FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 17 augustus 2015

'FIFA ontmantelt dagelijks bestuur'

Het bestuursmodel van de wereldvoetbalbond FIFA krijgt een heel andere opzet. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op een bron die betrokken is bij de hervormingen binnen de FIFA, verdwijnt het machtige uitvoerend comité dat momenteel onder leiding staat van Sepp Blatter en waarin de voorzitters van de continentale bonden zitting hebben. De dagelijkse leiding moet in handen komen van een comité met daarin onafhankelijke bestuurders, met daar boven een raad van toezichthouders. Daarin moeten vertegenwoordigers van de 209 bij de FIFA aangesloten landen zitting nemen.

Veel macht ligt momenteel bij het uitvoerend comité met Blatter aan het hoofd. Voorheen besliste dit selecte groepje mannen onder meer waar en wanneer de WK's worden gehouden. Die macht is echter overgedragen aan het congres, aangezien veel bestuursleden van de FIFA de afgelopen jaren hun positie misbruikt blijken te hebben om hun zakken te vullen. Eind mei werden vlak voor de voorzittersverkiezing zeven FIFA-kopstukken opgepakt, omdat ze verdacht worden van omkoping en corruptie.

De scheidende voorzitter Blatter wil de FIFA zo snel mogelijk hervormen. Hij heeft Domenico Scala, hoofd van de ethische commissie, gevraagd die hervormingen te leiden. Daarnaast is een werkgroep in oprichting die de structurele reorganisatie moet vormgeven. Vorige week werd François Carrard, oud-directeur van het IOC, aangesteld als voorzitter. Ondertussen heeft Scala al een hervormingsplan voorgelegd waarin het bestuur wordt opgesplitst. De bestuurders moeten door het congres worden gekozen en niet door de confederaties. Scala stelt voor dat zij maximaal drie termijnen van vier jaar mogen blijven zitten.

'FIFA ontmantelt dagelijks bestuur'
'FIFA ontmantelt dagelijks bestuur' (Foto: ANP)

Massamoord gepland op Lowlands

Wespen zijn in staat om je festivalgevoel behoorlijk goed te verzieken. Aankomend weekend begint Lowlands en toevallig jeukt het in Biddinghuizen van dit ongedierte. De buren van pretpark Walibi hebben er al wat langer last van. De organisatie is dan ook van plan om een deze sissende overlastgevers en masse uit te roeien.

Niet erg diervriendelijk, maar hopelijk wel effectief. En voor mannelijke mensendieren klinkt het middel tegelijkertijd als muziek in de oren: lokdozen. Hiervan worden er 250 op het festivalterrein geplaatst. Elke lokdoos kan zo'n 5000 vliegende terroristen permanent uitschakelen.

Uiteraard gebeurt de slachting professioneel. Hiervoor heeft men een bedrijf ingehuurd dat 'uiteraard alle wet- en regelgeving hieromtrent in acht neemt. De verwachting is dat het beheersbaar blijft”, aldus een marketingmanager met kennis van zaken. Het is de bedoeling om zo'n 180.000 exemplaren van de Vespula vulgaris van de aardbodem (en dito lucht) te laten verdwijnen.

Een andere oplossing was eventueel geweest om een band uit te nodigen die ultrasone muziek speelt. Hier schijnen wespen een hekel aan te hebben.

Lowlands gooit terrein al op donderdag open (Foto: ANP)
Donderdag is het zover!

Sinéad O'Connor beschuldigt agent van fraude

Sinéad O'Connors concertagente heeft gefraudeerd bij de meest recente tournee van de zangeres. Dat beweert O'Connor althans op Facebook. Ze zou voor meer dan 120.000 euro benadeeld zijn. O'Connor zegt aangifte te hebben gedaan.

Ter illustratie heeft O'Connor bij de verklaring een deel van een document uit de boekhouding geplaatst. Daarop is te lezen dat voor de zangeres slechts vijfhonderd euro begroot is als honorarium voor drie optredens in Duitsland, terwijl de agente 11.200,- euro incasseerde. De Ierse voegt er aan toe dat ze uiteindelijk die vijfhonderd euro ook niet heeft gekregen, omdat ze wegens ziekte van haar zoon de Zuid-Amerikaanse tak van haar tournee moest annuleren en de schade op haar werd verhaald. Volgens O'Connor werd er gedurende haar hele tournee, die anderhalf jaar duurde, gefraudeerd.

De zangeres zegt zich door haar agente, boekhouder en managers verkracht te voelen en heeft hen inmiddels ontslagen. Ook tegen de boekhouder en het managementteam is aangifte gedaan. 

Sinéad O'Connor beschuldigt agent van fraude
Sinéad O'Connor beschuldigt agent van fraude (Foto: BuzzE)

AC Milan simpel langs Perugia in Coppa Italia

AC Milan heeft Perugia (Serie B) verslagen in de Coppa Italia. Onder meer een nieuweling was belangrijk voor de Italiaanse topclub. Onder trainer Senisa Mihajlovic werkt AC Milan toe naar een terugkeer aan de Europese top. Onder meer Luiz Adriano werd deze zomer naar Italië gehaald. De spits toonde zijn waarde in de wedstrijd tegen Perugia met een vroeg doelpunt. Het werd 2-0.

Keisuke Honda opende in de tiende minuut al de score voor Milan. De Japanner werd op het doel afgestuurd door Adriano, die Honda vrij voor de keeper zette. Oog in oog faalde Honda niet. Hij bleef rustig en maakte de 1-0. Adriano werd even later bediend door een andere nieuwkomer bij Milan. Carlos Bacca leverde de assist voor de 2-0 van de Braziliaan. die zijn directe tegenstander aftroefde en de score zonder moeite verdubbelde.

Vlak voor tijd haalde Mihajlovic Adriano naar de kant voor Alessio Cerci. Milan nam het heft helemaal in handen en liet Perugia kansloos. Voor de oefenmeester dan ook een teken dat zijn ploeg op de goede weg is.

Benteke beslissend voor Liverpool tegen Bournemouth

Christian Benteke heeft zijn eerste competitiegoal in het shirt van Liverpool gemaakt. Hij besliste daarmee gelijk de wedstrijd tegen Bournemouth (1-0). Liverpool kende een moeizame start. Gedurende de eerste helft nam de ploeg het heft steeds meer in handen. De beloning daarvoor kwam in de vorm van de goal die Christian Benteke nog voor de rust maakte.

De Belgische aanvaller, voor 50 miljoen euro overgekomen van Aston Villa, stond paraat om zijn vijftigste goal in het Engelse voetbal te maken. Een voorzet van Jordan Henderson werd gemist door Philippe Coutinho, maar Benteke faalde niet: 1-0.

Bournemouth werkte hard in de hoop een puntje te pakken tegen Liverpool. De promovendus bokste op tegen de superieure Reds, die veel kansen bleven krijgen op de 2-0. Twintig minuten voor tijd bracht trainer Brendan Rodgers debutant Firmino binnen de lijnen in de hoop sneller de drie punten veilig te stellen. Het publiek ging nog maar eens achter de ploeg staan. Dat bleek voldoende om de nul te houden.

Jong Ajax en Helmond Sport in balans

Met een groot aantal spelers uit het eerste in de ploeg heeft Jong Ajax maandag niet kunnen winnen van Helmond Sport. Het tweede elftal van de Amsterdammers kwam weliswaar na een kwartier op voorsprong via Robert Muric, maar liet de bezoekers in de tweede helft langszij komen. Steven Edwards bracht Helmond Sport in de 67e minuut op gelijke hoogte. In de slotfase miste de Brabantse ploeg zelfs een grote kans op de winnende treffer. Het bleef bij 1-1. 

Bij Jong Ajax stonden onder anderen Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Lucas Andersen, Yaya Sanogo en Viktor Fischer in de basis. Verdediger Van der Hoorn ging al na een half uur geblesseerd naar de kant. Hij greep na een duel naar zijn knieholte en liet zich gelijk wisselen. Fischer keerde na rust niet meer terug op het veld, hij werd afgelost door de Duitse nieuweling Amin Younes.

De wedstrijd begon een kwartier later dan de bedoeling was, omdat de lijnen opnieuw gekalkt moesten worden. In de rust gebeurde dat weer. Vanwege de aanhoudende regenval waren alle lijnen op sportpark De Toekomst slecht zichtbaar.

Lichaam 'Xena' gevonden

Xena heeft echt bestaan en was wellicht familie van Borat! In Kazachstan zijn de resten gevonden van een krijgsdame. Compleet met een groot zwaard en een dolk.

De betrokken archeologen hebben nogal een ruime tijdsbepaling erbij genomen voor wanneer de vrouw geleefd zou hebben: tussen de elfde eeuw voor de geboorte van een timmermanszoon en een dikke driehonderd jaar daarna. In die streek zijn niet eerder resten van krijgsvrouwen gevonden.

Experts vermoeden dat zij een belangrijk persoon was in de Kanguy-staat. Ze zou de leider zijn geweest van een nomadische groep die leefden in het gebied dat we nu kennen als Kazachstan.

Bij het lichaam zijn pijlpunten gevonden, een klein mes bij de rechterhand en een zwaard bij de linker. Onderzoekers denken dat dit erop duidt dat we hier met een geduchte krijger te maken hebben. Ook zijn er potten en kommen mee begraven, want tenslotte blijft het een vrouw, dit zou betekenen dat ze ook nog eens rijk en belangrijk was.

Wie zin heeft om het zelf te bekijken; dat kan. De vondsten worden binnenkort tentoongesteld in het Nationaal Museum van Kazachstan.

De resten van Gabrielle zijn helaas nog niet gevonden.

Politie verdenkt ex stiefkleindochter Freeman

De politie verdenkt de ex-vriend van Morgan Freemans stiefkleindochter van doodslag. Ooggetuigen verklaarden dat de dertigjarige Lamar Davenport Freemans stiefkleindochter E'dena Hines te lijf ging met een mes, meldt Reuters. Het lichaam van de 33-jarige Hines werd zondag in Manhattan gevonden.

Davenport is door de politie naar een ziekenhuis gebracht, waar hij psychisch onderzocht wordt. De man zou tijdens de steekpartij 'weg duivels, ik drijf jullie uit, duivels' geroepen hebben, meldt New York Post.

Freeman bedankte via Facebook voor de steun die hij en zijn familie kregen na de dood van Hines. "Uit de grond van mijn hart wil ik jullie bedanken", schreef de 78-jarige acteur.

Politie verdenkt ex stiefkleindochter Freeman
Politie verdenkt ex stiefkleindochter Freeman (Foto: BuzzE)

Kylie Jenner lanceert lippenstiftlijn

De achttienjarige Kylie Jenner brengt later dit jaar haar eigen lippenstiften op de markt. De stiften verschijnen onder de naam Kylie's Lip Kit, liet een woordvoerder van de bloedmooie realityster weten aan E! News.

Kylie hintte op social media al op een eigen lippenstiftlijn door kiekjes en berichtjes te plaatsen met #KylieLipKit. De stiften liggen dit najaar in de Verenigde Staten in de winkelschappen. Ze bracht eerder onder meer nagellak, haarstukken, sieraden, tassen en schoenen op de markt.

De lippen van de realityster zorgden eerder dit jaar voor een heuse internetrage. Tieners imiteerden de volle mond van Kylie door hard te zuigen op bijvoorbeeld shotglaasjes totdat de bloedvaten in hun lippen knapten. De realityster, die de trend afkeurde, gaf niet veel later toe dat ze haar lippen op heeft laten vullen.

Kylie Jenner lanceert lippenstiftlijn
Kylie Jenner lanceert lippenstiftlijn (Foto: BuzzE)

Valverde en Quintana kennen ploeg voor Vuelta

Alejandro Valverde en Nairo Quintana weten wie hen gaan bijstaan in de Ronde van Spanje. Onder anderen Andrey Amador, de nummer vier van de Giro d'Italia van dit jaar, moet de twee kopmannen helpen in de jacht op de zege in de derde grote wielerronde van het jaar.

