Juventus wint Italiaanse Supercup

Boris (borisz)

In Beijing heeft Juventus beslag weten te leggen op de Supercup. In de verlenging zette de landskampioen een vernietigend offensief in op een gehavend Napoli en won met 4-2.

Juventus probeerde aanvankelijk het spel te maken, terwijl Napoli nadrukkelijk op de counter loerde. De aanpak van de Partenopei bleek na 27 het meest succesvol: niet minder dan Edinson Cavani wist de Turijnse verdediging te verschalken en de 0-1 op het scorebord te zetten. Tien minuten na de openingstreffer was het Kwadwo Asamoah, die een uitermate sterk duel speelde, die de gelijkmaker vond. Op aangeven van Arturo Vidal wist de Ghanees met een hard, laag schot de score gelijk te trekken en was het duel weer open.

Vijf minuten voor de rust werkte Leonardo Bonucci de bal slordig weg vanuit de verdediging. Een aanstormende Goran Pandev wist de bal zodoende te onderscheppen en zette Napoli vervolgens voor de tweede keer op voorsprong. De Bianconeri moesten in de loop van de tweede helft wederom op zoek naar de gelijkmaker om het zicht op de Supercup niet te verliezen.

De ploeg van Antonio Conte vocht zich in de loop van het tweede bedrijf langzaam terug. In de 74e minuut kregen de Bianconeri een strafschop toegewezen, die door Arturo Vidal koelbloeding werd binnengetikt. Het beloofde zodoende een spannende slotfase te worden.

In de slotfase sloegen bij Napoli de stoppen door, Pandev, Juan Camilo Zúñiga en zelfs coach Walter Mazzarri werden met rood van het veld verwijderd. Pandev en Mazzarri beledigden de wedstrijdleiding, terwijl Zúñiga tegen een tweede gele kaart aanliep. Desondanks werd in de slotfase niet gescoord, waardoor verlenging de uitkomst moest bieden.

Met negen man was Napoli niet bestand tegen de overmacht van de Bianconeri. Via een ongelukkig eigen doelpunt van Christian Maggio en een treffer van Mirko Vucinic sleepte de ploeg van Antonio Conte zodoende de eerste prijs van het seizoen in de wacht.