FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 augustus 2015

Warner Bros. aangeklaagd voor discriminatie

Het bedrijf achter The Big Bang Theory, Warner Bros TV, zal zich binnenkort moeten gaan verantwoorden bij de rechter. Het bedrijf zou keihard gediscrimineerd hebben.

Dit beweert Christopher Clausen, een voormalig crewlid (assistent regisseur) achter de schermen van de populaire show. De aanklacht gaat echter niet over huidskleur, maar over leeftijd. Klausen zou ontslagen zijn in verband met zijn "hoge leeftijd". 

"Tijdens het maken van seizoen zes zijn de problemen begonnen. Mr. Klausen werd aan de kant gezet voor 'jonger talent', hij was immers toen net 50 geworden en moest het veld ruimen", zo klinkt een deel van de aanklacht. Het probleem ligt niet alleen bij de studiobazen, ook de acteurs van de show moeten het ontgelden: "ook begon mr. Klausen te merken nadat hij 50 was geworden, dat de acteurs en andere crew achter schermen hem gingen vermijden"

Het is nog niet bekend wanneer het proces zal plaatsvinden, ook heeft Warner Bros. nog geen officiele reactie naar buiten gebracht wat betreft de aanklacht.

Warner Bros. aangeklaagd voor racismeWarner Bros. aangeklaagd voor discriminatie

Joodse zanger geweigerd op festival in Spanje

De Amerikaanse-Joodse zanger Matisyahu mag niet komen zingen op een Spaans Reggaefestival. Anti-Israëlische activisten maakten fel bezwaar tegen zijn komst.

Dat de podia van het festival judenrein blijft, is volledig op het conto te schrijven van de zogenaamde BDS-campagne (Boycot, Desinvestering en Sancties). Deze organisatie was eerder al verantwoordelijk dat het stedenverbond tussen Amsterdam en Tel Aviv niet door ging. Tel Aviv ligt namelijk in Israël, in Israël wonen joden en joden zijn stout, in de optiek van BDS.

Matisyahu (eigenlijk heet hij gewoon Matthew Paul Miller, maar dat verkoopt wat minder goed) mag niet op het Rototom Sunsplash-festival verschijnen omdat hij zich niet nadrukkelijk uitspreekt voor een Palestijnse staat. Daar komt nog bovenop dat hij niet duidelijk is over zijn standpunten betreffende de situatie in het Midden-Oosten. Reden genoeg voor de organisatie om hem van het programma te schrappen.

De zanger heeft via zijn facebookpagina eventjes zijn mening gegeven over de partijdige Spanjaarden: "Het festival bleef eisen dat ik mijn persoonlijke denkbeelden zou verduidelijken, wat duidelijk bedoeld was als druk om mij achter de politieke agenda van BDS te scharen. Het was eerlijk gezegd schokkend en beledigend, dat ze mij, als enige openlijke Joodse artiest, probeerden te dwingen tot het doen van politieke uitspraken. Zijn de andere artiesten van het festival ook gevraagd om politieke uitspraken te doen?"

Dat laatste is niet gebeurd. Je zou bijna aan discriminatie of antisemitisme gaan denken.

Saillant detail is dat een homohatende Jamaicaanse zanger wel nog steeds doodleuk in het programmaboekje te vinden is. En waar Matisyahu nog zingt over spirituele zaken en de briljante ideeën die mensen krijgen na het roken van een joint, heeft meneer Capleton nog wel eens gezongen over het verbranden, aanvallen en het vermoorden van homo's. Dat mag wel want hij heeft niet de schijn tegen dat hij misschien nog wel eens tegen een Palestijnse staat zou kunnen zijn, als Jamaicaan zijnde.

In het verleden heeft hij wel eens dingen gezongen als: "Shoulda know seh Capleton bun battyman [burn gays]/ Dem same fire apply to di lesbian/ All boogaman [gays] and sodomites fi get killed". Bewust niet vertaald, want Jamaicaans is niet te vertalen.

Matisyahu zou aanstaande zondag acte de présence geven. Artiesten die actief oproepen tot een modern 'koop niet bij joden' zijn vooralsnog nog door geen enkel festival of poppodium geweigerd.

Rebecca Ferguson wordt het Meisje in de Trein

Rebecca Ferguson is goed op dreef. Na haar succesvolle rol in de nieuwe Mission: Impossible, Rogue Nation staat er nu een nieuwe rol op de planning. 

Zo zou Ferguson in de afrondende gesprekken zijn voor een hoofdrol in The Girl on the Train, gebaseerd op de bestseller die in Nederland werd uitgegeven als Het Meisje in de Trein. Ze zal de rol van Anna gaan spelen, een vrouw die in conflict is met de hoofdpersoon Rachel (gespeeld door Emily Blunt) nadat zij er met de man van Rachel vandoor ging. Wanneer er een vermissing plaatsvindt, brengt dit de twee vrouwen opvallend dichter bij elkaar dan ze van tevoren gedacht hadden.

De film wordt geregisseerd door Tate Taylor (The Help, Get On Up). Er is nog geen releasedatum bekend, maar de film wordt in 2017 verwacht.

Rebecca Furgeson wordt Meisje in de TreinRebecca Furgeson wordt Meisje in de Trein

Seven: isometrische RPG van onder andere Witcher-devs

Publisher en ontwikkelaar IMGN.PRO, die recentelijk ook de avonturengame Kholat uitbracht, heeft de RPG Seven aangekondigd. Het betreft een isometrische 3D-RPG in een post-apocalyptische open wereld.

Volgens IMGN.PRO gaat het om een RPG die gebaseerd is op Thief en een grote wereld biedt waarbinnen de speler vrij rond kan lopen. Met behulp van een parkour-bewegingssysteem kun je gemakkelijk levels doorkruizen en over obstakels heen komen.

Het verhaal van de game is volgens de officiële website afkomstig van 'the minds behind The Witcher 3', hoewel website Rockpapershotgun.com opmerkte dat het waarschijnlijk gaat om ontwikkelaar Jakub Rokosz, die recentelijk CD Projekt RED verliet om ontwikkelstudio Fool's Theory op te richten, dezelfde studio die nu IMGN.PRO bijstaat tijdens de ontwikkeling van Seven. Maar dat blijft vooralsnog speculatie.

Er is nog niet veel bekend, behalve een verhaaltje over de game zelf en wat concept art. Bekijk het hieronder. Seven lijkt exclusief te worden ontwikkeld voor pc.

Witte Huis verwelkomt eerste transgender

Het Amerikaanse Witte Huis heeft dinsdag de eerste werknemer aangenomen die openlijk transgender is. Raffi Freedman-Gurspan is voormalig adviseur voor gelijke rechten voor transgenders en homo- en biseksuelen (lgbt) en gaat als lid van het presidentieel personeel van Barack Obama de rol van directeur zorg en rekrutering vervullen.

Belangenorganisaties zijn blij met de benoeming. 'Obama heeft altijd gezegd dat zijn personeelsbestand een doorsnede moet zijn van de Amerikaanse bevolking', zei een woordvoerder van de National Center for Transgender Equality, de vorige werkgever van Freedman-Gurspan. 'Dat de eerste transgender nu ook nog eens een donkere vrouw is zegt bovendien veel.'

Het Amerikaans hooggerechtshof legaliseerde eind juni al het homohuwelijk in alle Amerikaanse staten, waarop het Witte Huis die avond werd uitgelicht in de kleuren van de regenboog - het symbool van de lgbt-gemeenschap.

Witte Huis verwelkomt eerste transgender
Witte Huis verwelkomt eerste transgender (Foto: ANP)

Belgische premier ontmoet per toeval Hollande

De Belgische premier Charles Michel heeft een ontmoeting gehad met de Franse minister van Binnenlandse Zaken en met president François Hollande. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat het puur toeval was dat de leiders elkaar tegenkwamen. Dat schrijft De Standaard.

Michel maakte vorige week samen met een reisgezel een motortocht in Frankrijk. Ze stopten het rustige bergdorpje Aiguines in Zuidoost-Frankrijk. Daar was de verbazing groot toen de motorrijder zijn helm afnam en het gezicht van de Belgische premier tevoorschijn kwam.

De premier was zelf ook verrast, want een paar meter bij hem vandaan zag hij een bekende zitten: Jean-Pierre Jouyet, de secretaris-generaal van Elysee in Frankrijk. Die spoorde hem aan om aan te schuiven en iets te drinken. 'Want Bernard is onderweg', zei hij, doelend op Bernard Cazeneuve, de Franse minister van Binnenlandse Zaken.

Cazeneuve liet op zijn beurt weten dat Michel nog even moest blijven, omdat er nog iemand onderweg was. Even later dook - inderdaad - president François Hollande met zijn motor op in Aiguines. Onderstaand een foto van een meer formele ontmoeting tussen beide leiders.

2K Games maakt meer sterren bekend voor WWE 2K16

Vandaag maakt 2K volgens Roster 3:16 19 nieuwe namen bekend voor WWE 2K16. De Superstars en Divas van deze week zijn Adam Rose, Zack Ryder, Bo Dallas, Brie Bella, Nikki Bella, Brock Lesnar, Goldust, Heath Slater, Hideo Itami, Jack Swagger, Kevin Owens, Neville, Sami Zayn, Roman Reigns, Stardust, Tyler Breeze, Sting, Ultimate Warrior en Ric Flair.

In het weekend is de soundtrack van WWE 2K16 al bekendgemaakt. Het bevat van alles, metal, hip-hop, country en meer. De volledige tracklist ziet er als volgt uit:

  • Billy Idol – Rebel Yell
  • Diplo (feat. Faustix & Imanos and Kai) – Revolution
  • Fashawn (feat. Nas & Aloe Blacc) – Something To Believe In
  • Kid Ink – Hello World
  • Marilyn Manson – Deep Six
  • MGK (feat. Victoria Monet) – A Little More
  • Run-DMC – It's Tricky
  • Skid Row – Youth Gone Wild
  • Twenty One Pilots – Heavydirtysoul
  • Yelawolf – Till It’s Gone [Dan Heath Remix]
  • Zac Brown Band (feat. Chris Cornell) – Heavy Is The Hand
  • Zedd (feat. Logic and X-Ambassadors) – Transmission

WWE 2K16 komt uit op 30 oktober 2016 op PlayStation, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360.

Kevin OwensKevin Owens ingame

NevilleNeville ingame

StingSting ingame

Caruso mist Vuelta door positieve dopingtest

De Italiaanse wielrenner Giampaolo Caruso start zaterdag niet in de Ronde van Spanje. De internationale wielrenunie onthulde dinsdag dat de 35-jarige renner van Katusha positief is bevonden op het bloeddopingmiddel epo. Hij is voorlopig geschorst.

Het betreft een hertest van een monster dat bij de renner is afgenomen op 27 maart 2012 tijdens een dopingcontrole buiten de wedstrijden om. De UCI had het bewaard en heeft het met nieuwe wetenschappelijke methodes opnieuw bekeken.

Caruso reed deze zomer al de Ronde van Frankrijk en zou de komende Vuelta in dienst rijden van zijn Spaanse kopman Joaquim Rodriguez.

Caruso mist Vuelta door positieve dopingtest
Caruso mist Vuelta door positieve dopingtest (Foto: ANP)

Iggy Azalea ontkent heroïnegebruik

Iggy Azalea kan wel lachen om het gerucht dat ze verslaafd zou zijn aan heroïne. Volgens een roddelsite wezen kleine wondjes op haar handen erop dat de Australische rapper de harddrug had gebruikt.

De website MediaTakeOut suggereerde op basis van een close-up van haar handen dat de wondjes door een injectienaald waren ontstaan. Azalea's verloofde, basketballer Nick Young, liet het artikel aan de 25-jarige artieste zien toen het stel net was geland op het vliegveld van Sydney.

Azalea twittert dat ze zich dood lacht om de berichtgeving. Ook komt ze met een verklaring voor de krasjes. "Misschien was ik heroïne in mijn handen aan het spuiten... Of misschien ben ik vorige week wel gewoon gekrabd door de boosaardige kat van mijn vriendin @AleHerself."

Iggy Azalea ontkent heroïnegebruik
Iggy Azalea ontkent heroïnegebruik (Foto: BuzzE)

Telstar legt middenvelder Lilipaly vast

Telstar heeft Stefano Lilipaly voor twee jaar vastgelegd. De 25-jarige aanvaller, die ook op het middenveld kan spelen, is per direct beschikbaar voor trainer Michel Vonk. De transfervrije Lilipaly maakte de gehele voorbereiding van de eerstedivisieclub al mee.

