Aanhoudingen voor aanslag Telegraaf

De politie heeft vanmorgen op meerdere locaties invallen gedaan in verband met de aanslag op het Telegraaf-pand, op 26 juni vorig jaar. Daarbij zouden verschillende arrestaties zijn verricht.

De Dienst Speciale Interventies (DSI) coördineert de invallen. Omdat het een geheime missie is kan de politie op dit moment nog geen verdere mededelingen doen over de invallen. De politie laat op Twitter weten dat over het exacte resultaat van de invallen in de loop van de dag meer informatie volgt.

Update 16:28 uur:
Een van de verdachten die vanmorgen zijn opgepakt zou de bestuurder zijn van het busje dat in juni vorig jaar inreed op het gebouw van De Telegraaf.

Op verschillende plekken werden vanochtend invallen gedaan in verband met de aanslag op het Telegraaf-pand. Hierbij werden twaalf verdachten aangehouden. Van die verdachten zouden er zes worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag.

De politie laat aan AT5 weten dat het vermoedelijk gaat om mensen die de aanslag hebben voorbereid, opgezet en uitgevoerd, onder wie dus de bestuurder van de witte Volkswagen Caddy die de voorpui van het gebouw ramde. Van de twaalf verdachten zijn er tien afkomstig uit Amsterdam en omstreken, zegt de politie verder.

'Het is toch een aanslag op het vrije woord geweest. We hebben heel zwaar ingezet op het onderzoek', zegt Olivier Dutilh van de politie.