Toch geen nieuwe woonplek Sytze van der V.

Pedoseksueel Sytze van der V. trekt toch niet in zijn nieuwe eengezinswoning in Gelderland. Dat meldt hij zaterdag op zijn Facebookpagina.

De 64-jarige Van der V. stelt dat de reclassering heeft laten uitlekken wat zijn nieuwe woonplaats zou worden. "Ik kan dus weer op zoek naar een nieuwe woonplek."

Afgelopen week werd bekend dat Van der V. een permanente verblijfplaats in Gelderland zou hebben gevonden. Burgemeester van de Gelderse gemeente Duiven Henk Zomerdijk zei daarop het een slechte zaak te vinden dat de komst van Van der V. niet bekend is gemaakt aan de burgemeester van zijn nieuwe woonplaats.

De veroordeelde pedoseksueel werd eerder al uit verschillende gemeenten geweerd vanwege zijn vroegere daden nadat bekend werd dat hij er zich wilde vestigen. De reclassering zou hebben geweten waar Van der V. zich in Gelderland wilde vestigen, maar moest daarover eigenlijk zwijgen tegen de burgemeester van de betreffende gemeente.

De reclassering heeft weliswaar afgesproken dat de instantie de verblijfplek van Van der V. doorgeeft aan de burgemeester van die plaats, maar het gerechtshof in Den Bosch bepaalde eerder dat de reclassering zich niet aan die afspraak hoeft te houden. Als de kans bestaat dat Van der V. opnieuw een gebiedsverbod opgelegd zou krijgen, had de reclassering moeten zwijgen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de reclassering in staat blijft Van der V. te begeleiden.