Lilipaly debuteerde in het seizoen 2011-2012 bij FC Utrecht in het betaalde voetbal. Tussen 2012 en 2014 kwam hij uit voor Almere City FC. Nadien was Lilipaly actief in Japan en Indonesië.

Een aantal dagen geleden werd ook Crescendo van Berkel vastgelegd. De 23-jarige verdediger komt transfervrij over van Roda JC. Van Berkel heeft een contract getekend voor twee seizoenen. 

Telstar legt Lilipaly vast
Telstar legt Lilipaly vast (Foto: ANP)

Gouweleeuw baalt van blokkeren transfer door AZ

Als het aan AZ Alkmaar-aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw had gelegen, had hij nu voor de Griekse club Olympiakos Piraeus gespeeld. De 24-jarige verdediger kreeg echter van de Alkmaarse clubleiding geen toestemming om de overstap te maken. Het vertrek van zes basisspelers deze zomer vond de directie meer dan voldoende.

Gouweleeuw betreurt de handelswijze van AZ. "De afspraak was dat ik hier twee jaar zou spelen en dat speel ik nu", liet hij dinsdag op de website van AD Sportwereld weten. "Dan is het jammer dat er een veto wordt uitgesproken. De manier waarop ze er mee omgaan vind ik jammer. Ik heb vaak aangegeven een stap te willen maken. Vorig jaar al."

Volgens Gouweleeuw heeft hij het geschil met de clubleiding inmiddels uitgesproken. "Als AZ nee zegt dan kan je hoog of laag springen, maar dat helpt niet. Al zal ik altijd zeggen waar het op staat."

Gouweleeuw betreurt handelswijze AZ
Gouweleeuw baalt van blokkeren transfer door AZ (Foto: ANP)

Geplaagde Otherland MMO kondigt Early Access aan op Steam

Otherland is een Cyberpunk MMO die oorspronkelijk in 2010 uit zou komen. Na nog een paar keer gestruikeld te zijn en slachtoffer te zijn geworden van een faillisement van de ontwikkelaars is het spel nu opgepakt door een nieuw bedrijf genaamd Drago dat waarschijnlijk de eindstreep wél zal halen. 

Otherland zal losgelaten worden in de soms wat twijfelachtige krochten van Steams Early Access, waar menig spel ook heen gaat om nooit meer uit te komen maar wat ook aardig wat goede spellen heeft voortgebracht.

26 augustus begint de Early Access en begin 2016 staat Otherland op de agenda om uitgebracht te worden. 

FOK! heeft je hulp nodig

FOK! heeft nieuwe crewleden nodig. 

We winden er geen doekjes om, we hebben keihard nieuwe crewleden nodig die leuke FOK!stukjes kunnen maken van bijzondere berichten. De vraag is simpel: wie houdt er van bizar, opmerkelijk, hilarisch of anderszins ontzettend leuk nieuws en denkt dat hij (m/v) dat zelf heel leuk kan brengen voor zijn (m/v) medeFOK!kers? Je beloning? De wetenschap dat je voor je medeFOK!kers keileuke berichten schrijft en FOK! beter maakt voor jezelf en iedereen. Verder is het natuurlijk best stoer als jouw schrijfsels op FOK! verschijnen.

De FOK!crew bestaat uit hobbyisten die vrijwillig en samen proberen FOK! beter en leuker te maken.

Heb jij een scherp toetsenbord en een hart voor FOK!? Mail ff naar frontpage@fok.nl met als subject 'FOK! yeah ik kan nieuws posten!' en laat even weten op welke tijden je beschikbaar bent. Een voorbeeldartikeltje zou leuk zijn, zodat we meteen weten welk vlees we in de kuip hebben.

Laten we FOK! leuker maken!

11-jarige krijgt tweeling

Een 11 jaar oud meisje uit Bolivia heeft een tweeling gekregen. De baby's zijn afgelopen vrijdag met een keizersnee ter wereld gebracht. Volgens lokale media heeft haar stiefvader toegegeven dat hij haar heeft verkracht.

Afgelopen donderdag kreeg een 11-jarig meisje uit Paraguay een kind. Ook zij was verkracht door haar stiefvader. De familie van het meisje drong aan op een abortus, maar dat mocht niet volgens de wet. De zaak kreeg internationaal veel aandacht.

De jongste moeder ooit komt ook uit Zuid-Amerika. Een 5 jaar oud meisje uit Peru kreeg in 1939 een zoon. Het is nooit duidelijk geworden wie de vader was. Het kind stierf uiteindelijk op 40-jarige leeftijd, moeder leeft nog en is nu een bejaarde vrouw.

Elfjarige krijgt tweeling
Elfjarige krijgt tweeling (Foto: ANP)

Vrouw verstopt mossels bij haar mossel

De politie van Palm Bay, in de Amerikaanse staat Florida, heeft ene Debra Marceau in de boeien geslagen. De 52-jarige vrouw had in een supermarkt een stel bevroren mosselen in haar slip laten verdwijnen.

Marceau betrad eerder deze maand de lokale Publix en liep door naar de diepvriesafdeling. Hier opende ze een doos met diepvriesmosselen. Vervolgens verstopte zij de mossels in haar mossel.

Al snel liep ze tegen de lamp. Niet alleen zat haar onderbroek vol naar vis stinkende mosselen, ook in haar handtas had zij enkele goederen verstopt. Onder meer een bevroren pizza.

De blondine zegt de goederen te hebben gestolen omdat ze dakloos is. Ze is gearresteerd en afgevoerd naar het politiebureau.

mossels
Wat ruik ik toch?

Hewitt krijgt wildcard voor US Open

Tennisser Lleyton Hewitt heeft een wildcard voor de US Open gekregen. De 34-jarige Australiër, die begin volgend jaar afscheid neemt, staat momenteel 162e op de wereldranglijst, wat niet genoeg is voor rechtstreekse plaatsing voor het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

Dankzij de wildcard kan Hewitt opgaan voor zijn vijftiende en laatste deelname aan de US Open. In 2001 zegevierde de Australiër op 20-jarige leeftijd door in de finale Pete Sampras te kloppen.

Andere wildcards gingen naar de Amerikanen Ryan Harrison, Jared Donaldson, Bjorn Fratangelo, Austin Krajicek, Ryan Shane, Frances Tiafoe en de Fransman Pierre-Hughes Herbert. Bij de vrouwen mogen de Amerikaanses Bethanie Mattek-Sands, Louisa Chirico, Samantha Crawford, Nicole Gibbs, Sofia Kenin, Jamie Loeb, Sachia Vickery en de Française Oceane Dodieen deelnemen aan het hoofdtoernooi.

Wildcard Lleyton Hewitt voor US Open (Pro Shots/Joep Leenen)
Wildcard Lleyton Hewitt voor US Open (Pro Shots/Joep Leenen)

Duitsland: dit jaar 750.000 asielzoekers

Duitsland houdt dit jaar rekening met flink meer vluchtelingen dan tot nu toe werd aangenomen, meldt de NOS. De vorige prognose ging uit van 450.000 vluchtelingen die zich dit jaar aandienen, maar dat cijfer is nu bijgesteld naar 750.000. Dat is ruim drie keer zo veel als vorig jaar.

De nieuwste prognose is zelfs een verdubbeling ten opzichte van de eerste schatting, begin dit jaar. Dat de prognoses er zo naast zaten, komt door een piek in aanmeldingen deze zomer. Alleen al in juli vroegen bijna 80.000 mensen asiel aan. Volgens de Duitse immigratiedienst was dat meer dan ooit.

'Groter probleem dan Griekse crisis'
Zondag zei bondskanselier Angela Merkel dat de vluchtelingenkwestie voor de EU een groter probleem kan worden dan de Griekse economische crisis. Duitsland worstelt met het grote aantal vluchtelingen. Deelstaten klagen bij de regering dat ze de stroom niet aankunnen. Ze eisen meer geld en hulp bij het vinden van opvangcentra. Ook zijn er diverse geweldsincidenten tegen asielzoekers en tussen asielzoekers onderling.

Van alle vluchtelingen die in Duitsland een asielaanvraag doen, komt meer dan 40 procent uit de Balkan. Zij maken praktisch geen kans op een verblijfsvergunning: 99,8 procent van de aanvragen wordt afgewezen. De Duitse regering zendt filmpjes uit op tv in onder meer Servië, Kosovo en Albanië om economische vluchtelingen af te schrikken.

'Eerlijker verdelen'
De VN-commissaris voor vluchtelingenzaken pleit voor een betere verdeling van vluchtelingen over Europa. In een interview met de krant Die Welt zegt hij: 'Het kan niet zo zijn dat Duitsland en Zweden de meerderheid van alle vluchtelingen opnemen zoals nu. We moeten de verantwoordelijkheid over meerdere schouders verdelen.' Nederland kent momenteel een toestroom van wekelijks 1.700 asielzoekers.

Bewoners AZC: 'geen vrouw achter de kassa'

Het Drentse Oranje, een pittoreske plaatsje met 140 inwoners, is sinds een half jaartje verrijkt met een clubje van zo'n 700 asielzoekers. En hoewel sommige bewoners hier goed geld aan verdienen, gaat niet alles van het leien dakje.

Zoals bijvoorbeeld bij Angela en Feije (dat is een naam) Dijksterhuis. Sinds de komst van de asielzoekers zijn zij naast hun akkerbouwbedrijf een buurtsuper begonnen. Ze zijn en waren tegen de komst van de vluchtelingen, maar een extra centje verdienen is nooit weg. Bovendien is het ook voor de bewoners van het AZC handig dat ze niet helemaal naar de bewoonde wereld hoeven af te reizen om wat kleine boodschapjes te doen.

Maar uiteraard is er een mits. Een aantal vluchtelingen hebben er de grootste moeite mee dat er een vrouw (Angela) achter de kassa zit om hun boodschappen af te rekenen.

"Ik werd als vrouw niet geaccepteerd door een groep Arabische bewoners. Ze wilden mij geen geld geven als ik bij de kassa stond", vertelt de afgekeurde kassajuf.

"Dat is niet zoals je het in je winkel hebben wilt", aldus Feije, die zichzelf al een redelijke dhimmitude houding heeft aangeleerd. “We leven hier in Nederland“.

Angela vindt dat ze hier niet al te lang bij moeten stilstaan. Zij doet voortaan de administratie, regelt leveranciers en doet de bestellingen. Haar man kruipt in het vervolg achter de kassa.

De dame in kwestie pleit er tevens voor dat de gemeente een glaskabel richting het dorp aanlegt voor fatsoenlijk internet. “Wist je dat de vluchtelingen hier wel altijd wifi hebben?”

VVD met tegenzin akkoord met Griekse steun

De VVD-fractie in de Tweede Kamer gaat met flinke tegenzin akkoord met het nieuwe steunpakket van 86 miljard euro aan Griekenland. De fractie moest dinsdagmiddag vijf uur vergaderen om tot dit standpunt te komen.

Volgens financieel woordvoerder Mark Harbers ligt de kwestie de partij 'zwaar op de maag' en houdt de VVD 'veel twijfels' over het geven van steun aan de Griekse regering. 'Maar misschien gaat het dit keer wel werken', voegde hij eraan toe.

Hij wil niet dat ons land alleen komt te staan in Brussel met een 'nee' en alle aandacht naar Nederland gaat, want die moet volgens hem gericht zijn op Griekenland. Harbers voorziet dat andere EU-landen die voorheen negatief over nieuwe steun waren, de deal toch gaan steunen. 'Als Nederland als enige toch tegen zou stemmen, gaat het geld toch wel linksom of rechtsom naar Griekenland.'

Belofte
Iedereen binnen de fractie staat achter dit standpunt, zei Harbers. VVD-leider Mark Rutte zei kort voor de verkiezingen van de Tweede Kamer in september 2012 dat er geen geld meer naar de Grieken zou gaan. Rutte heeft al aangegeven dat hij met het steunpakket deze belofte breekt.

De Tweede Kamer komt woensdag terug van reces om met premier Mark Rutte en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën over het steunpakket te praten.

