Trainer Everse weg bij FC Dordrecht

Trainer Jan Everse stapt op bij FC Dordrecht. De directe aanleiding was de 1-0 nederlaag bij FC Emmen afgelopen vrijdag. Na het einde van de wedstrijd liep technisch directeur Marco Boogers woedend de kleedkamer binnen. Everse vond dat ontoelaatbaar, zo laat hij op de site van Voetbal International weten.

"Ik ben er tegenin gegaan. Ik vond dat ik mijn spelers moest beschermen. We zitten nog vroeg in het seizoen, dit elftal moet groeien. De trainer spreekt zijn spelers boos toe, niet de td. Je moet een spelersgroep vertrouwen geven en niet verrot schelden", aldus Everse. 

Everse, die maart dit jaar het stokje overnam van de ontslagen Ernie Brandts, heeft al eens eerder gedreigd om ontslag te nemen. Dit keer was de directe betrokkenheid van de technisch directeur was de figuurlijke druppel die de emmer deed overlopen. Boogers zou meer invloed willen uitoefenen op de opstelling en de manier van spelen. Daar heeft Everse geen zin in. "Ik heb weleens gezegd: trek zelf een trainingspak aan", vervolgt Everse weten. "Ik heb geen zin om modder te gooien maar hier ga ik niet langer in mee. Ik had een leuke staf, een goede spelersgroep maar hier had ik geen zin meer in."

"Ik wilde mijn geloofwaardigheid behouden. Bij FC Dordrecht willen ze altijd 1-op-1 spelen, druk vooruit. Dat kan niet altijd. Ik wil leuk, aantrekkelijk voetbal spelen en dat kan ook met dit elftal. Maar doe dat op een realistische manier. Op deze manier komen we niet verder", besluit Everse. Technisch directeur Boogers was niet beschikbaar voor commentaar. 

Update 17:45 uur 

FC Dordrecht heeft een korte mededeling gedaan op de clubwebsite. "Wij betreuren maar respecteren zijn beslissing en gaan op zoek naar een nieuwe trainer." Meer wil de club niet kwijt. 

Update 18:50 uur

Technisch directeur Marco Boogers heeft inmiddels een reactie gegeven bij Voetbal International. Volgen Boogers wist Everse waar hij aan begon voordat hij tekende. "We hebben niet voor niets een beleidsplan en dat wil ik graag uitvoeren", zegt Boogers. "In het benchmark-onderzoek staat Dordt al jaren bovenaan wat de begroting in relatie tot de stand op de ranglijst betreft. We zijn dus uiterst succesvol met ons beleid en eigenlijk is het van de gekke dat we het hier over hebben. Als trainers ons beleid willen veranderen dan kunnen we met Dordt steeds opnieuw beginnen."

Volgens Boogers zou Everse er nog spelers bij willen hebben om het FC Dordrecht-spel te kunnen spelen."Maar ik heb hem aangegeven dat we dit seizoen echt geen kampioen hoeven te worden. We zijn aan het bouwen aan een nieuw team en daar willen we straks de vruchten van plukken. Maar dan moeten de voetballers onze speelstijl al wel eigen hebben gemaakt. Dat gebeurt niet als de trainer steeds dingen wil aanpassen." 

Over de gebeurtenissen in de kleedkamer heeft Boogers het volgende te melden: "Ik kom na wedstrijden altijd even in de kleedkamer, dan geef ik iedereen een handje en hebben we het over de wedstrijd en geef ik soms mijn mening, maar het is echt niet zo dat ik mensen verrot scheld." Everse zei dat Boogers weldegelijk aan het schelden was.