Ook Rory Sutherland, Javi Moreno, Imanol Erviti, Fran Ventoso, José Joaquín Rojas en Giovanni Visconti zullen namens wielerploeg Movistar zaterdag aan de start verschijnen. Ventoso en Rojas staan beiden ook te boek als snelle mannen in de sprint.

Quintana en Valverde reden dit jaar ook de Tour de France. Ze eindigden respectievelijk als tweede en derde, achter eindwinnaar Chris Froome. In Spanje treffen ze opnieuw de Brit, net als de Italiaan Vincenzo Nibali die vierde werd in Frankrijk. "Natuurlijk is het lastig voor de renners die de Tour in de benen hebben om zo snel te herstellen. Maar over het algemeen is iedereen volwassen genoeg om een tweede grote ronde in korte tijd te rijden, behalve misschien Nairo", aldus ploegleider Eusebio Unzué.

Valverde en Quintana kennen ploeg voor Vuelta
Valverde en Quintana kennen ploeg voor Vuelta (Foto: ANP)

Honda wil snelheid Ferrari evenaren

Honda wil met hun Formule 1-motor de kracht van de Ferrari-motor evenaren. De Japanse motorfabrikant komt komend weekend voor de Grand Prix van België met nieuwe updates om het gat met de top verder te verkleinen. Honda kent tot dusver een lastig seizoen, na dit jaar te zijn teruggekeerd als partner van McLaren, en kon de krachtbronnen van Mercedes, Ferrari en Renault niet bijhouden.

Voor Spa komt Honda met een nieuwe verbrandingsmotor, wat ook de laatste update van het jaar zal zijn. Volgens Honda motorsport-chef Yasuhisa Arai was zijn motor in Hongarije al veel beter dan Renault en zal de gereviseerde versie hen dichter bij Ferrari brengen. Uiteindelijk is het doel om Mercedes te evenaren in 2016.

"Spa is de laatste update van het jaar, met kleinere updates in de volgende race," vertelde Arai, "Mk3 zal worden geïntroduceerd in Spa en we zijn al begonnen met de motor voor volgend jaar. Mk4 zal op hetzelfde niveau als Mercedes komen, dat is het doel. Mk3 zal op het niveau van Ferrari komen, daar gaan we voor. Het is een grote stap."

Spectaculaire verhaaltrailer voor The Nathan Drake Collection

Er is een nieuwe trailer verschenen voor de aankomende PS4-titel Uncharted: The Nathan Drake Collection. De trailer toont wat historisch perspectief en laat enkele bekende personages uit de franchise zien. Kippevel voor Uncharted-fans!

Uncharted: The Nathan Drake Collection is een verzameling van alle Uncharted-games tot nu toe, oftewel deel één tot en met deel drie. De collectie komt op 7 oktober uit, vanzelfsprekend exclusief voor PlayStation 4. Als je de game besluit aan te schaffen, kun je meedoen aan de bèta van Uncharted 4: A Thief's End. Die game komt in maart 2016 uit.

Formule 1: Haas komt snel met coureurs

Het nieuwe Formule 1-team van de Amerikaan Gene Haas hoopt op korte termijn de eerste coureur voor volgend seizoen te presenteren. "We voeren gesprekken met interessante kandidaten", zei teamchef Günther Steiner maandag. "We hopen volgende maand onze eerste coureur te presenteren en het liefst ook al de tweede." De Amerikaanse renstal Haas F1 maakt in 2016 zijn debuut in de koningsklasse van de autosport.

De Amerikaanse nieuwkomer wil de Formule 1 instappen met coureurs die al enige ervaring hebben. De Mexicaan Esteban Gutiérrez en de Fransman Jean-Eric Vergne, dit seizoen testcoureurs van Ferrari, gelden als voorname kandidaten. Beiden hebben voor respectievelijk Sauber en Toro Rosso al in de Formule 1 gereden. Haas F1 werkt op technisch gebied nauw samen met Ferrari, dat onder meer de motoren levert. Ook de Duitser Nico Hülkenberg van Force India wordt genoemd bij Haas, dat volgend seizoen als elfde team op de grid verschijnt. De internationale autosportfederatie FIA wil graag meer nieuwe teams, maar geen van de geïnteresseerde partijen heeft voldaan aan de gestelde eisen.

Nieuwkomer in Formule 1 wil snel zaken doen
Nieuwkomer in Formule 1 wil snel zaken doen (Foto: ANP)

Joop Braakhekke onder mes vanwege gezwel

Joop Braakhekke moet binnenkort onder het mes vanwege een gezwel bij zijn alvleesklier. De topkok moet binnen een maand worden geopereerd, heeft hij laten weten aan RTL Boulevard.

Volgens Braakhekke gaat het om een pittige operatie. Artsen kunnen nog niet zeggen of de tumor goed- of kwaadaardig is. Het gezwel drukt tegen Braakhekkes galbuis, waar hij last van kreeg.

De 74-jarige kok onderging vorig jaar augustus een vijfvoudige bypassoperatie omdat zijn hart 'voor 99 procent was dichtgeslibt'. "Ik leef weer, wel wankel, maar niet zeuren", schreef Braakhekke een paar dagen na zijn hartoperatie op Facebook.

Joop Braakhekke onder mes vanwege gezwel
Joop Braakhekke onder mes vanwege gezwel (Foto: BuzzE)

Nick Gordon houdt 'altijd' van Bobbi Kristina

Nick Gordon heeft voor het eerst sinds de dood van zijn vriendin Bobbi Kristina Brown getwitterd. "Ik zal voor altijd van je houden", schreef Gordon. Zijn tweets zijn afgeschermd, maar het Amerikaanse Extra deelde de tweet.

"Ik kijk naar foto's van ons, soms moet ik lachen en soms moet ik huilen", begon Gordon zijn berichtje. "Ik ben zo blij en gezegend dat Bobbi Kristina deel uitmaakte van mijn leven." Bobbi Kristina stierf vorige maand op 22-jarige leeftijd. De dochter van Whitney Houston en Bobby Brown werd in januari bewusteloos gevonden in haar bad, ze lag maanden in coma.

Nabestaanden van Bobbi Kristina houden Gordon verantwoordelijk voor haar dood. De 25-jarige zou zijn vriendin drugs hebben gegeven. Vanwege de verdenkingen was Gordon begin deze maand niet welkom op de uitvaart en begrafenis. Gordon nam op een strand in Florida op zijn eigen manier afscheid van zijn geliefde.

Nick Gordon houdt 'altijd' van Bobbi Kristina
Nick Gordon houdt 'altijd' van Bobbi Kristina (Foto: BuzzE)

Dode man op straat in Brabants Molenschot

De politie in het Brabantse Molenschot (gemeente Gilze en Rijen) heeft maandagavond een dode man aangetroffen op de Broekstraat. Dit gebeurde nadat er meldingen waren binnengekomen over een of meerdere schoten.

Over de identiteit van het slachtoffer en de toedracht van het incident is verder nog niets bekend. Ook heeft de politie nog geen dader in beeld.

Dode man op straat in Brabants Molenschot
Dode man op straat in Brabants Molenschot (Foto: ANP)

Blatter slaat terug naar Chung

De scheidende FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft hard teruggeslagen naar Chung Mong-joon, de Zuid-Koreaanse miljardair die de Zwitser wil opvolgen als baas van de wereldvoetbalbond. Chung leverde maandag tijdens de presentatie van zijn kandidatuur in Parijs stevige kritiek op de FIFA, die hij omschreef als een "corrupte organisatie". Dat schoot bij Blatter in het verkeerde keelgat.

"Het is op z'n zachtst gezegd heel zorgwekkend dat meneer Chung Mong-joon de FIFA een corrupte organisatie noemt. Terwijl hij toch niet vergeten kan zijn dat hij heel lang vicevoorzitter en bestuurslid van de FIFA is geweest", aldus Blatter in een verklaring.

De Zuid-Koreaan, grootaandeelhouder van autofabrikant en FIFA-sponsor Hyundai, zat tussen 1994 en 2011 namens de Aziatische voetbalbond in het uitvoerend comité van de FIFA. Chung wil op 26 februari als voorzitter terugkeren bij de mondiale voetbalbond. De 63-jarige Aziaat haalde bij zijn presentatie stevig uit naar Blatter en Michel Platini, zijn voornaamste concurrent bij de FIFA-verkiezing.

"De FIFA heeft zo corrupt kunnen worden, omdat een en dezelfde persoon en zijn trawanten veertig jaar de leiding over de organisatie hebben gehad. Absolute macht corrumpeert", zei Chung over Blatter. Hij opende ook direct de aanval op Platini. "Platini was een geweldige voetballer en hij is mijn vriend, maar hij heeft de problemen binnen de FIFA niet serieus genomen. Hij had veel meer moeten doen om de corruptie de bestrijden."

Blatter reageerde geprikkeld op die persoonlijke aanval. "Het getuigt van weinig respect."

Blatter slaat terug naar Chung
Blatter slaat terug naar Chung (Foto: ANP)

Witcher 3 'New Game Plus-DLC' is nu uit

De gratis DLC voor The Witcher 3: Wild Hunt van deze week is een New Game Plus-modus. Vrij ongebruikelijk in vergelijking met bijvoorbeeld een nieuwe helm, maar niet minder interessant voor de mensen die het verhaal nog eens door willen lopen.

Voor degenen die niet precies weten wat New Game Plus (NG+) inhoudt nog even een korte samenvatting: NG+ is een modus die je in sommige games kunt unlocken zodra je de game hebt uitgespeeld. In veel gevallen heeft dit als gevolg dat je alles wat je hebt verkregen (items, upgrades, experience, etcetera) nog steeds bezit in NG+, maar de game voor de rest 'gereset' is. Vijanden zijn vaak sterker of er zijn nieuwe vijanden bijgekomen.

The Witcher 3 heeft nu dus NG+ en biedt daarmee sterkere vijanden, behoud van XP, behoud van items en recepten, en een gratis clearing potion om je skillpoints opnieuw toe te kennen. Daarbij is het zo dat wanneer je level 30 nog niet bereikt had in je eerste playthrough, je bij NG+ automatisch naar level 30 wordt gepromoveerd. Zaken die niet overgedragen worden zijn quest items, boeken, brieven, Gwent-kaarten, bruikbare items en trophies.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat NG+ eerder al gereleased zou worden, maar in verband met een grote update (1.07) liep dat wat vertraging op. Inmiddels is de NG+-DLC te vinden in de Xbox Marketplace en op Steam. Ontwikkelaar Marcin Mormot van CD Projekt RED heeft aangegeven dat de PlayStation Store ergens morgen voorzien zal worden van de DLC.

MaandagMetaal #6 Keihard de nieuwe week in!

MaandagMetaal Banner (Foto: LompeHork)

Klik HIER voor de voorgaande delen.
Klik HIER voor alle tracks die voorbij zijn gekomen.

Heb jij ook vette tracks en wil je deze delen? Plemp ze in de reacties!
Zo creëren we samen 1 grote shitload aan metalmadness! 

Dit zijn ze voor deze week! 

---

Sepultura - Dead Embryonic Cells

---

Machine Head - Imperium

---

Disturbed - Down With The Sickness

---

Children Of Bodom - Angels Don't Kill

---

Succes deze week en tot de volgende!

De Ouye is Xbox One en PS4 in één... Of toch niet

Ziehier de Ouye. Een Chinese crowdfunded console die als twee druppels water lijkt op PlayStation 4 met een controller die een exacte kopie lijkt te zijn van de Xbox One-controller. Is dit de ultieme console die de voordelen van beide machines combineert?

Helaas niet. Een nadere inspectie onder het copyright-inbreukmakende uiterlijk leert al snel dat dit geen brute gamemachine is, maar een simpele microconsole die op Android draait. De nieuwste games met top-notch graphics kun je dus wel op je buik schrijven.

Zoals je op de afbeeldingen kunt zien combineert het bedrijf achter de Ouye het uiterlijk van de parallellepipedumvormige PlayStation 4 met de bovengrill van Xbox One. De controller spreekt voor zich, alleen beschikt deze over nog wat extra knopjes.