VVD met tegenzin akkoord met Griekse steun
VVD met tegenzin akkoord met Griekse steun (Foto: ANP)

'Onderdeel van Imtech failliet'

Het lukt niet een koper te vinden voor Building Services van Imtech. De curatoren van het multinationale installatiebedrijf Imtech hebben faillissement aangevraagd voor dit onderdeel bij de rechtbank in Rotterdam. Dat zegt FNV-bestuurder Jan Meeder dinsdag te hebben gehoord van de curatoren.

De curatoren kunnen nog niet reageren, liet hun woordvoerder dinsdagavond weten.

Bij Building Services werken volgens Meeder 1200 mensen. Hen wacht ontslag als de rechtbank het faillissement verleent. "Dat is het slechtste scenario. Iedereen staat op straat en is afhankelijk van een eventuele doorstart", aldus de vakbondsman.

Building Services is onderdeel van Imtech Nederland. Het onderdeel heeft sterk te lijden gehad van de bouwcrisis. Wat een faillissement betekent voor de lopende projecten, is onduidelijk.

'Onderdeel van Imtech failliet'
'Onderdeel van Imtech failliet' (Foto: ANP)

Aantal asielzoekers Griekenland stijgt snel

Het aantal vluchtelingen dat in Griekenland arriveert blijft fors toenemen. Dit jaar kwamen er al 160.172 asielzoekers binnen, bijna vier keer zoveel als in 2014. Alleen al vorige week arriveerden 20.843 asielzoekers; de helft van het aantal van vorig jaar.

In juli kwamen 50.424 vluchtelingen het land binnen, meer dan het totaal van vorig jaar (43.500). Veruit de meesten komen over zee. Slechts 1.716 kwamen over land via Turkije Europa binnen, meldt vluchtelingenorganisatie UNHCR.

De meeste vluchtelingen die vorige week arriveerden zijn Syriërs (82 procent), Afghanen (13 procent) en Irakezen (3 procent). Vanwege de veiligheidssituatie in die landen is de kans groot dat zij een verblijfsvergunning krijgen. Het totale aantal vluchtelingen dat dit jaar de Middellandse Zee overstak komt op 264.500. Daarvan gingen er 104.000 naar Italië, 1953 naar Spanje en 94 naar Malta.

Griekenland heeft de EU dinsdag wederom om hulp gevraagd bij het opvangen van de grote aantallen asielzoekers. 'Dit land heeft niet het geld en de voorzieningen om dit zelf goed op te lossen', zei woordvoerster Olga Gerovassili namens de autoriteiten. Het Europese grensbewakingsagentschap Frontex meldt eveneens een stijging van het aantal vluchtelingen dat de EU binnenkomt.

Aantal asielzoekers Griekenland stijgt snel
Aantal asielzoekers Griekenland stijgt snel (Foto: ANP)

Meer dan 107.000 vluchtelingen naar EU

Maar liefst 107.500 migranten hebben in juli geprobeerd de Europese Unie binnen te raken. Dat meldt het Europese grensbewakingsagentschap Frontex. Het is voor het eerst sinds in 2008 het bijhouden van statistieken begon dat het cijfer boven de 100.000 uitstijgt.

Tussen januari en juli werden maar liefst 340.000 migranten onderschept, bijna drie keer zoveel als dezelfde periode vorig jaar.

"Dit is een noodsituatie voor Europa die het noodzakelijk maakt dat alle EU-lidstaten inspanningen doen om de nationale overheden te steunen die te maken krijgen met een massale toevloed van migranten aan hun grenzen", aldus Frontex-directeur Fabrice Leggeri.

Sanoma verkoopt tijdschrift Grazia

Mediaconcern Sanoma verkoopt het tijdschrift Grazia. De modeglossy past niet genoeg bij de andere vrouwenbladen Beau Monde, Marie Claire en Nouveau, aldus het bedrijf. Grazia, een weekblad dat zich richt op jonge vrouwen, wordt onder licentie uitgegeven in Nederland.

De verkoop is een van de veranderingen bij de vrouwenglossy's van Sanoma. Er komt meer aandacht voor entertainment. Beau Monde, Marie Claire en Happy in Shape worden gemaakt door één redactie onder leiding van hoofdredacteur Claudia Straatmans.

"Zij gaan nog meer samenwerken met sterke merken als Veronica Magazine en Shownieuws om op het gebied van entertainment samen verder te bouwen aan een marktleidende positie'', aldus Sanoma.

Sanoma verkoopt tijdschrift Grazia
Sanoma verkoopt tijdschrift Grazia (Foto: BuzzE)

Geen uilenzeik meer bij AZ

Het was al een tijdje de meest leuke club van de Westelijke Spiraalarm van de Melkweg. Zo ongeveer eens in de 30 jaar zijn ze zelfs de beste voetbalclub van Nederland en nu dreigt het zelfs nog leuker te worden: de supporters van AZ kunnen naar alle waarschijnlijkheid tijdens thuiswedstrijden voortaan genieten van echt bier met een redelijk acceptabel alcoholpromillage.

In het oude stadion van AZ, het krakkemikkige maar zeer gezellige Alkmaarderhout, werd helemaal geen alcohol geschonken. In het nieuwe stadion kwam daar verandering in, maar de Amstel Lite die geschonken werd, was met zijn promillage van 2,5 procent lang niet alles. Hier werd niemand echt blij van.

Gelukkig kreeg kwam ook hier een einde aan en begon met met het schenken van een bier met een promillage van 3,5 procent. Maar ook daar werden de Noord-Hollanders niet fatsoenlijk dronken van. Ook deze krijgt een schop.

Vanaf aanstaande zondag, tijdens de thuiswedstrijd tegen de stoere kerels van Willem II kunnen de fans hun overwinning vieren, dan wel hun verdriet verdrinken met een biertje van 5 procent. Het betreft hier een pilot die doorloopt tot de wedstrijd tegen Roda JC. Mocht dit bevallen, dan blijft dit bier langere tijd uit de tappen stromen.

Het bier zal worden geschonken onder de leukere lange zijde (er zijn er twee), in het pas geopende sportcafé.

'Van burgeroorlog naar biertent' (Foto: ANP)
Das leben kann so einfach sein...

'Maak lijst van horeca waar kids verboden zijn'

Krijsende, lawaaiige kinderen in restaurants; ze zijn een doorn in het oog van iedereen die een rustig etentje buiten de deur wil. Actiegroep No Kids Allowed roept nu de hulp van Nederlanders in om een lijst samen te stellen met kindervrije horeca. Dat schrijft Metro. 'Van sterrenrestaurant tot shoarmatent, je komt er pas in als je 12-plus bent', luidt de slogan.

De actiegroep wil gaan bijhouden in welke restaurants, koffiehuizen, cafés en hotels kinderen ongewenste gasten zijn. 'Weet jij een leuk adresje ergens in Nederland waar kinderen niet welkom zijn? Deel het met de wereld', zo roept No Kids Allowed op. 'Zorg dat andere klanten rustig kunnen genieten, en dat meer horeca-uitbaters deze stap durven te zetten.'

De actie krijgt bijval, maar roept ook woedende reacties op. De vriendengroep die de kindvrije-horecalijst bedacht, krijgt op Twitter de nodige steunbetuigingen, maar ook woedende berichten van ouders die reageren alsof hun eigen kroost hoogstpersoonlijk wordt aangevallen. 'Ons initiatief is wel serieus bedoeld, maar meer als inventarisatie: wat zijn nou adresjes waar je kindvrij kunt drinken, eten of overnachten', zegt een van de initiatiefnemers. Vanwege de negatieve reacties willen ze anoniem blijven.

Ben Saunders boos op gemeente

Zanger Ben Saunders verwijt de straatvegers van de gemeente Hoorn de stoep van zijn tattooshop altijd over te slaan. 'Gemeente Hoorn maakt nooit schoon bij mij voor de deur van mijn zaak. Dit flikken ze me altijd', moppert de tatoeëerder op Instagram. 'En nu na de kermis ook weer. Volgens mij mogen ze me niet zo.'

De winnaar van The Voice of Holland noemt de gemeentelijke schoonmakers luie varkens. 'De rest van de straat is schoon. Kijk zelf maar', schrijft Ben bij de foto die hij als bewijsmateriaal meestuurt.

Ben werd in mei aangehouden op verdenking van mishandeling van een verkeersregelaar in de buurt van zijn tattooshop. Hij moet zich nog voor de rechter verantwoorden.

Ben Saunders boos op gemeente
Ben Saunders boos op gemeente (Foto: BuzzE)

'Rentree Strootman pas half oktober'

De langverwachte rentree van Kevin Strootman bij AS Roma laat nog wat langer op zich wachten. Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport kan de Nederlandse international pas half oktober terugkeren op het hoogste niveau. De medische en technische staf van de Italiaanse topclub waren eerder uitgegaan van medio september als uiterste termijn voor de volledige fitheid van de middenvelder, die echter onlangs volgens de Italiaanse sportkrant met nieuwe tegenslag te maken kreeg.

Strootman worstelt al sinds het voorjaar van 2014 met blessures aan zijn linkerknie. Hij onderging twee operaties. Afgelopen vrijdag behoorde hij nog tot de wedstrijdselectie van AS Roma voor de oefenwedstrijd tegen Sevilla (6-4). Strootman kwam in dat duel echter niet in actie.

'Rentree Strootman pas half oktober'
'Rentree Strootman pas half oktober' (Foto: ANP)

Eerste trailer voor Victor Frankenstein

"It's alive," constateert James McAvoy in de eerste trailer voor Victor Frankenstein. Hij speelt het titelpersonage in de film over de wetenschapper die de grenzen tussen leven en dood opzoekt.

De film, die natuurlijk gebaseerd is op Mary Shelleys boek uit 1818, is een moderne versie van het aloude verhaal. Deze versie toont het verhaal door de ogen van Frankensteins assistent Igor Strausman (Daniel Radcliffe). De twee zijn samen op zoek naar wat de medische wetenschap kan doen voor de mensheid, en doen hiervoor een onderzoek naar onsterfelijkheid. Maar de experimenten van Victor gaan te ver en zijn obsessie heeft gruwelijke gevolgen. Het is aan Igor om Victor, inmiddels op het randje van krankzinnigheid, te beschermen voor zichzelf en voor zijn monsterlijke creatie.

De film is geregisseerd door Paul McGuigan (Lucky Number Slevin, Push, Sherlock) en heeft ook Andrew Scott en Mark Gatiss in de cast. De film verschijnt eind november in de VS in de bioscoop, maar Nederland moet vier maanden langer wachten: bij ons is Victor Frankenstein pas op 17 maart te zien.

Rukkende Super Mario in Happy Meal

Tyler Atfield is woedend op McDonald's. De hamburgergigant geeft momenteel nu namelijk Super Mario cadeau bij hun Happy Meal. Altijd leuk natuurlijk, maar deze loodgieter blijkt echter grijnzend aan zijn lul te trekken.

De 25-jarige Brit ging onlangs met zijn driejarige dochter 'uit eten' bij de veredelde snackbar. De peuter kreeg uiteraard een Happy Meal. Dolblij was het kind toen ze in de doos een poppetje van Super Mario ontdekte.

Een blik op het speeltje deed Atfield koken van woede. Mario maakt met zijn arm een nogal suggestieve beweging. Breed grijnzend slaat het figuurtje de hand aan zichzelf.

"Ik ben diep geschokt", aldus de pappie. "Het leek eerst vrij onschuldig, maar dit is totaal ongepast. Ik ben absoluut niet 'happy', dit horen ze niet aan kinderen te geven!"

Vaderlief heeft het speelgoedje afgepakt, zijn dochtertje in tranen achterlatend. Volgens McDonald's is er tijdens het assemblageproces iets fouts gegaan.

Tweede seizoen voor Zwarte Tulp

De dramaserie Zwarte Tulp krijgt een tweede seizoen op Videoland. De opnames beginnen komend najaar. Het tweede seizoen is in 2016 te zien, meldt een woordvoerster.

De dramaserie gaat over een vete tussen twee families in de Bollenstreek die allebei een zeldzame zwarte tulp willen kweken. Acteurs als Anna Drijver, Linda van Dyck, Gijs Naber en Huub Stapel speelden in het eerste seizoen mee. De woordvoerster van Videoland wil nog niet verklappen welke castleden allemaal terugkeren, maar duidelijk is dat enkele bekende gezichten blijven.

Het eerste seizoen is sinds dit voorjaar te zien op de streamingdienst. RTL Nederland nam Videoland vorig jaar over om een belangrijke speler te worden op de betaaltelevisiemarkt.

