Statement van Michael Jackson-fans bij hoofdkantoor McDonald's

De actiegroep MJ Innocent NL is vanmorgen naar Amsterdam afgereisd om een statement te maken. De groep is het niet eens met het verwijderen van een groot Michael Jackson-beeld bij de McDonald's in Best en kwam daarom met een vrachtwagen met daarop een billboard naar het Nederlandse hoofdkantoor van de fastfood-keten in Zuidoost.

Het beeld stond al 23 jaar bij de McDonald's in Best, in Noord-Brabant. Aanleiding voor het verwijderen van het beeld is de documentaire Leaving Neverland, die onlangs verscheen over 'the King of Pop.' In de documentaire wordt Jackson ervan beschuldigd jarenlang jonge jongens seksueel te hebben misbruikt.

Maar volgens de actievoerders is het nodige aan te merken op de documentaire. 'Deze film is ongelofelijk eenzijdig, alleen gebaseerd op verklaringen van twee mannen, en juridisch niet hard te maken.' Op het billboard staat de tekst 'Michael Jackson is onschuldig. Ken de feiten.'

De vrachtwagen gaat verder nog naar Paradiso. Een tribute-avond rondom Michael Jackson die daar zou plaatsvinden werd onlangs namelijk afgeblazen.