De Ouye is, net als de bijna gelijknamige Ouya, een budgetapparaat. Je kunt het project steunen voor een euro'tje of 60 en dan je krijgt de console, inclusief controller, thuisgestuurd. Het doelbedrag van dit fondsenwervingproject is zo'n 64.000 euro. Hoewel er nog genoeg tijd is om geld op te halen, lijkt initiële feedback uitsluitend negatief. Veel Chinese consumenten hebben hun ongenoegen geuit over het gekopieerde uiterlijk van het apparaat.

Nederzettingenpolitiek Israël veroorzaakt geweld

Om live te aanschouwen hoe mensen om religieuze reden elkaar zonder enige wroeging de hersens inslaan, kan je misschien wel het beste afreizen richting Israël, de Westelijke Jordaanoever om precies te zijn. Een speciale commissie Verenigde Naties heeft er inmiddels z'n tanden in gezet en de kritiek op Israël en de kolonisten is niet mals.

'Nederzettingenpolitiek Israël veroorzaakt geweld', kopt de commissie in. Er zijn wonen ruwweg 350.000 kolonisten aan de verkeerde kant van de Jordaan, het grootste gedeelte daarvan woont in Zone C. Daar zitten een aantal relikneuzen tussen die de -legale- aanwezigheid van Palestijnen niet kunnen verdragen nabij hun -illegale- woonplaats en zo nu en dan laait er geweld op.

Een tragisch voorbeeld hiervan is een gebeuren van zo'n drie weken geleden, toen twee gemaskerde kolonisten een Palestijns dorp binnendrongen en twee brandbommen bij woningen naar binnen gooiden. In een huis was niemand aanwezig, maar in het andere huis zat een gezin. Een baby van 18 maanden oud overleefde de aanval niet en de vader van het gezin stierf later ook aan zijn verwondingen. Speciaal voor deze terreurdaad hadden de 'mannen' bij de bouwmarkt een paar spuitbussen gekocht waarmee ze woorden als 'wraak' en 'lange leve de messias' op muren kalkten.

Volgens de VN is de situatie in Zone C behoorlijk geëscaleerd en dit zou komen door 'klimaat van straffeloosheid met betrekking tot de activiteiten van kolonisten.' Kortom: de Israëlische regering zou te weinig doen om haar religekkies in bedwang te houden.

Daar komt nog bovenop dat Israël extra geld heeft vrijgemaakt om haar illegale activiteiten op de 'westbank' voort te zetten. Het gaat om een financiële stijging van 600 procent ten opzichte van vorig jaar. Hiermee worden huizen en wegen gebouwd om toekomstige kolonisten van alle gemakken te voorzien.

De VN heeft er herhaaldelijk op gewezen dat bouwen op bezet gebied illegaal is volgens de internationale regelgeving, maar hier lijkt het land maling aan te hebben.

Buiten het annexeren van Palestijns grondgebied lijkt er een klimaat van wetteloosheid te heersen in het gebied. Misdaden tegen Palestijnen worden vaker niet dan wel onderzocht en slechts een kleine 7,5 procent van de onderzoeken leidt tot een aanklacht tegen een verdachte.

Naar verluid zijn er in de eerste zeven maanden van dit jaar al zo'n 120 aanvallen van kolonisten op Palestijnen geweest. Hierbij gaat om dingen als schietpartijen, afranselingen tot het overrijden van Palestijnen met voertuigen.

 

Israël bouwt en sloopt in bezet gebied (Foto: ANP)
Het houdt niet op, niet vanzelf

De leukste sporttweets van week 33

Elke week verzamelt de sportredactie van FOK! de leukste en meest bijzondere sportweets. Vandaag zetten we die voor jullie op rij in deze rubriek. Veel leesplezier!

Foutje van NOS Studio Sport:

Babynieuws:

Wat een geweldig overzicht:

Agnieszka Radwanska had een opvallend jurkje aan:

De Arctic Race of Norway (een wielerwedstrijd boven de poolcirkel) levert geweldige plaatjes op, inclusief goede beveiliging:

Pas op Hege:

Wij moesten even twee keer goed kijken voordat we hem herkenden:

Jos van Emden weet hoe het moet als je wint:

Dit is niet echt goed geregeld:

Complimenten voor de San Francisco Giants, geweldig gedaan:

Robert Gesink hielp een handje mee bij de wereldrecordpoging pannenkoek stapelen. Helaas slaagde de recordpoging niet:

Zo hoor je een overwinning te vieren:

Dit doen we hem niet na:

En tenslotte, alhoewel het al kouder is geworden...... helaas:

Andrade zes maanden uitgeschakeld

Zeer slecht nieuws voor Bruno Andrade van Willem II: De aanvaller van de Tilburgers staat zes maanden buitenspel. Afgelopen weekend viel de speler tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax (3-0) uit na een tackle van Nemanja Gudelj.

Eerder vandaag werd in het ziekenhuis nader onderzoek verricht. Daaruit bleek dat Andrade een gebroken scheenbeen heeft opgelopen. Daarnaast is ook zijn meniscus beschadigd. Komende woensdag volgt een eerste operatie. Daarna wordt bekeken extra ingrepen nodig zijn.

Direct na afloop van de wedstrijd tegen Ajax liet trainer Jurgen Streppel al weten te vrezen voor een lange uitschakeling. "Ik ben geen chirurg ofzo, maar zijn knie ziet er niet goed uit."

Het zit Willem II in offensief opzicht sowieso niet mee. Naast de blessure van Andrade zijn ook Terrel Ondaan (afgescheurde kruisbanden) en Freek Heerkens (gebroken middenvoetsbeentje) langdurig uitgeschakeld.

Lurling: "NAC legt zichzelf te veel druk op"

Anthony Lurling versleet als profvoetballer flink wat clubs en werd in zijn hoogtijdagen bij NAC Breda de Messi van Breda genoemd. Inmiddels speelt de aanvaller bij FC Den Bosch en staat NAC Breda, samen met Jong Ajax en MVV Maastricht, onderaan in de Jupiler League.

Voor Lurling zijn de recente prestaties van NAC Breda overigens niet verrassend. "Ik heb de club al wel gewaarschuwd, want ik heb vorig jaar al een seizoen in de Jupiler League mogen meemaken", liet hij aan Omroep Brabant weten. "En dat is echt een hele moeilijke, vervelende competitie. Daarom is het echt niet vanzelfsprekend dat als je uit de eredivisie komt, je zomaar weer gaat promoveren."

Sinds de dag dat NAC Breda naar de Jupiler League degradeerde, spreekt men al over de Grote Markt. Dat is namelijk de plaats waar de terugkeer naar de Eredivisie gevierd moet worden. "En daar moet NAC maar eens onmiddellijk mee ophouden", zegt Lurling. "Ze leggen zichzelf zoveel druk op. En met concurrenten als Go Ahead, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Volendam en Sparta wordt het nog moeilijk genoeg."

"Als je in januari of februari zes punten voorstaat, mag je voorzichtig over de Grote Markt gaan praten. Maar eerst moeten er nog punten binnengeharkt worden."

Trainer Everse weg bij FC Dordrecht

Trainer Jan Everse stapt op bij FC Dordrecht. De directe aanleiding was de 1-0 nederlaag bij FC Emmen afgelopen vrijdag. Na het einde van de wedstrijd liep technisch directeur Marco Boogers woedend de kleedkamer binnen. Everse vond dat ontoelaatbaar, zo laat hij op de site van Voetbal International weten.

"Ik ben er tegenin gegaan. Ik vond dat ik mijn spelers moest beschermen. We zitten nog vroeg in het seizoen, dit elftal moet groeien. De trainer spreekt zijn spelers boos toe, niet de td. Je moet een spelersgroep vertrouwen geven en niet verrot schelden", aldus Everse. 

Everse, die maart dit jaar het stokje overnam van de ontslagen Ernie Brandts, heeft al eens eerder gedreigd om ontslag te nemen. Dit keer was de directe betrokkenheid van de technisch directeur was de figuurlijke druppel die de emmer deed overlopen. Boogers zou meer invloed willen uitoefenen op de opstelling en de manier van spelen. Daar heeft Everse geen zin in. "Ik heb weleens gezegd: trek zelf een trainingspak aan", vervolgt Everse weten. "Ik heb geen zin om modder te gooien maar hier ga ik niet langer in mee. Ik had een leuke staf, een goede spelersgroep maar hier had ik geen zin meer in."

"Ik wilde mijn geloofwaardigheid behouden. Bij FC Dordrecht willen ze altijd 1-op-1 spelen, druk vooruit. Dat kan niet altijd. Ik wil leuk, aantrekkelijk voetbal spelen en dat kan ook met dit elftal. Maar doe dat op een realistische manier. Op deze manier komen we niet verder", besluit Everse. Technisch directeur Boogers was niet beschikbaar voor commentaar. 

Update 17:45 uur 

FC Dordrecht heeft een korte mededeling gedaan op de clubwebsite. "Wij betreuren maar respecteren zijn beslissing en gaan op zoek naar een nieuwe trainer." Meer wil de club niet kwijt. 

Update 18:50 uur

Technisch directeur Marco Boogers heeft inmiddels een reactie gegeven bij Voetbal International. Volgen Boogers wist Everse waar hij aan begon voordat hij tekende. "We hebben niet voor niets een beleidsplan en dat wil ik graag uitvoeren", zegt Boogers. "In het benchmark-onderzoek staat Dordt al jaren bovenaan wat de begroting in relatie tot de stand op de ranglijst betreft. We zijn dus uiterst succesvol met ons beleid en eigenlijk is het van de gekke dat we het hier over hebben. Als trainers ons beleid willen veranderen dan kunnen we met Dordt steeds opnieuw beginnen."

Volgens Boogers zou Everse er nog spelers bij willen hebben om het FC Dordrecht-spel te kunnen spelen."Maar ik heb hem aangegeven dat we dit seizoen echt geen kampioen hoeven te worden. We zijn aan het bouwen aan een nieuw team en daar willen we straks de vruchten van plukken. Maar dan moeten de voetballers onze speelstijl al wel eigen hebben gemaakt. Dat gebeurt niet als de trainer steeds dingen wil aanpassen." 

Over de gebeurtenissen in de kleedkamer heeft Boogers het volgende te melden: "Ik kom na wedstrijden altijd even in de kleedkamer, dan geef ik iedereen een handje en hebben we het over de wedstrijd en geef ik soms mijn mening, maar het is echt niet zo dat ik mensen verrot scheld." Everse zei dat Boogers weldegelijk aan het schelden was. 

[upd] Dodental bomaanslag Bangkok lager

Het aantal mensen dat maandag is omgekomen door een motorbom in het centrum van Bangkok is opgelopen tot vijftien. Tachtig mensen raakten gewond, meldden diverse media op gezag van de politie. Eerder was nog sprake van twaalf doden en twintig gewonden.

Update 16:15
De bomexplosie die maandag in de Thaise hoofdstad Bangkok twaalf tot vijftien levens eiste, was volgens de Thaise regering bedoeld om de toeristische sector en de economie een slag toe te brengen.

,,De daders wilden de economie en het toerisme vernietigen omdat de aanslag plaatsvond in het hart van het toeristische district'', aldus minister Prawut Wongsuwan van Defensie.

De bom die maandag afging bij een tempel waar veel toeristen komen zat in een motorfiets verstopt. Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanslag zit. Er is ook onduidelijkheid over het aantal doden. 

Update 17:00
De bomaanslag in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft aan 27 mensen het leven gekost. Voor zover bekend zijn er vier buitenlanders onder de doden. Tientallen mensen raakten gewond.

Onder de slachtoffers zijn veel toeristen uit China en Taiwan. De tempel waar de bom afging is erg populair bij Chinezen, meldt de Amerikaanse zender CNN.

De bom zat in een motorfiets verstopt. Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanslag zit.

Update 18:26
De bomaanslag in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft aan zestien mensen het leven gekost, onder wie drie buitenlanders. Verschillende media in het land spraken eerder over 27 doden, maar volgens de landelijke politiechef klopt dat niet. Tientallen mensen raakten gewond door de aanslag, die plaatsvond op een kruispunt bij de populaire Erawan-tempel. ,,Het was een pijpbom. Hij was in de Erawan-tempel geplaatst'', zei de politiechef.