Tweede seizoen voor Zwarte tulp
Tweede seizoen voor Zwarte tulp (Foto: BuzzE)

'Berging kranen begint half september'

De berging van hijskranen, brugdeel en de verwoeste panden in Alphen aan den Rijn begint waarschijnlijk in de eerste helft van september. Dat verwacht de Alphense wethouder Tseard Hoekstra. Hij maakte dinsdag ook bekend dat het het plan van aanpak voor het opruimen van de ravage eind augustus klaar moet zijn.

De gemeente, de aannemer, de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de Onderzoeksraad voor Veiligheid zoeken samen naar een geschikte aannemer voor het opruimwerk. TNO adviseert de gemeente en de TU Delft voert een second opinion uit op het plan van aanpak, aldus de wethouder. De berging duurt naar verwachting ongeveer twee maanden.

'Berging kranen begint half september'
'Berging kranen begint half september' (Foto: ANP)

Rivieren en sloten lopen over door regen

Waterschappen in het midden en oosten van het land zijn dinsdag met man en macht aan het werk om de enorme hoeveelheid regen die is gevallen weg te pompen. Op tal van plekken zijn sloten en rivieren buiten de oevers getreden. Waterschap Groot Salland verbiedt varen op en zwemmen in de Vecht (Overijssel), omdat de stroomsnelheid van dit bij toeristen populaire riviertje veel te hoog is geworden.

Scheepvaart moet er rekening mee houden dat er bij sluizen extra gespuid wordt om water te lozen. In de Noordoostpolder staat het water op het land. Daarom zal de Marknessersluis in het IJsselmeer dinsdag en wellicht ook nog woensdag telkens een uur gaan spuien. In die tijd wordt de sluis niet bediend. Sluis De Pol in de Oude IJssel bij Gaanderen is wegens het hoge water helemaal gestremd.

In het zuiden van het land blijft op veel plekken een beregeningsverbod gelden. De grondwaterstand in delen van Brabant en Noord-Limburg is door de langdurige droogte extreem laag. Nu het eind van de week alweer warm en droog wordt, handhaven de waterschappen het verbod op het gebruik van grondwater.

Rivieren en sloten lopen over door regen
Rivieren en sloten lopen over door regen (Foto: ANP)

Vijf jaar cel en tbs voor hakbijlmoord

De 61-jarige Gautemkoemar S. krijgt voor de moord met een hakbijl op zijn bovenbuurvrouw een celstraf van vijf jaar. Daarnaast krijgt hij tbs en moet hij de uitvaartkosten van het slachtoffer betalen. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht dinsdag bepaald.

De straf komt overeen met wat de officier van justitie twee weken geleden had geëist. S. bracht op 13 december vorig jaar de 67-jarige vrouw op brute wijze met een hakbijl om het leven in de portiek van hun flat aan de Waalstraat in Poortugaal. De verdachte ging door het lint nadat zijn bovenbuurvrouw geluidsoverlast bleef veroorzaken.

Vijf jaar cel en tbs voor hakbijlmoord
Vijf jaar cel en tbs voor hakbijlmoord (Foto: ANP)

Advocaat: 'Nederlander decennia onschuldig in cel VS'

De Nederlander van Surinaamse afkomst Jaitsen Singh (71) zit mogelijk al 31 jaar onschuldig achter de tralies in de Verenigde Staten. Hij is veroordeeld voor het geven van de opdracht voor de moord op zijn vrouw en dochter, maar volgens de organisatie PrisonLAW die Nederlandse gedetineerden in het buitenland bijstaat zijn er behoorlijke fouten gemaakt in zijn zaak.

Advocaat Rachel Imamkhan heeft Singh bezocht en heeft het dossier gekregen. Ze is ervan overtuigd dat Singh onschuldig vastzit. Volgens haar was de kroongetuige in de zaak een voor moord veroordeelde verslaafde die een lagere straf en een financiële vergoeding kreeg van de Amerikaanse aanklager, in ruil voor de belastende verklaring.

De zaak van Singh werd eerder heropend omdat de junk van plan zou zijn om zijn verklaring te herroepen. Maar voordat hij dat kon doen, overleed de kroongetuige. PrisonLaw heeft naar eigen zeggen schriftelijke stukken over het voornemen van de toenmalige kroongetuige om zijn verklaring in te trekken.

Singh zelf heeft altijd ontkend dat hij betrokken is de moord op zijn vrouw en dochter. Hij zegt dat hij "liever in een kist" teruggaat dan dat hij bekent. Een bekentenis zou hem een deal kunnen opleveren waardoor hij eerder vrijkomt.

De moorden werden gepleegd in 1983. Singh werd pas in het jaar erna gearresteerd. In de zaak zijn DNA-sporen kwijtgeraakt, aldus Imamkhan. Zij wil de zaak in de VS heropend krijgen.

Namens Singh heeft PrisonLaw een verzoek tot overplaatsing naar Nederland gedaan. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) wil daar echter niet aan meewerken omdat de band van Singh met Nederland niet sterk genoeg is. Op het moment dat de moorden werden gepleegd was Singh dertien jaar weg uit Nederland, stelt het ministerie.

'Nederlander decennia onschuldig in cel VS'
'Nederlander decennia onschuldig in cel VS' (Foto: ANP)

Buschauffeur vindt baby aan kant weg

In het Belgische Sint-Truiden heeft een buschauffeur dinsdagochtend aan de kant van de weg een pasgeboren baby gevonden. Mogelijk is het meisje dat voorlopig de naam Marie draagt, ook daar geboren. De placenta lag in de buurt van het lichaampje en de navelstreng zat nog aan het meisje.

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen naar een poging tot kindermoord omdat het kind verstopt was en gedumpt was in de berm.

De buschauffeur nam even een pauze tussen twee busritten om wat te drinken en de benen te strekken toen hij geluiden hoorde uit de berm. "Eerst dacht hij nog dat het om een katje of een ander dier ging. Maar toen hij dichterbij kwam, zag hij dat het een baby was", vertelde een woordvoerster van busmaatschappij De Lijn aan Vlaamse media.

De chauffeur wikkelde het meisje in zijn fleece, nam het kindje mee in zijn warme bus en de hulpdiensten werden ingeschakeld. In het ziekenhuis bleek het meisje een beetje onderkoeld, maar verder in goede gezondheid.

Buschauffeur vindt baby aan kant weg
Buschauffeur vindt baby aan kant weg (Foto: ANP)

Databundel voor gedupeerden storing T-Mobile

Ruim een miljoen klanten van T-Mobile die vrijdag en zaterdag last hebben gehad van een storing, krijgen komende maand een databundel van 500 MB ter compensatie van het ongemak. Een woordvoerder van T-Mobile meldde dinsdag dat de gedupeerden, die gemiddeld negentien uur lang niet konden bellen, sms'en en internetten, de bundel ter waarde van 5 euro krijgen bovenop hun bestaande abonnement.

Degenen die last hadden van de storing hoeven zelf niks te doen, T-Mobile neemt de komende dagen per sms of e-mail contact met hen op, aldus de woordvoerder. Het is de bedoeling dat het extra internettegoed in september wordt bijgeschreven. Ongeveer een derde van de T-Mobile-klanten had last van de storing.

500 MB is ongeveer de hoeveelheid internettegoed die een gemiddelde T-Mobile-klant in twee weken verbruikt. Mensen die deze bundel niet willen, kunnen kiezen voor een alternatief, namelijk de gemiddelde kosten van het aantal uren die zij geen verbinding hadden met het netwerk. Die servicekosten komen neer op een bedrag van 75 eurocent, maar T-Mobile verdubbelt dat tot 1,50 euro.

De storing in de software begon vrijdagmiddag rond 14.00 uur. Klanten kon daardoor meer dan 24 uur niet bellen, gebeld worden en internetten.

Databundel voor gedupeerden storing T-Mobile
Databundel voor gedupeerden storing T-Mobile (Foto: ANP)

Ongeluk met frituurvet in aanloop naar Sail

Aan de Vissershaven in IJmuiden, waar dinsdag de schepen binnenstroomden in afwachting van het zeilevenement Sail, is het tot een ongeluk met frituurvet gekomen op de Trawlerkade. Daar had iemand zijn auto geparkeerd, maar kennelijk niet goed op de rem gezet. De lege auto is gaan rollen en kwam tot stilstand tegen een snackkraam.

Door de stoot kreeg een medewerker in de kraam hete olie over zich heen. De persoon moest naar het ziekenhuis worden gebracht, aldus een politiewoordvoerder. Er raakte ook een tweede persoon gewond.

Ongeluk met frituurvet in aanloop naar Sail
Ongeluk met frituurvet in aanloop naar Sail (Foto: ANP)

Einde carrière voor wonderpaard Totilas

De topsportcarrière van het paard Totilas is voorbij. Het dier zal vanwege een blessure niet meer deelnemen aan wedstrijden. Dit laat familie Linsenhoff-Rath weten op de Facebookpagina van het paard. 

"Totilas zal in de toekomst niet meer terugkeren in de sport. Hij kan nu rustig herstellen van zijn blessure." De vijftienjarige Totilas liep afgelopen week bij de Europese kampioenschappen dressuur in Aken een botontsteking op. Het paard is daardoor vier tot vijf maanden uitgeschakeld. Na overleg met eigenaar Paul Schockemöhle is besloten om het paard niet meer de wedstrijdarena in te sturen. 

De Duitse miljonair kocht het paard in 2010 voor tien miljoen euro weg uit Nederland, maar Totilas won met zijn berijder Matthias Alexander Rath de afgelopen jaren geen enkele internationale titel meer. De Duitsers hadden bij aankoop de verwachting dat de zwarte hengst nog jaren zou domineren, maar door aanhoudende blessures kwam het paard niet meer terug op zijn oude niveau. 

Schockemöhle liet maandag al weten dat hij zou willen dat het paard met pensioen ging. Ook trainer Sjef Janssen stelde dat het waarschijnlijk beter is om Totilas zijn oude dag te gunnen. Dit besluit is nu genomen. 2009 en 2010 waren de wonderjaren van Totilas. Samen met ruiter Edward Gal reed het duo naar twee Europese titels en drie wereldtitels. Het paard zal, als zijn blessure verholpen is, waarschijnlijk nog een aantal jaar worden gebruikt voor de fokkerij. 

De gouden combinatie van het WK in 2010: Totilas met Edward Gal. (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)
De gouden combinatie van het WK in 2010: Totilas met Edward Gal. (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)

Sagan jaagt weer op ritzeges in Vuelta

Peter Sagan mag in de Ronde van Spanje opnieuw op jacht naar ritzeges. De Slowaakse wielrenner is opgenomen in de selectie van zijn ploeg Tinkoff-Saxo, die dinsdag bekend werd gemaakt. De Pool Rafal Majka is de kopman voor het klassement, Alberto Contador doet niet mee aan de Spaanse rittenkoers.

Sagan reeg in de afgelopen Tour de France de ereplaatsen aan elkaar, maar wist geen enkele etappe te winnen. "Hij voelt zich goed na een herstelperiode na de Tour. Hij zal zich richten op de vlakke en heuvelachtige ritten, terwijl Rafal de steun van het hele team krijgt in de bergetappes", aldus ploegleider Tristan Hoffman.

De ploeg bestaat verder uit Pavel Broett, Jesper Hansen, Daniele Bennati, Maciej Bodnar, Sergio Paulinho en Jay McCarthy.

Sagan jaagt weer op ritzeges in Vuelta
Sagan jaagt weer op ritzeges in Vuelta (Foto: ANP)

Russische douane verbrandt 50 levende eendjes

Bij een douanepost tussen Rusland en Oekraïne hebben Russische douaniers vijftig jonge eendjes levend verbrand, omdat deze zonder de juiste papieren over de grens gesmokkeld waren. Dat meldt HLN.

De eendjes waren gekocht in Kardiv, een stad in Oekraïne, en werden door de man meegesmokkeld om later te kunnen verkopen.

"Hij beschikte niet over de nodige papieren en dus werd beslist om de eendjes te vernietigen", aldus overheidswoordvoerster Svetlana Zaporozchenko. "Na de vernietiging werden de dieren begraven", voegt de Russin er - als pleister op de wonde - nog aan toe. 

ducklings

Verstappen hoopt op regen in Spa

Max Verstappen hoopt op slecht weer bij de Grand Prix van België komend weekeinde. "Laten we een regendans doen", grapt de Nederlandse Formule 1-coureur vijf dagen voor de race in Spa, een plaats die bekend staat om water.

