden is de bewolking het dikst en daar is er kans op wat (buiige) regen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 11°C op de Wadden tot 16°C in het midden en zuiden. De wind wordt gedurende de dag overal noordoostelijk en matig, in het zuiden zwak tot matig en in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Mooi weer met wat wolkjes (Foto: Interpretatie)
Heerlijk weertje om naar buiten te gaan. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

NASCAR-coureur Busch wint in 'Last Great Colosseum'

Kyle Busch heeft de achtste race in de strijd om de titel in de NASCAR Cup Series gewonnen. Op de Bristol Motor Speedway was Busch de beste in een chaotische race, wat hem al zijn achtste Cup Series-zege inThe Last Great Colosseum opleverde.

Chase Elliott vertrok vanaf poleposition, maar al na een halve ronde op The World's Fastest Half-Mile ging het fout: William Byron tikte Aric Almirola tegen de muur, Ricky Stenhouse Jr gaf Kyle Busch van achteren een roei, met gelijk een caution - en op het oog niet al teveel schade - als gevolg. Na de caution kon de race dan echt beginnen, tot het na veertig ronden weer fout ging: Ryan Preece spinde, leider Elliott ging in de remmen om hem te ontwijken en werd daardoor van achteren aangetikt door Corey LaJoie, ogenschijnlijk zonder grote schade.

Kort na de volgende herstart had Erik Jones de leiding in handen, gevolgd door Denny Hamlin en Ryan Blaney. Kort voor het einde van de eerste stage kwam de caution weer naar buiten: Ross Chastain tikte Daniel Hemric de rondte in. Met een rondje te gaan werd het veld nog even losgelaten voor een sprint naar de stagewinst en die ging naar Ty Dillon, na een fel gevecht met Clint Bowyer. In de tweede stage ging het er allemaal wat minder heftig aan toe, op een korte cautionperiode na, en Joey Logano pakte de stagewinst, voor Blaney, Ryan Newman, Brad Keselowski en de gebroeders Kyle en Kurt Busch.

Stage één was vrij chaotisch (Bron: YouTube)

Aan het begin van de tweede helft van de race reden Blaney, Logano en Bowyer voorop, Kurt Busch en Elliott volgden. De race kabbelde een dikke honderd ronden gestaag voort, met vooral Logano en Bowyer die dicht bij elkaar reden. De spanning bleef er wel in, want er hingen een paar regenbuien in de buurt en als die naar Bristol zouden trekken kon de race elk moment voorbij zijn. De rust keerde 125 ronden voor het einde even terug dankzij een caution, want er lag wat troep op de baan. Bij de herstart lag Bowyer ook weer voorop, maar Kyle Busch nam de leiding over en ook Blaney en Logano drongen aan.

Met de slotfase in zich tikte Busch de muur aan, wat hem positieverlies maar geen schade opleverde, waarna Kyle Larson na een tikje tegen achterblijver Bayley Currey de muur in spinde en Byron met zich mee nam. Bij de herstart viel Bowyer ver weg, terwijl Busch de leiding pakte, met Keselowski in zijn kielzog. De volgende caution liet niet lang op zich wachten: een tik van Blaney op Ryan Newman leverde schade, maar geen caution op, maar die kwam er wel toen uitgerekend Bowyer met een klapband na een tik van Logano de muur raakte, waarna ook Elliott - die Newman in diens incident met Blaney aantikte - de muur aantikte.

Bowyer's kansen verdwijnen (Bron: YouTube)

Busch had bij de herstart de leiding weer in handen, voor Keselowski, Blaney en Logano. Die leidende positie moest hij echter inleveren bij Keselowski en ook Logano kwam er snel voorbij, waarna de kampioen teamgenoot Keselowski na een fout passeerde. Dik twintig ronden voor het einde schampte Larson de muur: caution, het teken voor vrijwel iedereen om toch nog eens verse banden te gaan halen. De gebroeders Busch namen de eerste rij in beslag voor de herstart, gevolgd door Daniel Suarez en Paul Menard, die juist geen nieuwe banden hadden gehaald.

De Busch Brothers sloegen bij de herstart gelijk een gat naar Menard, die op zijn oude banden ook Logano's kansen op de winst vrijwel deed verdwijnen. Kyle Busch reed vooraan naar de zege, nadat zijn broer hem na een klein foutje moest laten gaan. Logano eindigde als derde, voor Blaney, Hamlin en Menard.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.