Jurassic World-regisseur verantwoordelijk voor Star Wars IX

Star Wars: Episode IX zal worden geregisseerd door Colin Trevorrow, bekend van de meest recente Jurassic-film Jurassic World. Eerder werd al bekend dat J.J. Abrams niet verantwoordelijk is voor de regie van het negende deel uit de Star Wars-saga.

Abrams, die met name bekend is van zijn werk voor een aantal Mission Impossible-films (Ghost Protocol, Rogue Nation) en de serie Lost, deed wel de regie van het eerstvolgende deel van Star Wars, namelijk Episode VII - The Force Awakens. Die film is vanaf 16 december dit jaar te zien in de Nederlandse bioscopen.

Ondanks zijn werk aan Jurassic World is Trevorrow een tamelijk onbekende regisseur. Voordat hij aan Jurassic World begon, hij hij slechts twee werken op zijn naam staan, namelijk een korte tv-film genaamd Gary Under Crisis en de succesvolle komedie Safety Not Guaranteed. Trevorrow heeft tevens al te kennen gegeven dat hij niet betrokken zal zijn bij een volgende Jurassic-film.

Star Wars: Episode IX is nog heel ver weg: de release staat momenteel op 2019 en productie zal pas over 'enkele jaren' beginnen.

Colin Trevorrow verantwoordelijk voor Star Wars: epsiode IX (Foto: AP...
Colin Trevorrow verantwoordelijk voor Star Wars: epsiode IX (Foto: AP Images/Invision)