Verstappen blikte dinsdag op de site van renstal Toro Rosso vooruit op de lastige race op het circuit van Spa Francorchamps. "Het circuit past niet zo goed bij onze auto", verwees de Nederlander naar de lange rechte stukken, waar de auto van Toro Rosso het aflegt tegen de concurrenten. Regenachtige omstandigheden zouden beter bij de bolides van Verstappen en ploeggenoot Carlos Sainz passen.

De 17-jarige Limburger pakte bij de laatste race in de strijd om de wereldbeker in Hongarije de vierde plaats. "Dat geeft een hoop vertrouwen. Hopelijk kunnen we nog wat meer punten scoren."

Verstappen hoopt op regen in Spa
Verstappen hoopt op regen in Spa (Foto: ANP)

PlayStation Experience 2015 een feit

Sony heeft op hun PlayStation-blog bekendgemaakt dat er ook dit jaar weer een PlayStation Experience-evenement gaat plaatsvinden. Na het succes van het eerste evenement vorig jaar kunnen we dit jaar op 5 en 6 december weer een boel PlayStation-nieuws verwachten.

Na het succes in Las Vegas vorig jaar, waar een heleboel gamenieuws ten aanzien van PlayStation-consoles bekend werd gemaakt, komt het evenement in 2015 terug, dit keer in San Francisco. PlayStation Experience domineerde in december 2014 de gamenieuws-headlines met nieuws over onder andere Uncharted 4 en Bloodborne

Op Gamescom dit jaar was Sony een beetje het ondergeschoven kindje, dus des te meer reden om deze twee dagen in december vrij te houden in je agenda, want de kans is groot dat er dan grote aankondigingen met betrekking tot PlayStation aangekondigd gaan worden.

Yolanthe was niet zwanger te krijgen

Het heeft Yolanthe de afgelopen tijd niet meegezeten. Wat Kabouter Wesley namelijk ook probeerde, zijn vrouw was maar niet zwanger te krijgen. Dit blijkt uit het relaas dat de voetbalvrouw volgende week uit de doeken doet tegenover Linda de Mol.

Hoewel Yolanthe pas volgende week in Libelles Zomerweek is te zien, lekken er nu al smeuïge details naar buiten. Zo is mevrouw Sneijder er in huilen uitgebarsten omdat ze veel kritiek had gekregen om haar bolle kop bij RTL Late Night.

Nu blijkt dus dat dit een bijwerking is geweest van een hormoonbehandeling die Yolanthe begin dit jaar onderging. Het lukte Wesley namelijk maar niet om haar te bevruchten, en ze hoopten dat dit zou helpen.

En met succes, want na een operatie aan de eierstokken en de hormoonbehandeling was Yolanthe al vrij snel succesvol volgeblaft. In oktober is ze uitgerekend. Verder onthulde ze nog dat ze na de behandeling een tijdje geen seks mochten hebben, maar haar mannetje was natuurlijk niet langer in toom te houden.

Finale Hockey World League in het Indiase Raipur

De finale van Hockey World League (HWL) voor mannen wordt eind dit jaar gespeeld in de Indiase plaats Raipur, kondigde de de internationale hockeyfederatie FIH dinsdag aan. De wedstrijden worden gespeeld in het nieuwe hockeystadion in Raipur dat plaats biedt aan 3000 toeschouwers. De stad ligt op 1200 kilometer ten zuiden van de hoofdstad New Delhi.

De FIH verwacht spektakel in India waar acht landen meedoen die zich ook allemaal hebben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio. De HWL is de laatste grote test voor de Olympische Spelen. 

Nederland won vorig jaar de eerste editie van de HWL en het team van bondscoach Max Caldas verdedigt in India de titel. Australië, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Argentinië, India en Canada zijn de andere deelnemers. De HWL-finale vindt plaats tussen 27 november en 6 december.

Lekker wijf gaat eerder vreemd

Ben jij ook een lelijke kerel en heb je een gruwelijk lekker wijf? Pas dan maar goed op! Uit een groots onderzoek is namelijk gebleken dat een mooie vrouw met een lelijke partner vaker buiten de deur neukt.

Voor een onderzoek van Eastern Connecticut State University heeft men maar liefst 692 vrouwen met een relatie het hemd van het lijf gevraagd. Zo werd aan hen gevraagd om zowel het eigen uiterlijk als dat van hun partner te beoordelen. Ook moesten zij vragen beantwoorden over hun eigen gedrag in deze relatie.

En wat blijkt nu? Een lekker wijf met een lelijke kerel zoekt eerder contact met knappere mannen dan hun eigen vent. Ook verwijderen ze sms'jes en WhatssAppjes van deze 'Adonissen', opdat hun eigen vriend of echtgenoot deze niet kan lezen. Daarnaast zijn mooie vrouwen met een minder knappe partner minder gelukkig in hun relatie en zoeken zij een minnaar voor erbij.

Onderzoeker Jimmy Soul geeft ons mannen een welgemeend advies: "Als je voor de rest van je leven gelukkig wilt blijven, trouw dan niet met een mooie vrouw. Zoek gewoon een lelijk wijf om de rest van je leven mee te delen."

FOK!games zoekt versterking!

De leukste gamessite van Nederland zoekt versterking! Elke dag bezoeken duizenden gamers onze site en om al deze bezoekers van verse artikelen te voorzien, hebben we jouw hulp nodig. We zoeken enthousiaste gamers die nieuwsartikelen willen schrijven voor FOK!games. Als crewlid heb je daarnaast de mogelijkheid om mee te werken aan alle specials en andere content.

Het meest gelezen onderdeel van FOK!games is het nieuws. Dagelijks is er op elk moment van de dag ontzettend veel nieuws in de wereld van videogames. Dit nieuws loopt uiteen van de aankondiging van een nieuwe Killzone of Mario Kart tot een wereldrecordpoging overleven in Don’t Starve en de eeuwig durende strijd tussen bijvoorbeeld Samsung en Apple op het gebied van tablets. Apparaten met een stekker kom je overal tegen en als nieuwsposter zorg jij ervoor dat iedereen dit nieuws op FOK!games kan lezen.

Naast het schrijven van nieuws help je actief mee met andere artikelen op FOK!games. Spui bijvoorbeeld je mening in een blog of haal herinneringen op in een FOK!toen-artikel. Wij zijn vooral op zoek naar nieuwe crewleden met een pc waar de nieuwe PlayStation 4 u tegen zegt en crewleden die geïnteresseerd zijn in de meest uitlopende gadgets. Gamen op een mobiel of tablet wordt steeds volwassener en steeds beter. FOK!games wil verder kijken dan Xbox - PlayStation - Nintendo en daar hebben we jou bij nodig! Uiteraard is dit geen vereiste en houden we van discussies over wat nou beter is: een console, tablet, handheld of pc.

Heb je interesse om lid te worden van de gamescrew, stuur dan een PM naar FOKgames-eindredactie of mail naar games@fok.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Vermeld in de PM/e-mail de gewenste functie, waarom je die functie wilt en hoeveel tijd je voor FOK!games hebt. Zet in je sollicitatie ook je FOK!-username.

Samenvattend
Gewenst profiel:
- minimaal zestien jaar oud;
- degelijke kennis van de Nederlandse taal;
- humor;
- minimaal redelijke kennis van de Engelse taal;
- interesse in videogames, gadgets, computers en de hele wereld eromheen;
- genoeg tijd om minimaal zeven nieuwsberichten per week te posten.

Wat bieden we:
- een plekje in de gezelligste crew van FOK!;
- de mogelijkheid om je taalvaardigheid te ontwikkelen;
- toegang tot het crewforum en gezellige crewmeets met veel bier en Fanta!;
- de mogelijkheid om games soms al voor de release te spelen;
- de mogelijkheid om jouw artikelen met een enorm publiek te delen;
- na een proeftijd waarin je jezelf kunt bewijzen, krijg je de mogelijkheid om events te bezoeken en gratis reviewgames te recenseren.

Recordtijd aan regen in Midden-Nederland

Regen, regen, regen. Dat zullen mensen in het midden en oosten van het land afgelopen dagen waarschijnlijk hebben gedacht. Het heeft daar namelijk maar liefst bijna zestig uur achter elkaar geregend. Vooral Gelderland, Flevoland, de oostelijke helft van Utrecht en de westelijk helft van Overijssel kregen het volgens weerbureau MeteoGroup zwaar te verduren.

Het is normaal dat augustus de natste zomermaand is, maar dat het zo lang heeft geregend is uniek. Volgens het weerbureau is dat nog nooit eerder voorgekomen in de zomer. De laatste keer dat het in augustus bijzonder lang regende was in 2011. Op 14 juli van dat jaar regende het 23 uur achter elkaar.

Overigens hoeven mensen niet lang meer te treuren. Vanaf woensdag wordt het weer zomer in Nederland en loopt de temperatuur op tot 25 graden. Ook later deze week komen de zomerse temperaturen weer terug.

Recordtijd aan regen in Midden-Nederland
Recordtijd aan regen in Midden-Nederland (Foto: ANP)

'Kelly Brook moet blond voor Baywatch'

Kelly Brook zou in de race zijn voor een rol in de Baywatch-film, maar daarvoor zou ze haar donkere lokken wel blond moeten verven. 'Pamela-blond', schrijft Daily Star. Het Britse model en actrice zou dan immers de rol van C.J. Parker op zich nemen en dat personage werd in de gelijknamige tv-serie gespeeld door blondine Pamela Anderson.

De rondborstige brunette (35) zou het in de strijd om de rol moeten opnemen tegen modellen Kate Upton (23) en Charlotte McKinney (22). Ook Game of Thrones-actrice Sophie Turner (19) zou kans maken op de rol van Parker.

"Kelly heeft net zo'n lichaam als de jonge Pam, ziet er geweldig uit in bikini en is een sterke actrice", vertelt een anonieme bron, die denkt dat Brook grote kans maakt, aan Daily Star.

'Kelly Brook moet blond voor Baywatch'
'Kelly Brook moet blond voor Baywatch' (Foto: BuzzE)

Tv-verkopen drukken omzet elektronica

De omzet van consumentenelektronica is in het tweede kwartaal flink gedaald. De opbrengsten kwamen 14,8 procent lager uit vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dit kwam vooral doordat er veel minder tv's zijn verkocht. Vorig jaar zorgde het WK-voetbal in deze periode juist voor een hausse aan tv-verkopen, blijkt uit een rapport van marktonderzoeker GfK.

Ook de IT-markt daalde fors. De omzetdaling nam in het tweede kwartaal verder toe tot 12 procent. In deze periode vorig jaar vervingen consumenten massaal hun pc met Windows XP omdat de ondersteuning voor dit systeem werd stopgezet. Deze voor IT belangrijkste groep in omzet laat dit jaar aankopen achterwege wat zwaar drukt op het totale groeicijfer.

Tv-verkopen drukken omzet elektronica
Tv-verkopen drukken omzet elektronica (Foto: ANP)

Sophie Hilbrand overweegt botox

Voordat Sophie Hilbrand in oktober veertig wordt, wil de BNN-presentatrice weten of ze wel of niet naar de botox moet grijpen om haar rimpels te bestrijden. In de achtdelige serie Sophie in de kreukels, vanaf 1 september op NPO3, gaat Hilbrand op onderzoek uit.

Sophie spreekt in de eerste aflevering met Linda de Mol, die open praat over cosmetische ingrepen. Ze ondervraagt ook Astrid Joosten, Lauren Verster en Yvon Jaspers over wat ouder worden met hen doet. Op premières confronteert ze bekende presentatrices en actrices met de vraag of ze botox gebruiken. Sophie in de kreukels is volgens de programmamaakster een persoonlijke ontdekkingstocht, waarbij ze ook haar eigen vriendinnen, moeder en partner Waldemar betrekt. Moet ze mee in de verjongingscultus of accepteert ze uiterlijke kenmerken van ouderdom? Uiteindelijk zal Hilbrand voor eens en altijd beslissen of ze voor de bijl gaat of niet.