Onder de doden zijn twee Chinezen en een Filipijn. Van de 81 gewonden komen de meesten uit China en Taiwan. 

Aantal doden en gewonden Bangkok loopt op
Aantal doden en gewonden Bangkok loopt op (Foto: ANP)

Aantal asielzoekers blijft toenemen

Het aantal asielaanvragen neemt nog steeds toe en staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) verwacht niet dat daar snel verandering in komt. Elke week komen er ruim 1700 asielzoekers bij. Om alle aanvragen zo snel mogelijk te beoordelen, krijgt de IND (Immigratie en Naturalisatiedienst) er honderd man bij. In juni kreeg de IND er ook al personeel bij.

Dijkhoff meldt maandag dat er in juni en juli meer asielaanvragen zijn gedaan dan een jaar eerder toen zijn voorganger Fred Teeven alarm sloeg over de plotselinge toestroom van vooral mensen uit Syrië en Eritrea. De meeste asielzoekers komen nog steeds uit deze twee landen. Daarnaast komen ook veel Syriërs naar Nederland om zich bij hun familie te voegen die inmiddels een verblijfsvergunning heeft.

Aantal asielzoekers blijft toenemen
Aantal asielzoekers blijft toenemen (Foto: ANP)

LottoNL-Jumbo met drie debutanten in Vuelta

Zonder een echte kopman, maar met drie debutanten reist de Nederlandse wielerploeg LottoNL-Jumbo af naar de Vuelta. Voor Mike Teunissen, Timo Roosen en Tom van Asbroeck wordt het de eerste grote ronde, zo blijkt maandag uit de selectie.

Van Asbroeck hoopt in de sprints een goed resultaat neer te zetten voor zijn ploeg, al zal de concurrentie van onder anderen Nacer Bouhanni en John Degenkolb fors zijn. De Belg was eerder deze maand in de Ronde van Polen al goed voor een derde en zesde plaats. De pas 22-jarige Teunissen won vorige week in de Tour de l'Ain de proloog.

Eigenlijk zou Laurens ten Dam de selectie van LottoNL-Jumbo aanvoeren, maar hij werd eerder deze maand aangereden tijdens een training. De klimmer brak een rugwervel en kan niet meedoen. "Door de afwezigheid van Laurens ten Dam reizen we zonder klassementsambities af naar Spanje, wat niet wegneemt dat er nog voldoende uitdagingen overblijven", zei ploegleider Merijn Zeeman, die de aanval wil kiezen in Spanje. "Alle negen renners krijgen de mogelijkheid om kansen voor zichzelf af te dwingen."

De volledige selectie: Tom van Asbroeck, George Bennett, Martijn Keizer, Bert Jan Lindeman, Timo Roosen, Mike Teunissen, Maarten Tjallingii, Dennis van Winden en Maarten Wynants

LottoNL-Jumbo met drie debutanten in Vuelta
LottoNL-Jumbo met drie debutanten in Vuelta (Foto: ANP)

'Baywatch-remake een slecht idee'

Volgens Pamela Anderson is het maken van een filmversie van Baywatch een slecht idee. De ster uit de in de jaren 90 populaire tv-serie sprak tegen entertainmentsite TMZ haar onvrede uit over het feit dat er een remake voor het grote scherm komt.

De bioscoopversie van Baywatch heeft al Dwayne Johnson en Zac Efron gestrikt om deel te nemen, maar Anderson is niet gevraagd om mee te doen. En ze zou er ook niet aan meedoen: "Niemand zit op die remakes te wachten," refereert ze naar hoe Baywatch niet de enige titel is die weer tot leven wordt gewekt. Volgens Anderson was het maken van de show de beste tijd van haar leven, maar waren de jaren 90 een 'simpelere, meer charmante tijd' voor televisie en gaat het niet werken op het grote scherm.

Die andere grote naam uit de tv-serie over de strandwachten van het Californische Santa Monica, David Hasselhoff, denkt er blijkbaar anders over. Volgens bronnen is hij bezig met onderhandelingen en doet hij mee, mits hij voldoende betaald krijgt.

De Baywatch-remake voor het grote scherm gaat naar verluidt de 21 Jump Street-formule gebruiken: de film wordt een meer volwassen, 18+ versie van de serie. Seth Gordon, regisseur van Horrible Bosses en Identity Thief, is aan boord als regisseur. De film vertelt over een duo van strandwachten (Johnson en Efron), die verschillend van karakter zijn maar moeten samenwerken wanneer een kwade olietycoon het strand waarop ze werken dreigt te vernietigen.

 Baywatch cast

Man vindt ongewenst gezin in meterkast

In Australië is een man zich onlangs nagenoeg lam geschrokken toen hij zijn elektriciteitsmeter eens wilde bekijken. Zijn meterkast bleek namelijk het nieuwe huis te zijn van een enorme Wolfsspin en haar gezin. 

Wolfspinnen zijn giftig en hebben een zeer pijnlijke beet. Dodelijk voor mensen is het diertje niet.

De man plaatste de volgende foto van de situatie op Reddit.

spinnetje in meterkast
Schat, waar is de vlammenwerper?

Politie gaat ministeries blokkeren

Actievoerende politieagenten gaan tijdens de algemene beschouwingen de dag na Prinsjesdag menselijke blokkades vormen rond een aantal ministeries. De politiebonden ACP en NPB roepen agenten ook op vanaf 20 augustus niet langer mee te werken aan het uitzetten van vreemdelingen.

Het betekent dat ze vanaf die dag geen dossiers meer aanleveren die nodig zijn om een uitzetting mogelijk te maken. Ook het begeleiden van vreemdelingen bij uitzettingen wordt vertraagd.

Op Prinsjesdag zullen agenten een halve dag het werk neerleggen in het hele land, behalve in Den Haag zelf. Op verzoek van de achterban hebben de bonden besloten om de troonrede, de rit met de Gouden Koets en de presentatie van de miljoenennota ongemoeid te laten. De politie staakt elders in het land dus wel. Dat betekent dat bureaus en afdelingen sluiten.

Massale protestbijeenkomst

De dag na Prinsjesdag leggen politiemensen in het hele land het werk neer om naar Den Haag te komen en daar meerdere ministeries "van de buitenwereld af te sluiten". De bonden stellen dat de dag zal uitmonden in een massale protestbijeenkomst.

Politiemensen voeren al maanden actie voor een betere cao. Een loonsverhoging die volgens het kabinet ruim 5 procent bedraagt, wijzen ze af. In de verhoging zit volgens de bonden geld dat anders voor pensioenen zou zijn gebruikt. Ze noemen dat een sigaar uit eigen doos.

Politie gaat ministeries blokkeren
Politie gaat ministeries blokkeren (Foto: ANP)

Olympisch kampioene Londen 2012 moet goud inleveren

De Turkse atlete Asli Cakir Alptekin mag zich vanaf maandag officieel geen olympisch kampioene op de 1500 meter meer noemen. De hardloopster moet op basis van verdachte waarden in haar biologisch paspoort haar olympische gouden medaille inleveren, na enkele jaren juridisch touwtrekken.

Al in mei 2013 kwam naar buiten dat Cakir Alptekin onder vuur lag vanwege verdachte bloedwaarden. De Turkse, die eerder al twee jaar geschorst was geweest, zou een levenslange schorsing boven het hoofd hangen. In december 2013 verklaarde de Turkse atletiekbond haar weinig verrassend onschuldig, maar wereldatletiekfederatie IAAF ging in beroep tegen die beslissing. De zaak kwam uiteindelijk neer bij sporttribunaal CAS, dat maandag verklaarde akkoord te gaan met een afspraak tussen de IAAF en Cakir Alptekin: al haar resultaten vanaf 29 juli 2010 worden geschrapt en ze wordt voor acht jaar geschorst. Sinds de Spelen van 2012 was de Turkse al niet meer in actie gekomen.

Het eerste geschrapte resultaat op een kampioenschap is haar vijfde plek op het EK van 2010. Vervolgens wordt haar gouden medaille van de Universiade van 2011 afgepakt, met een opvallend resultaat als gevolg: de Duitse Denise Krebs en Chinese Liu Fang eindigden er op de vijfde en zesde plek op de 1500 meter, maar zijn door drie schorsingen inmiddels opgeschoven naar zilver en brons. Ook de bronzen medaille van het WK indoor van 2012 wordt Cakir Alptekin afgepakt. Natalia Kareiva uit Wit-Rusland werd vierde, maar ook zij is haar resultaat vanwege doping al kwijt. De bronzen medaille gaat nu naar de Française Hind Déhiba, die overigens ook al twee jaar geschorst is geweest.

Cakir Alptekin vol ongeloof over haar gouden olympische medaille. Het ongeloof blijkt drie jaar later terecht (Foto: Getty)

De volgende medaille op het lijstje is de gouden medaille van het EK 2012 in Helsinki. Cakir Alptekin versloeg daar haar landgenote Gamze Bulut, die nu het goud zal krijgen. Anna Mischenko uit Oekraïne gaat van brons naar zilver, terwijl de Spaanse Nuria Fernandez brons lijkt te krijgen. Zij eindigde als vijfde, maar de Russische Ekaterina Gorbunova, die vierde werd, is haar resultaten ook al kwijt.

Het klapstuk is uiteraard de gouden medaille van de Olympische Spelen van 2012, waar Cakir Alptekin nogmaals landgenote Bulut versloeg. Maryam Yusuf Jamal pakte namens Bahrein brons, wat nu zilver wordt. Tatyana Tomashova stijgt namens Rusland van de vierde naar de derde plek en krijgt dus het brons. Tomashova won in 2004 al olympisch zilver, en zat twee jaar voor de Spelen in Londen een tweejarige schorsing uit.

De uitslagen zijn daarmee nog altijd niet definitief, want ook de Turkse Bulut ligt onder vuur en is voorlopig geschorst vanwege problemen met haar biologisch paspoort. Het zou dus zomaar kunnen dat de gouden medailles van het EK 2012 en de Spelen van datzelfde jaar opnieuw van eigenaar moeten veranderen. Als dat gebeurt komt er een stukje sportgeschiedenis bij: Jamal won in Londen al de eerste olympische medaille ooit voor Bahrein, en zou - als ook Bulut uit de uitslag geschrapt wordt - zelfs het eerste goud ooit kunnen winnen, of gewonnen kunnen hebben.

De olympische finale van de 1500 meter in Londen, bol van vrouwen die een schorsing achter de rug hadden, inmiddels geschorst zijn of nog altijd een schorsing boven het hoofd hangt (Bron: YouTube)

JJRC H8C, quadcopter met 2MP camera voor 46 dollar

Als je op zoek bent naar iets meer dan zomaar een speelgoedvliegtuigje, kom je al snel uit bij een wat grotere quadcopter. Zo ook deze JJRC H8C met een formaat van 35 bij 35 centimer, met ook nog een ingebouwde 2MP camera. Met dank aan TOMTOP voor het reviewmodel heeft user tokko1 eens kunnen kijken of het wat is, waarbij hij ook de vergelijking maakt naar de populaire Syma X5C. 

Caitlyn Jenner voelt zich geïsoleerd van familie

Ondanks dat ze hun steun uitspraken voor de geslachtsverandering van Caitlyn Jenner, komen haar stiefkinderen maar weinig over de vloer. Dat vertelt Caitlyn in haar realityserie I Am Cait.

"Niemand komt deze kant op", vertelt Caitlyn in gesprek met stiefdochter Kim Kardashian. "Kourtney heeft helemaal geen initiatief genomen, Khloe is ook niet in de buurt gekomen. Ik voel me geïsoleerd hier. Er is opeens een muur."

Kim benadrukte dat de keuze van Caitlyn ervoor heeft gezorgd dat familie op de tweede plek is komen te staan. Ze steunt haar moeder in de keuze om van, toen nog, Bruce te scheiden. "Je bent nu een vrouw en zij is niet lesbisch. Ze wil niet met een vrouw zijn dus dat is niet eerlijk om te vragen", vertelde de zwangere realityster. "Je bent nu beroemd, maar je verliest je familie."

