Honda wil snelheid Ferrari evenaren

Honda wil met hun Formule 1-motor de kracht van de Ferrari-motor evenaren. De Japanse motorfabrikant komt komend weekend voor de Grand Prix van België met nieuwe updates om het gat met de top verder te verkleinen. Honda kent tot dusver een lastig seizoen, na dit jaar te zijn teruggekeerd als partner van McLaren, en kon de krachtbronnen van Mercedes, Ferrari en Renault niet bijhouden.

Voor Spa komt Honda met een nieuwe verbrandingsmotor, wat ook de laatste update van het jaar zal zijn. Volgens Honda motorsport-chef Yasuhisa Arai was zijn motor in Hongarije al veel beter dan Renault en zal de gereviseerde versie hen dichter bij Ferrari brengen. Uiteindelijk is het doel om Mercedes te evenaren in 2016.

"Spa is de laatste update van het jaar, met kleinere updates in de volgende race," vertelde Arai, "Mk3 zal worden geïntroduceerd in Spa en we zijn al begonnen met de motor voor volgend jaar. Mk4 zal op hetzelfde niveau als Mercedes komen, dat is het doel. Mk3 zal op het niveau van Ferrari komen, daar gaan we voor. Het is een grote stap."