De presentatrice wees botox aanvankelijk af, maar begon toch te twijfelen toen haar eigen dochter tijdens het tekenen vroeg 'Mama, waarom kijk je altijd zo boos?'. Sophie: "Mijn dochter noemt mijn rimpels kreukels. Ik moet bekennen dat ik niet zo veel programma's van mezelf terugkijk en ook niet zo veel in de spiegel kijk. Toch kon ik niet voorbijgaan aan de vraag van mijn kind. Was ik tijdens het tekenen soms onbewust even in gedachten verzonken? Ik ben me niet zo van mijn rimpels bewust, maar ik zie het verval. En door de ontwikkelingen in de cosmetische industrie, sta ik ineens voor de keuze er iets aan te laten doen. Een arts ziet het wel zitten met mij, die adviseert me een paar fillers om de rimpels bij mijn mond weg te nemen. Aan de andere kant wil ik mijn dochter niet opvoeden met de gedachte dat uiterlijk zo belangrijk is dat je niet ouder mag worden."

Stiekem naar de kliniek

"Voorheen was ik nooit zo bezig met botox. Ik zag het als een niche en een modegril waarvan ik dacht dat die wel weer over zou waaien. Ik wist van het bestaan van botox door uitschieters bij vrouwen waarbij het niet goed is gegaan. Maar nu zie ik om me heen steeds meer collega's en andere vrouwen botox gebruiken. Mogen we echt niet ouder worden in dit vak? Is dat geen treurige ontwikkeling? Of loop ik hopeloos achter in het idee dat je het verval maar beter kan accepteren?"

"Tijdens mijn zoektocht kwam ik er achter dat de gang naar de beautykliniek steeds gemakkelijker wordt. In de 'provincie' gingen mijn ogen echt open. Ik sprak een Antilliaanse tweeling, die botox zag als een statussymbool. Je laat ermee zien dat je het kunt betalen. Ik had niet verwacht dat de drempel zo laag was. Sommigen gaan stiekem naar de kliniek, anderen beschouwen het als een soort kapper. Ik sprak ook twintigers die alvast zijn begonnen uit vrees voor rimpels. Hoe komt het toch dat we op steeds jongere leeftijd rimpels erg vinden?"

Vrouwen met bierbuiken

Sophie onderzoekt ook de invloed van de mannen. "Ik heb bekende mannen gevraagd wat hun vrouwen moeten doen. Wat is nu eigenlijk de verantwoordelijkheid van mannen in de media waarom vrouwen rimpels niet zomaar accepteren? Zo was er een actrice die door de regisseur naar de botoxkliniek is gestuurd, omdat ze naar zijn mening teveel fronste."

Sophie gaat verhaal halen bij haar voormalige BNN-baas Laurens Drillich, tegenwoordig directeur van Endemol. Sophie: "Alle vrouwen op televisie zien er in beginsel goed uit. Je wordt als vrouw eerder op uiterlijk aangenomen, dan kun je op termijn afhankelijk worden van je uiterlijk. Bij BNN werken geen vrouwelijke versies van Patrick Lodiers, geen vrouwen met 'bierbuiken'. We zeggen het niet bij de selectie, maar het is wel zo, ze zien er allemaal goed uit."

Oude taart

In showbizzland is botoxgebruik met geheimzinnigheid omgeven. Sophie: "Op premières ontdekte ik dat niet iedereen eerlijk is. Sommigen ontkennen glashard, terwijl ik wéét dat ze in een kliniek geweest zijn."

"Vrouwen worden door kijkers ook veel eerder op hun uiterlijk beoordeeld dan mannen. Als iemand er niet goed uitziet, wordt ze al snel een oude taart genoemd. En als ze er goed uitziet, zeggen mensen al snel 'Jeetje, die heeft wat laten doen'. Het is een kwetsbaar onderwerp om iets aan je gezicht te laten doen."

Sophie in de kreukels is vanaf 1 september om 21.35 uur te zien bij BNN op NPO3.

Sophie Hilbrand overweegt botox
Sophie Hilbrand overweegt botox (Foto: BuzzE)

'Amiiqo' kan alle Amiibo nabootsen

De Amiiqo is een ongeautoriseerd third party-apparaat met als doel de mogelijkheid voor het opslaan van je Amiibo-data van verschillende Nintendo Wii U- en 3DS-games. Het apparaat heeft echter nog wat aanvullende functionaliteit in huis.

De Amiiqo is een NFC-apparaat dat gebruikers in staat stelt om data van verschillende Amiibo te backuppen. Dit is handig omdat Amiibo slechts data van één spel tegelijk kunnen opslaan. Tot zover de officiële functionaliteit van de Amiiqo. Het is namelijk ook mogelijk om met de Amiiqo data van internet te downloaden van andere, willekeurige Amiibo. Dat betekent dat het apparaat mensen in staat stelt om allerlei extra's zoals gamemodi, personages en skins te unlocken die normaliter uitsluitend beschikbaar zouden zijn voor specifieke Amiibo.

De Amiiqo is niet goedkoop - zo'n 70 euro - en vereist een NFC-compatibel Android-apparaat. Iedere Amiiqo komt met preloaded data voor tien Amiibo-figuurtjes en er kan in totaal data opgeslagen worden van 200 stuks. Vanzelfsprekend zijn Amiibo typische collectors items dus de vraag is of mensen echt geïnteresseerd zijn. Nintendo zal waarschijnlijk niet heel blij zijn met deze hardware...

'Bolt en Gatlin in supervorm voor WK'

Vlak voor het WK atletiek in Beijing, dat komende zaterdag begint, lijkt de psychologische oorlogsvoering tussen de twee absolute topfavorieten op gang te zijn gekomen. Uit de kampen van zowel Usain Bolt als Justin Gatlin komen berichten dat de twee in weergaloze vorm zouden zijn, zelfs goed genoeg om het wereldrecord van Bolt serieus te bedreigen.

Bolt liep in de WK-finale van 2009 op de 100 meter naar een tijd van 9,58 seconden. Slechts twee keer werd de grens van 9,70 sindsdien geslecht: Bolt liep in 2012 in 9,63 naar olympisch goud, landgenoot Yohan Blake won ruim twee weken later de Diamond League in Lausanne in 9,69, wat overigens nog altijd de snelste tijd ooit is met tegenwind. 

Matt Majendie van The Independent meldt op Twitter dat de berichten uit het Jamaicaanse trainingskamp zeggen dat Bolt weer in de vorm is van de Olympische Spelen van 2012. Men zou verwachten dat het sprintfenomeen laag in de 9,6 gaat lopen op de 100 meter en in de 19,4 op de 200 meter. Op de dubbele afstand heeft hij met 19,19 ook het wereldrecord in handen, eveneens gelopen op het WK van 2009 in Berlijn.

Over Gatlin komen nog sterkere berichten naar buiten, hoewel getwijfeld kan worden aan de juistheid daarvan. Zo zou hij in de afgelopen weken in trainingen regelmatig in de 9,4 seconden gelopen hebben over 100 meter. Er wordt een manier van timen gebruikt waarbij de reactiesnelheid niet meegenomen wordt, waardoor zijn tijden omgerekend kunnen worden naar grofweg in de 9,5 seconden.

Of Gatlin, al twee keer geschorst vanwege doping, en Bolt inderdaad dergelijke tijden kunnen lopen zal zaterdag en zondag duidelijk worden. De Amerikaan heeft met 9,74, 9,75 (twee keer) en 9,78 seconden wel de vier snelste, legale seizoenstijden van het jaar op zijn naam staan. Zondag om 15.15 uur Nederlandse tijd wordt de finale van de 100 meter gelopen met het duel waar al erg lang naar uitgeken wordt.

 

Gatlin weet hoe het is om onder de 9,5 seconden te lopen. Tijdens een Japanse spelshow kwam hij al eens tot 9,45, maar dat was met 20 meter per seconde rugwind door de grote ventilatoren, waar 2 meter per seconde is toegestaan om een tijd in de recordboeken te krijgen (Bron: YouTube)

EK allround 2017 naar onoverdekte schaatsbaan

Het Europese kampioenschap allround in 2017 zal niet in de Poolse hoofdstad Warschau verreden worden, maar op de onoverdekte schaatsbaan van Zakopane. Kazimierz Kowalczyk, voorzitter van de Poolse schaatsbond, heeft dat tegen het Poolse persbureau PAP gezegd. 

De schaatshal in Warschau is niet beschikbaar omdat er aan het dak gewerkt wordt. Het EK allround staat gepland op 9 en 10 januari 2017. Zakopane ligt in het uiterste zuiden van Polen, tegen de grens met Slowakije. 

Opnieuw explosie in Bangkok

Een onbekende man heeft dinsdag een klein explosief van een brug gegooid in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok. Volgens een politieagent ter plekke raakte niemand gewond.

De man gooide het explosief bij een drukke plek langs de rivier die door Bangkok stroomt. Het kwam in het water terecht. "Als het niet in het water was het gevallen, zouden mensen zeker gewond zijn geraakt", zei een politiebestuurder. De dader wist te ontkomen.

In Bangkok ontplofte maandag een zware bom. Daardoor kwamen ongeveer twintig mensen om het leven. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. De legerleiding denkt niet dat de aanslag het werk was van opstandige moslims uit het zuiden van Thailand.

Onder de doden zijn vier Chinezen, twee Maleisiërs, iemand uit Singapore, een Indonesiër en een Filipijn. Veel gewonden komen uit China en Taiwan.

Nieuwe explosie in Bangkok, geen gewonden
Nieuwe explosie in Bangkok, geen gewonden (Foto: ANP)

Tien WK-medailles Nederlandse atletiek

Nederland heeft een bescheiden positie in het medailleklassement van de wereldkampioenschappen atletiek. De teller van Oranje staat op tien (één keer goud, vier keer zilver en vijf keer brons), goed voor de 52e plaats in het landenklassement. De Verenigde Staten voeren de medaillespiegel aan met 301 plakken (138 goud, 88 zilver en 75 brons).

Rutger Smith is de meest succesvolle Nederlander op de WK. De Groninger veroverde al drie keer een medaille. Smith won zilver bij het kogelstoten in 2005 (Helsinki) en brons met de discus in 2007 (Osaka). Hij kreeg er jaren later een bronzen medaille bij voor het kogelstoten in 2007. Die plak viel hem ten deel doordat de Wit-Russische dopingzondaar Andrej Michnevitsj zijn medaille moest inleveren.

Rens Blom is de enige die Nederlands WK-goud binnenhaalde. Dat was in 2005 bij het polsstokhoogspringen. Zilver was er voor Ignisous Gaisah bij het verspringen (Moskou 2013), Erik de Bruin bij het discuswerpen (Tokio 1991) en Rob Druppers op de 800 meter (Helsinki 1983).

Dafne Schippers is de komende WK in Peking de Nederlandse troef op de sprintnummers. Ze won twee jaar geleden brons op de zevenkamp in Moskou. Brons was er ook van Bert van Vlaanderen op de marathon (Stuttgart 1993) en de mannenestafetteploeg op de 4x100 meter (Parijs 2003).

Tien WK-medailles Nederlandse atletiek
Tien WK-medailles Nederlandse atletiek (Foto: ANP)

Schippers sprint met grote stappen

Dafne Schippers is de absolute blikvanger van de Nederlandse atletiekploeg die vanaf zaterdag in actie komt op de WK in Peking. Het 23-jarige sprintkanon won bij de vorige WK in Moskou als meerkampster nog brons op de zevenkamp, maar is twee jaar later een van de medaillekandidaten op de sprintonderdelen. "Dat is heel erg leuk", reageert de Utrechtse atlete op haar mondiale topstatus. "Ik heb er vooral heel veel zin in."

Het jaar 2015 mag gerust een sleuteljaar in de loopbaan van Schippers worden genoemd. Begin juni koos ze na de internationale zevenkamp van Götzis definitief voor de sprint. Een besluit dat al snel tot aansprekende resultaten leidde. Ze won de 100 meter in Londen, onderdeel van de prestigieuze Diamond League-reeks. Dat deed ze bovendien in een nieuw Nederlands record: 10,92. Geen enkele andere Nederlandse vrouw liep ooit onder de elf seconden. De series van het koningsnummer bij de vrouwen beginnen zondag.

Schippers is door haar recente prestaties een atlete met wie rekening wordt gehouden in Peking. "Ik denk wel dat dat zo is", beaamt ze. "Ik heb hele goede wedstrijden gehad en iedere wedstrijd ging een stukje beter. Dus ik hoop ook straks in Peking weer stappen te kunnen maken en race voor race weer een beetje harder te kunnen lopen."