 

Meisjes massaal naakt op paard

Op internet is sinds kort de beste campagne aller tijden aan de gang. Onder het motto 'Slow Down For My Horse Campaign' poseren honderden meisjes en jonge vrouwen naakt met en op hun paard. Hiermee willen de amazones automobilisten vragen hun snelheid in de buurt van knollen te matigen.

Initiatiefneemster is ene Lauren de Grunchy. Het is de negentienjarige blondine uit Jersey een doorn in het oog dat gemotoriseerd verkeer haar frikandel in wording telkens met hoge snelheid inhaalt. Met alle gevolgen van dien.

"Elke dag hoor je wel weer over paarden en hun berijders die worden aangereden", klaagt Lauren. "Paarden schrikken van ander verkeer dan hen met hoge snelheid inhaalt. Ik denk dat automobilisten het gevaar van paarden inhalen onderschatten."

Na het zien van een foto van een naakt mokkel met haar knol, besloot Lauren op 4 augustus aan de slag te gaan met haar campagne. "Ik dacht 'als bestuurders een naakte vrouw zien, gaan ze vanzelf langzamer rijden', en dus maakte ik een naaktfoto met mijn paard en zette deze op Facebook. Hiermee wilde ik onoplettende automobilisten erop attenderen dat wij er ook nog zijn."

De foto van Lauren, gekleed in slechts een onderbroekje en een paar hoge paardrijlaarzen, vindt gretig aftrek. Inmiddels heeft haar Facebook-pagina al meer dan tienduizend likes en hebben al meer dan honderd andere paardrijders een foto geupload waarop zij schaarsgekleed poseren met hun viervoeter. Helaas ook enkele kerels, maar die plaatjes slaan we gewoon over...

 
 
 
 
 

Good morning everyone󾰴󾆾#willyouslowdownformenow? 󾆾

Posted by Slow Down For My Horse Campaign on donderdag 13 augustus 2015

Ex gedode vrouw had wapenvergunning

De in juni in Hoofddorp doodgeschoten Raja Draaisma (35) had voor haar dood bij de politie melding gemaakt van wapenbezit van haar ex, die verdachte is van de moord. De politie zegt maandag dat de ex-vriend inderdaad een wapenvergunning en zodoende legaal een vuurwapen had.

De vrouw had ook bij de politie gemeld dat haar ex Ferry de G. afluisterapparatuur had geplaatst. Ze deed echter geen aangifte, volgens de politie omdat ze in gesprek met haar ex wilde blijven.

Volgens een woordvoerder was er geen aanleiding om het wapen van de man weg te nemen. De man uit Zaandam was geen bekende van de politie. Bij controles werden geen onregelmatigheden vastgesteld. Zijn vergunning werd daarom voor 2015 met een jaar verlengd.

Draaisma werd op 22 juni doodgeschoten aan de Sjoukje Dijkstralaan.

Ex gedode vrouw had wapenvergunning
Ex gedode vrouw had wapenvergunning (Foto: ANP)

Rusland: Oekraïne bereidt aanval voor

Oekraïne bereidt een nieuwe aanval voor op de rebellen in het oosten van het land. Dat zegt de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov.

Oekraïne, Rusland, Frankrijk en Duitsland kwamen begin dit jaar een staakt-het-vuren overeen. Dat moest een einde maken aan de gevechten, maar de strijdende partijen houden zich maar voor een deel aan de afspraken. Vorige week werd de strijd heviger. Zo zijn er vuurgevechten bij de strategisch gelegen havenstad Marioepol en bij rebellenbolwerk Horlivka.

In februari vorig jaar werd de Russischgezinde president van Oekraïne, Viktor Janoekovitsj, verdreven. Daarna annexeerde Rusland de Krim en brak een pro-Russische opstand uit in het oosten van het land. Bij de gevechten zijn meer dan 6500 mensen om het leven gekomen.

Rusland: Oekraïne bereidt aanval voor
Rusland: Oekraïne bereidt aanval voor (Foto: ANP)

Britse koningin stevent af op record

De Britse koningin Elizabeth staat op het punt een record te breken, dat lang voor onbereikbaar werd gehouden. Op 9 september zit ze langer op de Britse troon dan al haar voorgangers. Ze passeert dan koningin Victoria, die regeerde van 1837 tot 1901, een totaal van 63 jaar en 217 dagen.

Elizabeth kwam op 6 februari 1952 aan de macht, na de dood van haar vader George VI. Ze was toen 25 jaar oud. Inmiddels is ze 89. Aftreden doet ze niet, ze vindt dat een vorst in het harnas hoort te sterven. "Het is een baan voor het leven", zei ze ooit.

Elizabeth heeft twaalf premiers meegemaakt. Toen ze aantrad, leidde Winston Churchill het kabinet. Tientallen onderdelen van het Britse Rijk werden onafhankelijke landen.

Doordat Elizabeth maar blijft regeren, blijft haar zoon Charles maar wachten op zijn beurt. Hij is al kroonprins sinds 1952, toen hij nog een peuter was. Ook dat is een record.

Britse koningin stevent af op record
Britse koningin stevent af op record (Foto: ANP)

'Achttienjarige Kylie Jenner is zeer gewild'

Kylie Jenner vierde vorige week haar achttiende verjaardag en nu al krijgt het halfzusje van Kim Kardashian verschillende aanbiedingen van pornowebsites. Vivid Entertainment zou de realityster zelfs een bedrag van tien miljoen dollar bieden in ruil voor een filmpje van haar en haar vriend Tyga, weet TMZ.

"Voor Kim was haar seksvideo het begin van haar carrière en voor jou zou het ook alleen maar positief kunnen werken", zou Steve Hirsch van Vivid de Jenner-telg hebben laten weten.

Een andere website, genaamd BangYouLater, zou Kylie een bedrag van 1,8 miljoen dollar bieden nog voordat ze de tape ook daadwerkelijk heeft opgenomen. "De video zal je nog beroemder maken dan Kim K of Paris Hilton", schreef de website aan Kylie. De film moet overigens wel 22 minuten duren.

Digital Playground, die stelt de grootste producent van pornofilms te zijn, wil Kylie volgens TMZ graag als ambassadeur van het bedrijf. "Nu je achttien jaar bent geworden, willen we je de kans geven om onze ambassadeur te worden", aldus Digital Playground. "We weten zeker dat je dit fantastisch zult doen. En met jouw prachtige lichaam ben je zelf misschien ook wel geïnteresseerd in het maken van 'adult films'."

'Achttienjarige Kylie Jenner is zeer gewild'
'Achttienjarige Kylie Jenner is zeer gewild' (Foto: BuzzE)

Kandidaat Chung hekelt Blatter en Platini

De Zuid-Koreaan Chung Mong-joon heeft zich maandag officieel kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA. Hij kondigde zich bij zijn presentatie in Parijs aan als crisismanager en hervormer van de in zijn ogen corrupte FIFA.

De miljardair, die grootaandeelhouder is van autofabrikant Hyundai, liet zich kritisch uit over aftredend voorzitter Sepp Blatter en zijn tegenkandidaat Michel Platini.

"De FIFA heeft zo corrupt kunnen worden, omdat een en dezelfde persoon en zijn trawanten veertig jaar de leiding over de organisatie hebben gehad. Absolute macht corrumpeert", aldus de 63-jarige Chung, die van 1994 tot 2011 namens de Aziatische bond lid was van het dagelijks bestuur van de FIFA.

Platini, de Franse voorzitter van de Europese bond UEFA, kreeg er ook van langs: "Platini was een geweldige voetballer en hij is mijn vriend, maar hij heeft de problemen binnen de FIFA niet serieus genomen. Hij had veel meer moeten doen om de corruptie de bestrijden."

Kandidaat Chung hekelt Blatter en Platini
Kandidaat Chung hekelt Blatter en Platini (Foto: ANP)

Jurassic World-regisseur verantwoordelijk voor Star Wars IX

Star Wars: Episode IX zal worden geregisseerd door Colin Trevorrow, bekend van de meest recente Jurassic-film Jurassic World. Eerder werd al bekend dat J.J. Abrams niet verantwoordelijk is voor de regie van het negende deel uit de Star Wars-saga.

Abrams, die met name bekend is van zijn werk voor een aantal Mission Impossible-films (Ghost Protocol, Rogue Nation) en de serie Lost, deed wel de regie van het eerstvolgende deel van Star Wars, namelijk Episode VII - The Force Awakens. Die film is vanaf 16 december dit jaar te zien in de Nederlandse bioscopen.

Ondanks zijn werk aan Jurassic World is Trevorrow een tamelijk onbekende regisseur. Voordat hij aan Jurassic World begon, hij hij slechts twee werken op zijn naam staan, namelijk een korte tv-film genaamd Gary Under Crisis en de succesvolle komedie Safety Not Guaranteed. Trevorrow heeft tevens al te kennen gegeven dat hij niet betrokken zal zijn bij een volgende Jurassic-film.

Star Wars: Episode IX is nog heel ver weg: de release staat momenteel op 2019 en productie zal pas over 'enkele jaren' beginnen.

Colin Trevorrow verantwoordelijk voor Star Wars: epsiode IX (Foto: AP...
Colin Trevorrow verantwoordelijk voor Star Wars: epsiode IX (Foto: AP Images/Invision)

Forza 6 kost je 44GB opslagruimte

De nieuwe Xbox One-exclusieve racegame Forza 6 kost in totaal 44,36GB aan schijfruimte. Op de marketplace van Xbox kun je de verschillende edities bekijken.

Mocht je voor de deluxe of ultimate edition willen gaan, dan kost de game waarschijnlijk nog meer schijfruimte. Je kunt in Forza 6 lokaal spelen via split-screen co-op en online met in totaal 24 spelers tegelijk racen. Forza 6 moet op 18 september uitkomen, exclusief voor Xbox One. De game is al te pre-orderen en te pre-loaden.

Voor de echte Forza-liefhebbers die nog niet zijn overgestapt van Xbox 360 naar Xbox One, is er een exclusieve Forza-Xbox One beschikbaar. Deze beschikt over 1TB opslag.

Nederlanders beroofd en belaagd in Berlijn

Na een avondje stappen zijn twee toeristen uit Nederland zondagochtend in elkaar geslagen door een menigte in Berlijn. Ze belandden met "flinke verwondingen aan het hoofd" in een ziekenhuis, meldden lokale media maandag.

De twee negentienjarige Nederlanders merkten dat twee mensen probeerden hun portemonnee te stelen. Ze probeerden daarom de zakkenrollers te pakken. Een van hen wist zich los te worstelen en ontsnapte, de andere dief riep om hulp. Binnen een paar seconden werden de Nederlanders belaagd door ongeveer vijftien mensen die de dief hielpen. Ze sproeiden traangas op de toeristen. Ook twee hulpverleners en een omstander werden belaagd.

De Nederlanders belandden op de grond. De menigte bleef ze schoppen en slaan. Een van de aanvallers ging er vandoor met een portemonnee van de slachtoffers. Vervolgens verdwenen de aanvallers in de mensenmassa. De politie kon niemand meer vinden.

Nederlanders beroofd en belaagd in Berlijn
Nederlanders beroofd en belaagd in Berlijn (Foto: ANP)

Poetin weer naar de Krim

De Russische president Vladimir Poetin gaat maandag naar de Krim. Hij wil met zijn belangrijkste adviseurs praten over de ontwikkeling van het toerisme. Poetin wil dat meer Russen vakantie vieren op het schiereiland, dat Rusland vorig jaar had geannexeerd.

Volgens staatspersbureau TASS gaat Poetin ook met "etnische organisaties" op de Krim praten. Het is niet bekend welke dat zijn, maar een op de drie inwoners is Oekraïens of Tataars.

Het wordt het derde bezoek van Poetin aan de Krim sinds de annexatie. In mei en in augustus 2014 was de president in de stad Sebastopol.

