Advocaat: "We hebben verdiend verloren"

Dick Advocaat keerde vanavond met een teleurstellende nederlaag terug in de Eredivisie. De ervaren oefenmeester uitte zijn kritiek tegenover de camera's van Eredivisie Live.

In tegenstelling tot aanvoerder Mark van Bommel, die vond dat zijn ploeg meer verdiende dan een 3-2 nederlaag, vindt Advocaat RKC Waalwijk de verdiende winnaar. "Er blijkt dus dat PSV de afgelopen maanden niets geleerd heeft ten opzichte van de vorige wedstrijd hier in Waalwijk. We hebben verdiend verloren."

"Met alle respect voor RKC, je kunt in dit soort wedstrijden alleen van jezelf verliezen. Want we hebben gewoon meer kwaliteiten. Maar je ziet wat je kunt bereiken als je met veel inzet speelt en de andere ploeg het alleen voetballend probeert op te lossen. Maar blijkbaar kan dat dus niet."

"In de rust waren er verwijten naar elkaar toe. Maar ik vond dat niemand het recht had om iets te zeggen. Want laten we eerlijk zijn, na de goal was het helemaal niets meer. In de tweede helft liep de wedstrijd van de ene naar de andere kant. Dan moet je een beetje geluk hebben en kan het nog een gelijkspel worden. Maar dat verdienden we eigenlijk niet na zo'n wedstrijd. Hopelijk is het een incident. Maar dat zullen we volgende week zien", besloot Advocaat zijn relaas.