Progressie, daar is het Schippers in deze fase van haar carrière om te doen. Sinds haar besluit om de sprint voorrang te geven, verloopt vrijwel alles in een lijn omhoog. "Ik heb hele grote stappen gemaakt. De sprint is in alle opzichten gewoon heel erg verbeterd. Ik ben nog steeds groeiende denk ik. Tot nu toe gaat het goed."

Bij Schippers is er naast blijdschap ook opluchting dat haar keuze voor de sprint zo goed heeft uitgepakt. Zekerheid dat ze zo goed zou worden als ze nu is, had ze niet. "Je hoopt het, dat is het vooral. Eerst weet je dat natuurlijk niet, zeker als je jonger bent. Maar op een gegeven moment krijg je wel steeds meer door dat je echt iets kunt gaan betekenen. Dat is een geleidelijk proces."

Als het aan Schippers ligt, is dat proces nog niet ten einde. De Utrechtse is ambitieus, kan nog jaren mee en heeft het idee dat er nog veel rek in haar carrière zit. "Over het algemeen zeggen ze vaak dat je op je 28e of 29e top bent, dus ik heb als het goed is nog even." Toch focust ze zich nog niet op de periode na Peking. "Eerst maar gewoon dit toernooi en dan zien we het wel."

Schippers sprint met grote stappen
Schippers sprint met grote stappen (Foto: ANP)

FIFA-bobo in Nicaragua aangeklaagd

Het Openbaar Ministerie in Nicaragua heeft voormalig FIFA-bobo Julio Rocha aangeklaagd wegens witwassen en verduistering. De aanklager wil dat Zwitserland hem uitlevert.

Julio Rocha komt uit Nicaragua en is een van de verdachten die in mei in Zürich op verzoek van de Verenigde Staten werd aangehouden vanwege corruptie bij de wereldvoetbalbond. Rocha is de voormalig voorzitter van de voetbalbond in Nicaragua en zou zich in zijn eigen land hebben laten omkopen. Hij heeft inmiddels ingestemd met uitlevering naar zijn thuisland maar de Amerikaanse autoriteiten moeten ook toestemming geven.

FIFA-bobo in Nicaragua aangeklaagd
FIFA-bobo in Nicaragua aangeklaagd (Foto: ANP)

FIOD kan sneller prepaidtelefoon aftappen

De FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, mag binnenkort zelf apparatuur inzetten om prepaidtelefoons af te luisteren.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken, verantwoordelijk voor Telecom, maakt dat mogelijk via een wetswijziging. Nu tapt de FIOD ook prepaidtelefoons af, maar pas na toestemming van de Nationale Politie. Die stap wordt er uitgehaald. Volgens Kamp zijn de gevolgen voor burgers, bedrijven en milieu nihil omdat het maar om een beperkte uitbreiding gaat.

Prepaidtelefoons worden vaak gebruikt door criminelen, die de prepaidkaart en het telefoonnummer korte tijd gebruiken en dan weggooien. Om dergelijke toestellen af te luisteren is speciale apparatuur nodig.

FIOD kan sneller prepaidtelefoon aftappen
FIOD kan sneller prepaidtelefoon aftappen (Foto: ANP)

Broersen gaat voor podium in Peking

Meerkampster Nadine Broersen loopt niet weg voor de hoge verwachtingen. Ze is een van de Nederlandse atleten van wie er in Peking bij de WK een medaille mag worden verwacht. "Ik zou het raar vinden om niet te zeggen dat ik voor het podium ga", aldus de 25-jarige Broersen, die zaterdag begint aan de mondiale titelstrijd.

Broersen werd in 2014 al wereldkampioene op de vijfkamp, maar dat was indoor. In de open lucht is het een ander verhaal en niet alleen omdat er twee onderdelen meer worden afgewerkt. De concurrentie is groot. Een podiumplek is desondanks de inzet. "Ik ga er zeker voor vechten. Je hebt natuurlijk nooit de garantie dat het lukt, maar ik weet wel dat als ik bij mijn persoonlijk record (pr) in de buurt kom, dat ik meedoe voor het podium."

Bij de hoog aangeslagen internationale meerkamp van Götzis werd ze eind mei derde. "Daar zat ik vlak bij mijn pr en dat met 1,80 meter bij het hoogspringen. Daar doe ik het gewoon al bij lange na niet meer voor. Dus ik hoop in Peking gewoon iets heel moois neer te zetten. Het liefst een nieuw pr, want ik denk dat dat er in zit."

Broersen gaat voor podium in Peking
Broersen gaat voor podium in Peking (Foto: ANP)

Nederland betaalt boetes Palestijnse boeren

Nederlands hulpgeld wordt al jaren gebruikt om boetes te betalen die Palestijnse boeren krijgen van Israël. Met het geld betalen de landbouwers dwangsommen zodat ze hun graafmachines en bulldozers terugkrijgen die door het Israëlische leger in beslag zijn genomen.

Tegen het AD van dinsdag erkent het ministerie van Buitenlandse Zaken dat er wordt betaald "omdat die niet door de boeren zelf kunnen worden opgebracht".

Een woordvoerster van het ministerie verklaarde dinsdag dat er de afgelopen twee jaar drie boetes zijn betaald; variërend in hoogte van 1650 tot 6500 euro. Ook probeert het departement via actieve diplomatieke inspanningen ervoor te zorgen dat landbouwmachines niet langer in beslag worden genomen.

Gears of War: Ultimate Edition-trailer

Gears of War: Ultimate Edition komt eraan deze maand en Microsoft heeft daarom een trailer uitgebracht. De trailer is wederom voorzien van de cover van het nummer Mad World door Gary Jules en bevat nieuwe in-game beelden van de Xbox One-versie.

De remaster-versie verschijnt 28 augustus voor Xbox One. Er is ook een pc-versie aangekondigd, maar daar is nog geen releasedatum van bekend.

Moslims opgepakt voor moord bloggers Bangladesh

Drie radicale moslims zijn opgepakt voor de moord op twee bloggers in Bangladesh. Ze zijn lid van een verboden islamistische groep, zeggen de autoriteiten in het Zuid-Aziatische land. De hoofdverdachte is een 58-jarige Brit.

De drie zouden in februari blogger Avijit Roy hebben vermoord met machetes. Zijn vrouw en collega-blogger raakten zwaargewond. In mei werd Ananta Bijoy Das vermoord. De slachtoffers spraken zich uit tegen islamitisch extremisme.

Een andere blogger, Niloy Chatterjee, werd begin deze maand in zijn huis doodgehakt door een bende met machetes. Daarvoor zijn vorige week twee mensen opgepakt. Zij waren lid van dezelfde islamistische groep, het Ansarullah Bangla Team (Dienaren van Allah in Bangladesh).

Seks op Lowlands voor de wetenschap

Wil je een vaste relatie? Een date? Vrijblijvende seks? En raak je wanhopig als je op de derde dag nog geen partner hebt gevonden? Deze en nog veel meer vragen gaat een wetenschappelijk team van de Universiteit van Amsterdam (UvA) voorleggen aan de bezoekers van het driedaagse muziekfestival Lowlands. Het festival begint vrijdag en duurt tot en met zondag.

"Een meerdaags festival is een soort mini-maatschappij", zegt onderzoekster en socioloog en pedagoog Daphne van de Bongardt van de UvA. "Mensen verkeren drie dagen in een bubble, met andere emoties dan in het dagelijks leven. Al dan niet onder invloed en alcohol en andere verdovende middelen." Haar onderzoek richt zich op hoe mensen zich gedragen in deze 'andere werkelijkheid', iets wat volgens haar internationaal nog niet eerder op deze schaal is onderzocht.

"Gaan mensen met een bepaald idee of bepaalde verwachtingen naar een festival? En wat zijn deze verwachtingen? Worden de verwachtingen bijgesteld gedurende het festival, en waarom dan?" Een ander interessant onderzoekspunt is hoe mensen seks beleven in hun festivaltentje. "We gaan daar zeker kijken of die beleving gedurende de drie dagen verandert."

Speeddaten

Het onderzoek kent twee onderdelen. Mensen die vooraf hebben aangegeven mee te willen werken aan het onderzoek ("Dat kan tot en met vrijdagochtend.") krijgen twee keer per dag op hun smartphone een korte vragenlijst met verschillende vragen over liefde en seks.

Daarnaast zijn er meerdere rondes speeddaten. "We nemen zowel beeld als audio van al deze gesprekken op, zodat we kunnen analyseren welke lichaamstaal en tekst mensen gebruiken, en waarmee je de meeste matches krijgt." Alle speeddaters moeten ook een alcoholtest doen, om te meten hoe kritisch of weinig kritisch ze zijn als er al is gedronken.

Van de Bongardt verwacht dat ze over ongeveer een jaar alle data heeft geanalyseerd en haar resultaten kan presenteren. In de toekomst hoopt ze onderzoek te doen op andere festivals, met een ander publiek dan Lowlands. "Multiculturele festivals bijvoorbeeld. Maar ik zou ook graag het gedrag van vakantiegangers in jongerenoorden als het Griekse Chersonissos of Lloret de Mar in Spanje willen onderzoeken."

Seks op Lowlands voor de wetenschap
Seks op Lowlands voor de wetenschap (Foto: ANP)

SBS drukt meer reclame door je strot

SBS heeft een nieuwe manier gevonden om de jaarcijfers wat op te krikken. Ze drukken nu nóg meer reclame door je strot, en er valt niet aan te ontkomen. Gelukkig geldt het voorlopig alleen voor SBS Belgium.

Menig tv-kijker kent het wel, en maakt er dan maar wat graag gebruik van. Voor aanvang van een leuk programma of een mooie film op de commerciëlen zet je de digitale decoder op pauze. Vervolgens ga je schijten, koffiezetten en een paar biertjes koud leggen, om hierna het programma in te starten. Naderhand kun je zo alle reclame doorspoelen, en dat is wel zo prettig.

Weg inkomsten voor de commerciëlen. Maar niet voor SBS, die hier iets nieuws voor heeft ontwikkeld. Wie straks een programma pauzeert op hun Belgische zenders Vier en Vijf krijgt geen bevroren beeld meer te zien, maar reclameboodschappen.

SBS Belgium zegt later dit jaar al met deze nieuwe aanpak te komen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor ze deze opdringerige reclame ook in ons land gaan invoeren...

'Grote verschillen arbeidsmarkt per regio'

Het aantal vacatures in de arbeidsmarkt vertoont grote verschillen per regio. In het tweede kwartaal stonden er 136.000 vacatures open. Dat is 40.000 meer dan in 2013, toen dit aantal een dieptepunt bereikte. Maar niet in elke regio is de groei even groot, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het noorden zijn er relatief weinig vacatures. In 2014 telde Friesland, Groningen en Flevoland grofweg één openstaande vacature per tien werklozen. In Utrecht en Noord-Holland was dat één op vier á vijf, het landelijk gemiddelde was één op zes.

In 2008, kort voor het begin van de crisis, was het aantal openstaande vacatures ongeveer gelijk aan het aantal werklozen. Meer dan de helft van de groei van het aantal openstaande vacatures is toe te schrijven aan de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Ook in aantallen is meer dan de helft van de openstaande vacatures, namelijk 75.000 voor hun rekening.

Arbeidsparticipatie

Ook de arbeidsparticipatie laat volgens het statistiekbureau regionale verschillen zien. In de provincie Utrecht hadden vorig jaar 68 op de 100 inwoners betaald werk. In Limburg en Groningen waren dat er nog geen 62. Het landelijke gemiddelde lag op 65 procent.

In alle provincies is de participatie sinds 2008 gedaald, het sterkst in Flevoland. Voor het uitbreken van de crisis had deze provincie nog het hoogste percentage inwoners met betaald werk (71 procent). In 2014 was dat afgenomen tot 65 procent, aldus het CBS.

Grote verschillen zijn er ook in de werkloosheidscijfers. Gemiddeld was 7,4 procent van de Nederlandse beroepsbevolking in 2014 werkloos. In Flevoland lag dat percentage flink hoger (9,3 procent), in Zeeland aanzienlijk lager (5,5 procent).