Poetin weer naar de Krim
Poetin weer naar de Krim (Foto: ANP)

'Paintballgeweren' voor Antwerpse politie

Het politiekorps van Antwerpen krijgt speciale wapens in de strijd tegen terrorisme. Het gaat om semi-automatische wapens, die projectielen van kunststof afvuren. Zo kunnen verdachten onschadelijk worden gemaakt zonder ze te doden.

Volgens de Vlaamse krant De Standaard heeft Antwerpen de primeur. Andere lokale korpsen evenals de federale politie van België overwegen de aanschaf van dit op een paintballgeweer lijkend wapen.

De kogels uit het FN 303-wapen bevatten een mengsel van verf en metaal, maar kunnen ook gevuld worden met pepperspray. De politie van Antwerpen krijgt in eerste instantie vier van dergelijke wapens die door speciale eenheden zullen worden gebruikt. Deze teams werden opgericht na de aanslag op het tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs begin dit jaar.

'Paintballgeweren' voor Antwerpse politie
'Paintballgeweren' voor Antwerpse politie (Foto: ANP)

'Schade Tianjin 1 tot 1,5 miljard dollar'

De explosies in de Chinese havenstad Tianjin hebben waarschijnlijk voor meer dan 1 miljard dollar aan schade aangericht. Dat zeggen analisten van de Zwitserse bank Credit Suisse op basis van Chinese media.

Credit Suisse zegt dat het nog te vroeg is om een exact getal te noemen, maar de bank geeft wel aan dat de schade vrijwel zeker tussen 1 en 1,5 miljard dollar zal uitkomen. Grote internationale verzekeringsmaatschappijen waaronder Zurich en Allianz lieten vrijdag weten claims te hebben ontvangen. Ook zij konden echter nog geen precieze cijfers geven.

Maandagochtend werd bekend dat het aantal doden door de ramp is opgelopen tot 114. Zeventig mensen worden nog vermist en ruim zevenhonderd gewonden liggen in het ziekenhuis.

'Schade Tianjin 1 tot 1,5 miljard dollar'
'Schade Tianjin 1 tot 1,5 miljard dollar' (Foto: ANP)

Nieuwe Mad Max-gameplaytrailer

De film is al een tijdje uit, maar er komt ook nog een Mad Max-game aan volgende maand. In de nieuwe gameplaytrailer kun je zien hoe keuzes in het spel het verdere verloop ervan bepalen. In hoeverre de keuzes ook echt een daadwerkelijk verschil gaan maken moeten we even afwachten.

Mad Max wordt ontwikkeld door Avalanche Studios, de ontwikkelaar die ook verantwoordelijk is voor de Just Cause-games en de ontwikkeling van bijbehorende Avalanche-engine. De game is een standalone-verhaal en is dus niet verweven met de recente film Mad Max: Fury Road. Mad Max komt volgende maand alweer uit, op 4 september, voor PlayStation 4, Xbox One, Windows en Linux.

Froome met minder verwachtingen naar Vuelta

Chris Froome is erg voorzichtig in zijn verwachtingen voor de komende Ronde van Spanje. Zijn doel is wel om de dubbel te pakken, maar Froome weet dat dit een zware klus gaat worden. 

“Ik weet dat het een heel zware klus wordt om weer op het niveau van de Tour te rijden”, zei Froome tegen de NOS, na afloop van het door hem gewonnen criterium van Etten-Leur, waarbij hij voor Alberto Contador en Bauke Mollema eindigde. “Het is lastig om twee grote rondes achter elkaar te rijden. Op dit moment begin ik er niet met heel hoge verwachtingen aan,” kijkt Froome vooruit naar de start van de Ronde van Spanje, zaterdag in Puerto Banús.

Froome is nog altijd aan het nagenieten van zijn nieuwe eindzege in de Tour de France. “Het voelde alsof mijn tegenstanders dit keer sterker waren. Alle grote namen waren erbij, het verschil was minder groot.” 

Ook in de toekomst blijft de Tour het belangrijkste evenement voor Froome. "Ik heb de Tour twee keer gewonnen. Het zou een droom zijn de Tour net zo vaak te winnen als mannen als Merckx, Hinault en Indurain."

Keeper Zoet tekent nieuw contract bij PSV

Doelman Jeroen Zoet tekent vermoedelijk deze week een nieuw contract bij PSV. Technisch manager Marcel Brands heeft dat maandag gezegd.

Afgelopen weekeinde doken geruchten op dat de Engelse club Crystal Palace belangstelling heeft voor de keeper, maar PSV heeft niks gehoord uit Londen, zei Brands. Er wordt met de 24-jarige Zoet al langer gesproken over een beter en langer contract.

De doelman komt uit de jeugdopleiding van PSV en is sinds het begin van het seizoen 2013-2014 eerste keus in het eerste elftal. Zijn huidige contract loopt tot medio 2017.

Keeper Zoet tekent nieuw contract bij PSV
Keeper Zoet tekent nieuw contract bij PSV (Foto: ANP)

Van Rijsselberghe positief verrast over kwaliteit olympisch water

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is na twee dagen zeilen in Rio de Janeiro positief verrast over de kwaliteit van het water waarin volgend jaar tijdens de Olympische Spelen gezeild moet worden. Er is al lange tijd commotie over de slechte kwaliteit, wat kan leiden tot ziekte bij deelnemers als ze in aanraking komen met de bacteriën in het vervuilde water.

Van Rijsselberghe, de olympisch kampioen in de RS:X-klasse in Londen, merkte eerder al op dat hij geen last meer had van drijvende koelkasten in het water. De hoeveelheid plastic is nu ook verminderd. "Een Amerikaanse collega vertelde dat ze weinig plastic zag. Ik dacht even na en inderdaad, het valt heel erg mee", zegt Van Rijsselberghe. "Ik denk dat ze goed hun best hebben gedaan. So far, so good."

De internationale zeiltop is in Brazilië voor het testevent, een jaar voordat de strijd losbarst om de olympische titels. Van Rijsselberghe staat na dag twee zesde in zijn klasse. Pieter-Jan Postma gaat in de Finnklasse aan de leiding na één dag, Rutger van Schaardenburg staat vijfde in Laser, Marit Bouwmeester zakte bij de dames naar een vierde plaats in het klassement. Bij de Nacra17-klasse hebben Mandy Mulder en Coen de Koning één van de drie races waaraan ze deelnamen gewonnen. Het testevent duurt nog tot en met zaterdag.

Van Rijsselberghe in actie tijdens het testevent (PRO SHOTS/Watersportverbond)
Van Rijsselberghe in actie tijdens het testevent (PRO SHOTS/Watersportverbond)

FC Barcelona heeft wonder nodig in Camp Nou

FC Barcelona staat maandagavond voor een zware klus. De ploeg van Luis Enrique moet de 4-0 nederlaag tegen Athletic Club zien goed te maken om de Spaanse Super Cup te veroveren.

Het eerste duel om de Spaanse Super Cup liep voor FC Barcelona uit op een drama. Er werd verwacht dat de ploeg naast de landstitel, Champions League, UEFA Super Cup en de Copa del Rey ook de nationale Super Cup op zijn naam zou schrijven. Maar na de wedstrijd van afgelopen vrijdag lijken de Catalanen ver verwijderd van de eindzege.

In Bilbao ging het elftal van Luis Enrique kansloos onderuit en stonden er na negentig minuten spelen duidelijke cijfers op het scorebord: 4-0. De Spaanse kampioen werd aan alle kanten overlopen en had geen antwoord op het felle en agressieve spel van Athletic. Opvallend genoeg begonnen sterkhouders Ivan Rakitic, Sergio Busquets en Andres Iniesta op de bank, waardoor Barcelona maar niet in zijn spel kwam.

De Spaanse kampioen moet er dus alles aan doen om de blamage van afgelopen vrijdag recht te zetten. Dan mag de ploeg geen doelpunten incasseren en moet het minimaal vier keer scoren om verlenging uit de strijd te slepen. Oefenmeester Luis Enrique liet na de wedstrijd tegen Athletic weten dat er nog van alles mogelijk is. "We hadden het geluk niet aan onze zijde. Als er iemand voor een ommekeer kan zorgen, is dat Barcelona wel. We gaan er alles aan doen", sprak de trainer.


Messi tijdens de eerste wedstrijd om de Supercup (Foto: Getty)

Maar dan zal Enrique wel iets moeten verzinnen om Athletic te verrassen. Als het niet loopt bij Barcelona, kan de ploeg altijd blijven hopen op een geniale actie van Lionel Messi. Maar ook hij presteerde zwaar onder de maat en lijkt weinig motivatie te hebben om voor de eindzege te strijden. De Argentijn sjokte wat over het veld en kwam net als zijn collega’s in de voorhoede weinig in het spel voor.

Daarnaast bleek de verdediging van Barça opnieuw zo lek als een mandje. Net als afgelopen dinsdag incasseerde de ploeg ook tegen Athletic maar liefst vier doelpunten. En dat terwijl het elftal vorig seizoen de minste doelpunten tegen kreeg in de competitie, namelijk 21. Het centrale duo Marc Bartra en Thomas Vermaelen oogde zwak en had zijn handen vol aan Aritz Aduriz.

De Spaanse aanvaller is inmiddels 34 jaar, maar lijkt steeds beter te worden. Met drie doelpunten was hij in het eerste duel de gevierde man tegen Barcelona. De doelpuntenmaker scoorde vorig seizoen maar liefst achttien doelpunten en lijkt zijn goede vorm dit seizoen een vervolg te geven. Barcelona weet dus dat het vol op de aanval moet, maar dat het achterin met Aduriz op de loer weinig mag weggeven.

Heupblessure tennisser Nishikori

De Japanse tennisser Kei Nishikori heeft een heupblessure. De nummer vier van de wereld heeft zich om die reden afgemeld voor het toernooi van Cincinnati, dat deze week wordt afgewerkt. De 25-jarige Nishikori verwacht dat hij tijdig hersteld is voor de US Open, die op 31 augustus beginnen. De Japanse hardcourtspecialist bereikte vorig jaar de finale op Flushing Meadows.

Nishikori liep de kwetsuur op bij het masterstoernooi in Montreal, waarin hij zaterdag in de halve finales kansloos verloor van de Brit Andy Murray (3-6 en 0-6). "Ik ben niet eerder aan mijn heup geblesseerd geweest, maar verwacht wel dat ik over een week beter ben en de US Open kan spelen", liet hij weten aan persbureau Kyodo.

Heupblessure tennisser Nishikori
Heupblessure tennisser Nishikori (Foto: ANP)

Big Hero 6-wereld in Kingdom Hearts III

Kingdom Hearts III komt eraan en Square Enix heeft aangekondigd dat het een Big Hero 6-wereld zal bevatten. Eerder werd al bekend dat de wereld uit Rapunzel speelbaar is. Naast de nieuwe spelwerelden maakte men ook bekend dat alle Keyblades over een speciale transformatie zullen beschikken.

Een datum wanneer het spel uit moet komen is er nog niet. Kingdom Hearts III komt uit op PlayStation 4 en Xbox One. 

KH3

Halfblote Bieber krijgt handdoek van fan

Justin Bieber had vorige week ineens zin in een frisse duik toen hij langs Laguna Beach reed. Dat Justin op dat moment geen zwembroek bij zich had, was geen probleem. Hij zwom gewoon in zijn onderbroek en een handdoek kreeg hij van een jonge fan, weet TMZ.

De zanger zou zich volgens de website pas na de duik hebben gerealiseerd dat hij geen handdoek bij zich had. Een jongetje dat het hele tafereel had zien gebeuren, zou vervolgens blij zijn handdoek aan de wereldberoemde ster hebben gegeven. Op de website van TMZ staan foto's van het jongetje en Justin.

Bieber was overigens samen met Corey Gamble, de vriend van Kris Jenner, op het strand.

Halfblote Bieber krijgt handdoek van fan
Halfblote Bieber krijgt handdoek van fan (Foto: BuzzE)

Van Avermaet duikt top tien WorldTour in

Greg van Avermaet in de enige nieuwkomer in de top tien van het klassement van de UCI WorldTour, de internationale ranking van wielerprofs. De Belg eindigde zondag als tweede in de Eneco Tour en stijgt van de zeventiende naar de zevende plaats. Tim Wellens en Wilco Kelderman, die samen met Van Avermaet de podiumplaatsen bezetten, maken nog grotere sprongen. De Belgische winnaar van de Eneco Tour steeg van de 121e naar de 35e plaats. Kelderman, de kopman van LottoNL-Jumbo die één dag de leiderstrui droeg, maakte een sprong van plaats 109 naar 42.

