Politie treedt op tegen jeugdoverlast Hendrik-Ido-Ambacht

Vrijdagavond 5 april hield de politie vijf minderjarige verdachten aan in Hendrik-Ido-Ambacht. Hiermee denkt de politie een eind te hebben gemaakt aan de overlast door jongeren. Drie jongens van 14, 15 en 16 jaar uit Zwijndrecht en twee jongens uit Hendrik-Ido-Ambacht van 16 en 17 jaar brachten een nacht in de politiecel door.

De arrestaties zijn het gevolg van wekenlange overlast door jongeren in de omgeving van de Sophiapromenade. Omwonenden meldden al langere tijd dat zij werden lastiggevallen en klaagden over geluidsoverlast en zwerfvuil. De politie en de gemeente besloten extra op te treden. De politie en beveiligers surveilleerden vaker en de groep overlastgevende jongeren werd in kaart gebracht.

Scherp in de gaten
Dat resulteerde in aanhoudingen vrijdagavond en daar blijft het niet bij, want de politie en de gemeente blijven de situatie scherp in de gaten houden. Ze doen daarbij vooral een beroep op de ouders van de jongeren. Teamchef politie Cees Geers: “We doen een dringend appèl op de ouders van deze minderjarige jongeren. Zij zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun kinderen. De jeugdoverlast moet stoppen."