'Grote verschillen arbeidsmarkt per regio'
'Grote verschillen arbeidsmarkt per regio' (Foto: ANP)

Bijna 40 lichamen gevonden bij wrak Papoea

Reddingswerkers hebben dinsdag in Indonesië de plek bereikt waar zondag een vliegtuig van Trigana Air neerstortte. Er zijn al zeker 38 lichamen gevonden bij het wrak, zei het hoofd van het Indonesische bureau voor zoek- en reddingsoperaties. "Het gaat om 37 volwassenen en een kind", vertelde Bambang Sulistyo.

"Het vliegtuig is volledig verwoest. Het is zeer onwaarschijnlijk dat we overlevenden zullen vinden", zei hij. Het toestel is neergestort in bergachtig gebied en de plek was lastig te bereiken. Maandag werden twee reddingsteams gestuurd naar de plek waar eerder vanuit de lucht brokstukken waren gezien, maar vanwege slecht weer werd de zoektocht toen afgebroken.

De ATR 42-300 van Trigana Air verdween boven Papoea van de radar, niet ver van het vliegveld in Oksibil, waar het naar op weg was. Het was opgestegen in provinciehoofdstad Jayapura, met 54 mensen aan boord.

Bijna 40 lichamen gevonden bij wrak Papoea
Bijna 40 lichamen gevonden bij wrak Papoea (Foto: ANP)

Meer doden door botsing vliegtuigjes VS

De botsing van twee kleine vliegtuigen in de buurt van de Amerikaanse stad San Diego zondag heeft aan vijf mensen het leven gekost, meldde de brandweer maandag. Zondag leek het nog om drie doden te gaan. De toestellen raakten elkaar in de lucht, een paar kilometer van een vliegveld niet ver van de grens met Mexico.

Vier slachtoffers zaten in een tweemotorig Sabreliner, die werd gebruikt voor een trainingsmissie van het Amerikaanse leger. De vijfde dode was de piloot van een Cessna 172.

De wrakstukken en lichamen kwamen in een groot gebied neer. Na de crash ontstond er op de grond brand, waardoor zo'n 2 hectare natuur verloren ging. "Het was een heftig ongeval. Dat is wel duidelijk als je ziet dat beide vliegtuigen in stukken zijn neergekomen", zei de brandweerchef in het gebied. De oorzaak is onduidelijk.

Meer doden door botsing vliegtuigjes VS
Meer doden door botsing vliegtuigjes VS (Foto: ANP)

Rechtbank buigt zich over 'serieverkrachter'

De rechter buigt zich dinsdag opnieuw over de vermeende Utrechtse serieverkrachter Gerard T. Zijn zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Utrecht.

De 52-jarige T. uit Nieuwegein werd vorig jaar juli aangehouden. Dat gebeurde nadat T. DNA had moeten afstaan na een veroordeling voor fietsendiefstal.

De rechtbank besloot in juni dat hij voor observatie naar het Pieter Baan Centrum moest. Eerder verzette T. zich daar nadrukkelijk tegen. Er was echter geen andere manier om zijn geestelijke gesteldheid te onderzoeken.

De gewelddadige Utrechtse serieverkrachter was in 1995 en 1996 actief en zorgde voor grote onrust. Na enkele jaren stilte sloeg hij in 2001 opnieuw toe.

T. wordt vervolgd voor in totaal vier verkrachtingen. In achttien andere gevallen is er onvoldoende bewijs tegen hem, omdat die verdenkingen niet werden ondersteund met DNA-materiaal van de verdachte.

Rechtbank buigt zich over 'serieverkrachter'
Rechtbank buigt zich over 'serieverkrachter' (Foto: ANP)

'Aanslag lijkt niet op incidenten in zuiden'

De verantwoordelijkheid voor de bomaanslag in Bangkok van maandag is nog niet opgeëist, maar het lijkt volgens de baas van het Thaise leger niet het werk van rebellen in het zuiden van Thailand. "Het komt niet overeen met incidenten in het zuiden", zei generaal Udomdej Sitabutr dinsdag op de Thaise televisie. Het type bom dat is gebruikt, is volgens hem ook anders.

Door de aanslag in een toeristenwijk vielen zeker 19 doden, waaronder drie buitenlandse toeristen. Zo'n 120 mensen raakten gewond. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er voor zover bekend geen Nederlanders onder de slachtoffers.

Bangkok wordt niet vaak getroffen door terreur. In het zuiden van het land is het wel onrustig. De moslimminderheid daar is in opstand gekomen tegen de boeddhistische machthebbers. Het geweld is zelden overgeslagen naar andere gebieden.

'Aanslag lijkt niet op incidenten in zuiden'
'Aanslag lijkt niet op incidenten in zuiden' (Foto: ANP)

Rechter beslist over hakbijlmoord

De 61-jarige Gautemkoemar S. hoort dinsdag of en welke straf hij krijgt voor het met een hakbijl doden van zijn 67-jarige bovenbuurvrouw. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden bij de rechtbank in Dordrecht vijf jaar celstraf en tbs. De advocaat van de verdachte pleitte voor doodslag in plaats van moord.

De man bracht haar op 13 december vorig jaar op brute wijze met een hakbijl om het leven in de portiek van hun flat aan de Waalstraat in Poortugaal. De verdachte ging door het lint nadat zijn bovenbuurvrouw geluidsoverlast bleef veroorzaken. Uit rapportages van deskundigen blijkt dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Bij de man is een laag IQ en schade aan de hersenen na meerdere herseninfarcten geconstateerd.

Rechter beslist over hakbijlmoord
Rechter beslist over hakbijlmoord (Foto: ANP)

17-08-2015 is koudste 17-08 ooit gemeten

17 augustus 2015 is de koudste 17 augustus ooit gemeten in Nederland. In De Bilt werd het maandagmiddag volgens Weeronline niet warmer dan 15,2 graden en daarmee is het record van 1970 gebroken. Toen werd het slechts 15,6 graden.

Ook 16 augustus 2015 was geen beste zomerdag met 16,6 graden in De Bilt. Alleen 1975 kende een koudere 16 augustus, toen werd het slechts 14,9 graden.

Er is ook goed nieuws te melden. Dinsdag wordt het iets droger en later deze week komen de zomerse temperaturen weer terug.

17-08-2015 is koudste 17-08 ooit
17-08-2015 is koudste 17-08 ooit (Foto: ANP)

Nieuwe Scooby-Doo in de maak

Het is alweer een tijdje geleden sinds dat er nieuw Scooby-Doo materiaal is uitgebracht. Daar moet verandering in gaan komen, vindt Warner Bros. Animation.

Er is al een productieteam samengesteld. Zo zal Tony Cervone, die al eerder Scooby-Doo films heeft geregisseerd, aantreden als hoofd van de film. Opvallend is dat Dan Povenmire, die het razendpopulaire Phineas & Ferb bedacht en maakte, aangesteld is als uitvoerend producent en zal toezien op het creatieve proces. 

Volgens Greg Silverman, CEO van Warner Bros Animation zou hij graag zien dat de film leidt tot een opleving: "Net zoals ontelbaar veel fans over de hele wereld, heb ik altijd gehouden van het personage uit Hanna-Barbera stal (het productiehuis, red.). Scooby-Doo zal een aftrap zijn om de nog onbekende personages van deze studio een kans te bieden".

Een nieuwe film die de aparte hond en het bijbehorende team volgt zal uit gaan komen 21 september 2018.

Scooby Doo en zijn gangScooby-Doo en zijn gang

Dodelijk verleden 50

Van Schie en Harm renden naar de keuken alsof ze wisten dat het in de keuken gebeurde. Merel en Carla volgden en niet veel later stonden ze alle vier te kijken naar de oven.
‘Wat aan het bakken?’ vroeg Van Schie. Merel keek naar Carla die haar schouders ophaalde. Ze hadden niets in de oven gedaan en toch kwam er een penetrante brandlucht uit de oven. Harm liep er voorzichtig naartoe alsof hij met alle scenario’s rekening hield. Hij opende de klep van de oven en er kwam direct een penetrant ruikende zwarte rook uit.

Opnames Harry Potter-spinoff begonnen

Een storm van kritiek volgde er op het bericht dat er een Harry Potter-spinoff film zou komen. Maar het opnameproces voor Fantastic Beasts & Where To Find Them is vandaag dan echt begonnen. Dit melddt BusinessWire.

De film wordt geregisseerd door David Yates, hij was ook verantwoordelijk voor de regie van de laatste vier Potter-films. Zo wat het hele team dat gewerkt heeft aan de reeks is teruggekeerd naar het vertrouwde stek om deze film te maken. Leavesden Studios, de plek waar fans ook achter de schermen kunnen kijken hoe de vorige films gemaakt zijn en in de echte sets kunnen stappen, verwelkomde hoofdrolspeler Eddie Redmayne. Ook Katherine Waterston, Dan Fogler, Ezra Miller en Colin Farrell zullen de komende tijd afreizen naar Londen.

Het verhaal dat wordt verteld is dat van Newt Scamander, gespeeld door Redmayne, een magizooloog, die een tussenstop maakt in New York om daar magische wezens te bestuderen. Het boek dat hij schrijft tijdens deze reis is het schoolboek dat Harry Potter vijftig jaar later voor zijn neus krijgt in Hogwarts.

Fantastic Beasts & Where To Find Them staat gepland voor een release op 18 november 2016.  

Athletic Club houdt FC Barcelona op gelijkspel en wint Supercopa

Athletic Club heeft voor het eerst sinds 1984 weer eens een prijs gewonnen. Een 1-1 gelijkspel tegen FC Barcelona was genoeg om de Supercopa te veroveren. FC Barcelona wist dat het in Camp Nou vol op de aanval moest spelen om de 4-0 nederlaag van vorige week weg te poetsen. Dat leek de ploeg zich vanaf de eerste minuut te realiseren en was niet van plan om het rustig aan te gaan doen.

Via Pedro en Gerard Piqué kreeg de ploeg vroeg in de wedstrijd de mogelijkheid om te score te openen, maar het vizier stond bij beide spelers nog niet op scherp. Vervolgens wist Athletic zich te herpakken en slaagde erin de thuisploeg ver van het eigen doel te houden. Lionel Messi kwam de eerste 45 minuten net als in Bilbao weinig in het spel voor. De Argentijn werd constant kort gedekt en werd bij balbezit omsingeld door twee of drie spelers van Athletic.

Toch slaagde de dribbelaar erin de verdedigers van de bezoekers te slim af te zijn. Twee minuten voordat beide ploegen richting de kleedkamers vertrokken wist Messi een gaatje te vinden en de bal in de touwen te schieten. Luis Suárez legde een voorzet van Ivan Rakitic voor de voeten van de aanvaller, die vervolgens van dichtbij kon uithalen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Barcelona greep het initiatief, maar liet het baltempo te laag waardoor er geen grote mogelijkheden werden gecreëerd. Daarnaast moest het oppassen voor gevaarlijke uitbraken van Athletic. Via Aduriz kreeg de ploeg van Ernesto Valverde een grote kans om op gelijke hoogte te komen, maar de aanvaller zag zijn inzet worden gekeerd door Claudio Bravo.

Volgens Piqué had de aanval niet door mogen gaan en beklaagde zich bij de grensrechter voor buitenspel. Dit kon volgens de scheidsrechter niet door de beugel en gaf de mandekker een directe rode kaart.

Na de rode kaart kreeg Athletic het even moeilijk en mocht het van geluk spreken dat Barcelona de voorsprong niet verdubbelde. De Spaanse kampioen had moeten scoren via Ivan Rakitic, maar de middenvelder mikte de bal na een lage voorzet van Jeremy Mathieu bij de tweede paal naast het doel.

Een kwartier voor tijd was het opnieuw Aduriz die Barcelona pijn kon doen. De aanvaller werd volledig over het hoofd gezien door de verdediging van de thuisploeg en mocht oog in oog met Bravo vrij uithalen. In eerste instantie wist de doelman zijn inzet te keren, maar in de rebound kon de Spanjaard gemakkelijk binnen schieten.

In het eerste duel wist Aduriz drie keer het net te vinden en mag zich met vier doelpunten de held van de Spaanse Super Cup noemen. De aanvaller werd door Valverde beloond met een publiekswissel en werd vervanger door Kike Sola. Lang duurde de invalbeurt echter niet. Na vijf minuten moest de aanvaller het veld alweer verlaten omdat hij hard doorging op Javier Mascherano. Barcelona kon echter niet meer profiteren van de rode kaart en verloor voor het eerst dit jaar een strijd om een titel.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.