De top van het klassement bleef ongewijzigd. De Spanjaard Alejandro Valverde staat op één, achter hem volgen de Brit Chris Froome en de Spanjaard Alberto Contador. Hoogst genoteerde Nederlander is Bauke Mollema: 21e.

Van Avermaet duikt top tien WorldTour in
Van Avermaet duikt top tien WorldTour in (Foto: ANP)

Hongerige hockeyers smachten naar titel

De Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro zijn heilig voor de Nederlandse hockeyers, maar het Europees kampioenschap dat vrijdag begint in Londen is niet zomaar een tussenstop. "Je gebruikt het EK om dingen te zien en te toetsen. Maar we willen graag dat ons proces is gekoppeld aan resultaat. We willen daar gewoon graag winnen. We gaan voor de winst", zegt bondscoach Max Caldas.

Zijn spelers hoeft de bondscoach ook niet te overtuigen. Aanvoerder Robert van der Horst is de enige in de huidige selectie die erbij was toen Oranje voor het laatst de Europese titel won, in 2007. "We zijn superhongerig om die titel te winnen.", benadrukt de 30-jarige hockeyer van Oranje Zwart.

"Natuurlijk is het traject naar Rio gestart en dat is heilig. Alles is afgestemd op Rio en het EK is een fase, maar wel een hele belangrijke fase", aldus Van der Horst. "We zien het EK zeker niet als tussenstop, het is een serieuze titel die je kan pakken. We willen daar optimaal presteren en zo goed mogelijk zijn om daarna door te gaan naar Rio. "

"Voor mij is het allemaal nieuw maar andere jongens smachten al langer naar het winnen van een titel", constateert de debuterende spits Mirco Pruyser. "Het is zeker niet moeilijk om ons ervoor op te laden. Wat ik proef is dat iedereen wil winnen. Na plaatsing voor de Spelen heb ik niemand meer gehoord over Rio. Het thema was het EK. Het is gewoon een groot toernooi."

Oranje krijgt in de groep meteen twee pittige tegenstanders, Spanje en Engeland. Het derde groepsduel tegen Rusland is Nederland aan zijn stand verplicht om te winnen. Op weg naar het goud in Londen worden vervolgens België en Duitsland verwacht.

Hongerige hockeyers smachten naar titel
Hongerige hockeyers smachten naar titel (Foto: ANP)

Jennifer Lopez kijkt uit naar Vegas-concerten

Jennifer Lopez kan niet wachten om avonden achter elkaar in Las Vegas op het podium te staan. "Ik kijk er zo ontzettend naar uit. Het voelt net alsof ik hier mijn hele leven naartoe heb gewerkt", vertelt ze aan Billboard.

De concertreeks van Jennifer (46) begint pas over vijf maanden, maar nu al vertelt de zangeres een beetje hoe de show eruit gaat zien. "Het wordt een combinatie van allerlei verschillende dingen die ik tot nu toe op muzikaal gebied heb gedaan. Ik ga natuurlijk al mijn hits doen. Het wordt een show vol glamour en de outfits zullen er prachtig uitzien."

"Het is een spannend vooruitzicht", zegt Jennifer. "De bedoeling is om het publiek een ultieme Jennifer Lopez-ervaring te geven. Het is een bijzondere kans die ik heb gekregen, het is overweldigend en een van de meest spannende dingen die ik in de afgelopen jaren heb gedaan. Ik geef alles wat ik heb."

Het eerste concert van Jennifer in Las Vegas staat voor 20 januari op de planning. Voor veel artiesten is een plek in Vegas het eindstation van hun carrière, Eerder al gingen Celine Dion en Britney Spears haar voor. Zou dit ook gelden voor J-Lo?

Jennifer Lopez kijkt uit naar Vegas-concerten
Jennifer Lopez kijkt uit naar Vegas-concerten (Foto: BuzzE)

Automobilist omgekomen bij botsing met trein

Tussen Weert en Maarheze is zondagavond rond 23.30 uur een auto onder een trein gekomen. De bestuurder van de auto is daardoor om het leven gekomen, maakte de brandweer bekend.

In de trein die vanuit Eindhoven naar Limburg onderweg was, zaten zo'n honderd passagiers. Ze raakten niet gewond. De reizigers konden maandag even na 01.00 uur overstappen op een andere trein richting Weert. Als gevolg van de aanrijding reden er een tijd geen treinen tussen Weert en Eindhoven. De NS liet ruim twee uur na het ongeval weten dat de beperkingen voorbij waren.

Het ongeval gebeurde op een overweg bij de Maarheezerhuttendijk in Weert. De identiteit van het slachtoffer, een man, is nog niet bekend. De politie onderzoekt de aanrijding, zei de woordvoerster van de brandweer.

Automobilist omgekomen bij botsing met trein
Automobilist omgekomen bij botsing met trein (Foto: ANP)

Scholieren weer de schoolbanken in

Voor scholieren in het noorden van Nederland zit de zomervakantie er weer op. Zij moeten vanaf maandag weer de schoolbanken in. De vakantie in Noord-Nederland begon op 4 juli.

Volgende week moeten de scholen in het midden van het land weer beginnen en als laatste, op 31 augustus, gaan de scholieren in het zuiden weer de klas in.

De zomervakanties wisselen elk jaar per regio. Zo kunnen leerlingen uit een regio het ene jaar vroeg in het seizoen op vakantie en het andere jaar laat. Bij de vakantieplanning houdt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap rekening met een evenwichtige verdeling van vakanties over het schooljaar, evenals met de eindexamens.

De volgende vakantie is de herfstvakantie. Deze begint voor de regio's Noord en Midden op 17 oktober en duurt een week. Een week later is het zuiden aan de beurt. Dit is wel een adviesdatum, scholen mogen hiervan afwijken.

Is in jouw regio de vakantie al voorbij?

Scholieren weer de schoolbanken in
Scholieren weer de schoolbanken in (Foto: ANP)

Nog zeventig vermisten na explosies Tianjin

Er worden nog zeventig mensen vermist na de dodelijke explosies in de Chinese havenstad Tianjin van woensdag. Zondag waren het er nog 95, maar na het identificeren van lichamen, konden 25 namen van de lijst worden gehaald. Het dodental is volgens persbureau Xinhua opgelopen naar 114.

Onder de doden en vermisten zijn tientallen brandweerlieden. Meer dan 700 mensen raakten gewond door twee enorme explosies bij een terminal met chemische stoffen.

Nog zeventig vermisten na explosies Tianjin
Nog zeventig vermisten na explosies Tianjin (Foto: ANP)

Eigenaar pleit voor pensioen Totilas

De man die in 2010 het wonderpaard Totilas voor meer dan 10 miljoen euro wegkocht uit Nederland, vindt dat de dressuurhengst na diens nieuwe blessure toe is aan pensioen. "Ik ben op dit moment van mening dat het niet goed zou zijn als hij terugkeert in de topsport. Een comeback wordt steeds moeilijker en hem terugbrengen voor slechts een vijfde plaats, heeft geen zin", zegt de Duitser Paul Schockemöhle maandag in Bild.

Trainer Sjef Janssen liet zaterdag bij de EK paardensport in Aken al doorschemeren dat het wel eens voorbij kon zijn met de topsportloopbaan van het paard. Totilas liep bij het toernooi een botontsteking op en is vier tot vijf maanden uitgeschakeld.

Totilas beleefde de gouden jaren 2009 en 2010 aan de hand van Edward Gal. Die leidde het dier naar twee Europese- en drie wereldtitels. De Duitsers hadden bij aankoop de verwachting dat de hengst nog jaren zou domineren, maar aanhoudende blessureperikelen wierpen het paard ver terug en zijn berijder Matthias Rath won de afgelopen jaren geen enkele internationale titel meer.

Eigenaar pleit voor pensioen Totilas
Eigenaar pleit voor pensioen Totilas (Foto: ANP)

Golfer Day pakt eerste major met recordscore

Golfer Jason Day heeft voor het eerst een majortoernooi gewonnen door het US PGA Championship op zijn naam te schrijven. De Australiër bleef zondag tijdens de laatste rondgang in het Amerikaanse Kohler (Wisconsin) de Amerikaan Jordan Spieth voor. Day eindigde op 20 onder par, een record tijdens een majortoernooi.

Het record was in handen van Tiger Woods, die in 2000 tijdens het Britse Open 19 slagen onder par nodig had.

Spieth moest in de laatste ronde twee slagen goedmaken op Day om zijn derde major van dit jaar te winnen. Hij was eerder al de beste tijdens de Masters en de US Open. Uiteindelijk had Spieth op Whistling Straits drie slagen meer nodig dan winnaar Day. Toch valt er voor de Amerikaan wat te lachen na het US PGA Championship. Dankzij zijn tweede plek klimt hij namelijk voor het eerst naar de eerste plaats op de wereldranglijst, ten koste van Rory McIlroy.

Golfer Day pakt eerste major met recordscore
Golfer Day pakt eerste major met recordscore (Foto: ANP)

Murray verslaat Djokovic in finale Montreal

Andy Murray heeft het masterstoernooi van Montreal op zijn naam geschreven. De Schotse tennisser was zondag in de finale met 6-4, 4-6 en 6-3 te sterk voor Novak Djokovic. De toptennissers waren in Montreal erg aan elkaar gewaagd. Ze hadden voor de drie sets drie uur nodig.

Het is de derde keer dat Murray het toernooi in Canada wint, dat afwisselend in Montreal en Toronto wordt gehouden. Verliezend finalist Djokovic staat ook op drie overwinningen.

Door de finale te bereiken verzekerde Murray zich al van deelname aan de ATP World Tour Finals in Londen, waar in november de beste acht spelers van het jaar tegen elkaar spelen als sluitstuk van het seizoen. Djokovic, de nummer één van de wereld, plaatste zich al eerder voor het toernooi in de O2 Arena.

Murray verslaat Djokovic in finale Montreal
Murray verslaat Djokovic in finale Montreal (Foto: ANP)

Coen en Sander los op Radio 538

Het bekende radioduo Coen en Sander keert maandag na elf weken weer terug in de ether. Maar voor het eerst sinds 2006 niet op 3FM, maar op Radio 538. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn sinds begin augustus aan de slag voor de commerciële zender en vanaf maandag weer dagelijks op de radio te horen.

Hun populaire middagprogramma blijft onder de oude vertrouwde naam De Coen en Sander Show in de lucht en ook aan het uitzendtijdstip (van 16.00 tot 19.00 uur) verandert niets. Alleen op vrijdag is het duo nu niet meer te horen. De show op Radio 538 is vooral in de omlijsting anders. "Andere liedjes en vormgeving", vertelde Lantinga eerder.

De radiovrienden waren na jaren bij BNN toe aan een nieuwe uitdaging, die ze hopen te vinden bij het commerciële station. "We hadden zin in een nieuwe stap, nieuwe mensen, een nieuwe impuls. Ik merk nu al dat er een andere energie is. Het is spannender en daardoor word je hopelijk creatiever."

De vrijgekomen uren op NPO 3FM worden sinds begin juni ingevuld door Frank van der Lende.

Coen en Sander los op Radio 538
Coen en Sander los op Radio 538 (Foto: BuzzE)

Sony kondigt Darth Vader-PS4 aan

Sony heeft een speciale Darth Vader-editie van de PlayStation 4-console aangekondigd. De console is voorzien van een sjieke schildering van de gemaskerde schurk uit het Star Wars-universum.

De console, die vanzelfsprekend is geïntroduceerd in het kader van de aankomende DICE-game Star Wars Battlefront, komt in drie verschillende bundels: de eerste betreft een standaarversie met 500GB en de game Star Wars Battlefront, en een gewone zwarte controller. De andere twee versies beschikken over speciale Darth Vader-controllers en bieden tevens optioneel nog extra's zoals een deluxe-editie van de de game, een Disney Infinity 3.0-speelset of een beeldje van Boba Fett.

