Valverde en Quintana kennen ploeg voor Vuelta

Nattekat

Alejandro Valverde en Nairo Quintana weten wie hen gaan bijstaan in de Ronde van Spanje. Onder anderen Andrey Amador, de nummer vier van de Giro d'Italia van dit jaar, moet de twee kopmannen helpen in de jacht op de zege in de derde grote wielerronde van het jaar.

Ook Rory Sutherland, Javi Moreno, Imanol Erviti, Fran Ventoso, José Joaquín Rojas en Giovanni Visconti zullen namens wielerploeg Movistar zaterdag aan de start verschijnen. Ventoso en Rojas staan beiden ook te boek als snelle mannen in de sprint.

Quintana en Valverde reden dit jaar ook de Tour de France. Ze eindigden respectievelijk als tweede en derde, achter eindwinnaar Chris Froome. In Spanje treffen ze opnieuw de Brit, net als de Italiaan Vincenzo Nibali die vierde werd in Frankrijk. "Natuurlijk is het lastig voor de renners die de Tour in de benen hebben om zo snel te herstellen. Maar over het algemeen is iedereen volwassen genoeg om een tweede grote ronde in korte tijd te rijden, behalve misschien Nairo", aldus ploegleider Eusebio Unzué.

Valverde en Quintana kennen ploeg voor Vuelta
Valverde en Quintana kennen ploeg voor Vuelta (Foto: ANP)