Turnster breekt beide benen bij landing

Een belangrijk onderdeel van het turnen is de landing. "Hij staat, en iedereen, en ik sta ook!", galmde het bijna zeven jaar geleden bijvoorbeeld door de Nederlandse huiskamers. De Amerikaanse Samantha Cerio wist dat natuurlijk ook, maar toch ging het even fout.

Deze maand worden in de VS in diverse sporten de finales gehouden van de NCAA-kampioenschappen, de grote competities voor de universiteitsteams. Vooral het college basketball is gigantisch populair - maandagavond staat dé finale op het programma, in Nederland live te zien op FOX Sports - maar ook in het turnen strijdt men om de titel.

Bij de dames namen de Auburn Tigers het onder meer op tegen de aartsrivalen van de LSU Tigers, met ook nog de teams van Arizona State en George Washington. Cerio kwam uit voor Auburn en liet vooraf al weten het na achttien jaar voor gezien te houden: een doorbraak naar de profs zat er niet in en ze wilde zich volledig op haar studie luchtvaarttechniek richten.

Tijdens de vloeroefening van Cerio ging het echter lichtelijk fout en werd ook wel duidelijk dat het inderdaad haar laatste wedstrijd was. Ze maakte een dubbele salto en kwam iets verkeerd neer, met als gevolgd dat ze beide benen brak en beide knieën ontwrichtte. "Dat ging niet helemaal zoals gepland", schreef ze na afloop op social media, met een prima gevoel voor understatement.

Auburn plaatste zich net als LSU overigens voor de volgende ronde, maar verloor daar van de rivaal.

Hier ging iets fout (Bron: YouTube)