Alle drie bundels komen met een voucher om drie klassieke Star Wars-games te downloaden. Deze games zijn speciaal speelbaar gemaakt op PS4 voor deze gelegenheid. Het betreft Super Star Wars, Star Wars: Racer Revenge, Jedi Starfighter en Star Wars Bounty Hunter.

Pre-orders kunnen geplaatst worden vanaf 17 november. Bekijk het filmpje hieronder alvast voor een impressie.

Adam Sandler immuun voor kritiek

Adam Sandler heeft met grote regelmaat te maken met felle kritiek op zijn films, maar weet daar inmiddels prima mee om te gaan. Dat vertelt hij aan The Post Online.

"Ach, ik ben inmiddels immuun geworden voor al die slechte kritieken", reageert Sandler als hem wordt voorgelegd dat zijn films weinig lovende recensies ontvangen. Ondanks die kritiek, bedient Sandler nog meer dan genoeg fans die zijn films tot bioscoopsuccessen blijven maken. De acteur ontving dan wel meer complimenten voor zijn werk in kleinere kwaliteitsfilms zoals Punch Drunk Love, maar missen doet hij dat niet. "Misschien ga ik nog wel eens terug naar dat meer onafhankelijke werk. Wie weet. Ik besef dat daar nog een doelgroep voor bestaat. Een zeer kleine, dat dan weer wel."

Terwijl hij als acteur, schrijver en producent doorwerkt aan zijn eigen films, is hij vanaf donderdag te zien in Pixels. Daar werd hij geregisseerd door Harry Potter-regisseur Chris Columbus, die Sandler in zijn draai kreeg: "Ik voelde mij opeens wel erg thuis op de set, dat heb ik lang niet gehad."

Adam Sandler immuun voor kritiek
Adam Sandler immuun voor kritiek (Foto: BuzzE)

Drone zit brandweer dwars tijdens natuurbrand

Zo'n honderd brandweerlieden en acht blushelikopters waren zondag in de weer om een grote natuurbrand in het westen van Canada onder controle te krijgen. Dat werd extra lastig toen de helikopters naar de grond moesten omdat een drone boven de brand vloog. De autoriteiten hebben geen idee van wie de drone is. Uren later stonden de heli's en het vliegtuig nog steeds aan de grond.

"Je kan je niet voorstellen hoe frustrerend dit is", zei een brandweerwoordvoerder tegen de Vancouver Sun. "De brand is hevig en de eerste prioriteit is het beschermen van huizen." Het vuur heeft al zeker een woning verwoest. De brand woedt in een gebied van zo'n 1500 hectare in de buurt van de Amerikaanse grens. Ongeveer honderd woningen zijn ontruimd.

Het is in Canada verboden met een drone in de buurt van een brand te komen.

Drone zit brandweer dwars tijdens natuurbrand
Drone zit brandweer dwars tijdens natuurbrand (Foto: ANP)

Analyse: Jeb Bush blijft de Republikeinse favoriet

Zijn campagne werd deze zomer pas officieel afgetrapt, maar achter de schermen geldt Jeb Bush al jarenlang als de favoriet voor de Republikeinse nominatie in 2016. Geen andere kandidaat kan in de buurt komen van de middelen die de oud-Gouverneur van Florida tot zijn beschikking zal hebben. Toch lijkt hij als kandidaat minder dominant dan van tevoren werd ingeschat. Kan hij toch de derde Bush worden die het tot president schopt?

Zolang het Republikeinse electoraat bereid is hem te beoordelen op zijn periode als gouverneur is dat zeker mogelijk. In deze periode (1999-2007) was hij binnen de partij erg populair vanwege zijn conservatieve record in een belangrijke swing state. De belastingen werden verlaagd, de bureaucratie werd verkleind en de uitgaven namen af. Zijn gevecht tegen de euthanasie van Terri Schiavo leverde hem daarnaast veel populariteit op bij het christelijke deel van de partij. Geen van zijn Republikeinse concurrenten heeft zo’n imposant trackrecord als gouverneur Bush, en inhoudelijk lijkt niemand hem te kunnen kloppen.

Een CNN-poll van afgelopen woensdag laat echter een ander beeld zien. Volgens de poll is maar vijf procent van de Republikeinen uit Iowa van plan om over vier maanden op Jeb te stemmen als de eerste voorverkiezing wordt gehouden. Waar ligt dat aan?

Allereerst vertrouwen veel conservatieven hem niet. Zijn positie op immigratiehervorming wordt door veel Republikeinen afgewezen omdat het te gunstig zou zijn voor illegale immigranten. Zijn steun voor de uniforme onderwijsstandaard Common Core wordt verafschuwd omdat het te veel macht aan de federale overheid zou geven. Zijn reactie op de legalisering van het homohuwelijk was gematigd vergeleken met zijn concurrenten. Dit zijn stuk voor stuk paradepaardjes van de rechterflank die door Jeb echter niet worden opgepakt.

Littekens
Zijn grootste probleem is evenwel dat hij er niet in is geslaagd om een duidelijk onderscheid te maken tussen zichzelf en zijn broer. Waar zijn vader, oud-president George Bush senior, bij veel Republikeinen nog wel een goede reputatie geniet geldt dat voor George Bush junior totaal niet. Het is dan ook lastig voor Jeb om trouw aan zijn broer te blijven terwijl zijn Irakoorlog veel littekens achtergelaten heeft.

De afgelopen weken probeert Jeb de opmars van IS aan president Obama en Hillary Clinton te wijten, maar het is voor hem lastig om daarbij zijn eigen broer niet ook voor het hoofd te stoten. Volgens Jeb zou Obama niet uit Irak terug moeten zijn getrokken zonder een stabiele machtsbasis achter te laten. Het was echter George jr. die het SOFA-akkoord met de Iraakse regering afsloot waarbij de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Irak werd vastgesteld. Dat Irak geen stabiele machtsbasis had was daarnaast voor een groot deel het gevolg van het ontbinden van het Iraakse leger; ook een ideetje van zijn broer. Leiders van datzelfde ontbonden leger spelen inmiddels een belangrijke rol bij IS.

Er zijn meer punten waar Jeb moeite heeft om uit de schaduw te stappen van zijn broer. Hij weigerde deze week bijvoorbeeld uit te sluiten dat zijn regering gebruik zou maken van enhanced interrogation techniques - marteling. In februari maakte hij daarnaast een lijst bekend met zijn belangrijkste adviseurs op buitenlands gebied. Onder de 21 personen op het lijstje bevonden zich er zeventien (!) die ook betrokken waren bij de regering van zijn broer. De bekendste hiervan is Paul Wolfowitz, voormalig onderminister van Defensie en een van de architecten van het hele Irakfiasco.

Het is dus niet zo verwonderlijk dat Bush het lastig heeft in de peilingen, want deze bagage zou iedere kandidaat veel stemmen kosten. Peilingen voor de Republikeinse voorverkiezingen zijn evenwel nog veel minder belangrijk dan je zou denken. Ten eerste kan er nog ontzettend veel gebeuren voor de verkiezingen beginnen, en ten tweede vertellen ze zelden het hele verhaal.

Infrastructuur
Wat is immers de waarde van een nationale poll als het land verspreid over een periode van vijf maanden naar de stembus gaat? Een dergelijke momentopname geeft vrijwel geen informatie over wie er op koers ligt om de meeste delegates te verzamelen. Wat is de waarde van een poll uit Iowa als in deze staat maar 1 op de 5 geregistreerde Republikeinen in de voorverkiezingen ook daadwerkelijk naar de stembus gaat? De Iowa caucuses zijn overigens niet eens verkiezingen, het zijn bijeenkomsten waarbij mensen in discussie gaan over hun stemvoorkeur. Delegates worden op basis van een archaïsch en ondoorzichtig systeem uitgedeeld. Rick Santorum won in 2012 de Iowa Caucuses en kreeg van de staat uiteindelijk nul (!) delegates. Hoewel de regels inmiddels aangescherpt zijn blijft het proces allesbehalve transparant.

Als je écht wilt weten wie de grootste kans maakt op de overwinning kun je het best kijken naar de infrastructuur die de kandidaten hebben opgebouwd. Je tegenstanders kunnen populairder zijn, maar als jij er het best in slaagt om je supporters ook daadwerkelijk naar de stembus te krijgen kun je alsnog winnen. Dit is ook het probleem waar Donald Trump tegenaan zal lopen. Als je supporters je steunen uit protest tegen het politieke proces is de kans klein dat ze zelf aan dat proces deel gaan nemen. Deelname aan de Iowa caucuses kan daarnaast zomaar een paar uur duren, wat veel van zijn supporters kan afschrikken.

Het is niet zo dat peilingen op dit moment onbelangrijk zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld aangeven welke boodschappen het beste aanslaan. Het kan daarnaast helpen om te bepalen wat er leeft onder de kiezer. Je gaat er alleen geen verkiezingen mee winnen. Om dat in te schatten moet je jezelf andere vragen stellen. Wie heeft de meeste campagnemedewerkers in het veld? Wie kan zijn achterban het beste mobiliseren? Wie heeft de regionale partijmachines achter zich staan? Wie heeft de meest gewilde politieke adviseurs op de loonlijst staan? En bovenal: wie heeft het beste donornetwerk?

Dit is waar Jeb de voordelen van zijn achternaam kan ondervinden. Het fundraising-netwerk van de Bushes is ongeëvenaard, waardoor zijn Super PAC al 108 miljoen dollar heeft kunnen binnenhalen. Een belangrijk verschil met zijn concurrenten is dat Bush daarbij niet afhankelijk is van een paar grote donoren, maar juist een brede basis heeft opgebouwd. Dit grote verschil in financiële armslag geeft Jeb een niet te onderschatten voorsprong op zijn concurrenten.

Karaktermoord
Wanneer Jeb naast de bombastische Donald Trump op het debatpodium staat, lijkt Jeb zowaar een timide en sympathieke intellectueel. Het roept de vraag op of hij wel hard genoeg is om de talloze aanvallen van zijn meer conservatieve concurrenten te overleven. Jeb kan hierbij echter terugvallen op de door de wol geverfde politieke machine van zijn broer. Veel van de political operatives die aan hem zijn verbonden hebben tijdens de verkiezingen van 2000 en 2004 naam gemaakt met keiharde en onderhandse campagnetactieken.

Zo was George W. Bush in 2000 tijdens de Republikeinse voorverkiezingen in een harde strijd verwikkeld met senator John McCain. Wat volgde was niets minder dan karaktermoord. De New York Times omschreef het als volgt:

A smear campaign during the primary in February 2000 here had many in South Carolina falsely believing that Mr. McCain’s wife, Cindy, was a drug addict and that the couple’s adopted daughter, Bridget, was the product of an illicit union. Mr. McCain’s patriotism, mental well-being and sexuality were also viciously called into question.

In 2004 werd Democraat John Kerry tijdens de presidentsverkiezingen het slachtoffer van een dergelijke lastercampagne toen zijn oorlogsverleden werd beschimpt. Deze keiharde persoonlijke aanvallen waren zowel voor McCain als voor Kerry eigenlijk niet te verdedigen. Reken er maar op dat ook deze cyclus de messen weer worden geslepen in het kamp-Bush.

Samenvattend heeft Jeb Bush dus nog altijd de beste papieren om de Republikeinse nominatie voor zich op te eisen. Hij zal een manier moeten vinden om conservatieven voor zich te winnen en de bagage van zijn broer van zich af te schudden, maar zijn uitpuilende oorlogskas zal hem daar zeker bij kunnen helpen. Gisteren maakte zijn Super PAC al bekend volgende maand een grote advertentiecampagne te beginnen in Iowa en New Hampshire, ongetwijfeld pas het begin. Anti-establishment-kandidaten doen het traditioneel goed in vroege peilingen en soms zelfs in de eerste staten, maar de partijfavoriet trekt altijd aan het langste eind. Het is een marathon, geen sprint.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.